Viza za Njemacku
-
industrialci
#3151 Re: Viza za Njemacku
Da li su nekome obradili zahtjev od prosle sedmice tj. Da li su odobrene vize?
- Nisrin
#3152 Re: Viza za Njemacku
Nisu ni od prije, kamoli te...ustvari, jesu baustelcima, molerima,DHLovcima, MCD i pflegerima..a ovima s bolje placenim poslovima naravno da ne javljaju!industrialci wrote:Da li su nekome obradili zahtjev od prosle sedmice tj. Da li su odobrene vize?
-
industrialci
#3153 Re: Viza za Njemacku
Ma kad sam pitao onu na terminu, rekla mi ide to pravo brzo, šta njoj znači brzo to je pitanjeNisrin wrote:Nisu ni od prije, kamoli te...ustvari, jesu baustelcima, molerima,DHLovcima, MCD i pflegerima..a ovima s bolje placenim poslovima naravno da ne javljaju!industrialci wrote:Da li su nekome obradili zahtjev od prosle sedmice tj. Da li su odobrene vize?
- skafiskafsnjak
#3154 Re: Viza za Njemacku
Sta se sekirate, bice.... nemas nista od razmisljanja i nerviranja.
Ubrzati ne mozes, to je zasigurno.
Moje misljenje je da su ubrzali zadnjih mjeseci.... ja sam dobio za 5 dana odgovor
Ubrzati ne mozes, to je zasigurno.
Moje misljenje je da su ubrzali zadnjih mjeseci.... ja sam dobio za 5 dana odgovor
-
ofo-ono
#3155 Re: Viza za Njemacku
Također juli, 10. Onda se vidimo ispred ambasade nekad u aprilu, nadam se.escobar__ wrote:Također juli.vjesticanametli wrote:hvala za infojavljaj opet ja cekam juli 18
- escobar__
#3156 Re: Viza za Njemacku
AkoBogda, nadam se da će bit i prije aprila.ofo-ono wrote:Također juli, 10. Onda se vidimo ispred ambasade nekad u aprilu, nadam se.escobar__ wrote:Također juli.vjesticanametli wrote:hvala za infojavljaj opet ja cekam juli 18
![]()
- zvrkasta
#3157 Re: Viza za Njemacku
Ćao, ako može pomoć. Ispunila sam online zahtjev za vizu i insprintala, sada bih trebala još nešto da popunim...kako da ponovo uđem i popunim, na računaru je spašena samo read only kopija, jel ukucam onaj barcode što dobijem da bi mogla dodati nešto u zahtjev. Hvala
- Averus
#3158 Re: Viza za Njemacku
Pišem za prijatelja, ne može da se registruje na forum jer... ma klix 
Pozdrav ljudi, hitno mi treba informacija.
Pozvan sam na termin za 14 dana, nasao sam firmu u Njemackoj koja bi mi poslala ugovor.
1. Zanimaju me detalji sta sve treba pisati na Ugovoru o radu, kako bi sanse da me odbiju bile sto manje? Firma se bavi dezinfekcijom i deratizacijom. Njemacki jezik znam za B1, ali certifikat nisam stigao poloziti zbog privatnih problema.
2. Da li se moze navesti u opisu posla da se „izmisli“ neka pozicija da nije bitno znanje njemackog ili nesto slicno kako mi ne bi trazili certifikat, ili nekako drugacije ukoliko neko ima savjet kako bi mi odobrili vizu.
Unaprijed hvala.
-
22amra
#3159 Re: Viza za Njemacku
Averus wrote:Pišem za prijatelja, ne može da se registruje na forum jer... ma klix
Pozvan sam na termin za 14 dana, nasao sam firmu u Njemackoj koja bi mi poslala ugovor.
1. Zanimaju me detalji sta sve treba pisati na Ugovoru o radu, kako bi sanse da me odbiju bile sto manje? Firma se bavi dezinfekcijom i deratizacijom. Njemacki jezik znam za B1, ali certifikat nisam stigao poloziti zbog privatnih problema.
2. Da li se moze navesti u opisu posla da se „izmisli“ neka pozicija da nije bitno znanje njemackog ili nesto slicno kako mi ne bi trazili certifikat, ili nekako drugacije ukoliko neko ima savjet kako bi mi odobrili vizu.
