visina. problem ili ne?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
mefistofilis

#1151 Re: visina. problem ili ne?

Post by mefistofilis »

ja imam curu vec skoro 8 godina tako da nisam bas najbolji primjerak za komparaciju. osim toga, cini mi se, bar koliko sam mogao primjetiti, da se oko ovih mladih covjek ne mora puno truditi.(mada ni buraz uopste nije ruzan, a i blesav je pa ga valjda cure gotive zbog toga)
nadam se da me forumasice nece napasti zbog ove izjave :D
berenice

#1152 Re: visina. problem ili ne?

Post by berenice »

Što blesaviji, to zanimljiviji - tamo negdje do 25-e - kasnije to nije zanimljivo...
alkalna_baterija

#1153 Re: visina. problem ili ne?

Post by alkalna_baterija »

Kikibombona wrote:
alkalna_baterija wrote:Zar se nakon toliko vremena još uvijek prepucavaju? :D
Svako će naći nekoga ko mu odgovara, ne nužno po visini, već po ukusu. Dešavalo mi se da mi prilaze momci koji su niži od mene, ali i viši. Jedan od dobrih drugova je visok gotovo 190 cm, a njegova djevojka oko 160 cm... Oni su sretni i tako im odgovara; nijedna njegova djevojka prije nije bila viša od sadašnje. :roll:

Ja lično ne bih mogla biti s nekim ko je niži od mene, pa sa mojih 180 cm savršen je sklad (bar po meni) sa muževih 190 cm. Isto tako, da sam visoka 160, idealan bi bio neko od 170 cm, +- koji cm, iako je to zapravo malo za muškarca, po našim standardima. :roll:
Ti mi se cinis zanimljiva za mini istrazivanje. :D

Ovo sto kazes je razumno i logicno. Vecina zena razmislja na ovaj nacin. Sve ok.

Kako bi reagovala da ti se nabacuju dva tipa, jedan 1.80 a drugi 1.90

1.80

Image

1.90

Image

Dakle, sta je vaznije, visina ili lice i tijelo? :D Kao pretpostavku cemo uzeti da su oba momka podjenako zanimljive licnosti.

Drugo pitanje

Kako bi reagovala da ti se nabacuju dva momka podjednako privlacnog lica i tijela, samo je jedan 1.80 a drugi 1.90

1.80

Pametan, sarmantan i duhovit. Izezetno inspirativna i zanimljiva osba. Privlaci te njegov karakter i fizicki izgled, ali bi volje da je 10cm visi.

1.90

Prosjecna ineteligencija, sarm i duhovitost. Privlaci te njegov fizicki izgled i svidja ti se sto je visok, ali bi voljela da je snaznija licnost.

Koga bi izabrala? :D

Kao prvo, niko od nas nije prinuđen da bira između dva zla. Uvijek postoji i ona treća opcija da pronađeš treću osobu koja ti odgovara, ako ne po svim, a onda bar po većini kriterija.
alkalna_baterija

#1154 Re: visina. problem ili ne?

Kikibombona wrote:
Capajebo wrote:To drugo pitanje, za osobu br. 1 si navela 7 pozitivnih osobina, a za osobu broj 2. 4 pozitivne, i jednu negativnu (prosjecna inteligencija), sto samo po sebi kazuje sta ti pokusavas da dokazes ovde :mrgreen:
Cilj je da uvidimo koliko je visina bitna i da ki se kod djevojke kao sto je Baterija moze nadomjestiti drugim kvalitetima.

Zgodan muskarac od 1.90 u vecini slucajeva izgleda privlacnije od zgodnog muskarca od 1.80. Tu nema spora. Pokusavamo otkriti nesto drugo.

