Vitomir Popović: Novi sukobi u BiH, pa i "raspad ove bi
-
Nancy Drew
-
Jastreb35
Da. Velikosrpski projekat je fiktivni projekat kojeg se nije pokusalo realizovati oruzjem i kojem se nije moralo suprotstaviti oruzjem. "Srpske a. oblasti" po BiH i Hrvatskoj su bile oformljene da stvore trziste za uzgajivace gljiva..isto kao sto smo stajali i blejali kad su nas gurnuli u rat
-
liberal
Jastreb35 wrote:Da. Velikosrpski projekat je fiktivni projekat kojeg se nije pokusalo realizovati oruzjem i kojem se nije moralo suprotstaviti oruzjem. "Srpske a. oblasti" po BiH i Hrvatskoj su bile oformljene da stvore trziste za uzgajivace gljiva..isto kao sto smo stajali i blejali kad su nas gurnuli u rat
nekontam sta hoces da kazes?
-
Danko_Bananko
Oceania wrote:TIHIĆ: Lično smatram da je veoma važna u jednom moralnom smislu ova presuda zbog svih žrtava. Pitanje naknade štete sigurno isto ima značaj i time će se baviti sud u jednoj sasvim drugačijoj, po meni, atmosferi. Mi ne smijemo iskoristiti taj postupak i ne bi trebao da se vodi u tom pravcu da na neki način ugrozi i oteža ekonomsku situaciju u Srbiji. To je stvar i pojedinaca i građana. Ali kao država, ja mislim da u pravcu pitanja naknade štete se može biti dosta fleksibilniji, to je već stvar dogovora.
I ovaj odgovor na pitanje oko ratne odstete po ko zna koji put pokazuje da klempavo cudoviste iz samo njemu poznatih razloga ne zeli da srbija plati ratnu odstetu.Da li zato da SDA pokupi pare ispod stola ili zbog necega drugoga.......
Nikad necu zaboraviti kada je klempo poslao garancije u Hag da se Prlic , Praljak & com mogu braniti sa slobode mada su koverte za pozivom za sud dosle u Zagreb .Pravdajuci taj potez Klempavi je rekao " a sta ako nekome od nas dodje poziv iz Haga "![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ovo smece od insana je davno kupljeno ( jal ucjenjeno svejedno ) sto svakodnevno i pokazuje svojim politickim postupcima.
-
Oceania
Ovo je demagogija ! Kakve veze ima ciscenje vlastitog dvorista ( recimo Kazani ili Grabovica ) { uvijek sam za ciscenje vlastite avlije uvijek ljepse izgleda kada je trava podsisana } i pozivanje pojedinih politicara za razbacivanje sa ciframa sa tuzbom ? Da li trebamo odustati od tuzbe zato sto nam je dvoriste prljavo ? Dali trebamo odustati od tuzbve zato sto su nasi politicirai lazovi ? Naprotiv ! Nikada i ni u kome slucaju ne treba odustati od tuzbe i ratne odstete .Tome jednostavno ne postoji alternativa.liberal wrote:ja mislim da je velika greska napravljena napocetku sa nacinom kako je ta tuzba prezentirana narodu bih. kao i mnoge druge stvari i ovdje su davana obecanja i lupane su neke cifre a sve radi postizanja trenutnih politickih ciljeva. pravnici mogu da raspravljaju dovjeka jel ta tuzba legalna ili ne sa pravne strane. slusajuci neke sijede glave (strucnjake) koji imaju iskustva i znanja u tim stvarima mozete doci do nekih zaljucaka koji se neuklapaju u pricu koja je plasirana od pocetka. sanader je nedavno ja mislim izjavio da neocekuje nista od tuzbe hrvatske protiv srbije i da ako eventualno bude pozitivna da to nece donijet nikakve ekonomske dobit. ja razumijem da dolazi do frustracije vecinom jednog naroda ( bosnjaka/muslimana) na neke nedavne izjave koje dolaze iz evrope (slovenije koja samo govori ono sto drugi misle ) ili iz rs ali netreba sve svaljivat na druge. trebalo bi prvo pocisitit ispred kucnog praga pa pitati za odgovornost ljude koji su lagali i manupulisali narodom i njegovim patnjama samo da bi oni ostali duze na vlasti...........
