Viza za Njemacku

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
MaroonBrigade

#2251 Re: Viza za Njemacku

Post by MaroonBrigade »

Bice da je bolje posteno kupiti kvalitetnu ves masinu :D
muzicar_iz_parka

#2252 Re: Viza za Njemacku

Post by muzicar_iz_parka »

Bio bi red da je od Miele...
FunkyFre5h

#2253 Re: Viza za Njemacku

Post by FunkyFre5h »

Zdravo opet,nazalost nakon godinu i pol cekanja na termin i jos dodatnih mjesec nakon intervjua zahtjev za vizu mi je odbijen,mislim prije svega zbog premale plate u ugovoru.

Eh sada,Negdje na internetu procitah ovako: ''Možete zamoliti odeljenje za vize da ponovo provere vaš zahtev za izdavanje vize. Ovaj postupak se naziva remonstracija.''

Da li je neko imao iskustva s ovim gore navedenim procesom jer ja na stranici ambasade ne vidim nikakve informacije u vezi ovoga,i da li imam ikakve sanse da se recimo promjene uslovi u ugovoru koji bi zadovoljili zahtjeve ili moram opet rezervisati novi termin i cekati!?
TDK-90

#2254 Re: Viza za Njemacku

Post by TDK-90 »

FunkyFre5h wrote:Zdravo opet,nazalost nakon godinu i pol cekanja na termin i jos dodatnih mjesec nakon intervjua zahtjev za vizu mi je odbijen,mislim prije svega zbog premale plate u ugovoru.

Eh sada,Negdje na internetu procitah ovako: ''Možete zamoliti odeljenje za vize da ponovo provere vaš zahtev za izdavanje vize. Ovaj postupak se naziva remonstracija.''

Da li je neko imao iskustva s ovim gore navedenim procesom jer ja na stranici ambasade ne vidim nikakve informacije u vezi ovoga,i da li imam ikakve sanse da se recimo promjene uslovi u ugovoru koji bi zadovoljili zahtjeve ili moram opet rezervisati novi termin i cekati!?
Zalbu ulozis i koga god znam da je zalbu ulozio usvojili su je :-D , cak i prije za vize koje su trebale prije bezviznog rezima :izet:
Jednostavna zalba takodjer prolazi,

Postovani
Ulazem zalbu na vasu odluku da mi ne dodijelite radnu vizu iako sam u roku potrebnom za izdavanje vize dostavio kompletnu i potpunu dokumentaciju

-Gdje cu ici
-Gdje cu raditi
-Sta cu raditi
-Poslodavac ima potrebu da me zaposli jer nije u mogucnosti pronaci odgovarajucu radnu snagu u Njemackoj
-Toliko cu zaradjivati

...neces pisati ovo gore navedeno i neodredjeno :D vec opisi svoj slucaj do u detalje.

90% sanse su da dobijes vizu

Jos bolje da nadjes neki urnek , - formular ako nekoga znas , ili neka ti neki pravnik sastavi - na bosanskom , srpskom , ili hrvatskom - ne treba na njemackom jeziku

Budi uporan i sretno :bih:
skafiskafsnjak

#2255 Re: Viza za Njemacku

Post by skafiskafsnjak »

Da li vas mogu "ispitati" Njemacki na terminu iako to poslodavac ne trazi? Hahahah
FunkyFre5h

#2256 Re: Viza za Njemacku

Post by FunkyFre5h »

TDK-90 wrote:
FunkyFre5h wrote:Zdravo opet,nazalost nakon godinu i pol cekanja na termin i jos dodatnih mjesec nakon intervjua zahtjev za vizu mi je odbijen,mislim prije svega zbog premale plate u ugovoru.

