Pozdrav svima,
Naime, moja posjeta Sloveniji je kulturnog karaktera, što znači da idem na jednu manifestaciju, i moram imati garantno pismo i sve to. Sve imam, ali zadnja tačka kaze: "Ovjera manifestacije na Upravni Enoti". Budući da je ambasadu nemoguće dobiti, molim vas, ako je neko radio nešto slično, da mi kaže šta je to.
Hvala unaprijed
Viza za Sloveniju- help!
-
dinash
#2 Re: Viza za Sloveniju- help!
To znaci da garantno pismo mora biti ovjereno na "upravnoj enoti". Ukratko, onaj ko ti salje pismo mora otici na "Upravno enoto" (mislim da je odjel za strance -- oddelek za tujce) i platiti da udare sluzbeni pecat kojim se potvrdjuje validnost poziva i onda ti poslati taj ovjereni original. To je pegla ali je takodjer obavezno ako organizatori nemaju kakvu stelu na ambasadi u Sarajevu. Ako trebas vise podataka posalji mi privatnu poruku.Simply_Red wrote:Pozdrav svima,
Naime, moja posjeta Sloveniji je kulturnog karaktera, što znači da idem na jednu manifestaciju, i moram imati garantno pismo i sve to. Sve imam, ali zadnja tačka kaze: "Ovjera manifestacije na Upravni Enoti". Budući da je ambasadu nemoguće dobiti, molim vas, ako je neko radio nešto slično, da mi kaže šta je to.
Hvala unaprijed
- Simply_Red
#3 Re: Viza za Sloveniju- help!
Na garantnom pismu ima pečat od Upravne enote. Hvala ti puno