Vitamin D3 u cemu ga ima???
Moderator: anex
- Savez napolje
#1 Vitamin D3 u cemu ga ima???
Da li postoje neke pilule u kojim ima ovog vitamina znam da je najveci izvor sunce ali ja ga vidim samo kad polazim na posao izjutra
vecinu vremena sam u klimatiziranom prostoru pa bi mi trebala neka alternativa ,na more cu tek u augustu ,a pilule bi bile najbolje rijesenje ako postoje i ako netreba recept za njih.Pa et preporucite mi nesto

-
safran
#2 Re: Vitamin D3 u cemu ga ima???
Riblje ulje u pilulama
- Ridjobrki
#3 Re: Vitamin D3 u cemu ga ima???
Savez napolje wrote:Da li postoje neke pilule u kojim ima ovog vitamina znam da je najveci izvor sunce ali ja ga vidim samo kad polazim na posao izjutravecinu vremena sam u klimatiziranom prostoru pa bi mi trebala neka alternativa ,na more cu tek u augustu ,a pilule bi bile najbolje rijesenje ako postoje i ako netreba recept za njih.Pa et preporucite mi nesto
![]()
![]()
To ko ti je rekao za sunce, taj ti je slagao. Vjeruj meni da u suncu nema nikakvih vitamina...
A sad da ti ozbiljno odgovorim. Ne možeš, koliko ja znam, unositi D3 nego vitamin D koji podrazumijeva smjesu podtipova D2 i D3. Uzmi malo pa se i osunčaj kad možeš a dnevne potrebe za vitaminom D nisu velike i u današnjim uslovima života i mogućnosti ishrane hipovitaminoze D su rijetke pri jednoj zdravoj i raznovrsnoj ishrani. Znači: riblje ulje, meso, mlijeko i mliječni proizvodi, jaja (žumance).
A imaš i vitaminskih preparata, od ribljeg ulja, AD kapi pa nadalje...
-
TheMule
#4 Re: Vitamin D3 u cemu ga ima???
Sunce, mlijeko, jaje, riba, mesoSavez napolje wrote:Da li postoje neke pilule u kojim ima ovog vitamina znam da je najveci izvor sunce ali ja ga vidim samo kad polazim na posao izjutravecinu vremena sam u klimatiziranom prostoru pa bi mi trebala neka alternativa ,na more cu tek u augustu ,a pilule bi bile najbolje rijesenje ako postoje i ako netreba recept za njih.Pa et preporucite mi nesto
![]()
![]()
-
maca66
#5 Re: Vitamin D3 u cemu ga ima???
Ćao,
Ja sam u januaru u Dubrovniku kupila D3 vitamin. 100 komada koštalo je oko 90 KN.ukucaj na GOOGLU vitamini solgar i sve možeš vidjeti čak i apoteke koje drže njihove preparate. kvalitet im je vrhunski.Želim ti puno uspjeha.
Ja sam u januaru u Dubrovniku kupila D3 vitamin. 100 komada koštalo je oko 90 KN.ukucaj na GOOGLU vitamini solgar i sve možeš vidjeti čak i apoteke koje drže njihove preparate. kvalitet im je vrhunski.Želim ti puno uspjeha.
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
#6 Re: Vitamin D3 u cemu ga ima???
dnevno 10 minuta izlaganje suncu je sasvim dovoljno nikakve tablete nisu potrebne, znaci izvuces se s posla ko fol da zapalis i suncas se loma
-
opet ja
#7 Re: Vitamin D3 u cemu ga ima???
Mislim da u ribljem ulju ima...bile su one kapsulice, crvene... to kao dijete sam snjofala sa merakom 
-
zelenooka blogerica
#8 Re: Vitamin D3 u cemu ga ima???
Ja znam da alfa D3 vitamin (mom suprugu je peorucen za MS) elem ima ga kupti vecini apoteka proizvodjac je zdravlje leskovac
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#9 Re: Vitamin D3 u cemu ga ima???
U moj vakat, učiteljica Milena nam dijelila po kašiku ribljeg ulja, ...Hajde zini @Pipi, da ne budeš rahitičan, jeste grko je, začepi nos, zažmiri i progutaj,...ILIĆU, hajde sada ti, ZINI i ne plači, PRUŽI RUKU-linijarom ga spuca, Ilić zine i proguta, a moj stari bio guzonja.opet ja wrote:Mislim da u ribljem ulju ima...bile su one kapsulice, crvene... to kao dijete sam snjofala sa merakom