Zalbu ulozis i koga god znam da je zalbu ulozio usvojili su je :-D , cak i prije za vize koje su trebale prije bezviznog rezima :izet:
Jednostavna zalba takodjer prolazi,

Postovani
Ulazem zalbu na vasu odluku da mi ne dodijelite radnu vizu iako sam u roku potrebnom za izdavanje vize dostavio kompletnu i potpunu dokumentaciju

-Gdje cu ici
-Gdje cu raditi
-Sta cu raditi
-Poslodavac ima potrebu da me zaposli jer nije u mogucnosti pronaci odgovarajucu radnu snagu u Njemackoj
-Toliko cu zaradjivati

...neces pisati ovo gore navedeno i neodredjeno :D vec opisi svoj slucaj do u detalje.

90% sanse su da dobijes vizu

Jos bolje da nadjes neki urnek , - formular ako nekoga znas , ili neka ti neki pravnik sastavi - na bosanskom , srpskom , ili hrvatskom - ne treba na njemackom jeziku

Budi uporan i sretno :bih:

Hvala na odgovoru,medjutim gdje da ulozim zalbu,da odem licno gore ili da posaljem postom sta li vec? Apsurdno je sto na stranici ambasade ne pise apsolutno nista u vezi toga,nema nikakvih uputstava za ulaganje zalbe.Kontakt telefon radi dva dana u sedmici po nekoliko sati i nema sanse da prodje poziv!

Da li ona agencija prekoputa ''Sve za vizu'' moze pomoci? Gdje i kome mogu da se obratim da se konsultujem i da dobijem pomoc(osim foruma klix naravno :D)?
Bluemore

#2257 Re: Viza za Njemacku

Post by Bluemore »

Prilozis od poslodavca popravljen ugovor koji ispunjava uslov plate
vjesticanametli

#2258 Re: Viza za Njemacku

Post by vjesticanametli »

skafiskafsnjak wrote:Da li vas mogu "ispitati" Njemacki na terminu iako to poslodavac ne trazi? Hahahah
mogu jebem im mater mada za radnu ne traze a spajanje traze hahhhha logicno do vrazje matere

Funky imam ja urnek na njem za Remonstrationsverfahren ako hoces na mail javi se na pp i trazi od poslodavca odmah novi ug. S vecom platom

Na webu amb. Ne pise ali ne bacaj pare agencijama....ne trebaju ti za to
skafiskafsnjak

#2259 Re: Viza za Njemacku

Post by skafiskafsnjak »

vjesticanametli wrote:
skafiskafsnjak wrote:Da li vas mogu "ispitati" Njemacki na terminu iako to poslodavac ne trazi? Hahahah
mogu jebem im mater mada za radnu ne traze a spajanje traze hahhhha logicno do vrazje matere

Funky imam ja urnek na njem za Remonstrationsverfahren ako hoces na mail javi se na pp i trazi od poslodavca odmah novi ug. S vecom platom

Na webu amb. Ne pise ali ne bacaj pare agencijama....ne trebaju ti za to
Obicna radna je... i znam ja malo, neka granica a2 ili b1 ahahah. Onako cisto pitam :)
haribesic

#2260 Re: Viza za Njemacku

Post by haribesic »

Imas na fb Sonja Soro, ona pise te zalbe i po komentarima dosta je proslo sa njenom zalbom. Ako ti je stalo dobit tu vizu, nije nista dati 100 150e da ti napise.
Bluemore

#2261 Re: Viza za Njemacku

Post by Bluemore »

haribesic wrote:

Imas na fb Sonja Soro, ona pise te zalbe i po komentarima dosta je proslo sa njenom zalbom. Ako ti je stalo dobit tu vizu, nije nista dati 100 150e da ti napise.
Pa evo dace mu vjestica for free :)
herbalist123

#2262 Re: Viza za Njemacku

Post by herbalist123 »

da li zna neko gdje mogu pratit dokle su stigli sa vizama? poslao sam prijavu u martu 2018, mozda u augustu da ocekujem?
skafiskafsnjak

#2263 Re: Viza za Njemacku

Post by skafiskafsnjak »

herbalist123 wrote:da li zna neko gdje mogu pratit dokle su stigli sa vizama? poslao sam prijavu u martu 2018, mozda u augustu da ocekujem?
Jedino po grupama gdje ljudi pisu kad su dobili . Sad se doslo tamo negdje do 22.08.2017.
Tesko da ces doci na red u augustu . Ja predao 22.01.2018. i nadam se terminu negdje u Augustu ili Septembru ove godine . Ti si nekih mjesec i po poslije , znaci oktobar
danera113

