Viza za Irsku

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
adore

#1 Viza za Irsku

Post by adore »

Pozdrav raja. Zna li iko na koji način i gdje građani BiH mogu uzeti vizu za Irsku. Cilj je turističko putovanje u Dublin na 4-5 dana. Na netu sam našao da je najbliža zemlja za predaju vize Slovenija ali ne želim da vjerujem u to. Ako iko zna više informacija molim za pomoć. :)
Hamzinho

#2 Re: Viza za Irsku

Post by Hamzinho »

Nažalost, tako je. Izdavanje vize za Irsku je u Ljubljani, imaš uslove na web stranici ambasade. Kad sam poslovno morao ići, sredili smo slanje pasoša za Ljubljanu preporučeno preko pošte i DHL. Po dobitku vize smo dogovorili sa ambasadom da kolega iz Ljubljane preuzme pasoše i pošalje nam nazad.
Semiramida

#3 Re: Viza za Irsku

Post by Semiramida »

Vjerovao ili ne, Irska ambasada u Ljubljani izdaje vize za nas. Besplatno za gradjane BiH. Ali, ako misliš slati papire i pasoš DHL-om gore, to će te koštati oko 120KM, najmanje. Prvo popunis formular on-line, a onda skupis papire kojih nema baš malo i posaljes sve to sa printom formulara ambasadi. Viza obično bude gotova za par dana.
adore

#5 Re: Viza za Irsku

Post by adore »

Hvala puno na odgovorima, ovo sa vizom je takva patnja da iako imam plaćen i put i smještaj u Dublinu sve više razmišljam da razgledam ljepote naše domovine (Una, Vrbas, Drina) nego da se patim po ambasadama. U svakom slučaju hvala na brzim odgovorima :) .
adore

#6 Re: Viza za Irsku

Post by adore »

Semiramida wrote:Vjerovao ili ne, Irska ambasada u Ljubljani izdaje vize za nas. Besplatno za gradjane BiH. Ali, ako misliš slati papire i pasoš DHL-om gore, to će te koštati oko 120KM, najmanje. Prvo popunis formular on-line, a onda skupis papire kojih nema baš malo i posaljes sve to sa printom formulara ambasadi. Viza obično bude gotova za par dana.
Da li lično moraš otići po vizu?
Keiko

#7 Re: Viza za Irsku

Post by Keiko »

Ja ni u kom slucaju ne bih savjetovala posjetu Irskoj do juna. Vrijeme je katastrofalno - vjetar puse k'o lud, kisa,zima I bas nikako nije za razgledanje. Irska je najljepsa zemlja na svijetu kad sija since sto je nekih desetak dana godisnje pa ti sad ubodi. :-D
Keiko

#8 Re: Viza za Irsku

Post by Keiko »

adore wrote:Hvala puno na odgovorima, ovo sa vizom je takva patnja da iako imam plaćen i put i smještaj u Dublinu sve više razmišljam da razgledam ljepote naše domovine (Una, Vrbas, Drina) nego da se patim po ambasadama. U svakom slučaju hvala na brzim odgovorima :) .
Ovo sa Irskom ambasadom nije patnja. Ne sjecam se sad tacno sta treba ali kad im se posalju dokumenti, poprilicno su brzi, ne ide se na razgovor i mogu posos nazad poslati DHL-om ili postom. I ne peglaju puno za papire k'o recimo Amerikanci. Oni na aerodromu znaju bit' puno 'peglastiji' pogotovu ako je kakvo slijetanje kasno navecer a njima pun kufer svakakvih putnika i turista.
hrle1976

#9 Re: Viza za Irsku

Post by hrle1976 »

irishgirl wrote:Ja ni u kom slucaju ne bih savjetovala posjetu Irskoj do juna. Vrijeme je katastrofalno - vjetar puse k'o lud, kisa,zima I bas nikako nije za razgledanje. Irska je najljepsa zemlja na svijetu kad sija since sto je nekih desetak dana godisnje pa ti sad ubodi. :-D
Ima uvijek pub :D a irici su rodjeni sa kriglum u ruci brzo ce nac sebi prijatelja za vremensko gorke dane :D
Post Reply