visina plate, moze li ko reci
-
MajkoStoMeRodi
#26 Re: visina plate, moze li ko reci
Dajte sta znate o gazdama...kakvi su ljudi? Ja samo znam da su sandzaklije...
- SsTtEeLlAa
#27 Re: visina plate, moze li ko reci
Gospoda Ministarka wrote:vox-populi wrote:Vezano za kasnjenje, bez obzira na posao, uposlenik je duzan doci na vrijeme. Guzva, zastoj i slicno nisu opravdanje. Jednom, hajd ok, ali ako vec znas da moze doci do zastoja, onda lagano ranije krenes i stignes na vrijeme. I cak imas onda vremena ispeglati i kosulju ako stignes ranije.
Ejh, vidis kralju mi nismo u Minhenu.![]()
Kod nas jedna dzada a protesti haman pa svaki dan, bilo kakav problem... neko prdne zaustavi se saobracaj... pa ti placaj taxi ako imas para da stignes u mni. na posao.
ali cekaj ministarko .. vox je u pravu 100% ... jbg ne mozes svaki dan kasniti .. ako znas da je tako kako jeste u nasem gradu, onda fino lijepo krenes malo ranije na posao i stignes na vrijeme bez problema... za ucestalo kasnjenje fakat nema opravdanja
- vox-populi
#28 Re: visina plate, moze li ko reci
Ma nema to veze sa Minhenom, Sarajevom, Johanesburgom i sl. Jednostavno se na posao mora doci na vrijeme.Gospoda Ministarka wrote: Ejh, vidis kralju mi nismo u Minhenu.![]()
Kod nas jedna dzada a protesti haman pa svaki dan, bilo kakav problem... neko prdne zaustavi se saobracaj... pa ti placaj taxi ako imas para da stignes u mni. na posao.
-
Gospoda Ministarka
#29 Re: visina plate, moze li ko reci
Nek ti Stela kaze ona izgleda bolje znaMajkoStoMeRodi wrote:Dajte sta znate o gazdama...kakvi su ljudi? Ja samo znam da su sandzaklije...
Nego Stela, kaze mi djevojka da je zabranjeno ici u veseraj peglat kosulju, mozda nema stelu u veseraju
Mislim, nema potrebe da mi ta pravila normalnog odjevanja pises, znam i sama, izmedu ostalog stikla do 4cm
Stela, bar si ti u gradu i znas da je bar jednom mjesecno zastoj saobracaja, da li to znaci da ako zakasnim 2 puta godisnje (ne svojom greskom) oni mogu da skinu od plate 60KM*2?
-
MajkoStoMeRodi
#30 Re: visina plate, moze li ko reci
Fakat me zanima kakve su gazde...
Moj ex dir. je bio fakat o.k. , al' sto je imao azdahe oko sebe malo je reci...pa sam im rekla zbogom zohari 
- iceman ze
#31 Re: visina plate, moze li ko reci
jooj sto ja volim recepcionarke......
sto se tice tih novokomponovanih privatnika, ebo mu ja od tave drzak, da me mrko pogleda, a kamoli da neka aktivno-pasivne metode primjeni na meni.....
nana bi mu stravu saljevala svaku drugu noc....a djeca mu od kuce bjezala, a prije nisu.... 
- SsTtEeLlAa
#32 Re: visina plate, moze li ko reci
nije obavezna stikla ...tako sam makar cula
ministarko ...drugo je 2 puta godisnje .. kasnim i ja toliko
ali ako bi mi u mjesec dana zakasnila par puta na posao, ja bih te prva kaznila sa 10% od plate 
gaze nisu toliko lose, ima i gorih vjeruj mi
ministarko ...drugo je 2 puta godisnje .. kasnim i ja toliko
gaze nisu toliko lose, ima i gorih vjeruj mi
Last edited by SsTtEeLlAa on 03/06/2010 23:17, edited 1 time in total.
