Viza za Albaniju??

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
adonis

#1 Viza za Albaniju??

Post by adonis »

Zanima me da li je potrebna viza za drzavljane BIH pri ulasku u Albaniju,pa ako neko ima informaciju bio bih zahvalan.... :roll: :roll: :razz:
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

koliko je meni poznato - treba. Bila sam na samoj granici i imala sam ideju malo skociti prekoputa, ali su mi rekli moram imati vizu koju izdaju iskljucivo ambasade. Za BiH je nadlezna ambasada u Zagrebu
Eshek

Post by Eshek »

Mislim da je dovoljno imati garanciju od fizickog ili pravnog lica iz Albanije.
jazzemiin

Post by jazzemiin »

bio sam u julu ove godine i viza za bh gradjane od 1.6.-1.10. ne treba, ali ima neka kao ulazna taksa koja se mora platiti, meni su naplatili 10 eura.
Takodje, bio sam prosle godine u novembru kada mi je trebala i to sam u Zagreb morao ici s tim da sve papire slao telefaxom i samo sam otisao da mi zalijepi vizu, mada mozes nekoga opunomociti da ti ode po pasos u ambasadu, tacnije konzulat :D
karanana

Post by karanana »

Iz prve ruke znam da viza treba i da se vadi u zagrebu.
basta sljezove boje

informiraj se pa nam javi je li treba ici u Zagreb ili se moze poslat pasos. Ambasada je inace na placu

Veleposlanstvo Albanije
Jurišićeva 2a
10000 Zagreb
Tel: 01 48 10 679
Fax: 01 48 10 682
[email protected]

Rrugë e mbarë!
jazzemiin

Post by jazzemiin »

ambasadu treba ujutro zvati od 7-8 odmah, ili popodne oko 3-4 jer otpravnik poslova je tokom dana na "terenu"
Edin H.

Post by Edin H. »

basta sljezove boje wrote:koliko je meni poznato - treba. Bila sam na samoj granici i imala sam ideju malo skociti prekoputa, ali su mi rekli moram imati vizu koju izdaju iskljucivo ambasade. Za BiH je nadlezna ambasada u Zagrebu
To si htjela malo do Tirane u sverc? :-)
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

Edin H. wrote:
basta sljezove boje wrote:koliko je meni poznato - treba. Bila sam na samoj granici i imala sam ideju malo skociti prekoputa, ali su mi rekli moram imati vizu koju izdaju iskljucivo ambasade. Za BiH je nadlezna ambasada u Zagrebu
To si htjela malo do Tirane u sverc? :-)
sta je sad u fazonu da se sverca? :roll:
Edin H.

Post by Edin H. »

1. Bijelo/zuto
2. Skenderbeg
3. Radna snaga kao pomoc daljnjem napretku zapadne industrije :oops:
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

Edin H. wrote:1. Bijelo/zuto
2. Skenderbeg
kakve su ovo sifre?
jel moze preko PP? :roll:
Edin H.

Post by Edin H. »

Vazi :D
Downunda

Post by Downunda »

Bosanac sa dna kace wrote:
2. Skenderbeg
kakve su ovo sifre?
Stereotipi i predrasude!

p.s. Skenderbeg - 1.liga
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

Downunda wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:
2. Skenderbeg
kakve su ovo sifre?
Stereotipi i predrasude!

p.s. Skenderbeg - 1.liga
skenderbeg je nekakva brlja ili? :?
Downunda

Post by Downunda »

Arslan wrote:
Downunda wrote:
Bosanac sa dna kace wrote: kakve su ovo sifre?
Stereotipi i predrasude!

p.s. Skenderbeg - 1.liga
Pa u novije vrijeme je postao katastrofa, jer navodno niko vise ne radi original, koji je nekad vazio za najkvalitetniji evropski konjak,Ova starija su sigurno probala.
Leonid Breznjev

Downunda wrote:
Arslan wrote:
Downunda wrote: Stereotipi i predrasude!

p.s. Skenderbeg - 1.liga
Pa u novije vrijeme je postao katastrofa, jer navodno niko vise ne radi original, koji je nekad vazio za najkvalitetniji evropski konjak,Ova starija su sigurno probala.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: cuj najkvalitetniji evropski konjak! ma daaaaj!
Downunda

Post by Downunda »

Arslan wrote:
Downunda wrote:
Arslan wrote: skenderbeg je nekakva brlja ili? :?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: cuj najkvalitetniji evropski konjak! ma daaaaj!

Nezvanicno naravno! Ali obzirom da je radjen bez ikakve licence i kontrole kvalieteta (i svega ostalog sto je potrebno da na nekom sajmu, evropskom, a ne jugoslovensko-balkanskom, progalse najkvalitenijim konjakom). Nija nisam vjerovao ali navodno je tako. Danas svakako nije ni sjenka od onog nekadasnjeg konjaka.
Leonid Breznjev

Downunda wrote:
Arslan wrote:
Downunda wrote: Pa u novije vrijeme je postao katastrofa, jer navodno niko vise ne radi original, koji je nekad vazio za najkvalitetniji evropski konjak,Ova starija su sigurno probala.

Nezvanicno naravno! Ali obzirom da je radjen bez ikakve licence i kontrole kvalieteta (i svega ostalog sto je potrebno da na nekom sajmu, evropskom, a ne jugoslovensko-balkanskom, progalse najkvalitenijim konjakom). Nija nisam vjerovao ali navodno je tako. Danas svakako nije ni sjenka od onog nekadasnjeg konjaka.
hajde da se bar dogovorimo oko imena. vinjak priznajem i recimo da postujem da je bio jako dobar, ali ne pod terminusom konjak, nego vinjak.
Downunda

Post by Downunda »

Arslan wrote:
Downunda wrote:
Arslan wrote: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: cuj najkvalitetniji evropski konjak! ma daaaaj!

hajde da se bar dogovorimo oko imena. vinjak priznajem i recimo da postujem da je bio jako dobar, ali ne pod terminusom konjak, nego vinjak.
Zuci kao da si clan neke komisije degustatora i kao da je tvoje misljenje presudno po ovome pitanju !
Tema je ipak "Vize za Albaniju", a ne "Skenderbeu" ili ti "Skenderbeg", tako da ne bi mozda duzili bespotrebno, zbog ostalih ucesnika foruma! :) :lol:
basta sljezove boje

Downunda wrote: Zuci kao da si clan neke komisije degustatora i kao da je tvoje misljenje presudno po ovome pitanju !
Tema je ipak "Vize za Albaniju", a ne "Skenderbeu" ili ti "Skenderbeg", tako da ne bi mozda duzili bespotrebno, zbog ostalih ucesnika foruma! :) :lol:
sto bi rekao Losa "spojila nas Mastika". Cugeri k'o cugeri, imaju svoj kod i naci ce zajednicku temu na svakom topicu, od vize do vulkanizera :lol:
Downunda

Post by Downunda »

basta sljezove boje wrote:
Downunda wrote: Zuci kao da si clan neke komisije degustatora i kao da je tvoje misljenje presudno po ovome pitanju !
sto bi rekao Losa "spojila nas Mastika". Cugeri k'o cugeri, imaju svoj kod i naci ce zajednicku temu na svakom topicu, od vize do vulkanizera :lol:
Let me shake both your hands!
:-) :-) :-)
Post Reply