sto se tice tuzbe kakav ce biti ishod....koliko god se mi nervirali i navijali za jednu ili drugu stranu u igri su mnogo jaci igraci tako da mi mozemo samo ko ovce da stojimo i blejimo....isto kao sto smo stajali i blejali kad su nas gurnuli u rat
Alternativa je da narod uzme grablje i vile u ruke i sam trazi pravdu i zadoivoljstvo !
-
mostarac
ja sam rekao da Srbija treba da plati masnu odstetu, ali ne toliku da dozivi ekonomski kolaps jer takva Srbija nikome ne odgovara, pa ni nama, a pogotovo sto je stanje dubokog siromastva plodno za klijanje nacionalih pokreta i opsteg nezadovoljstva sto bi jednog dana moglo dovesti do toga da Toma Nikolic osvoji 2/3 parlamenta, ali isto tako ja shvatam da je jako tesko pogledati dva dana unaprijed kada te vodi iskljucivo nagon, ali ne i mozak i znam da je u tom stanju onda tesko shvatiti da ekonomski kolaps srbije nama ne odgovara jer nemojte da mislite da cemo u tom slucaju i mi proci neokrznuti, ali u bosni je medju svim narodima vec odavno poznato razmisljanje, nek komsiji crkne krava, pa makar i ja bio na gubitku, a to se upravo desava ovdje.
Srbija treba biti kaznjena na taj nacin da plati odstetu i osjeti posljedice toga, ali to nikako ne znaci da treba biti kaznjena na taj nacin da dozivi ekonomski fijasko jer od takve srbije svi imamo samo stetu a apsolutno niko nema korist.
Ako to ne vidite ja vam ne mogu pomoci.
Srbija treba biti kaznjena na taj nacin da plati odstetu i osjeti posljedice toga, ali to nikako ne znaci da treba biti kaznjena na taj nacin da dozivi ekonomski fijasko jer od takve srbije svi imamo samo stetu a apsolutno niko nema korist.
-
EI Presidente
Ja se nesto nadam da sukoba ne moze biti iz prostog razloga sto su svi kokuzi. Danas se pare, za razliku od '92, nalaze u rukama tajkuna i mafije. Ni jedni, ni drugi nece dati pare za kupovinu oruzja, i svega ostalog sto je potrebno za rat. Tako da ovaj ombdusmen, po mom skromnom misljenju, mlati praznu slamu i lovi u mutnom, ne bi li unervozio medjunarodnu zajednicu u cijim je rukama sudbina tuzbe i implementacija iste.
-
Oceania
Sinko neka ti Bog da dzenet za ove rijeci.Meni nesto zao krmeta da ga uporedim sa klempavim govnetom .Taj bijednik je na racun poreskih obveznika odletio u N-Y i posjetio izdajnika - kockara i lopozu koja je pila sampanjac i tucala kurve od bosanskih para dok je nad nama trajao genocid.Dakle klempo je posjetio Muhameda Sacirbegovica ( koji se ovdje zove Mo Sacirbay jer ga sramota da bude musliman ) i jos se hvalio kao i svaki iskomplkesirani seljacic koji posjeti rodjaka u Americi ( a taj jos ima para ) da su njiha dvojica sestrici po nani . .Ono sto me posebno brine je da na svakom koraku klempavi govori kako je bitna istina ali mi nemamo namjeru da srpskom narodu i srpskoj drzavi uzmemo pare za ratnu odstetu i tako ih dovedemo do ekonomskog kolapsa.a to sto su odavno u kolapsu i sto su oni Bosnu i Hercegovinu doveli u svekoliki kolpas i tako je unistili da se nece oporaviti ni za hiljadu godina a najverojatnije je da ce nestati i Bosna i Bosanski muslimani , e to nije bitno klempavom Sulji.Bitno je da svaki onaj SDA-ovac koji je ubijao i krao ne vidi sud i pravdu.To je izgleda najbitnije.NE i NE ! Svi koji su pljackali i ubijali i djelili Bosnu svi na sudspreca wrote:Suljo(i ne samo on)je jedno obicno krme koje nezna cak ni da hrokce a kamoli da kaze jednu pametnu rijec.Takvog uliguzicu a znamo kome ova nasa drzava nije nikad imala i daj boze da takvog nikada vise ine bude ali bojim se daje takvih prevelik spisak.Nisam nigdje procitao da je bilo ko iz politelite FBiH ikada odreagirao na razne fasistiodne izjave mileta ronhila cak je suljo vece krme i od njega ina kraju suljo jebem te klempava.
