Visoki pritisak, Lopril i nalazi urina i krvi ?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
cikavelja

#1 Visoki pritisak, Lopril i nalazi urina i krvi ?

Post by cikavelja »

Do skoro nisam znao sta znaci visoki pritisak, slucajno otkrijem da je povisen i krece se od nekih 140/90 do 160/ 110 i nakon par mjeseci raznih testova i vadjenja nalaza, doktor mi daje Lopril od 5mg, ono, do kraja zivota. Nepusac, recimo redovno vjezbam i trcim.
Kako sebe nesmatram previse starim, skoro mi je 40 :lol: , ta dijagnoza me ono, sjebala i prepala. Medjutim, sto se mora nije ni tesko da nepostoji jedna mala zackoljica u svemu tome.
Naime, radim za jednu inostranu firmu koja s vremena na vrijeme, svojim uposlenicima priredi iznenadjenje u smislu blic testa na narkotike :x , helem, sa obzirom da sam do sada probao sve narodne recepte za snjizenje prtiska (caj od bijele imele, bijeli luk i sta sve vise ne) bez nekih vidiljivih rezultata a vidim da je vrag odnio salu i da mi se ne veli zajebavati sa pritiskom, pitanje za biohemicare ili ljekarsku struku:
Da li uzimanjem loprila mjenjam biohemisku sliku urina ili krvi, odnosno, da li je lopril moguce detektovati u nalazima koji se rade na drogu ili ga pronaci u krvi? Ostavlja li ikakve tragove da ga , recimo, nakon redovnog uzimanja od 2 mjeseca jedna blic kontrola odkrije kao neodozvoljenu supstancu?

Nije da krijem od poslodavca da imam problem, ali kako je posao naporan i dosta selektivan, volio bih presutiti taj detalj oko povisenog pritiska . Bar jedno izvjesno vrijeme.
Hvala.
beautyfool

#2 Re: Visoki pritisak, Lopril i nalazi urina i krvi ?

Post by beautyfool »

Ima njemacka firma RSI koja se bavi prodajom kozmetike a ima u ponudi i tablete na prirodnoj bazi, znam neke osobe koje godinama koriste njihove proizode za snizavanje pritiska, pa vjerovatno ima nekog efekta dok god godinama koriste isti proizvod, ako hoces mogu se raspitati koje su tacno tablete i kako mozes kupit.
branimir stulic

#3 Re: Visoki pritisak, Lopril i nalazi urina i krvi ?

Post by branimir stulic »

Eh..pa... to ti je stres prijatelju... Smanji dozivljaj i bice sve OK. A sto se tice Loprila ne znam kako ti ga je prepisao bez da vidi nalaze.. ali to je vec drugi problem.. ta nasa medicina.
cikavelja

#4 Re: Visoki pritisak, Lopril i nalazi urina i krvi ?

Post by cikavelja »

beautyfool wrote:Ima njemacka firma RSI koja se bavi prodajom kozmetike a ima u ponudi i tablete na prirodnoj bazi, znam neke osobe koje godinama koriste njihove proizode za snizavanje pritiska, pa vjerovatno ima nekog efekta dok god godinama koriste isti proizvod, ako hoces mogu se raspitati koje su tacno tablete i kako mozes kupit.
Hajd' molim te i nebilo ti zapovedjeno, raspitaj se kako se zove ta boba pa da je pokusam naci. I hvala ti.
branimir stulic wrote:Eh..pa... to ti je stres prijatelju... Smanji dozivljaj i bice sve OK. A sto se tice Loprila ne znam kako ti ga je prepisao bez da vidi nalaze.. ali to je vec drugi problem.. ta nasa medicina.
Vjerovatno si u pravu, danasnji vakat, neznas hoces li sutra sa osmijehom ili tuzan otici ili doci sa posla, i nazalost neki od nas nemaju tu samokontrolu da mogu stati na loptu kada treba. Jbga. A lopril je izdan pod ljekarskom kontorolom i nakon par mjeseci kojekavih testova i pretraga.
beautyfool

#5 Re: Visoki pritisak, Lopril i nalazi urina i krvi ?

