Visoki muskarci - pantalone
Moderator: anex
-
Purfufna
#1 Visoki muskarci - pantalone
Pozdrav, visok sam 205cm pa me ineteresuje gdje ljudi moje visine kupuju pantalone ili opcenito garderobu, ali najveci je problem s pantalonama. Nema gdje nisam bio waikiki zara lewis i ostali butici u Sarajevu. Ako neko zna neki butik, nesto u Sarajevu... Bio bi jako zahvalan. Hvala
- zlo zlo
#2 Re: Visoki muskarci - pantalone
koja dužina hlaca je u pitanju?
-
Purfufna
#3 Re: Visoki muskarci - pantalone
38 duzinazlo zlo wrote:koja dužina hlaca je u pitanju?
- Maraschino
#4 Re: Visoki muskarci - pantalone
vidi sa vehabijama
- Ramzess Veliki
#5 Re: Visoki muskarci - pantalone
Maraschino wrote:vidi sa vehabijama
Dobar, dobaaar !!!
Velis da im se pridruzi, to mu je lakse ...
-
08022013
#6 Re: Visoki muskarci - pantalone
Ja, iskreno, najviše kupujem na pijaci. Ne znam gdje drugo. Obišao sam ne znam ni sam koliko butika i jednostavno nema pantalona za mene. Probao sam i da mi kroje, ali nije baš najbolje rješenje za "sportski" tip pantalona, one na peglu već mogu. Druga opcije je da kupim pantalone koje su dužinom ok, ali su u struku široke, pa onda kod krojača suzim (nije ni ovo najsretnije rješenje, ali prisiljen sam).
Džempere, košulje i sl. mogu naći, uz dosta truda i probavanja, jer veličiine nisu standardne. Imam džempera veličine L, XL i XXXL potpuno istih dimenzija.
Mislio sam da naručim sa neta, ima prodavnica koje prodaju robu za visoke ljude, ali me upravo strah tih razlika u veličinama odjeće. Ne bih da platim stotinjak maraka i da na kraju dobijem nešto što mi ne odgovara, pa onda moraš platiti poštarinu da vratiš...
Džempere, košulje i sl. mogu naći, uz dosta truda i probavanja, jer veličiine nisu standardne. Imam džempera veličine L, XL i XXXL potpuno istih dimenzija.
Mislio sam da naručim sa neta, ima prodavnica koje prodaju robu za visoke ljude, ali me upravo strah tih razlika u veličinama odjeće. Ne bih da platim stotinjak maraka i da na kraju dobijem nešto što mi ne odgovara, pa onda moraš platiti poštarinu da vratiš...
-
maliq53
#7 Re: Visoki muskarci - pantalone
Najbolje ti je gledati size chart i tacne mjere za prsa, ruke, ramena odnosno zavisno od odjevnog predmeta... Ja sasvim slobodno kupujem sebi odjecu online jer znam sebi mjere npr. bubam prsa su mi oko 112cm i to je kod nekih proizvodjaca XL kod nekih je XXL i nemam onda straha hoce li odgovarati...08022013 wrote:
- zlo zlo
#8 Re: Visoki muskarci - pantalone
primijetila sam u terra novi kad nedavno kupovali majice mužu, da ih ima puno baš dugih, prilagođenih za visoke ljude, pa ima valjda neke šanse da ima i hlača.
a vidim da i kod online shopa poznatijih kao badrhino obično je dužina hlača do 36, tako da ni tu oni preko 2m nemaju sreće
a vidim da i kod online shopa poznatijih kao badrhino obično je dužina hlača do 36, tako da ni tu oni preko 2m nemaju sreće
-
08022013
#9 Re: Visoki muskarci - pantalone
E uvijek me to zanimalo, da li je size chart mjera dijelova tijela (npr. dužina ruke kao tijela) ili je to mjera komada odjeće (npr. dužina rukava)?maliq53 wrote:08022013 wrote:
Najbolje ti je gledati size chart i tacne mjere za prsa, ruke, ramena odnosno zavisno od odjevnog predmeta... Ja sasvim slobodno kupujem sebi odjecu online jer znam sebi mjere npr. bubam prsa su mi oko 112cm i to je kod nekih proizvodjaca XL kod nekih je XXL i nemam onda straha hoce li odgovarati...
- zlo zlo
#10 Re: Visoki muskarci - pantalone
size chart su mjere tijela i to se podrazumijeva kada ima samo size chart.
Ako ima što drugačije to ja naglašeno, i to obično biva kod kineza, tipa poprečna dužina prsa majice itd. ali tada piše.
Ako ima što drugačije to ja naglašeno, i to obično biva kod kineza, tipa poprečna dužina prsa majice itd. ali tada piše.