Bolje da mu je mati rodila kamen nego njega ,bar bi krmaca mogla pizdu pocesat od onaj kamen.
-
Blueboy-
U ovi posljedni par dan se digla velika hajka srpski pijuna u vezi haga i presude srbiji. Dodik je zapoceo, ovaj supak da prostite nastavi, kao uvjek srbin zna prjetit sukobima i nestankom zemlje. Neki od vas ovde na forumu traze reakciju nasi pro-bosanski politicara, pasta trebaju rec na ove izjave? Sud je donio odluku i potpiso istu, sad ni draze mihajlovic da se digne nebi je mogo promjenit. Dodik je do sada vrsio pritisak na bh-tuzilastvo pa se sad glupan i na hag uputio. Ovo je sve suvisno komentarisat, cekam 26 i odluku suda. A srbi su sa vskim komentarima i reakcijama vec pokazali da su svjesni da su krivi.
-
Oceania
Tebi ne moze ni Tito ni Bog pomoci .Ti si beznadezan slucaj.Srbija je u kolapsu otkad postoji.Najbolje je joj je bilo dok je muzla i Kosovo i Hrvatsku i Bosnu i ......dok je bila Yuga tada su oni bili neki cimbenik .Sad su nula !mostarac wrote:ja sam rekao da Srbija treba da plati masnu odstetu, ali ne toliku da dozivi ekonomski kolaps jer takva Srbija nikome ne odgovara, pa ni nama, a pogotovo sto je stanje dubokog siromastva plodno za klijanje nacionalih pokreta i opsteg nezadovoljstva sto bi jednog dana moglo dovesti do toga da Toma Nikolic osvoji 2/3 parlamenta, ali isto tako ja shvatam da je jako tesko pogledati dva dana unaprijed kada te vodi iskljucivo nagon, ali ne i mozak i znam da je u tom stanju onda tesko shvatiti da ekonomski kolaps srbije nama ne odgovara jer nemojte da mislite da cemo u tom slucaju i mi proci neokrznuti, ali u bosni je medju svim narodima vec odavno poznato razmisljanje, nek komsiji crkne krava, pa makar i ja bio na gubitku, a to se upravo desava ovdje.
Sta pricas maaaaaaaaajke ti ! Bilo bi dobro da im uzmemo kao ratnu odstetu 45 milijardi ali nikako 58 mijardi jer bi to dovelo do ekonomskog kolapsa koji bi se reflektirao i na Bosnu i mi bi okrznuti
Nemoj mene medu , nemoj barem danas ....................
