visina. problem ili ne?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
klixoris

#1051 Re: visina. problem ili ne?

Post by klixoris »

Ramzess Veliki wrote:
LieToMe wrote: :lol: :lol: :lol: :lol: Ko je pomenuo uopste moje snove :-) ja samo spontano "reagirala" na post sheilak :wink:
Pa nemoj kad ne znaš situaciju, a situacija je da Shejla izbjegava da me sretne jer je izgubila opkladu i dužna mi je tovar piva. :lol: :lol: :lol:
Negdje si kiksao pa Sheki nece da ti plati pivu. Sa mnom je regularno popila pice, bez ikakvih problema :thumbup: :razz:
Ramzess Veliki

#1052 Re: visina. problem ili ne?

Post by Ramzess Veliki »

klixoris wrote:
Ramzess Veliki wrote:
LieToMe wrote: :lol: :lol: :lol: :lol: Ko je pomenuo uopste moje snove :-) ja samo spontano "reagirala" na post sheilak :wink:
Pa nemoj kad ne znaš situaciju, a situacija je da Shejla izbjegava da me sretne jer je izgubila opkladu i dužna mi je tovar piva. :lol: :lol: :lol:
Negdje si kiksao pa Sheki nece da ti plati pivu. Sa mnom je regularno popila pice, bez ikakvih problema :thumbup: :razz:
Kako ću kiksat' kad je očima nisam vidjeo ... :roll:
klixoris

#1053 Re: visina. problem ili ne?

Post by klixoris »

Pa nisam ni ja pa smo na kraju popili pice :-D
sheilak

#1054 Re: visina. problem ili ne?

Post by sheilak »

@klixoris

tebi se moze vjerovati ;-) :-D :kiss:

ramzessu dagegen... :D :lol:
klixoris

#1055 Re: visina. problem ili ne?

Post by klixoris »

sheilak wrote:@klixoris

:kiss:
swanfilter

#1056 Re: visina. problem ili ne?

Post by swanfilter »

malifisent wrote:Kaže cura neki dan za malenog frajera :" Vidi ga, dobar za nadogradnje" :hihihi:
Kakave nadogradnje?
Ramzess Veliki

#1057 Re: visina. problem ili ne?

Post by Ramzess Veliki »

klixoris wrote:

Čestitam, smješteni ste u Friendly Zonu ... :lol: :lol: :lol:
Ramzess Veliki

#1058 Re: visina. problem ili ne?

Post by Ramzess Veliki »

swanfilter wrote:
malifisent wrote:Kaže cura neki dan za malenog frajera :" Vidi ga, dobar za nadogradnje" :hihihi:
Kakave nadogradnje?
Pa da je nadogradi ... zagorila pa daj šta daš ...
klixoris

#1059 Re: visina. problem ili ne?

Post by klixoris »

Ramzess Veliki wrote:
klixoris wrote:

Čestitam, smješteni ste u Friendly Zonu ... :lol: :lol: :lol:
Pa ti ne mozes ni do te da dobacis :lol: :razz:
Last edited by klixoris on 24/04/2014 15:06, edited 2 times in total.
Ramzess Veliki

#1060 Re: visina. problem ili ne?

Post by Ramzess Veliki »

klixoris wrote:
Ramzess Veliki wrote:Čestitam, smješteni ste u Friendly Zonu ... :lol: :lol: :lol:
Pa ti ne mozes ni do te da dobacis :lol: :razz:
Zar je toliko loša? :shock:
swanfilter

#1061 Re: visina. problem ili ne?

Post by swanfilter »

malifisent wrote:
swanfilter wrote:
Kakave nadogradnje?
Pa još koji sprat :lol:
Prije da ona zasluzuje malo odgojne nadogradnje ...
madner

#1062 Re: visina. problem ili ne?

Post by madner »

Nisko udaras covjeka. :D
klixoris

#1063 Re: visina. problem ili ne?

Post by klixoris »

Eurosa wrote::lol: :lol: :lol: nije lud da dobaca, valja se poslije iskobeljat iz te zone... :roll:
:lol:
Ramzess Veliki

#1064 Re: visina. problem ili ne?

Post by Ramzess Veliki »

malifisent wrote:
madner wrote:Nisko udaras covjeka. :D
Nije bilo namjerno :D
Madner ti odgovori. Meni, a i svakome normalnom i bez skrupula uvredljivo je kad bilo ko druge ljude dijeli na manje i više vrijedne.
madner

#1065 Re: visina. problem ili ne?

Post by madner »

Ljudi su manje i vise vrijedni, moze ti samo biti uvredljiv kriterij. Recimo na random mjestu imas kriterij koji djeli ljude na manje i vise vrijedne za firmu i zove se plata.
Zanimljivo je da nadprosjecno visoki ljudi imaju nadprosjecne plate u drustvu, bez obzira na kontinent.
Ramzess Veliki

#1066 Re: visina. problem ili ne?

Post by Ramzess Veliki »

madner wrote:
Zanimljivo je da nadprosjecno visoki ljudi imaju nadprosjecne plate u drustvu, bez obzira na kontinent.
To su one "Američke studije su pokazale ... " :lol: :lol: :lol: skoro jedna takva "studija" kaže da za kućne ljubimce žene radije uzimaju cuke, a muškarci mačke. :lol: :lol: :lol:
I taj kriterij je šuplja - imam platu dva puta veću od mnogih visokih u banci, a ima ih par koji su viši od mene a imaju veću platu od mene. Ima i par žena koje su omale ali drmaju svima nama. :novine:
madner

#1067 Re: visina. problem ili ne?

Post by madner »

Tako nekako :D

http://www.livescience.com/5552-taller- ... money.html

"Taller people are perceived to be more intelligent and powerful," according to the study, published recently in the Economic Record.