-
MajkoStoMeRodi
#33 Re: visina plate, moze li ko reci
Zato i pitam za gazde, jer imala sam iskustvo da su mi direktori o.k., ali oni ispod njih od zla oca i gore matere 
- SsTtEeLlAa
#34 Re: visina plate, moze li ko reci
pa to ti je skoro uvijek tako .... koje kakvi likovi seru ( izvinjavam se na izrazu )
više od direktora ... al sta ces, tako je na zalost
-
MajkoStoMeRodi
#35 Re: visina plate, moze li ko reci
iceman ze wrote:jooj sto ja volim recepcionarke......sto se tice tih novokomponovanih privatnika, ebo mu ja od tave drzak, da me mrko pogleda, a kamoli da neka aktivno-pasivne metode primjeni na meni.....
nana bi mu stravu saljevala svaku drugu noc....a djeca mu od kuce bjezala, a prije nisu....
- male_okice
#36 Re: visina plate, moze li ko reci
Nije meni problem pitati za platu i za konkretne uslove ali sam htjela provjeriti onako orijetaciono da znam posto nisam radila u tom biznisu nikad dosad i ne bih da se izlanem da kazem da ocekujem platu vecu od prosjeka a ni da se zeznem pa kazem manju pa oni mene zeznuvox-populi wrote:A sto ti je problem pitati za platu? Naravno da trebas znati za koliko ces para raditi. I sta ces raditi. Znam da je tesko naci posao i da ljudi pokusavaju da budu sto skromniji kako bi se svidjeli potencijalnom poslodavcu ali ako ne znas pod kojim uslovima ces raditi, moze ti se desiti da radis po 10 sati dnevno, mjesec dana i onda dobijes 300 KM i jos ti gazda kaze: dobro ti je i to, bolje ista nego nista.
- male_okice
#37 Re: visina plate, moze li ko reci
zašto se ne prijaviš na biro i odradiš prekvalifikaciju, ti programi su besplatni pa možeš možda naći bolji posao jer budimo realni kako ćeš zaraditi pristojnu penziju u ovoj zemlji sa tim poslom.I sretno u svakom slučaju !!!![/quote]
pa stvar je sto ja trenutno studiram a sama placam studij starci ne mogu pomoci ni 1 km, tako da za bilo kakvu prekvalifikaciju ja nemam vremena pored fakulteta, a plus ako bih takvo sto i radila onda bi morala prekinuti faks sigurno na neko vrijeme jer ga ne bi mogla placati. Tako da je to sve neki krug kod mene
A sto se tice penzije pa prvo bih rjesila faks ne vidim sad to kao neko zaposlenje za mene da bih ja tu docekala penziju ali za pocetak bi bilo dosta da se plate racuni
pa stvar je sto ja trenutno studiram a sama placam studij starci ne mogu pomoci ni 1 km, tako da za bilo kakvu prekvalifikaciju ja nemam vremena pored fakulteta, a plus ako bih takvo sto i radila onda bi morala prekinuti faks sigurno na neko vrijeme jer ga ne bi mogla placati. Tako da je to sve neki krug kod mene
- madner
#38 Re: visina plate, moze li ko reci
Rekao bi sad nesto za baksis od 100 eura, ali necu jer sam fin 
- madner
#39 Re: visina plate, moze li ko reci
Auuu, pa dobro ako je bio par nije ni puno 
- madner
#40 Re: visina plate, moze li ko reci
Nisam nista rekao

- SsTtEeLlAa
#41 Re: visina plate, moze li ko reci
slab ti taj rekord besana, davno prešišansanabe wrote:.BAKSHISH![]()
![]()
drzim rekord u tome, 100 eura![]()
![]()
![]()
![]()
-
Gospoda Ministarka
#42 Re: visina plate, moze li ko reci
Besana, ja koliko sam cula od prijateljice koja je uposlenik u Europi, baksisa tamo nema nikako, sve je virmansko placanje.sanabe wrote: nejse, tebe pare zanimaju, pa cu ti reci samo jedno ...BAKSHISH![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ozbiljno, moze se fino zaraditi
Da, prije je bilo puno vise medzutim ko je bio beg ostao je beg, recimo Skandinavci, Njemci, nasi lokalci... dok se Talijani i Francuzi stisnu kao da im je to zadnjih 10KM u dzepu,
Nedavno je jedan s Havaja pitao moju prijateljicu kolika je napojnica u BiH u restoranima, ona mu rekla nepisano pravilo 10% i on joj rekao "Ja sam mislio da konobaru dam 0,50kf" i ona mu rekla "Pa gdine. L. nasi ljudi nisu bas takvi da insistiraju na napojnici a uvrijedili bi se da im date pola marke." a on je na to rekao "Ah, pa onda je jednostavnije da im nedajem nista"
Ah, da ... meni nije bila veca od 50$.