-
liberal
Oceania wrote:Ovo je demagogija ! Kakve veze ima ciscenje vlastitog dvorista ( recimo Kazani ili Grabovica ) { uvijek sam za ciscenje vlastite avlije uvijek ljepse izgleda kada je trava podsisana } i pozivanje pojedinih politicara za razbacivanje sa ciframa sa tuzbom ? Da li trebamo odustati od tuzbe zato sto nam je dvoriste prljavo ? Dali trebamo odustati od tuzbve zato sto su nasi politicirai lazovi ? Naprotiv ! Nikada i ni u kome slucaju ne treba odustati od tuzbe i ratne odstete .Tome jednostavno ne postoji alternativa.liberal wrote:ja mislim da je velika greska napravljena napocetku sa nacinom kako je ta tuzba prezentirana narodu bih. kao i mnoge druge stvari i ovdje su davana obecanja i lupane su neke cifre a sve radi postizanja trenutnih politickih ciljeva. pravnici mogu da raspravljaju dovjeka jel ta tuzba legalna ili ne sa pravne strane. slusajuci neke sijede glave (strucnjake) koji imaju iskustva i znanja u tim stvarima mozete doci do nekih zaljucaka koji se neuklapaju u pricu koja je plasirana od pocetka. sanader je nedavno ja mislim izjavio da neocekuje nista od tuzbe hrvatske protiv srbije i da ako eventualno bude pozitivna da to nece donijet nikakve ekonomske dobit. ja razumijem da dolazi do frustracije vecinom jednog naroda ( bosnjaka/muslimana) na neke nedavne izjave koje dolaze iz evrope (slovenije koja samo govori ono sto drugi misle ) ili iz rs ali netreba sve svaljivat na druge. trebalo bi prvo pocisitit ispred kucnog praga pa pitati za odgovornost ljude koji su lagali i manupulisali narodom i njegovim patnjama samo da bi oni ostali duze na vlasti...........
sto se tice tuzbe kakav ce biti ishod....koliko god se mi nervirali i navijali za jednu ili drugu stranu u igri su mnogo jaci igraci tako da mi mozemo samo ko ovce da stojimo i blejimo....isto kao sto smo stajali i blejali kad su nas gurnuli u rat
Alternativa je da narod uzme grablje i vile u ruke i sam trazi pravdu i zadoivoljstvo !
oceania
opet iskrivljujes sta sam ja stvari .gdje sam ja spomenuo pojedinacne zlocince. ja sam samo rekao da je od dana podizanja optuznice napumpavana atmosfera ( koja je kao sto vidim jos uvijek aktivna) da ce srbija biti sto posto proglasena krivom, da ce zbog toga bosna dobit milijarde dolara, da ce poslije toga sve biti lakse.....elem skoro pa cemo jesti zlatnim kasikama
tuzba je podignuta 93 koliko se ja sjecam i od onih koji su podizali tu tuzbu ko je ostao na vlasti? ona ista vlast koja je podigla tuzbu ili neke druga?.ko je potpisnik dejtonskog ugovora? ta vlast ili neke druge vlasti? jel vlast koja je podigla optuzbu vlast svih gradjana ili samo jednog (ili dva ) dijela? (sad ce da ospe paljba
cinjenica je da 99% srba nepodrzava tu tuzbu i koliko da se to tebi nesvidjalo oni je smatraju nelegitimnoj. nemoj da budes toliko naivna da mislis da zapad to nezna i neuzima kao jedan od faktora . uostalom za manje od 2 sedmice vidjet cemo sta ce biti
-
Oceania
To i lici na tebe .Obojica ste protiv toga da Srbija ne plati ratnu odstetu.mostarac wrote:kad vidim koji su sve likovi na ovom forumu protiv Tihica covjek mi svaki dan sve drazi. Mozda ga i zaokruzim na iducim izborima
Vodi ga kuci , da ti popravi prosjek.
-
Blueboy-
Pa i ti i tihic imate nesto zajedncko, lize te se uz papke kosto je dodik. samo ti kruzi klempu na izborima, ako ga uopste bude.mostarac (citat):
kad vidim koji su sve likovi na ovom forumu protiv Tihica covjek mi svaki dan sve drazi. Mozda ga i zaokruzim na iducim izborima Very Happy
Ti si prvi lik koji ovde zeli da postedi srbiju, pa jesi ti svjestan sta pises. Ja bi voli da ta zemlja ekonomski propadne skroz, mozda bi tad cetnicka gamad prestala sa zlocinackim idejama i okrenula se civilisovanom svjetu. Ni hitleru nisu dodjelili medalju za ucinjeno a i njemci i danas ostetu placaju.
