Vitamini, minerali, tabletice

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
D0G

#1 Vitamini, minerali, tabletice

Post by D0G »

Koje tablete uzimate a da su kao zamjena za dnevni unos vitamina, minerala, omega 3 itd.?
Ja sam dosad uzimao :
Image

Image

Pretežito ih uzimam zbog neuravotežene prehrane zbog manjka vremena. Da li vi šta uzimate i šta mi možete preporučiti?
D0G

#2 Re: Vitamini, minerali, tabletice

Post by D0G »

Kako to provjeriti?
Znam da mi fali vitamina jer se loše osjećam, primjetim po koži i noktima
Zovem se Zelena

#3 Re: Vitamini, minerali, tabletice

Post by Zovem se Zelena »

Što se tiče kože, kose i noktiju u svakoj apoteci možeš naći preparate baš za te probleme. Trenutno mi pada na pamet merz spezial ali možeš probati i sa B-kompleksom.

Što se tiče provjere, bude po apotekama beslatno mjerenje vitaminsko-mineralnog statusa koje radi Solgar pa ti onda oni preporuče na osnovu njihovog nalaza neki preparat.
Chloe
Photo mod

#4 Re: Vitamini, minerali, tabletice

Post by Chloe »

D0G wrote:Kako to provjeriti?
Obavezno labaratorijske nalaze uraditi. Ništa ne košta, ništa ne mora biti, ali bolje se prekontrolisati. Ako je sve ok, onda vidjeti treba li nekih dodataka u vidu minerala ili vitamina prehrani.
Aria7

#5 Re: Vitamini, minerali, tabletice

Post by Aria7 »

Moja topla preporuka je Solgar skin, nails & hair, ja ga koristila i super mi je pomogao, dođe ti na iherbu duplo jeftiniji nego kod nashttp://www.iherb.com/solgar-skin-nails- ... ode=nzd003, uzimaš dnevno 1-2 tablete, pakovanje je od 60 tableta
BHfanatik

#6 Re: Vitamini, minerali, tabletice

Post by BHfanatik »

Aria7 wrote:Moja topla preporuka je Solgar skin, nails & hair, ja ga koristila i super mi je pomogao, dođe ti na iherbu duplo jeftiniji nego kod nashttp://www.iherb.com/solgar-skin-nails- ... ode=nzd003, uzimaš dnevno 1-2 tablete, pakovanje je od 60 tableta

A dostavljaju li ov sa Iherb-a u BIH. Da li seplaca neki porez ili dostavljanje?
gilla

#7 Re: Vitamini, minerali, tabletice

Post by gilla »

D0G wrote:Kako to provjeriti?
Kupi biotin.

Inače koristim svašta kombinujem, počeo radi upravo zdravstvenih tegoba, koža prije svega. Poboljšanje ostvareno u roku 2 mjeseca i dalje održavam i pijem. Usljed obaveza ne stižem jesti brokule i bakrače :-)
c vitamin
b komplex ponekad
biotin
beta karoten
cink

Mislim početi naručivati iz vana, daleko jeftinije, ne znam gdje mi je pamet bila, naručujem sa ebaya sve, nikad mi to nije palo na pamet. Daleko jeftinije.
una_bo

#8 Re: Vitamini, minerali, tabletice

Post by una_bo »

pošto sam ja vegan, pijem multivitamin namjenjen veganima, B12 1000 mcg (jer su vegani u vječnom deficitu ovog vitamina), vitamin D3. Uzimam samo Solgarove vitamine, pošto su ovdje su preskupi, naručujem sa iHerba, dođe za cca 15 dana.
una_bo

#9 Re: Vitamini, minerali, tabletice

Post by una_bo »

BHfanatik wrote:
Aria7 wrote:Moja topla preporuka je Solgar skin, nails & hair, ja ga koristila i super mi je pomogao, dođe ti na iherbu duplo jeftiniji nego kod nashttp://www.iherb.com/solgar-skin-nails- ... ode=nzd003, uzimaš dnevno 1-2 tablete, pakovanje je od 60 tableta

A dostavljaju li ov sa Iherb-a u BIH. Da li seplaca neki porez ili dostavljanje?
ne plaća se, ja naručujem s njihove stranice. 4 $ je poštarina i to je to, mada mislim da treba da paziš da cijena vitamina ne bude veća od 50 KM, (moja logika je da sve što košta preko 50 KM, za to moraš da platiš carinu) a meni nisu otvarali nikad kovertu, ili paketić.
Edinz

#10 Re: Vitamini, minerali, tabletice

Post by Edinz »

iHerb prva liga a ima bas povoljnih stvari. Shipping najjeftiniji koji sam vidio pogotovo sto je do 1800 g 4$
Post Reply