-
Gospoda Ministarka
#43 Re: visina plate, moze li ko reci
SsTtEeLlAa wrote:slab ti taj rekord besana, davno prešišansanabe wrote:.BAKSHISH![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Stela, sinoc 500KM, jesi li i dalje u igri ili ???
- madner
#44 Re: visina plate, moze li ko reci
Opa, ja sinoc jeftinije prosao ali svakako se isplatilo. 
-
Gospoda Ministarka
#45 Re: visina plate, moze li ko reci
madner wrote:Opa, ja sinoc jeftinije prosao ali svakako se isplatilo.
Madneru nekuzis o cemu pricamo, a ?
Do jucer je maximalni bio 50$.sanabe wrote:da se ja poklopim sa svojih 100 oira, ha?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Samo zato sto je vandredna situacija platicu nekom kafu, nevalja ni kad dobijes pare odmah kafe moras platiti.
Last edited by Gospoda Ministarka on 08/06/2010 11:52, edited 1 time in total.
- madner
#46 Re: visina plate, moze li ko reci
Kuzim kako ne kuzimGospoda Ministarka wrote:madner wrote:Opa, ja sinoc jeftinije prosao ali svakako se isplatilo.
Madneru nekuzis o cemu pricamo, a ?![]()
Sifra hotel i ostaviti baksis, jako neupadljivo
-
Gospoda Ministarka
#47 Re: visina plate, moze li ko reci
madner wrote:Kuzim kako ne kuzimGospoda Ministarka wrote:madner wrote:Opa, ja sinoc jeftinije prosao ali svakako se isplatilo.
Madneru nekuzis o cemu pricamo, a ?![]()
![]()
Sifra hotel i ostaviti baksis, jako neupadljivo
- madner
#48 Re: visina plate, moze li ko reci
Ne znam o cemu govoris, ostavio baksis za odlicnu uslugu pa se nadovezujem 
- male_okice
#49 Re: visina plate, moze li ko reci
dragi moj narode htjela sam vam samo dati mali update o mojoj avanturi: nakon sto je proslo i vise od mjesec dana kako sam predala CV i molbu ja sam se bila i halalila za taj posao, medjutim jucer skroz neocekivano zvoni meni telefon ja se javim i glas na drugim kraju me zamoli da li mogu doci na razgovor za taj posao. Ja ono reko eto me dolazim kontam ok je sve, nisam nervozna pripremljena sam, a nije mi prvi put da idem na takvu vrstu razgovora. Eto stigoh ja na mjesto gdje sam trebala biti i nakon dobrih pola h barem cekanja primise oni mene, i tu smo jos cekali neke druge ljude (koji nisu na kraju dosli ali jos pola h cekanja) i eto prakticno oni mene nisu nista upitali (valjda je cv dobar
) nego pokazase mi sobe, rekose mi koja bi bila moja zaduzenja, i onda ona cura koja vec radi nesto zovnu gazdu on joj rece da sutra odmah mogu poceti raditi. Ja onako u cudu gledam u njih (kontala sam barem od 1.08 npr), kazem da ja (kao i sto sam naglasila u cv-u imam vec posao i bilo bi barem fer da 5 dana unaprijed kazem da cu ih napustiti tj da cu barem zavrsiti one poslove koje sam pocela), ali niko mi nista na to ne odgovara. Dalje pitam ja za to da li cu biti prijavljena, kao hocu, onda pitam da li se moze znati kolika je plata, barem orijentaciono kazu mi to se iskljucivo dogovara sa gazdom, na moje pitanje kad ce gazda biti tu slegnu svi ramenima, ja opet cekam onako u hodniku gledam u njih gledaju oni u mene,na kraju meni dosadi kazem izvinite kad saznate informaciju vezano za platu molim vas javite mi pa cu ja biti u stanju da vam odgovorim da li prihvatam posao ili. Jucer popodne su me trebali zvati ali nisu, i nekako sam zahvalna Bogu sto nisu. Svasta! 
- sodom
#50 Re: visina plate, moze li ko reci
piši propalo