-
Oceania
Naravno da bosanski Srbi ne podrzavaju tuzbu .Treba i njih tuziti skupa sa Srbijom za pobunu , za podrivanje za napad na vlastitu drzavu i stosta toga .Ko je god protiv tuzbe neka napusti Bosnu.Jedostavno da jednostavnije ne moze biti.Ko je god protiv tuzbe neprijatelj je Bosne.Tuzba je legitimna.Podiglo ju je predsjednistvo Bosne i Hercegovine.Treci clan predsjednistva Plavsic ili Karadjic ( stvarno ko je bio clan predsjednistva 1993 ) ? nije ni mogao biti suglasan s tim jer je radio skupa sa srbijom na unistenju Bosne . Ne znam zasto Alija i SDA opstruira Fransisa Boyla americkog pravnika ......ne znam ja ne znam odgovore na sva pitanja ali znam da SDA ne valja pet para.Oni rade sve suprotno nego sto treba.liberal wrote:Oceania wrote:Ovo je demagogija ! Kakve veze ima ciscenje vlastitog dvorista ( recimo Kazani ili Grabovica ) { uvijek sam za ciscenje vlastite avlije uvijek ljepse izgleda kada je trava podsisana } i pozivanje pojedinih politicara za razbacivanje sa ciframa sa tuzbom ? Da li trebamo odustati od tuzbe zato sto nam je dvoriste prljavo ? Dali trebamo odustati od tuzbve zato sto su nasi politicirai lazovi ? Naprotiv ! Nikada i ni u kome slucaju ne treba odustati od tuzbe i ratne odstete .Tome jednostavno ne postoji alternativa.liberal wrote:ja mislim da je velika greska napravljena napocetku sa nacinom kako je ta tuzba prezentirana narodu bih. kao i mnoge druge stvari i ovdje su davana obecanja i lupane su neke cifre a sve radi postizanja trenutnih politickih ciljeva. pravnici mogu da raspravljaju dovjeka jel ta tuzba legalna ili ne sa pravne strane. slusajuci neke sijede glave (strucnjake) koji imaju iskustva i znanja u tim stvarima mozete doci do nekih zaljucaka koji se neuklapaju u pricu koja je plasirana od pocetka. sanader je nedavno ja mislim izjavio da neocekuje nista od tuzbe hrvatske protiv srbije i da ako eventualno bude pozitivna da to nece donijet nikakve ekonomske dobit. ja razumijem da dolazi do frustracije vecinom jednog naroda ( bosnjaka/muslimana) na neke nedavne izjave koje dolaze iz evrope (slovenije koja samo govori ono sto drugi misle ) ili iz rs ali netreba sve svaljivat na druge. trebalo bi prvo pocisitit ispred kucnog praga pa pitati za odgovornost ljude koji su lagali i manupulisali narodom i njegovim patnjama samo da bi oni ostali duze na vlasti...........
oceania
opet iskrivljujes sta sam ja stvari .gdje sam ja spomenuo pojedinacne zlocince. ja sam samo rekao da je od dana podizanja optuznice napumpavana atmosfera ( koja je kao sto vidim jos uvijek aktivna) da ce srbija biti sto posto proglasena krivom, da ce zbog toga bosna dobit milijarde dolara, da ce poslije toga sve biti lakse.....elem skoro pa cemo jesti zlatnim kasikama
tuzba je podignuta 93 koliko se ja sjecam i od onih koji su podizali tu tuzbu ko je ostao na vlasti? ona ista vlast koja je podigla tuzbu ili neke druga?.ko je potpisnik dejtonskog ugovora? ta vlast ili neke druge vlasti? jel vlast koja je podigla optuzbu vlast svih gradjana ili samo jednog (ili dva ) dijela? (sad ce da ospe paljba) ako je alija bio zadovoljan sa tom otuznicom zasto je onda smijenio bojda koji je bio nosilac cijele tuzbe?
