Viza
- Lace
#5 Re: Viza
a sto ne pitas both american and mexican government/gobiernoboracha wrote:ako imam usa vizu na jednu godinu i hocu da idem u meksiko, treba li mi viza za meksiko?
-
boracha
hvala, a jesi li isao s bih paspsem.Ne treba ti viza za Mexico, samo ti americka viza treba jos uvijek biti validna - da bi se, jelde, mogao vratiti nazad u USA.
Ovo ti je iz prve ruke jer sam i sam nedavno isao dole preko granice
a dobila sam neki site koji su mi rekli da pogledam al sve na spankom pise
- dark side of the moon
Ne idi u USA ako si bila u nekoj arapskoj zemlji....... 
-
sure_alma
KOJU VIZU IMAS? JE LI STUDENTSKU ILI? AKO IMAS STUDENTSKU VIZU ZA USA I AKO VIZA NIJE ISTEKLA, ONDA TI NE TREBA VIZA ZA MEKSIKO…SAMO MORAS PONIJETI I-20 SA POTPISOM ODGOVORNE OSOBE KOJA TI IZDAJE I-20 U SKOLI U KOJOJ SI…OVO NARAVNO SE TEBE TICE SAMO AKO IMAS STUDENTSKU VIZU…
ZNACI:
1) NE TREBA TI VIZA ZA MEKSIKO AKO IMAS USA VIZU KOJA JOS VAZI
2) PONESI I-20
3) PONESI KONTAKT INFORMACIJE OD TVOJE SKOLE (OVO JE U SLUCAJU AKO IMAJU NEKIH PITANJA NA GRANICI ONDA DA MOGU NAZVATI ODOGOVRNU OSOBU IZ TVOJE SKOLE)
NADAM SE DA TI JE OVO POMOGLO

ZNACI:
1) NE TREBA TI VIZA ZA MEKSIKO AKO IMAS USA VIZU KOJA JOS VAZI
2) PONESI I-20
3) PONESI KONTAKT INFORMACIJE OD TVOJE SKOLE (OVO JE U SLUCAJU AKO IMAJU NEKIH PITANJA NA GRANICI ONDA DA MOGU NAZVATI ODOGOVRNU OSOBU IZ TVOJE SKOLE)
NADAM SE DA TI JE OVO POMOGLO
-
Vozdra_123
HALO ALMA!!!
ISKLJUCI CAPS!!!
ISKLJUCI CAPS!!!
-
sure_alma
pa ja sam isla prije 2 mjeseca i nije mi trebala viza...nineac wrote:Bogami alma koliko znam treba ti za Mex viza, bez obzira imas li F1. Moj prijatelj ej htio ici, rekli mu da mora imati!
viza ne treba osim ako nisu promjenili neki zakon u zadnja 2 mjeseca..ali cisto sumnjam...
najbolju i najtacniju informaciju ces dobiti ako odes i pitas skolu u koju ides...oni znaju...
sretno!
-
Svemirski_Jebach
halo ba sta joj to objasnjavate...boracha wrote:ma vec sam tu samo me zanima da li mi treba tourist visa za meksiko
ne pita ona da li joj treba viza da se vrati u USA nego da li joj treba viza za MEKSIKO.
Meksiko i BiH imaju viznu rezim pogledaj http://www.mvp.gov.ba/ sto znaci da za ulaz u meksiko trebas imati vizu.
Dakle, treba ti turisticka viza da bi usla u Meksiko. Kako ces se vratiti u USA to je drugi problem.
Da bi se vratila u USA moras imati multiple entry vizu, znaci na vise ulaza i naravno da nije istekla.
-
EI Presidente
dobro obrati paznju na ovaj detalj, covjek je u pravuSvemirski_Jebach wrote:....Da bi se vratila u USA moras imati multiple entry vizu, znaci na vise ulaza i naravno da nije istekla.
-
Svemirski_Jebach
jeste. M
ako imas to i viza ti vazi onda mozes se vratiti u USA a da li mozes uci u meksiko je drugo pitanje i mislim da treba viza. brate nazovi konzulat meksika i pitaj da budes 100 posto sigurna
ako imas to i viza ti vazi onda mozes se vratiti u USA a da li mozes uci u meksiko je drugo pitanje i mislim da treba viza. brate nazovi konzulat meksika i pitaj da budes 100 posto sigurna
-
Bosnian_spring
Hvala, Svemirski. Upravo tako. Ljudi malo paznje obratite sta pisete.Svemirski_Jebach wrote:halo ba sta joj to objasnjavate...boracha wrote:ma vec sam tu samo me zanima da li mi treba tourist visa za meksiko
ne pita ona da li joj treba viza da se vrati u USA nego da li joj treba viza za MEKSIKO.
Meksiko i BiH imaju viznu rezim pogledaj http://www.mvp.gov.ba/ sto znaci da za ulaz u meksiko trebas imati vizu.
Dakle, treba ti turisticka viza da bi usla u Meksiko. Kako ces se vratiti u USA to je drugi problem.
Da bi se vratila u USA moras imati multiple entry vizu, znaci na vise ulaza i naravno da nije istekla.
Turisticka viza za USA nije isto sto i turisticka viza za Mexico. I to nije nikakva stalna radna dozvola, studentski status ili sta ti ja znam.
Dakle, treba i te kako. I u opisanom slucaju povrh toga multiple-entry US turisticka viza.
-
Svemirski_Jebach
sta ces tamo...puno meksikanaca jarane