viza za ameriku

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
amra67

#1 viza za ameriku

Post by amra67 »

Pomoc molim!!!

namjeravam uskoro putovati za ameriku kao turist.
Moze li mi neko objasniti koji papiri su mi pritom neophodni,i koja je procedura.
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

:D :D meni je pitt obeco pomoci :D
Lace

Post by Lace »

mislim da ti je najvaznije garantno pismo...i neki jak dokaz da ces se vratiti u BiH :D (nekretnina, clanovi porodice koji ovise??? o tebi, redovan studij na fakultetu, ugovor o zaposlenju koji te obavezuje da se vratis, itd.)...uplatis i koje ti ne vracaju ako te odbiju...i mislim da imas intervju ili dva :D

http://sarajevo.usembassy.gov/

http://sarajevo.usembassy.gov/consular/enprocnew.htm

:D

ja odoh u prag...nisu zahtjevni toliko :D
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

Da - glavno ti je da imas razlog za povratak (navedeno post prije). Inace jedan interview i to je to. O i $100 za vizu. Ako imas nekog u USA treba ti poslati Affidavit of Support ako ces kod njih zivjeti. To je gdje se oni obavezuju da ce te u potpunosti izdrzavati. To je veliki plus za dobitak vize.
melb26sa

Post by melb26sa »

I od kraja septembra uvedeno je novo pravilo da kupis PIN kod u Rajfajzen banci ($13 u KMovima), pricekas jedan dan pa nazoves broj koji ti daju i zakazes si intervju.

Jake veze sa BiH su ti glavne da bi dobio vizu. Pretprosli put kad sam ja vadila svoju vratili su jedno polovinu ljudi iako su imali i Affidavit of support, i dokaz da studiraju/rade, da su penzioneri...

Javi kako prodje... U svakom slucaju sretno :D
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

Cuo sam i znam ljude isto tako koji su kad su odbijeni odmah slijedeci dan predali opet i prosli. Izgleda (nasi fazoni), ovi be da naplate opet $100 za vizu. Oni dnevno izgleda imaju odredjen broj viza od kojih je sigurno 70% stela. Bilo bi interesntno da nam javis kako si prosla.
amra67

Post by amra67 »

hvala svima.
nadam se najboljem, javim kako su bili raspolozeni :)
Post Reply