cinjenica je da 99% srba nepodrzava tu tuzbu i koliko da se to tebi nesvidjalo oni je smatraju nelegitimnoj. nemoj da budes toliko naivna da mislis da zapad to nezna i neuzima kao jedan od faktora . uostalom za manje od 2 sedmice vidjet cemo sta ce biti
Ne znam , valjda su i oni nesto dogovarlai i pravili mini Bosnu.Onaj hadzija otac Hasanov je bio u Beogradu i razgovarao sa tamosnjim akedemicima.
Mene intersuje pravda i istina .Nista drugo !!!!!!!!!!!
-
mostarac
ti si slijepo kod ociju. Citaj prvu recenicu mog posta gdje jasno pise ali ti citas ono sta ti odgovaraOceania wrote:To i lici na tebe .Obojica ste protiv toga da Srbija ne plati ratnu odstetu.mostarac wrote:kad vidim koji su sve likovi na ovom forumu protiv Tihica covjek mi svaki dan sve drazi. Mozda ga i zaokruzim na iducim izborima
-
Oceania
Sta ces moj jezik bosanski a tvoj hercegovacki ....................Mozda sam ja slijep ali ti nisi u stanju da zapamtis i prepoznas svoju recenicu od prije dvije minutemostarac wrote:ti si slijepo kod ociju. Citaj prvu recenicu mog posta gdje jasno pise ali ti citas ono sta ti odgovaraOceania wrote:To i lici na tebe .Obojica ste protiv toga da Srbija ne plati ratnu odstetu.mostarac wrote:kad vidim koji su sve likovi na ovom forumu protiv Tihica covjek mi svaki dan sve drazi. Mozda ga i zaokruzim na iducim izborima
-
mostarac
Ja nisam za to da postedim srbiju, ja sam za to da se Srbija kazni onoliko koliko to nece stetiti nama i okolini. Da su saveznici njemacku kaznili takvom visinom odstete koju njemacka ne bi mogla da izdrzi fasizam u njemackoj bi ponovo proklijao za tren oka i saveznike bi gledali potpuno drugim ocima nego sto ih gledaju danas i njemacka ne bi dozivila preporod mozgova kakav je dozivilaBlueboy- wrote:Pa i ti i tihic imate nesto zajedncko, lize te se uz papke kosto je dodik. samo ti kruzi klempu na izborima, ako ga uopste bude.mostarac (citat):
kad vidim koji su sve likovi na ovom forumu protiv Tihica covjek mi svaki dan sve drazi. Mozda ga i zaokruzim na iducim izborima Very Happy
Ti si prvi lik koji ovde zeli da postedi srbiju, pa jesi ti svjestan sta pises. Ja bi voli da ta zemlja ekonomski propadne skroz, mozda bi tad cetnicka gamad prestala sa zlocinackim idejama i okrenula se civilisovanom svjetu. Ni hitleru nisu dodjelili medalju za ucinjeno a i njemci i danas ostetu placaju.
Isto tako ako kaznis Srbiju toliko da ne moze to da izdrzi fasizam u istoj ce porasti na duplo vecu razinu nego sto je ta razina danas.
Srbiju se treba kazniti onoliko da to ne dovede do nezeljenih posljedica na drugoj strani a da ima stvarni i zeljeni efekat, a nikom nije do toga da se u Srbiji pocne umirati od gladi i da im djeca umiru po bolnicama, bar nikom normalnom nije jer ako izuzmemo ljudske razloge, po kojima se valjda razlikujemo od onih koji su nasu djecu ubijali po porodilistima, to ne odgovara ni nama ni u kom slucaju i uopste mi nije jasno kako to zaslijepljeni mrznjom ne mozete da shvatite.
