Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Znam da je bilo više ovog forumanja na slične teme, ali ne znam je li bila baš ova.
Poznanik je zainteresovan da ide u Njemačku u kratkotrajnu posjetu turističkog karaktera, ali je nezaposlen. Otišao sam na stranicu Njemačke ambasade za vize gdje kaže da su ljudi različitih kategorija dužni podnijeti dodatne dokumente pored osnovnih, ali nema ništa za nezaposlene. Da li neko zna koje su šanse za ovu kategoriju i je li neko probao? Ima li nešto dodatno šta oni traže u tom slučaju? Garantno pismo nije problem.
_BosanaC wrote:Sanse ravne ulasku BiH u EU do kraja ovog mjeseca
Bez zahebancije?
Ne bih da te crnjacim, ali od jarana mama (porodica koja vrti sedmocifrenim brojevima ovdje) nedavno odbijena bas za Njemacku jer zvanicno nije zaposlena, a zena srednjih godina...
Zavisi , jel imate STELU. jedna moja prijateljica,nezaposlena.. dva put su je odbili, 3 put je neki tip urgiro..kad vidi..dobi vizu na 3 mjeseca..
A radne vize.. tesko dobit.trebas imat posao koji je ovdje trazen,kao recimo prije par godina informaticare sto su trazili, pa su iz indije dolazili ljudi, i dobijali zelenu kartu max. 5 god.
peanuth wrote:Zavisi , jel imate STELU. jedna moja prijateljica,nezaposlena.. dva put su je odbili, 3 put je neki tip urgiro..kad vidi..dobi vizu na 3 mjeseca..
A radne vize.. tesko dobit.trebas imat posao koji je ovdje trazen,kao recimo prije par godina informaticare sto su trazili, pa su iz indije dolazili ljudi, i dobijali zelenu kartu max. 5 god.
Indusi su jos u Njemackoj sa green card. Znam nekoliko Bosanaca informaticara koji su aplicirali, ali nijedan je nije dobio. Poznat mi je samo slucaj nekog lika iz Novog Sada koji je kao IT specijalist otisao u Frankfurt. Ne znam da postoje drugi slucajevi radnih viza bez boravisne dozvole. U Njemackoj ima ca. 5 miliona nezaposlenih i neki ljudi rade i za jedan Euro po satu. Nakon toga dolaze oni iz starih EU, pa onda onih novih EU zemalja, a onda ostali gdje smo i mi.