Dakle, prva osba je privlacnog karaktera, druga je prosjecnog i ima prolaznu ocjenu. Pitanje je sta ce prevagnuti, visina ili karakter. Tu je dilema.
Pazi, ovdje nije tema da li je visina važnija od drugih osobina ili ne, tema se tiče isključivo i samo visine. Ja sam rekla za visinu, jer prije svega, osobe nas privuku svojim izgledom u većini slučajeva, pa mu tek onda dozvolimo da nam se pokaže kao ličnost. Ta selekcija na osnovu visine, je barem kod mene, nekako nesvjesno igrala ulogu i jednostavno od samog starta, čak i ako sam se upustila u neku komunikaciju to je bilo čisto na prijateljskoj osnovi, pa sam tako stekla nekoliko nižih od mene, ali jako dobrih prijatelja.

Svog muža sam upoznala još kad smo oboje bili djeca i srećom, i tada je bio viši od mene, doduše malo više nego sada. I bez obzira na to što sam ga već tada zagotivila kao osobu, vjerovatno bi ostao samo prijatelj da sam ga igrom slučaja, prestigla. :D Naš se odnos nikada ne bi razvio do te mjere da dođemo do veze, a kamoli braka. Jednostavno ljudi, hemija je čudo, i tu se 90 % stvari odvija na podsvjesnom nivou, to je nešto na šta ni ja, niti bilo ko drugi može utjecati (sem alkohola :D ).
MOSALJOZE

#1155 Re: visina. problem ili ne?

Post by MOSALJOZE »

Reci im alkalna
alkalna_baterija

#1156 Re: visina. problem ili ne?

MOSALJOZE wrote:Reci im alkalna
Neće me čuti, visoko sam HIM :lol:
mefistofilis

#1157 Re: visina. problem ili ne?

Post by mefistofilis »

halali baterijo ali ne upratih koliko si visoka
Kikibombona

#1158 Re: visina. problem ili ne?

Post by Kikibombona »

alkalna_baterija wrote:
Pazi, ovdje nije tema da li je visina važnija od drugih osobina ili ne, tema se tiče isključivo i samo visine. Ja sam rekla za visinu, jer prije svega, osobe nas privuku svojim izgledom u većini slučajeva, pa mu tek onda dozvolimo da nam se pokaže kao ličnost. Ta selekcija na osnovu visine, je barem kod mene, nekako nesvjesno igrala ulogu i jednostavno od samog starta, čak i ako sam se upustila u neku komunikaciju to je bilo čisto na prijateljskoj osnovi, pa sam tako stekla nekoliko nižih od mene, ali jako dobrih prijatelja.

Svog muža sam upoznala još kad smo oboje bili djeca i srećom, i tada je bio viši od mene, doduše malo više nego sada. I bez obzira na to što sam ga već tada zagotivila kao osobu, vjerovatno bi ostao samo prijatelj da sam ga igrom slučaja, prestigla. :D Naš se odnos nikada ne bi razvio do te mjere da dođemo do veze, a kamoli braka. Jednostavno ljudi, hemija je čudo, i tu se 90 % stvari odvija na podsvjesnom nivou, to je nešto na šta ni ja, niti bilo ko drugi može utjecati (sem alkohola :D ).
Tema je u tom slucaju besmislena. Visina je apsolutno pozeljna i tu se nema puno toga za napisati. Stvar je potpuno jasna.

To je kao da otvorimo temu da li je muskarcima vazno da zena ima lijepe grudi i guzu? Rekao bih, nepotrebno pitanje kao i ovo za visinu. :D

Mislio sam da bi tema imala smisla ako bi visinu na neki nacin rangirali po vaznosti. Gdje je visina na listi priroriteta, mogu li je nadomjestiti neki drugi kvaliteti?

Mene je moja izabranica osvojila karakterom i izgledom. Tesko je reci sta mi se vise svidja (iako je od tada proslo prilicno godinica). Visoka je 1.70 i siguran sam da bi je izabrao i da je 1o centi niza, samo da grudi i guza budu proporcionalni sa tijelom. :D Dakle, karakter nesto nizi rast apsolutno moze neutralisati. Cak bi je izabrao da ima manje grudi i manju guzu, iako je to slaba tacka svakog muskarca. :D

Kada je u pitanju izgled, kriteriji mogu biti fleksibilni. Postoji neka granica privlacnosti, to bez sumnje. Ipak, osobnost je iznad svega.