Unaprijed hvala.
Sto se tice ambasade u sarajevu, njima je bitno da je plata minimalna za to zanimanje tj. da nije ispod minimalca. Certifikat mu nikakav ne treba. Ambasada onda trazi zustimmung od njemacke da on moze raditi i to je problem ako je neko zanimanje za koje ima vec radnika u EU. Bilo bi dobro da mu iz tog razloga u ugovoru stoji zasto bas njega hoce i to bi pomoglo da mu ne odbiju zustimmung. A sto se ambasade tice samo ugovor i da je satnica ok i to je to.
- Nisrin
#3160 Re: Viza za Njemacku
Averus wrote:Pišem za prijatelja, ne može da se registruje na forum jer... ma klix
Unaprijed hvala.
Je li mozda sanitarni inzinjer, ako jeste mora slati dipl na nostrifikaciju...ima grupa na FB IUSNJ VSS pa su pisalinedavno...
A ako ce raditi bez faxa, onda nek mu stave stellenbeschreibung- opis radnog mjesta i neka izmisle poziciju za koju ne treba diploma, jer je ipak strucniji posao...
- jasko_ja
-
Alles-Tamam
#3162 Re: Viza za Njemacku
jasko_ja wrote: ↑21/11/2019 10:53 https://www.bmi.bund.de/SharedDocs/faqs ... esetz.html
Ima li ko vremena da nam malo pojasni...
Trebal ti sve od riječi do riječi ili da ti ga samo ukratko složim
Uglavnom
Stručni kadar bujrum, možeš dobiti samo posao u struci.
Ako si bravar možeš samo radit kao bravar a ne biti pekar.
Jezik moraš imat polozen i diploma priznata, prevedena na njemački.
Moraš imati dovoljno keša dok si gore i tražiš posao,
Ako imaš više od 45 godina moraš imati platu višu od 3700.
- skafiskafsnjak
#3163 Re: Viza za Njemacku
Ukratko, jebacina . Jedino bolje od ovog sadasanjeg je sto se ne ceka mjesecima....al kakve koristi od brzine kad npr.ne mozes ni predati .Alles-Tamam wrote: ↑21/11/2019 14:47jasko_ja wrote: ↑21/11/2019 10:53 https://www.bmi.bund.de/SharedDocs/faqs ... esetz.html
Ima li ko vremena da nam malo pojasni...
Trebal ti sve od riječi do riječi ili da ti ga samo ukratko složim
Uglavnom
Stručni kadar bujrum, možeš dobiti samo posao u struci.
Ako si bravar možeš samo radit kao bravar a ne biti pekar.
Jezik moraš imat polozen i diploma priznata, prevedena na njemački.
Moraš imati dovoljno keša dok si gore i tražiš posao,
Ako imaš više od 45 godina moraš imati platu višu od 3700.
Plus, veca konkurencija.... ovo nije samo za Balkan nego za svakoga ko zeli.
Jebacina haha
- jasko_ja
#3164 Re: Viza za Njemacku
Elem, onda nema nista novo sto se nije znalo.
Da hoce i taj mart, da se vidi da li ce se sta mjenjati (usporiti ili ubrzati) za ovo sto su predali po starim pravilima.
Da hoce i taj mart, da se vidi da li ce se sta mjenjati (usporiti ili ubrzati) za ovo sto su predali po starim pravilima.
- Nisrin
#3165 Re: Viza za Njemacku
Jedino IT kadar moze na iskustvo 5 god min i bruto 4020eur min...ostali, nek im je Bog na pomoci.-+ 5100 EUR na racunu, jezik polozen zavisno od struke nivo, nostrificirana diploma SSS- ceka se i to mjesecima...i et...ko je jamio jamio...+ kad nagrnu svi drugi, ima da zahtjeve obradjuju po 2 godine..ionako je sve sporo! 
-
Alles-Tamam
#3166 Re: Viza za Njemacku
Diplome mozete ovdje da otefterite
http://www.ihk-fosa.de/?fbclid=IwAR2FsU ... FolfoGKWy4
A ostaje i ovaj sadasnji zakon za zapadni balkan
A ostaje i ovaj sadasnji zakon za zapadni balkan
- skafiskafsnjak
#3167 Re: Viza za Njemacku
Zar nije anabin za diplome ?Alles-Tamam wrote: ↑21/11/2019 16:07 Diplome mozete ovdje da otefterite
A ostaje i ovaj sadasnji zakon za zapadni balkan![]()
Edit: anabin ostaje za visoke.skole i uni.....