-
mostarac
nisam mislio na taj post i ne pravi se lud. Mislio sam na post o odsteti srbiji koji je bio prije togaOceania wrote:Sta ces moj jezik bosanski a tvoj hercegovacki ....................Mozda sam ja slijep ali ti nisi u stanju da zapamtis i prepoznas svoju recenicu od prije dvije minutemostarac wrote:ti si slijepo kod ociju. Citaj prvu recenicu mog posta gdje jasno pise ali ti citas ono sta ti odgovaraOceania wrote: To i lici na tebe .Obojica ste protiv toga da Srbija ne plati ratnu odstetu.
-
Jastreb35
Sve dok srbijansko drustvo dovodi u pitanje opstanak tvoje otadzbine, malo im je zeliti samo koleru i fratricid. Tek kada u Srbiji budes imao partnera, mozda prijatelja, ali bar partnera, Srbija moze biti potencijalni saveznik. Sandzak treba destabilizovati, Presevo i Bujanovac treba napraviti novim Kosovom itd itd.Ja nisam za to da postedim srbiju, ja sam za to da se Srbija kazni onoliko koliko to nece stetiti nama i okolini.
Hrvatska i Crna Gora su to partnerstvo prihvatile. Nisu dobrovoljno ali su prihvatile. Srbija nije i zato bi destabilizacija, kolaps i kolera u toj drzavi bili dobra vijest po BiH.
-
liberal
Oceania wrote:Naravno da bosanski Srbi ne podrzavaju tuzbu .Treba i njih tuziti skupa sa Srbijom za pobunu , za podrivanje za napad na vlastitu drzavu i stosta toga .Ko je god protiv tuzbe neka napusti Bosnu.Jedostavno da jednostavnije ne moze biti.Ko je god protiv tuzbe neprijatelj je Bosne.Tuzba je legitimna.Podiglo ju je predsjednistvo Bosne i Hercegovine.Treci clan predsjednistva Plavsic ili Karadjic ( stvarno ko je bio clan predsjednistva 1993 ) ? nije ni mogao biti suglasan s tim jer je radio skupa sa srbijom na unistenju Bosne . Ne znam zasto Alija i SDA opstruira Fransisa Boyla americkog pravnika ......ne znam ja ne znam odgovore na sva pitanja ali znam da SDA ne valja pet para.Oni rade sve suprotno nego sto treba.liberal wrote:Oceania wrote: Ovo je demagogija ! Kakve veze ima ciscenje vlastitog dvorista ( recimo Kazani ili Grabovica ) { uvijek sam za ciscenje vlastite avlije uvijek ljepse izgleda kada je trava podsisana } i pozivanje pojedinih politicara za razbacivanje sa ciframa sa tuzbom ? Da li trebamo odustati od tuzbe zato sto nam je dvoriste prljavo ? Dali trebamo odustati od tuzbve zato sto su nasi politicirai lazovi ? Naprotiv ! Nikada i ni u kome slucaju ne treba odustati od tuzbe i ratne odstete .Tome jednostavno ne postoji alternativa.
oceania
tuzba je podignuta 93 koliko se ja sjecam i od onih koji su podizali tu tuzbu ko je ostao na vlasti? ona ista vlast koja je podigla tuzbu ili neke druga?.ko je potpisnik dejtonskog ugovora? ta vlast ili neke druge vlasti? jel vlast koja je podigla optuzbu vlast svih gradjana ili samo jednog (ili dva ) dijela? (sad ce da ospe paljba) ako je alija bio zadovoljan sa tom otuznicom zasto je onda smijenio bojda koji je bio nosilac cijele tuzbe?
