Viza za Ameriku

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
skywalker1995

#1 Viza za Ameriku

Post by skywalker1995 »

Evo ovako interesuje me da li bi mogao dobit vizu za ameriku,imam auto na sebi,nekretninu na sebi,potvrdu iz skole.
I kad bi dobio vizu,kupio bi kartu povratnu.Ali problem je ne znam koliko ce mi odredit borovak službenik američke imigracije na mjestu ulaska u SAD,pa me interesuje na osnovu cega on odredjuje i kakva pitanja postavlja sta pita ako neko ima iskutva volio bi da mi objasni sta i kako ide.Pozdrav
Adi-g

#2 Re: Viza za Ameriku

Post by Adi-g »

Iz prica ljudi znam d im moras dokazat da ces se vratiti... Najvise vjeruju ako imas posao u BiH. U kakvu skolu ides i imas kola i nekretnine na sebi? To ti je olaksavajuca okolnost ali da imas posao bila bi i bolja. Ne gubis nista ako ne probas. Sve zavisi od osobe koja ti bude procesuirala vizu. Ako mu nije dan bas najbolji ma da si predsjednik drzave neces dobiti visa
skywalker1995

#3 Re: Viza za Ameriku

Post by skywalker1995 »

Ok hvala mislim da ne bi bio problem toliko za vizu,,ali problem je kolko ce mi odredit kolko smijem boravit.Jer bi mogao radit kad bi otisao i bio bi mi cilj da sto duze ostadnem
Astrix

#4 Re: Viza za Ameriku

Post by Astrix »

Moja mama dobila na 10 godina...
skywalker1995

#5 Re: Viza za Ameriku

Post by skywalker1995 »

Astrix wrote:Moja mama dobila na 10 godina...
Kad je isla kolko su joj dali dozvolu da smije ostati u americi i sta su je pitali na imigracionom
Innovation

#6 Re: Viza za Ameriku

Post by Innovation »

Postby SKOA6 » 25/07/2013 12:02
Pozdrav.Ovako imam djevojku u Njemackoj sa kojom cu uskoro zapocet brak.ali me zanima ona je 3 i pol godine tamo i ima vizu i stalni posao a da li ce me moci prevesti tamo.Ako neko ima iskustva neka napise ,hvala :run:
Unread postby SKOA6 » 13/08/2013 12:07
Pozdrav.E ovako prijatelji,uskoro zavrsavam 4 razred srednje Tehnicke rudarske skole,ali ne namjeravam da idem na fax o rudarstvu fuck to. Moje ambicije su Specijalna policija BiH.zanima me ako neko ima iskustva i zna o tome,koji fax trebam da upisem i sve vezano oko edukacije i obuke kako da dodjem do cilja.Jako sam sposoban treniram vec 4 godine judo i bodybilding pa mozda mi to daje neku prednost . hvala unaprijed :bih:
Postby SKOA6 » 11/11/2014 18:25
Zanima me znali neko ista u vezi azila u Češkoj??? Dali je moguce ikako ostati tamo i kakav je zivotni standard,plate cijene i tako to ...hvala :run:
by skywalker1995 » 11/11/2014 22:39
Evo ovako interesuje me da li bi mogao dobit vizu za ameriku,imam auto na sebi,nekretninu na sebi,potvrdu iz skole.
I kad bi dobio vizu,kupio bi kartu povratnu.Ali problem je ne znam koliko ce mi odredit borovak službenik američke imigracije na mjestu ulaska u SAD,pa me interesuje na osnovu cega on odredjuje i kakva pitanja postavlja sta pita ako neko ima iskutva volio bi da mi objasni sta i kako ide.Pozdrav
Zasto stalno recenicu pocinjes sa
Evo ovako
. :oops:
071

#7 Re: Viza za Ameriku

Post by 071 »

Obično na američkom aerodromu stave da smiješ ostati 6 mjeseci. Pitaju imas li povratnu kartu, sta radis, kod koga ides i zasto. Vise manje kao i u ambasadi u Sarajevu, sa tim sto te legitimno moze poslati kuci sa aerodroma.
razonoda

#8 Re: Viza za Ameriku

Post by razonoda »

[quote="071"]Obično na američkom aerodromu stave da smiješ ostati 6 mjeseci. Pitaju imas li povratnu kartu, sta radis, kod koga ides i zasto. Vise manje kao i u ambasadi u Sarajevu, sa tim sto te legitimno moze poslati kuci sa aerodroma.[/quote
I ako je moguce biraj 'amere' ne 'obojene' zaposlenog.
detroit-mercy

#9 Re: Viza za Ameriku

Post by detroit-mercy »

Jos nisam cuo da su nekog vrnuli sa hajrodroma :mrgreen: al nejse.
Amerima je bitno je li se imas zbog cega vratiti, znaci je li ostavljas posao, nekretnine, studij, skolu i sl ili si se zaputio nako :mrgreen:
Normala za ove malo starije je da dobijaju vizu na 10 godina, ovim malo mladjim pocesto zalijepe na godinu, stim sto u USA mozes ostati max 6 mjeseci. Za 6 mjeseci se mozes dobro naraditi ako imas kod koga :skoljka: .
skywalker1995

#10 Re: Viza za Ameriku

Post by skywalker1995 »

Odbijen zahtijev za vizu
Ovako je krenuo razgovor
-U koju drzavu planiras putovati
-Kod koga ides
-Kad planiras putovati
-Kolko planiras ostati
-Ko finansira putovanje
-Cime se bavi osoba kod koje ides
-U koju skolu ides
-Kad zavrsajes skolu
I na kraju zao nam je ne mozemo realizirati vas zahtijev za vizu.
Nije mi ni jedan papir trazio,imam auto na sebi,5.000KM na racunu sve sam donio papire a imao sam dokument gdje pise da sam kupio nekretninu prije 6 mjeseci,zasto bi kupovao nesto ako bi tamo planirao ostati,radije bi pare ostavio za putovanja.
Da li vi mislite da li utiče ova situacija u Pariz sto je se desilo i sto se desaje.I sta mislite dali da ponovo pokusam i da se nadam da ce me pitati da li imam sta od nekretnina.Jer mislim da sam previse mlad i zato nije postavljao pitanje takvo.
2001

#11 Re: Viza za Ameriku

Post by 2001 »

skywalker1995 wrote:Odbijen zahtijev za vizu
Ovako je krenuo razgovor
-U koju drzavu planiras putovati
-Kod koga ides
-Kad planiras putovati
-Kolko planiras ostati
-Ko finansira putovanje
-Cime se bavi osoba kod koje ides
-U koju skolu ides
-Kad zavrsajes skolu
I na kraju zao nam je ne mozemo realizirati vas zahtijev za vizu.
Nije mi ni jedan papir trazio,imam auto na sebi,5.000KM na racunu sve sam donio papire a imao sam dokument gdje pise da sam kupio nekretninu prije 6 mjeseci,zasto bi kupovao nesto ako bi tamo planirao ostati,radije bi pare ostavio za putovanja.
Da li vi mislite da li utiče ova situacija u Pariz sto je se desilo i sto se desaje.I sta mislite dali da ponovo pokusam i da se nadam da ce me pitati da li imam sta od nekretnina.Jer mislim da sam previse mlad i zato nije postavljao pitanje takvo.
Nije tragedija biti odbijen za vizu, još si mlad i imaš vremena ali tragedija je ovo boldirano! :D
Locked