Post by beautyfool »

To su ti ove tablete, one su na bazi bijelog luka, dakle nesto sasvim prirodno.
http://www.rsi-hr.com/16273.aspx
Ne znam jeli mozes direktno kupiti od RSI jer koliko znam oni prodaju preko svojih saradnika nesto u stilu oriflame a ako ne poznajes nikoga od njihovih saradnika onda ti ja mogu preporuciti jednu gospodju.
pogledaj jos malo na toj stranici sta imaju u ponudi mozda nadjes jos neke proizvode koji bi mogli biti korisni za snizavanje pritiska.
Mentha_Piperita

#6 Re: Visoki pritisak, Lopril i nalazi urina i krvi ?

Post by Mentha_Piperita »

Ocu je doktorica propisala Lopril 5 mg, da pije naveče - tako su napisali i oni u apoteci, a neki njegovi prijatelji mu pričaju da oni piju ujutro kad ustanu? Do sljedećeg termina (kada može pitati doktoricu), kopka nas kad se zapravo to pije? Ako neko zna, hvala unaprijed.
Daybreaker

#7 Re: Visoki pritisak, Lopril i nalazi urina i krvi ?

Post by Daybreaker »

Ako je preporucen kao inicijalno lijecenje hipertenzije kao jedini lijek, bolje ujutro... ako je preporucen kao kardioprotekcija (a otac ima normalan ili nizi krvni pritisak), onda bolje navece.
Mentha_Piperita

#8 Re: Visoki pritisak, Lopril i nalazi urina i krvi ?

Post by Mentha_Piperita »

Daybreaker wrote:Ako je preporucen kao inicijalno lijecenje hipertenzije kao jedini lijek, bolje ujutro... ako je preporucen kao kardioprotekcija (a otac ima normalan ili nizi krvni pritisak), onda bolje navece.
Pritisak je blago povišen - 150/90, obzirom na godine kao nije strašno i već mu se organizam navikao na visok pritisak. U uputstvu lijeka ne piše kad se tačno pije, već u skladu sa preporukom ljekara. Hvala ti. :thumbup:
cehaja

#9 Re: Visoki pritisak, Lopril i nalazi urina i krvi ?

Post by cehaja »

cikavelja wrote:Do skoro nisam znao sta znaci visoki pritisak, slucajno otkrijem da je povisen i krece se od nekih 140/90 do 160/ 110 i nakon par mjeseci raznih testova i vadjenja nalaza, doktor mi daje Lopril od 5mg, ono, do kraja zivota. Nepusac, recimo redovno vjezbam i trcim.
Kako sebe nesmatram previse starim, skoro mi je 40 :lol: , ta dijagnoza me ono, sjebala i prepala. Medjutim, sto se mora nije ni tesko da nepostoji jedna mala zackoljica u svemu tome.
Naime, radim za jednu inostranu firmu koja s vremena na vrijeme, svojim uposlenicima priredi iznenadjenje u smislu blic testa na narkotike :x , helem, sa obzirom da sam do sada probao sve narodne recepte za snjizenje prtiska (caj od bijele imele, bijeli luk i sta sve vise ne) bez nekih vidiljivih rezultata a vidim da je vrag odnio salu i da mi se ne veli zajebavati sa pritiskom, pitanje za biohemicare ili ljekarsku struku:
Da li uzimanjem loprila mjenjam biohemisku sliku urina ili krvi, odnosno, da li je lopril moguce detektovati u nalazima koji se rade na drogu ili ga pronaci u krvi? Ostavlja li ikakve tragove da ga , recimo, nakon redovnog uzimanja od 2 mjeseca jedna blic kontrola odkrije kao neodozvoljenu supstancu?

Nije da krijem od poslodavca da imam problem, ali kako je posao naporan i dosta selektivan, volio bih presutiti taj detalj oko povisenog pritiska . Bar jedno izvjesno vrijeme.
Hvala.
Otidji kod doktorane radi nista na svoju ruku.
Post Reply