#2264 Re: Viza za Njemacku

Post by danera113 »

Pozdrav ljudi, je li neko imao slicnu situaciju. Odbijenica za spajanje porodice prvi put zbog toga sto je brak sklopljen nakon sto je suprug otisao u njemacku i mora proci dvije godine da bi doslo do spajanja. Je li iko isao na termin kad prodju te dvije godine, kakva su iskustva, da li opet postavljaju ona pitanja, da li ste ponovo polagali jezik i sl?
sve_ovo_ja

#2265 Re: Viza za Njemacku

Post by sve_ovo_ja »

danera113 wrote:Pozdrav ljudi, je li neko imao slicnu situaciju. Odbijenica za spajanje porodice prvi put zbog toga sto je brak sklopljen nakon sto je suprug otisao u njemacku i mora proci dvije godine da bi doslo do spajanja. Je li iko isao na termin kad prodju te dvije godine, kakva su iskustva, da li opet postavljaju ona pitanja, da li ste ponovo polagali jezik i sl?
Brak sklopljen u BiH, ne u Njemackoj? Ima li suprug plavu kartu, ili "normalna" radna viza?
danera113

#2266 Re: Viza za Njemacku

Post by danera113 »

Jeste brak skopljen u BiH, a viza je radna kod supruga. :-D
Nisrin

#2267 Re: Viza za Njemacku

Post by Nisrin »

Sa vizama su stigli do 20. septembra 2017., maloprije vidjeh da je neko dobio termin...
skafiskafsnjak

#2268 Re: Viza za Njemacku

Post by skafiskafsnjak »

Nisrin wrote:Sa vizama su stigli do 20. septembra 2017., maloprije vidjeh da je neko dobio termin...
22.09.
Pitarrr82

#2269 Re: Viza za Njemacku

Post by Pitarrr82 »

Hoce li vise poceti oktobar aaaa
skafiskafsnjak

#2270 Re: Viza za Njemacku

Post by skafiskafsnjak »

Pitarrr82 wrote:Hoce li vise poceti oktobar aaaa
Đe ba žurba :D
AstorH

#2271 Re: Viza za Njemacku

Post by AstorH »

Ako dolazite kao samci bolje vam je da ne dolazite, satrat ce vas porez, satrat ce vas 700€ stanarine, + 2000€ kapare, ako dolazis kao samac nagazice te porez, ako ne znas jezik booje da ostanes na Balkanu. Merkelova je uvela jeftinu radnu snagu, takorec migrante tako da bolje da ne idete ovamo. Moj savjet je vam je Irska ako imate EU papire.
vjesticanametli

#2272 Re: Viza za Njemacku

Post by vjesticanametli »

Da za samce je uzas ali ako imaas nekog da pogura u pocetku....moze se ....stan naci kriza :-?
skafiskafsnjak

#2273 Re: Viza za Njemacku

Post by skafiskafsnjak »

Stan kriza ako ces u Minken....a jbg balkanci navalili tu.
Meni je zena u Minhenu , na auabildungu...bez obzira na to , ja za pocetak ganjam drugi grad.

Merkelova uvela jeftinu radnu snagu...a Boga ti, sta si to u Bosni? Sta to imas ovamo bolje ? Baketa i SDA ? :skoljka:
MaroonBrigade

#2274 Re: Viza za Njemacku

Post by MaroonBrigade »

Ako cete doci na zapad i dalje kukati kao da ste u Bosni, onda ste promasili temu :D

:run:
skafiskafsnjak

#2275 Re: Viza za Njemacku

Post by skafiskafsnjak »

MaroonBrigade wrote:Ako cete doci na zapad i dalje kukati kao da ste u Bosni, onda ste promasili temu :D

:run:
Ma ne mogu ove sda price...na vrh qrca mi ih 20 i kusur godina .
Post Reply