kenci234 wrote:Super je to sto govore (ded i KIseljak12) da je to tako kao sto vi mislite.Cuj zavrsi fakultet u BiH nauci njemacki B2 i te gluposti sto valjate , kao prvo netreba meni neko da ispravlja pravopisne greske , sto bi mi na engleskom rekli (Spelling check).Nego treba mi savjet koji bi me ohrabrio i pomogao da ostvarim svoj cilj , meni moja zivotna situacija koja je dosta teska i nebi volio da je ovde pisem ne dozvoljava da ja idem na neke (fakultete,univerzitete itd itd).Ja sam zavrsio za ECDL i to me je kostalo 1200KM + svaki kurs njemackog je 400KM itd itd . Ja imam znanje na racunarima od malena sam za racunarom , bavio sam se i servisom neko vreme znam dosta Office ne kao sto kaze (KIsseljak12) na grubo.Nazalost znate situaciju u nasoj drzavi u kojoj nije moguce studirati a kamol nesto raditi i ovd nema buducnosti ni za koga.Trenutno pohadjam kurs njemackog i engleski znam expert + moj ECDL certifikat itd.Ja cu probati nesto napraviti na ljeto kada odem u austriju kod Dajdze u Klagenfurth i mozetel mi malo pojasnit kako ide proces za studiranje u Austriji. Hvala svima

i da (KIseljak12) ja se ne cudim sto pravim greske jel u zadnje vreme stalo sam na pisanju engleskog i njemackog jezika i ucenju istog. !!!!

Ne govori se nekom ko ti daje savjet da gluposti valja, pogotovo kad je savjet dobronamjeran.
Za Rot-Weiß-Rot moraš biti jako dobar, iznimno dobar, iznad prosjeka. A ti si za svoje godine prosjek ili ispod toga.
Nisi "special" kako ti kažeš ako imaš taj certifikat koji imaš. Zašto ne odgovoriš koje je tvoje IT područje u kom se smatraš stručnjakom?
Šta to radiš po 5h na dan za kompjuterom?
Kod nas je stanje jako loše i teško, ali prvo moraš biti bolji od prosjeka ovdje, pa biti najbolji, pa razmišljat da budeš konkurentan vani.
Fakultet se treba završiti, ako ne vani, onda ovdje i to je daleko od gluposti.
Tvoja teška situacija Austriju najmanje zanima.
Jedno je otići vani kao socijalan slučaj i raditi bilo šta, a drugo je tražiti Rot-Weiß-Rot.
Ne postoji opravdanje za takvo poznavanje svog jezika, a da si 18 god. naguro u guzicu.
Prihvati kritike, razmisli i probaj biti bolji.