-viza je 35 eura,/za djecu upola jeftinije/,a rekose da je zdravs.osig. skuplje od vize,oko 75 eura
pozdrav sa mejtasa
ako je putnicko-zdravstveno osiguranje...cijena mu se racuna tako sto se cijena po danu (1-2 KM) pomnozi s brojem dana boravka pa s brojem osoba koje putuju i bit ce ti sve jasno...nazovi neku osiguravajucu kucu i provjeri cijenuZEKI-RIKI wrote:da li neko nedavno vadio vizu za njemacku.danas sam bio i uzeo zahtjev za vizu,treba nekakvih papira ali mi nejasno,koliko se placa ovo zdravstveno osiguranje.
-viza je 35 eura,/za djecu upola jeftinije/,a rekose da je zdravs.osig. skuplje od vize,oko 75 eura,pa mi nejasno............idem sa suprugom i dvoje djece,nije valjda 4*75 eura,to bi bas bilo klanje
............
pozdrav sa mejtasa
imam i ja ``Van Breda``zdrav.osiguranje ali mi je kolegica sa posla prije par dana otisla u NJemacku i cini mi se da joj nisu priznali tu vrstu osiguranja.Imam jos vremena pa cu se jos malo raspitati,stanujem i onako blizu ambasade,/pa kad ne bude guzve,/......hvala na savjetimaDena wrote:Ja sam prosle sedmice vadila Belgijsku vizu. Nisu mi trazili osiguranje, jer imam njihovo "Van Breda" tokom cijele godine. Ako imas tako nesto pokusaj s tim. Ako ne mislim da imaju ona osiguravajuca drustva blizu ambasada, a i Raiffaisen Osiguranje ima putnicko osiguranje. Kosta ok 1.50 KM/dan
Licno sam dobio vizu na ovakav nacin, skontali da je jeftinije izvaditi potvrdu iz banke nego placati vadjenje vize + postarina. I nije potrebno 500 nego 50 eura po danu. U banci te kosta 10KM potvrda i to je to.Pearl wrote:a kad smo kod njemackih viza.. cula sam da vise ne treba garantno pismo iz njemacke, da je sad potrebno za kraca putovanja samo dati dokaz da na racunu imas 500 eura...znam da su neki ljudi isli ovako..
je li neko ovako rpobao da ide?
mozes li mi ovo malo pojasniti, molim te? je li to znaci da ja trebam imati na racunu po 50 € za svaki dan koji planiram provesti u njemackom? npr. za deset dana moram donijeti potvrdu da imam 500 € u banci? ili moram toliko novca mininalno nositi sa sobom na put kao neku "garanciju"?daduli_sa wrote: Licno sam dobio vizu na ovakav nacin, skontali da je jeftinije izvaditi potvrdu iz banke nego placati vadjenje vize + postarina. I nije potrebno 500 nego 50 eura po danu. U banci te kosta 10KM potvrda i to je to.
A sto se tice osiguranja, ja sam platio ono putno osiguranje i platio ga cini mi se 1.80 KM/danu.
Tacno, za dobijanje recimo vize na 10 dana ti moras imati potvrdu iz neke od banaka da kod njih na racunu imas 500 €, i pri tome je nebitno kakav vid stednje je u pitanju (oroceno ili ne, devizni ili konvertibilni racun, samo da bude napisano da je onoliko € koliko tebi treba) jer na potvrdi to i ne pise, a i niko ne ocekuje od tebe da dignes te pare i poneses ih sa sobom. To je potvrda za ambasadu samo da si dovoljno "tecan" po nekim njihovim proracunima.bmx wrote:mozes li mi ovo malo pojasniti, molim te? je li to znaci da ja trebam imati na racunu po 50 € za svaki dan koji planiram provesti u njemackom? npr. za deset dana moram donijeti potvrdu da imam 500 € u banci? ili moram toliko novca mininalno nositi sa sobom na put kao neku "garanciju"?daduli_sa wrote: Licno sam dobio vizu na ovakav nacin, skontali da je jeftinije izvaditi potvrdu iz banke nego placati vadjenje vize + postarina. I nije potrebno 500 nego 50 eura po danu. U banci te kosta 10KM potvrda i to je to.
A sto se tice osiguranja, ja sam platio ono putno osiguranje i platio ga cini mi se 1.80 KM/danu.
hvala ti punodaduli_sa wrote:Tacno, za dobijanje recimo vize na 10 dana ti moras imati potvrdu iz neke od banaka da kod njih na racunu imas 500 €, i pri tome je nebitno kakav vid stednje je u pitanju (oroceno ili ne, devizni ili konvertibilni racun, samo da bude napisano da je onoliko € koliko tebi treba) jer na potvrdi to i ne pise, a i niko ne ocekuje od tebe da dignes te pare i poneses ih sa sobom. To je potvrda za ambasadu samo da si dovoljno "tecan" po nekim njihovim proracunima.bmx wrote:mozes li mi ovo malo pojasniti, molim te? je li to znaci da ja trebam imati na racunu po 50 € za svaki dan koji planiram provesti u njemackom? npr. za deset dana moram donijeti potvrdu da imam 500 € u banci? ili moram toliko novca mininalno nositi sa sobom na put kao neku "garanciju"?daduli_sa wrote: Licno sam dobio vizu na ovakav nacin, skontali da je jeftinije izvaditi potvrdu iz banke nego placati vadjenje vize + postarina. I nije potrebno 500 nego 50 eura po danu. U banci te kosta 10KM potvrda i to je to.
Na granici te niko ne pita koliko imas para sa sobom i da li imas tih 500 € ili ne, podrazumijeva se da je to ambasada provjerila.