Ne znam , valjda su i oni nesto dogovarlai i pravili mini Bosnu.Onaj hadzija otac Hasanov je bio u Beogradu i razgovarao sa tamosnjim akedemicima.
pa kad igras na tu kartu. ako legalno izabrani predstavnici srpskog naroda nisu bili kad se odlucivalo o podizanju optuznice, kad ejup ganic koji je izabran kao jugosloven promjeni dres i postane predstavnik samo jednog naroda , kad legalnno izabrani predstavnici hrvatskog narod nisu bili u predsjednistu (kljujic bio smijenjen uz alijinu saglasnost) sta onda ocekujes?
i ja bih voliio da rat nije izbio i da sam ostao u sarajevu, da mi familija nije pobijena ..........da je babi m.....
zast se neko odmah proglasava neprijateljem bosne ako je u nekim stvarima kontra vladajuce mase? ako ja kritikujem bosnu i njenu vlast neznaci da sam protiv bosne
-
Oceania
Moras biti precizan.Ko ti brani da kritikujes vlast.Ja joj svako jutro i svaku noc prije spavanja kresem sve po spisku.Ovim redom SDS , HDZ SDA , SBIH ....Dodikovi " socijalisti " samo ti kazem da je neprijatelj Bosne onaj ko je protiv tuzbe i ko je protiv ratne odstete.To je bar jasno .Ne samo Bosne to je nepriajtelj i Boga i pravde i istine ...a to su univerzalne vrijednosti i to nemaliberal wrote:Oceania wrote:Naravno da bosanski Srbi ne podrzavaju tuzbu .Treba i njih tuziti skupa sa Srbijom za pobunu , za podrivanje za napad na vlastitu drzavu i stosta toga .Ko je god protiv tuzbe neka napusti Bosnu.Jedostavno da jednostavnije ne moze biti.Ko je god protiv tuzbe neprijatelj je Bosne.Tuzba je legitimna.Podiglo ju je predsjednistvo Bosne i Hercegovine.Treci clan predsjednistva Plavsic ili Karadjic ( stvarno ko je bio clan predsjednistva 1993 ) ? nije ni mogao biti suglasan s tim jer je radio skupa sa srbijom na unistenju Bosne . Ne znam zasto Alija i SDA opstruira Fransisa Boyla americkog pravnika ......ne znam ja ne znam odgovore na sva pitanja ali znam da SDA ne valja pet para.Oni rade sve suprotno nego sto treba.liberal wrote:
oceania
pa kad igras na tu kartu. ako legalno izabrani predstavnici srpskog naroda nisu bili kad se odlucivalo o podizanju optuznice, kad ejup ganic koji je izabran kao jugosloven promjeni dres i postane predstavnik samo jednog naroda , kad legalnno izabrani predstavnici hrvatskog narod nisu bili u predsjednistu (kljujic bio smijenjen uz alijinu saglasnost) sta onda ocekujes?
i ja bih voliio da rat nije izbio i da sam ostao u sarajevu, da mi familija nije pobijena ..........da je babi m.....
zast se neko odmah proglasava neprijateljem bosne ako je u nekim stvarima kontra vladajuce mase? ako ja kritikujem bosnu i njenu vlast neznaci da sam protiv bosne
veze sa Bosnom na kraju krajeva. Agresor ili agresori moraju da odgovaraju nego zbog Bosne toliko koliko zbog buducnosti ovog svijeta.Meni je to jasno kao dan.Zasto Dodik osporava legitimnost tuzbi ? Zato sto ona nije legitimna ? NIJE TACNO ! Cak i da nije legitimna Dodik je osporava iskljucivo zato sto je on cetnicko smece isto kao i onaj Milosevic i Veasilije Krestic koji je osmislio agresiju.Jedana latinska izreka kaze " Vrana vrani ne vadi oci "
To je Dodik! Vrana ! Ista kao i Karadjic .A price o ratnom predsjedinstvu i Ejubu Ganicu Jugoslavenu utorkom a Bosnjaku srijedom su smijurija i obicna pizdarija .Srebrenica i agresija bi se desile i desile su se bez obzira na to Ejub legitiman ili nije.Zamisli da ja pijan za volanom ubijem 10 ljudi i na sudiu kazem da me oslobode jer nisam imao zimske gume