Vitamin D3?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#1 Vitamin D3?

Post by anthraxQ »

zanima me gdje ima kupiti ovoga vitamina , a da je iznad 1000 i. u. ?
zemo_online

#2 Re: Vitamin D3?

Post by zemo_online »

sta ce ti to?
u hrani imas sve vitamine.
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#3 Re: Vitamin D3?

Post by anthraxQ »

test01 wrote:sta ce ti to?

eee, da znas sta sve danas ima u toj tzv hrani... ne bi je ni jeo. ali kad se mora, mora.

od hormona, lijekova, dodataka za ovo ili ono...
Keksich

#4 Re: Vitamin D3?

Post by Keksich »

A pilule su, eto, 100% prirodne :-)
sitna.buranija

#5 Re: Vitamin D3?

Post by sitna.buranija »

15 minuta dnevno na suncu u sorcu i majici kratkih rukava proizvode 15000UI vitamina D. Cim sunce grane, nema smisla suplementirati sa ovim vitaminom. :)
Moj savjet je da nadjes ulje bakalarove jetre (dakle ne "fish oil", nego "cod liver oil"), imas u apoteci. Izvor omega-3 (EPA/DHA), vitamin A, vitamin D.
Da, a moje ime je Petar Pan.
miki27A

#6 Re: Vitamin D3?

Post by miki27A »

Neces vjerovati ali prije par godina kad sam otisla u US na skolovanje urade mi test krvi u septembru da vide kolicinu vitamina D i nadju da mi je toliko nizak da su se zacudili da nemam nekih hormonalnih problema. (Suncanje svaki dan, i to sorc i majica, crna k'o cigo, a fali taj vitamin!! :?: ) Mjesec dala pila te tablete sa 15000 IU vitamina D i doslo na normalu.
Ovdje u SA ni ne znam gdje bi se moglo uraditi testiranje, ako ko zna nek javi, sad me kopka je li sve OK. :D
sitna.buranija wrote:15 minuta dnevno na suncu u sorcu i majici kratkih rukava proizvode 15000UI vitamina D. Cim sunce grane, nema smisla suplementirati sa ovim vitaminom. :)
Moj savjet je da nadjes ulje bakalarove jetre (dakle ne "fish oil", nego "cod liver oil"), imas u apoteci. Izvor omega-3 (EPA/DHA), vitamin A, vitamin D.
Da, a moje ime je Petar Pan.
Envy

#7 Re: Vitamin D3?

Post by Envy »

.
Last edited by Envy on 12/01/2012 19:41, edited 1 time in total.
zonna

#8 Re: Vitamin D3?

Post by zonna »

u svim apotekama ima kupiti ribljeg ulja (D3) ali treba paziti porijeklo jer su ribe sada pune zive i niste nista uradili ako se zivom otrujete. zbog toga se preporucuje ulje nordijskih zemalja ali ja to nigdje nisam nasla u SA. prosle godine sam slucajno nasla norvesko riblje ulje sa dodatim ukusom narandze u apoteci u tomu u lukavici. negdje oko 20 KM bocica. vitamin D3 se preporucuje kao jedan od glavnih "saveznika" protiv gripa.
ovo sve mozete i sami saznati ako malo vise izguglate. na raznim forumima susjednih zemalja o tome se vec godinama prica.
Post Reply