VITILIGO

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
mirr1

#1 VITILIGO

Post by mirr1 »

Pozdrav,je li ima neko na ovom forumu ko boluje od ove kožne bolesti??
Kakva su vam iskustva u liječenju,šta ste probali itd?
beautyfool

#2 Re: VITILIGO

Post by beautyfool »

mirr1

#3 Re: VITILIGO

Post by mirr1 »

Pa da,vidjela sam,samo što to niko nije imenovao pravim imenom.Pigmentacijske mrlje po koži su nešto drugo i ima ih više vrsta.Šteta svakako što se slabo posjećuju ove teme :-/,nema razmjene iskustava.
Hvala,u svakom slučaju.
beautyfool

#4 Re: VITILIGO

Post by beautyfool »

mirr1 wrote:Pa da,vidjela sam,samo što to niko nije imenovao pravim imenom.Pigmentacijske mrlje po koži su nešto drugo i ima ih više vrsta.Šteta svakako što se slabo posjećuju ove teme :-/,nema razmjene iskustava.
Hvala,u svakom slučaju.
Vitiligo je jako rijetko oboljenje tako da vjerujem da iz tog razloga posjecenost ove teme nije velika a na onim temama se je vec pisalo malo o tome zato sam ti predlozila da pogledas.
Bolonjac

#5 Re: VITILIGO

Post by Bolonjac »

Kakva su vasa iskustva sa vitixom ?

Imam osjecaj da ga je najbolje mazati pred odlazak na more jer se najvise vidi ucinkovitost tj. repigmentacija+ dobije malo boje gdje radi repigmentaciju.

Vitiligo (doduse mala tackica) mi se skroz bio povukao dok sam ga koristio, onda sam prestao koristiti vitix i ponovo se pojavio cak i vise (vjerovatno steresom uzrokovano).

Njagore su stvari koje cujem o prehrani i vitiligu na jednom mjestu pise da je neka stvar dobra za pigment na drugom da je losa al eto kaze doktorica mrkva pomaze :)
Post Reply