VISPAK za Guinnessovu knjigu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
papa

#1 VISPAK za Guinnessovu knjigu

Post by papa »

evo vjerovatno ste vidjeli a i culi Vispak iz Visokog je napravio najvecu dzezvu na svijetu i time usao u guinn. knjigu...svaka cast..nek i mi imamo nesta u toj knjizi, a mostarci su postavili Guinnessov rekord popivsi kafu iz najvece dzezve na svijetu... :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Vispakovu kafu je probalo oko 25 000 ljudi :-D a skuhano je 550 litara kafe, sto je dovoljno za osam hiljada fildzana, a zapremina dzezve je 800 litara

Image

Image
zoka

Post by zoka »

Filip Adornik je takodjer gradjanin Sarajeva koji je usao u tu knjigu
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Klasicni malogradjanski dogadjaj.
Bolje da su nahranili nekoliko stotina gladnih ljudi u BiH od para koje su placene za izradu dzezve.

Pravi smo seljaci.
zoka

Post by zoka »

gladni ljudi nek nadju sebi posla nije da ga nema nego nece niko za 300 maraka da radi
Pooll

Post by Pooll »

oprostite, ali meni ovo bezveze izgleda... :cry:
harisl

Post by harisl »

E bas ste pravi partibrejkersi... Sa tom logikom (taj gladnima ono sto ti ostane od prosle plate) trebali bi zatvoriti sva kina, sportske dvorane, Vrelo Bosne (& Stojcevac)... Pored toga, ljudi jos uvijek slave - nemojte samo reci da vi na svoj rodjendan kuci dovedete par beskucnika. Pored toga, radi se i o reklami (Klas platio najvecu dzezvu na svijetu) i degustaciji (kafa iz Visokog).
Normalno, gladne treba nahraniti, ali nekim drugim kanalima (u Mostaru su recimo pomagali zednima :)).
kame

Post by kame »

zoka wrote:gladni ljudi nek nadju sebi posla nije da ga nema nego nece niko za 300 maraka da radi
Tacno tako. To je narocito izrazeno medju mladjom populacijom. Kad nekom kazes.....radim za 400 KM.....ovaj kaze.......jesi ti lud!?......a jebi ga.....nekima je opet i 700 KM malo pa i takve poslove odbijaju.....i ne samo da odbiju vec napadnu covjeka na razgovoru.....ko veli ja tebi da radim za sedam stoja j*bem li ti majku.....da ti majku je*em.... :roll: :D

Nase drustvo je krcato uobrazenim gmizavcima.

Ali ipak, ova moja i tvoja Zoka prica je validna samo u Sarajevu. U Olovu, Banovicima, Kljucu, Kladnju, Gorazdu.......radili bi za onoliko koliko im das.......al klinac.....tamo nema posla......
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

zoka wrote:gladni ljudi nek nadju sebi posla nije da ga nema nego nece niko za 300 maraka da radi
Postoji u BiH kazegorija ljudi koji se zovu RVI i Civilne zrtve rata, koji i pored sve volje nemogu da rade i da zarade jer su u kolicima ili nepokretni a primaju sramotno malu pomoc od drzave.

Moze li ta kategorija da zaobidje vas sarkazam?
kame

Post by kame »

Day, nije realno ni ocekivati da dobiju vecu sumu?

Mi smo i zvanicno najsiromasnija zemlja u Evropi. A i najkorumpiranija vjerovatno.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

kame wrote:Day, nije realno ni ocekivati da dobiju vecu sumu?

Mi smo i zvanicno najsiromasnija zemlja u Evropi. A i najkorumpiranija vjerovatno.
Zato se trudimo da uletimo u Gunessovu knjigu rekorda sa dzezvama od 15000 KM, u kojoj su ionako samo svjetski freakovi .

Zato ja govorim ovo sto govorim.

Jebo ba najvecu dzezvu kad je narod gladan.
To je za zatvora na ovom i pakla na onom svijetu.
Post Reply