Samo je kao sto rekoh to istina u Australiji, Britaniji, USA ili Njemackoj.
Ramzess Veliki

#1068 Re: visina. problem ili ne?

Post by Ramzess Veliki »

madner wrote:Tako nekako :D

http://www.livescience.com/5552-taller- ... money.html

"Taller people are perceived to be more intelligent and powerful," according to the study, published recently in the Economic Record.

Samo je kao sto rekoh to istina u Australiji, Britaniji, USA ili Njemackoj.
To je reklamni trik za marketinški proboj na istočno tržište, Koreju, Vijetnam ... pigmejska naselja u Amazonu ... :D
Nema visina nikakve veze ni sa inteligencijom, ni sa hrabrošću, ni sa prodornošću ni sa sposobnošću. Ako sebe ne nadograđuješ đabe ti da si lijep k'o slika.
Ovo ne važi za sisate plavuše. One kolike god da su drže svijet na svom dlanu. 8-)
madner

#1069 Re: visina. problem ili ne?

Post by madner »

Zapravo ima sa inteligencijom. Pozitivna je korelacija, samo nisu sigurni zasto.

To znaci da ako ispitas 1000 visokih ljudi, oni ce imati veci IQ nego 1000 niskih. Sto ne znaci da neko od niskih nema visok IQ, govorimo o prosjeku. :D
Ramzess Veliki

#1070 Re: visina. problem ili ne?

Post by Ramzess Veliki »

madner wrote:Zapravo ima sa inteligencijom. Pozitivna je korelacija, samo nisu sigurni zasto.

To znaci da ako ispitas 1000 visokih ljudi, oni ce imati veci IQ nego 1000 niskih. Sto ne znaci da neko od niskih nema visok IQ, govorimo o prosjeku. :D
Vjeruj mi da sam radio sa hrpom dugonja na visokim položajima koji su iskazali nevjerovatan nivo gluposti kako u poslovnim odlukama tako i u odnosima sa društvom, prvenstveno mislim na amerikance kojima je - istina, visina veoma bitan kriterij za postavljanje managera. Ali kad diskutuje sa englezom prosječne visine možeš u zraku osjetiti kako je ljudima muka ... Sličan slučaj kod izbora našeg ambasadora u jednu od zemalja sjeverne evrope - daj da je viši nego oni ... muka mi je kad mi se javi porukom. Nepodnošljivo koliko je taj uobražen i umišljen da posjeduje neko znanje i sposobnosti, a šupalj je i površan do bola - i kad smo ga svi udaljili iz društva jasno mu govoreći da mora da se spusti na zemlju, on i dalje ostaje začuđen zašto se niko ne klanja kad uđe u prostoriju.
madner

#1071 Re: visina. problem ili ne?

Post by madner »

Vidim, imas problem da shvatis rijec prosjek. Dakle prosjek znaci srednja vrijednost jednog skupa naspram drugog skupa. Anegdote o jednom ili drugom skupu nisu razlog za pobijanje racunice.

Mada bi pokusaj pobijanja prosjeka anegdotom mogao vaziti za dokaz teze o inferiornom IQu.
Ramzess Veliki

#1072 Re: visina. problem ili ne?

Post by Ramzess Veliki »

madner wrote:Vidim, imas problem da shvatis rijec prosjek. Dakle prosjek znaci srednja vrijednost jednog skupa naspram drugog skupa. Anegdote o jednom ili drugom skupu nisu razlog za pobijanje racunice.

Mada bi pokusaj pobijanja prosjeka anegdotom mogao vaziti za dokaz teze o inferiornom IQu.
U tom slučaju možemo plakati jer nas japanci deru u svakom prosjeku osim visinom i veličinom ćune. :D
madner

#1073 Re: visina. problem ili ne?

Post by madner »

Naravno, zato bi bilo suludo pobijati tezu da su napredniji anegdotom o tome koliko sam ja pametniji od japanskog prosjeka. Mislim jesam, no u prosjeku su bolji. :D

Visociji Japanci pak bolje zaradjuju od ispodprosjecnih japanaca. I pametniji su od visi od nizih japanaca. To je ono sto studije tvrde.
Bas imas problem sa pojmovima.
Ramzess Veliki

#1074 Re: visina. problem ili ne?

Post by Ramzess Veliki »

madner wrote:Naravno, zato bi bilo suludo pobijati tezu da su napredniji anegdotom o tome koliko sam ja pametniji od japanskog prosjeka. Mislim jesam, no u prosjeku su bolji. :D

Visociji Japanci pak bolje zaradjuju od ispodprosjecnih japanaca. I pametniji su od visi od nizih japanaca. To je ono sto studije tvrde.
Bas imas problem sa pojmovima.
Nemam ja tih problema nego ti očito imaš potrebu da nametneš mišljenje drugima da treba da se klanjamo visokim osobama samo zbog toga što su visoki.
Ja sam možda uspješniji od tebe, imam veća primanja i društveno sam više kotiran od tebe ali sam niži rastom, i zbog toga ti imaš potrebu da kažeš da je svijet nepravedan. ;-)
madner

#1075 Re: visina. problem ili ne?

Post by madner »

Kako nemas tih problema kada samo dva posta ranije pokazujes da ne razumijes pojmove?

Da li da vjerujem tebi ili svojim ocima?

Naravno da je moguce da je to tako, no posto reagujes kako reagujes, rekao bi da je to uzivo jos veci kompleks nego ovako. Ja ti postavim studiju o prosjeku, kazem da si ti mozda i izvan prosjeka ili cak i prosjecno inteligentan a ti pocnes o sebi i kako to nije tacno. :D
Post Reply