- Pitarrr82
#3168 Re: Viza za Njemacku
Nisam se dugo javljao pa...
Viza produzena, Aufenthaltstitel do jula sljedece godine, dakle do isteka prvog ugovora...
Inace na termin za produzenje sam donio 1 i po platnu listu i to je proslo tako
4 mjeseca gledajuci unazad prodjose ipak brzo...
Viza produzena, Aufenthaltstitel do jula sljedece godine, dakle do isteka prvog ugovora...
Inace na termin za produzenje sam donio 1 i po platnu listu i to je proslo tako
4 mjeseca gledajuci unazad prodjose ipak brzo...
- JanuaryJones
#3169 Re: Viza za Njemacku
I kako ti je, jel se patiš?
- Pitarrr82
#3170 Re: Viza za Njemacku
Nema nikakve patnje, ima malo razocarenja u birokratiju, zdravstvo jer sam tu neke stvari ocekivao drugacije ali evo kao sto rekoh i tu stvari ipak prolaze bez problema od produzenja vize, zamjene vozacke itd.
Sto se posla tice, radio sam u ovo i u Sarajevu ali je ovaj dio posla dosta drugaciji, samo trziste je drugacije i da sve to naucim ce trebati sigurno godina ali mi je to vrijeme i dato, dogovorena je povisica nakon 6 mjeseci
Za stan mi je pomogla firma, nasao sam ga za 15 dana, sve mi je u blizini a i s firmom imam dogovor da neko vrijeme koristim auto od firme tako da i to nije problem...
-
Alles-Tamam
#3171 Re: Viza za Njemacku
Šta se ima patit nije čovjek otišao u Burkinu Faso nego u jednu od najjačih država na svijetu.
Samo učiti jezik to je najbitnije od svega, sve ostalo dodje haman pa samo od sebe
Samo učiti jezik to je najbitnije od svega, sve ostalo dodje haman pa samo od sebe
- JanuaryJones
#3172 Re: Viza za Njemacku
Ovo sam sarkastično pitala jer nas se ubjeđuje da je na zapadu patnja, da se ne isplati, da je bolje u Bosni.Pitarrr82 wrote: ↑21/11/2019 21:40Nema nikakve patnje, ima malo razocarenja u birokratiju, zdravstvo jer sam tu neke stvari ocekivao drugacije ali evo kao sto rekoh i tu stvari ipak prolaze bez problema od produzenja vize, zamjene vozacke itd.
Sto se posla tice, radio sam u ovo i u Sarajevu ali je ovaj dio posla dosta drugaciji, samo trziste je drugacije i da sve to naucim ce trebati sigurno godina ali mi je to vrijeme i dato, dogovorena je povisica nakon 6 mjeseci...
Za stan mi je pomogla firma, nasao sam ga za 15 dana, sve mi je u blizini a i s firmom imam dogovor da neko vrijeme koristim auto od firme tako da i to nije problem...
- vjesticanametli
#3173 Re: Viza za Njemacku
- Pitarrr82
#3174 Re: Viza za Njemacku
Kad sam odgovorio pomislio sam da je mozda ipak sarkastično pitanje
ali hajde rekoh ko ce sad brisati post...
Tesko jeste jer nedostaje tu jos mnogo stvari, ipak sam samo 4 mjeseca tu ali patnje nema, barem u mom slučaju...
@vjesticanametli
Gradic, mozda i seoce za Njemačku ali meni je taman... Emmerich am Rhein, pored granice sa NL
Tesko jeste jer nedostaje tu jos mnogo stvari, ipak sam samo 4 mjeseca tu ali patnje nema, barem u mom slučaju...
@vjesticanametli
Gradic, mozda i seoce za Njemačku ali meni je taman... Emmerich am Rhein, pored granice sa NL
-
Alles-Tamam
#3175 Re: Viza za Njemacku
Sexy gradic nema šta, rekao bih 450 puta bolji od Hamburga