Unaprijed hvala

Moderator: Bloo
A da pitas partnera da ti posalje vize?dinty2 wrote:Trebao bih ici u Australiju za par mjeseci i treba mi neko da mi objasni kako dobiti PARTNER VIZU, znaci sta mi je sve potrebno za to i ostale stvari. Ali da mi objasni ovdje znaci sve a ne da lijepi stranice immi.gov.au i tako to jer nit sta pise konkretno na njima nit se ja mogu snaci tamo. Zvao sam ambasadu u Sarajevu, javi mi se momak kao da prvi put cuje za partner vizu, kaze ''sacekaj da vidim na internetu'', veze nema ni koji posao obavlja. Zvao sam hrvatsku ambasadu u Zagrebu i opet nista konkretno mi nisu rekli. Dakle ako neko strucan ima da mi pojasni na tenane
, hitno treba.
Unaprijed hvala
Pa ako hoces da udes u australiju na partner vizu onda mora da u australiji postoji partner koji te ceka i na osnovu koga i trazis vizu. pitaj svog partnera. jel sada jasno.dinty2 wrote:Ne kontam, pojasni?
To mi je jasno i partner je u australiji. Nije mi jasno kako mi ona moze poslati vize ? Mozda mislis na garantno pismo.Altsa wrote:Pa ako hoces da udes u australiju na partner vizu onda mora da u australiji postoji partner koji te ceka i na osnovu koga i trazis vizu. pitaj svog partnera. jel sada jasno.dinty2 wrote:Ne kontam, pojasni?
mislim da se tamo raspita pa ti javi postupak jer vidis da od ovih nasih nemas nikakvog hajra.dinty2 wrote:To mi je jasno i partner je u australiji. Nije mi jasno kako mi ona moze poslati vize ? Mozda mislis na garantno pismo.Altsa wrote:Pa ako hoces da udes u australiju na partner vizu onda mora da u australiji postoji partner koji te ceka i na osnovu koga i trazis vizu. pitaj svog partnera. jel sada jasno.dinty2 wrote:Ne kontam, pojasni?
Kazem ako neko zna nek mi pojasni sve od do
dinty2 wrote:Pa dobro prvo sam se ja mislio raspitat ovdje ali slabo je sve to, niko nista ne zna objasniti ili i ako kaze nesto, informacija se potpuno razlikuje od one sa internetatako da sam pogubljen skroz i ne znam koga vise da zovem ovdje.
Mora bit neki forumas koji mi moze sve to na tenane objasnit
dinty2 wrote:.. Ali da mi objasni ovdje znaci sve a ne da lijepi stranice immi.gov.au i tako to jer nit sta pise konkretno na njima nit se ja mogu snaci tamo....:
Puno hvala na informacijama drugWenger wrote:Otidji u konzulat u Sarajevu, dole kod bivseg hotela Zagreb se nalaze...nazovi zakazi sastanak, trazi da sjednes sa Konzulom ali opet ti kazem da sve informacije mozes dobiti na linku koji sam ti poslao - ima nekoliko partnerskih viza i ovisi od toga koja tebi odgovara pokreni aplikaciju tu. Apsolutno sve je objasnjeno na stranici - ja kada sam prolazio kroz to, internet bas i nije bio popularan ali mi je drug otisao u Australiju nedavno i sve je nasao na immi.gov.au jer se u Australiji apsolutno sve moze rijesiti online...
Jesi li ti tamo?neki wrote:dinty2 wrote:.. Ali da mi objasni ovdje znaci sve a ne da lijepi stranice immi.gov.au i tako to jer nit sta pise konkretno na njima nit se ja mogu snaci tamo....:![]()
jarane odustani, nije Australija za tebe..