Ti vidim razmisljas drugacije. Ako fizicka privlacnost nije na maksimalnom nivou, osobnost ne moze pomoci. :D To mi ukazuje na natprosjecno izrazen seksualni nagon. :D Da sam prijatelj tvoga muza savjetovao bih da se ne prestaje maksimalno zalagati i truditi oko sebe i tebe. Nemoj ovo shvatiti pogresno, i moja je ovakva kako sam tebe zamislio. :D
alkalna_baterija

#1159 Re: visina. problem ili ne?

:lol: :lol:

glupost je očekivati nešto što nisi sam u stanju ponuditi :oops: :D

Znaš kako to kod mene ide, a pretpostavljam i kod većine žena... Izgled privuče, slijedi upoznavanje. Sviđa mi se ko ličnost, sve super. Ako mi se pak ne sviđa kao ličnost, ne postoji izgled ni to savršenstvo koje mu može pomoći. :roll:

Moj muž izgleda, barem meni (da ne zvuči pretjerano), dosta iznad prosjeka svega što se može vidjeti danas na ulicama, od toga kako drži do sebe i svog izgleda i zdravlja, pa do načina oblačenja. Međutim, njegov karakter, ličnost, vrline ali i mane, i mnogo drugih osobina su ono što me "natjeralo" da potpišem :D inače bi sve ostalo samo na lijepim uspomenama iz mladosti :D
Kikibombona

#1160 Re: visina. problem ili ne?

Post by Kikibombona »

'Problem' je Baterijo sto ljudi sa izrazenim seksualnim nagonom vremenom hlade za stalnim partnerom i tako otvraju put za druge. Kada je izgled toliko vazan, velike su sanse da ce covjeka privuci neki lijep primjerak na koji ce naletjeti kroz zivot i koji ce se uciniti neodoljivim.

Al meni je to super. Ja se recimo toga nimalo ne plasim. Konkurencija je za obe strane podsticaj. :D
alkalna_baterija

#1161 Re: visina. problem ili ne?

Kikibombona wrote:'Problem' je Baterijo sto ljudi sa izrazenim seksualnim nagonom vremenom hlade za stalnim partnerom i tako otvraju put za druge. Kada je izgled toliko vazan, velike su sanse da ce covjeka privuci neki lijep primjerak na koji ce naletjeti kroz zivot i koji ce se uciniti neodoljivim.

Al meni je to super. Ja se recimo toga ni malo ne plasim. Konkurencija je za obe strane podsticaj. :D
svaka čast za stav :D :thumbup:
Jokericious

#1162 Re: visina. problem ili ne?

Post by Jokericious »

alkalna_baterija wrote: Moj muž izgleda, barem meni (da ne zvuči pretjerano), dosta iznad prosjeka svega što se može vidjeti danas na ulicama, od toga kako drži do sebe i svog izgleda i zdravlja, pa do načina oblačenja. Međutim, njegov karakter, ličnost, vrline ali i mane, i mnogo drugih osobina su ono što me "natjeralo" da potpišem :D inače bi sve ostalo samo na lijepim uspomenama iz mladosti :D
Cudno. Tako dobar, a zavrsi sa krakatom. Nije nista bolje uspio naci. :oops:

Ja sve mislim ti mlada. Kad muz se vec ima. :lol:
alkalna_baterija

#1163 Re: visina. problem ili ne?

Jokericious wrote:
alkalna_baterija wrote: Moj muž izgleda, barem meni (da ne zvuči pretjerano), dosta iznad prosjeka svega što se može vidjeti danas na ulicama, od toga kako drži do sebe i svog izgleda i zdravlja, pa do načina oblačenja. Međutim, njegov karakter, ličnost, vrline ali i mane, i mnogo drugih osobina su ono što me "natjeralo" da potpišem :D inače bi sve ostalo samo na lijepim uspomenama iz mladosti :D

Nisu mu zanimljive one što ih moraš kraj sebe na trotoaru vodati da ne bude ofirno... takve ostavlja tebi i sličnim kompleksašima :kiss:
Jokericious

#1164 Re: visina. problem ili ne?

