VIZA: Pink Floyd (BHT)

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Jaskor

#1 VIZA: Pink Floyd (BHT)

Post by Jaskor »

Intervju sa Nick Masonom, bubnjarom legendarne grupe Pink Floyd. Album ''Dark Side of the Moon'' (Tamna Strana Mjeseca) prodao se u više od 30 miliona primjeraka širom svijeta i na americkoj hit paradi bio je 725 sedmica. Nick Mason je nedavno izdao knjigu biografiju Pink Floyda koja je prevedena na više jezika.

VIZA: Pink Floyd (BHT) [part1]
http://youtube.com/watch?v=LSm32cMtAhg

VIZA: Pink Floyd (BHT) [part2]
http://youtube.com/watch?v=6S_5dhvbDMQ

VIZA: Pink Floyd (BHT) [part3]
http://youtube.com/watch?v=PUG1QlEHB5Y

VIZA: Pink Floyd (BHT) [part4]
http://youtube.com/watch?v=FnH6q2p_okA
dark side of the moon

#2 Re: VIZA: Pink Floyd (BHT)

Post by dark side of the moon »

Kad je ovo bilo?

Gledo sam neki dokumentarac o snimanju albuma "Dark Side Of The Moon" u okviru onih emisija koje su bile cini mi se na bht, ono kao najbolji albumi svih vremena. Ostalo mi u sjecanju kada su govorili da su imali problem pri snimanju pjesme "Time" jer je bio problem naviti sve satove da odzvone u isto vrijeme :D
rikardoreis

#3 Re: VIZA: Pink Floyd (BHT)

Post by rikardoreis »

repriza veceras u 17,30, naravno na bht :)
Jaskor

#4 Re: VIZA: Pink Floyd (BHT)

Post by Jaskor »

dark side of the moon wrote:Kad je ovo bilo?

Gledo sam neki dokumentarac o snimanju albuma "Dark Side Of The Moon" u okviru onih emisija koje su bile cini mi se na bht, ono kao najbolji albumi svih vremena. Ostalo mi u sjecanju kada su govorili da su imali problem pri snimanju pjesme "Time" jer je bio problem naviti sve satove da odzvone u isto vrijeme :D
jarane, imas takav nick, a ne znas kad je emisija o pink floydu (nick masonu) na drzavnoj televiziji! :-D
Jazz_Junkie

#5 Re: VIZA: Pink Floyd (BHT)

Post by Jazz_Junkie »

Nazalost gospodjica ne zna voditi interview i postavlja pitanja kojih se on sigurno milijun puta naslusao. :run:
Johnny68

#6 Re: VIZA: Pink Floyd (BHT)

Post by Johnny68 »

Serijal se zvao ''Classic Albums'' i bio je vrlo dobar. Baš su sadržane emisije o Svim važnijim albumima za pop-rock kulturu. Gledao sam epizodu sa Pink Floydom. Samo žalim što nisam gledao o Doorsima.
Jedna od boljih stvari na BHT-u što je bila. Da su pametni mogli bi i reprizirati serijal :)
ado-šampion

#7 Re: VIZA: Pink Floyd (BHT)

Post by ado-šampion »

Johnny68 wrote:

Serijal se zvao ''Classic Albums'' i bio je vrlo dobar. Baš su sadržane emisije o Svim važnijim albumima za pop-rock kulturu. Gledao sam epizodu sa Pink Floydom. Samo žalim što nisam gledao o Doorsima.
Jedna od boljih stvari na BHT-u što je bila. Da su pametni mogli bi i reprizirati serijal :)
Svim važnim za pop-rock kulturu, bez ijednog albuma Beatlesa. Grohotom se smijem :lol:
Post Reply