Evo ovako @wenger, ,, pricao sam sa gospodjom Mirsadom koju si mi preporucio i njen odgovor je bio da nazovem ambasadu u australiji jer mi samo kao oni tacno mogu i znaju reci kako dobiti partner vizu...ja je upita moze li mi ona ista vise reci i odgovori mi '' mozemo ali ne zelimo se petljati u rad australske ambasade, najbolje nazovi njih i vidi sta ce ti reci ''. toliko o tomeWenger wrote:Prvo, malo mi je smijesno da za nesto tako bitno nemas nikakve podatke i da tvrdis da nemozes naci prave informacije. Nazovi konzulat Australijski u Sarajevu, trazi da pricas sa konzulom Mirsadom koja ti moze dati potrebne podatke. Ja sam otisao u Australiju sa Spouse vizom, vjencali se u Sarajevu i nekih 6 mjeseci kasnije sam dobio vizu. Ne sjecam se kompletne papirologije ali imas na immi.gov.au tacan aplikacijski dokument za tu vizu - https://www.immi.gov.au/migrants/family ... artner.htm ima nekoliko vrsta te vize i odaberi onu koja ti najvise odgovara.
Ima puno dokumentacije koju moras slati njima a izmedju ostalog ja sam imao i intervju u ambasadi u Becu kada su mi i dali vizu.
Dakle informacije su na netu, gotovo sve. Opet kazem, malo mi je cudno da neko na forumu pita za takve informacije ako je zaista ozbiljan u toj namjeri.
Sretno
drug meni je upravo jedna gospodja iz austrije preporucila i dala brojeve amasada u zagrebu i sarajevu misleci da ce mi oni moc dati vise potrebnih informacija. samo se zajebala jer nije valjda ni slutila koliko su ovi nasi nesposobnineki wrote:Trenutno ne, ali sam bio vise puta i svaki put prolazio kroz proces izdavanja vize. Sve podatke sam nalazio na immi.gov.au..
Ako se tu ne mozes snaci onda ce ti zivot u au biti svakodnevni pakao jer kod njih skoro da nema saltera i papira, sve se odradi preko online obrazaca.
U svakom slucaju za izdavanje viza gradjanima BiH zaduzena je ambasada u Becu pa probaj kontaktirati njih. U Sa se time nisu nikad bavili a u zg su prestali otkako je hrvatskim gradjanima odobrena elektronska viza.
Nisam sasvim siguran i nemam vremena da provjeravam, ali koliko se sjecam ta tvoja "partner viza" ne postoji, postoji samo useljenicka viza u kojoj ti je sponzor partner, a to je citava procedura oko koje ce ti tesko neko preko telefona pomoci. Za tebe je prava adresa immi.gov.au![]()
Sretno!
Ok drug dosta stvari sam vec obavio. Ono sto me zanima je GARANTNO PISMO, to jest sta je sve potrebno da bi se ono poslalo, u ovom slucaju cura meni salje garantno pismo. To nisam mogao naci na stranici, pa me zanima je li dovoljno priloziti pasoš, bankovni list i mjesto stanovanja ili treba jos nesto ????Wenger wrote:ima logike sto nece da se petljaju u te stvari obzirom da je kod nas samo konzulat a ambasade su u Zagrebu i Becu. Sve se zavrsava u ambasadi u Becu, Zagreb veze nema s tim. Jos jednom ti ponavljam, apsolultno sve informacije mozes naci na immi.gov.au, na onom linku sto sam ti ranije ostavio. I nemoj ocekivati da ces bilo koju vizu dobiti za manje od godinu dana, to bi bilo cudo. Ako neznas engleski dobro, nadje nekoga ko zna i ko ti moze prevesti te stvari...
Zvao, kazu ''nazovite ambasadu u Austriji oni su zaduzeni za to'' reko dobro znam ali ne rade danas mozete li mi vi ista vise reci, ''ne mozemo''Wenger wrote:to sto si naveo je vjerovatno dovoljno s tim sto u pismu mora navesti da je spremna izdrzavati te dok ti ne dobijes posao, odnosno dok ne dobijes pravo na rad. Nazovi nas konzulat to bi trebalo da znaju i da ti pomognu i kazu sta tacno treba da bude u garantnom...sretno
Upravo sam zavrsio razgovor sa Austrijom i obavio svoje, sve je tako kako kazes. Puno hvala drugWenger wrote:kakvi su to debili...to treba prijaviti ambasadi u Austriji da nisu u stanju osnovne informacije dati. U pismu treba da stoji da imas smjestaj za koji neces placati rezije, da ce te ona izdrzavati dok i sam ne pocnes raditi. Treba staviti gdje ona radi (full time ili part time) evntualno izvod njenog bankovnog racuna gdje se vidi da ima para i tako to...