Post by Jokericious »

Zasto bih ja bio kompleksas? Toliki izbor cura imam. Nisam u tvojoj situaciji. :lol:
Igraj kosarku. :thumbup:
alkalna_baterija

#1165 Re: visina. problem ili ne?

Možeš ti kralju birat do sutra, kad one tebe neće :D nizak si što ti i nije neka prednost, pa odmah isključujem ove 170+, a nisi ni neka ličnost, sudeći po do sad viđenom tako da te ni to ne izvlači. Zapali jednu, prošetaj ispod kreveta, smiri se. :D
Jokericious

#1166 Re: visina. problem ili ne?

Post by Jokericious »

182 jutros bas mjerio. Meni dosta. Svakako cure preko 175 nisu nesto. A ove od 180... :lol:

:thumbup:
alkalna_baterija

#1167 Re: visina. problem ili ne?

Jokericious wrote:182 jutros bas mjerio. Meni dosta. Svakako cure preko 175 nisu nesto. A ove od 180... :lol:

:thumbup:
što još jednom dokazuje tvoju opsjednutost :)
Jokericious

#1168 Re: visina. problem ili ne?

Post by Jokericious »

Zabranjeno mjeriti visinu i tezinu. Ova prica ovdje me navela da to uradim. Jer nisam nikada znao tacno. Samo otprilike. :kiss:

Sigurno je teze muskarcu od 182, nego zeni te iste visine. Tjesi se. :lol:
kloniran

#1169 Re: visina. problem ili ne?

Post by kloniran »

alkalna_baterija wrote:Možeš ti kralju birat do sutra, kad one tebe neće :D nizak si što ti i nije neka prednost, pa odmah isključujem ove 170+, a nisi ni neka ličnost, sudeći po do sad viđenom tako da te ni to ne izvlači. Zapali jednu, prošetaj ispod kreveta, smiri se. :D
nemoj udarat muske tako nisko, grehota :roll: :skoljka:
alkalna_baterija

#1170 Re: visina. problem ili ne?

Jokericious wrote:Zabranjeno mjeriti visinu i tezinu. Ova prica ovdje me navela da to uradim. Jer nisam nikada znao tacno. Samo otprilike. :kiss:

imaš poljubac s visine :kiss:

klonirani, niski udarci za niske muškarce :razz:
kloniran

#1171 Re: visina. problem ili ne?

Post by kloniran »

alkalna_baterija wrote:
Jokericious wrote:Zabranjeno mjeriti visinu i tezinu. Ova prica ovdje me navela da to uradim. Jer nisam nikada znao tacno. Samo otprilike. :kiss:

'naĆi mene svaka mora visoko udarati :oops:
alkalna_baterija

#1172 Re: visina. problem ili ne?

kloniran wrote:
alkalna_baterija wrote:

'naĆi mene svaka mora visoko udarati :oops:
što se mene tiče, bolje da te ljube i visoko i nisko :lol:
Googlerica

#1173 Re: visina. problem ili ne?

Post by Googlerica »

People living in different parts of the world exhibited different heights. In the early 1800s, the Cheyenne people of North America were among the tallest in the world, with an average male height of about 5 feet 10 inches. Steckel puts this down to the availability of protein in the form of buffalo. The Cheyenne stood taller than the genetically similar Assiniboine of Manitoba in present-day Canada, but this can be explained by the milder climates enjoyed by the Cheyenne, which enabled them to hunt for longer periods of the year,
:)

razbijen mit o niskim ljudima iz blize proslosti

http://historymyths.wordpress.com/tag/average-height/
kloniran

#1174 Re: visina. problem ili ne?

Post by kloniran »

alkalna_baterija wrote:
što se mene tiče, bolje da te ljube i visoko i nisko :lol:
:oops:
berenice

#1175 Re: visina. problem ili ne?

Post by berenice »

Jokericious wrote:

Šta je s tobom?! Trebalo bi te odstraniti zbog vrijeđanja. Moderatori? Mislim, stvarno, lik je preglup za bilo kakvog foruma. Dajte ovo maknite.
Post Reply