Viza za Sloveniju- help!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Simply_Red

#1 Viza za Sloveniju- help!

Post by Simply_Red »

Pozdrav svima,

Naime, moja posjeta Sloveniji je kulturnog karaktera, što znači da idem na jednu manifestaciju, i moram imati garantno pismo i sve to. Sve imam, ali zadnja tačka kaze: "Ovjera manifestacije na Upravni Enoti". Budući da je ambasadu nemoguće dobiti, molim vas, ako je neko radio nešto slično, da mi kaže šta je to.

Hvala unaprijed
dinash

#2 Re: Viza za Sloveniju- help!

Post by dinash »

Simply_Red wrote:Pozdrav svima,

Naime, moja posjeta Sloveniji je kulturnog karaktera, što znači da idem na jednu manifestaciju, i moram imati garantno pismo i sve to. Sve imam, ali zadnja tačka kaze: "Ovjera manifestacije na Upravni Enoti". Budući da je ambasadu nemoguće dobiti, molim vas, ako je neko radio nešto slično, da mi kaže šta je to.

Hvala unaprijed
To znaci da garantno pismo mora biti ovjereno na "upravnoj enoti". Ukratko, onaj ko ti salje pismo mora otici na "Upravno enoto" (mislim da je odjel za strance -- oddelek za tujce) i platiti da udare sluzbeni pecat kojim se potvrdjuje validnost poziva i onda ti poslati taj ovjereni original. To je pegla ali je takodjer obavezno ako organizatori nemaju kakvu stelu na ambasadi u Sarajevu. Ako trebas vise podataka posalji mi privatnu poruku.
Simply_Red

#3 Re: Viza za Sloveniju- help!

Post by Simply_Red »

Na garantnom pismu ima pečat od Upravne enote. Hvala ti puno
Post Reply