Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa
- cyprus
#51 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa
Da li je potreban komentar normalnog čovjeka na ovako nešto? Mislim jeste, ali čisto da se pokaže da postoji razlika ljudskosti od neljudskosti, zatim iskaže poštovanje prema žrtvi, osudi nešto što je teško zamislit da neko smatra opravdanim ma koliko mu um pomračen bio i možda stavi do znanja bolesnicima da ipak ima i onih koji su umno zdravi. Ali šta još ljudska riječ može pomjeniti u našem današnjem društvu? Nažalost, meni se čini ništa
. Ostaje pitanje šta se onda može učiniti da izađemo napokon iz ovog mraka (mada meni se čini da i ne znamo za svijetlo, nego samo prelazimo iz tunela u tunel). Žao mi je ako je tema zamišljena kao pljuvanje i okrivljivanje cjelokupnog srpskog roda i poroda, ali mislim da ova i slične teme ne trebaju služit za prepucavanja relaciji mi-vi-oni, jer time ove životinje samo postižu svoju namjeru. Mislim da je pravo pitanje kako napraviti društvo u kome neće dominirati postupci ovih zvijeri...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#52 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa
senjor wrote:E moj ti @chmoljo
...zar nisi imao nista pametnije reci,jos cu da pomislim da ti naschi...kako ih nazva...moraju odgovarati za cetnicki zlocin.
Znas kako se to u prijevodu kaze?!Cuti!!!E ja necu da cutim...i vise od toga...
a drekni se malo. možda te ko čuje.
- Chmoljo
#53 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa
cyprus wrote:Da li je potreban komentar normalnog čovjeka na ovako nešto? Mislim jeste, ali čisto da se pokaže da postoji razlika ljudskosti od neljudskosti, zatim iskaže poštovanje prema žrtvi, osudi nešto što je teško zamislit da neko smatra opravdanim ma koliko mu um pomračen bio i možda stavi do znanja bolesnicima da ipak ima i onih koji su umno zdravi. Ali šta još ljudska riječ može pomjeniti u našem današnjem društvu? Nažalost, meni se čini ništa. Ostaje pitanje šta se onda može učiniti da izađemo napokon iz ovog mraka (mada meni se čini da i ne znamo za svijetlo, nego samo prelazimo iz tunela u tunel). Žao mi je ako je tema zamišljena kao pljuvanje i okrivljivanje cjelokupnog srpskog roda i poroda, ali mislim da ova i slične teme ne trebaju služit za prepucavanja relaciji mi-vi-oni, jer time ove životinje samo postižu svoju namjeru. Mislim da je pravo pitanje kako napraviti društvo u kome neće dominirati postupci ovih zvijeri...
a za to bi trebalo uraditi nešto više od forumskog naprđivanja
-
Sargan
#54 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa
ko je onda ubio onih nekoliko hiljada višegrađana ???
sigurno vanzemaljci ?[/quote]
Ja znam ko. Oni su se samo poubijali da bi ispalo kao da su ih pobili dva napusena drogerasa. A i ovo sto se sada desilo u Visegradu ovo je sve Alija Izetbegovic kriv. OK mozda i jedan lokalni narkoman. Cetnici ne postoje, nisu nikada ni postojali i samo su plod maste i medijskoga rada Bosnjaka koji godinama sami sebe ubijaju, pale sami sebi dzamije i sami svojoj djeci bacaju zaklane pse u mezare.
sigurno vanzemaljci ?[/quote]
Ja znam ko. Oni su se samo poubijali da bi ispalo kao da su ih pobili dva napusena drogerasa. A i ovo sto se sada desilo u Visegradu ovo je sve Alija Izetbegovic kriv. OK mozda i jedan lokalni narkoman. Cetnici ne postoje, nisu nikada ni postojali i samo su plod maste i medijskoga rada Bosnjaka koji godinama sami sebe ubijaju, pale sami sebi dzamije i sami svojoj djeci bacaju zaklane pse u mezare.
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#55 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa
Dragi Borise, pitanje je besmisleno, jer Anu nije ubio ni Huso, ni niko Husin. Ana je izvrsila samoubistvo, a za suze oca male Medise ili Huse Silajdzica je odgovoran njen otac koji je komandovao srpskim snagama u toku agresije na BiH. Pogledaj njegovu optuznicu, pa se onda upitaj kako to da je jos uvijek na slobodi. I zasto ?Sada slijedi neugodno pitanje s naslovne stranice Slobodne Dalmacije: jesu li suze Ratka Mladića istog sastava kao suze oca male Medise, ili suze Huse Silajdžića iz Goražda?
Sto uopste ne znaci da on nije volio svoju kcerku.
-
MisticnaNebuloza
#56 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa
Sta reci na ovo zlo, rijeci su suvisne. Ipak treba ocekivata da ovaj zlocin bude osudjen na najostriji nacin od samog vrha vlade RS.
- Chmoljo
#57 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa
opet fulate poentu.Latina wrote:Dragi Borise, pitanje je besmisleno, jer Anu nije ubio ni Huso, ni niko Husin. Ana je izvrsila samoubistvo, a za suze oca male Medise ili Huse Silajdzica je odgovoran njen otac koji je komandovao srpskim snagama u toku agresije na BiH. Pogledaj njegovu optuznicu, pa se onda upitaj kako to da je jos uvijek na slobodi. I zasto ?Sada slijedi neugodno pitanje s naslovne stranice Slobodne Dalmacije: jesu li suze Ratka Mladića istog sastava kao suze oca male Medise, ili suze Huse Silajdžića iz Goražda?
Sto uopste ne znaci da on nije volio svoju kcerku.
čovjek hoće da kaže da se ne smijemo utapati u mitovima kako zločinac poput Mladića zasigurno negdje krije đavolji rep, ima kopita i rogove.
to je ona zastrašujuća stvar da (ne daj Bože) ako bude nekih sukoba u budućnosti, neka normalna porodica odgaja budućeg ratnog zločinca... što znači da će takvih uvijek biti. i izlazit će na vidjelo sve dok ne stvorimo društvo koje će to suzbijati.
- Latina
#58 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa
R.M. zelim Hag, ni manje ni vise. Bosni zelim trajni mir koji ce postici jakom odbranom. Zlocincima i okruzenju u kome se nalaze zelim da se pozabave sami sobom.Chmoljo wrote:
opet fulate poentu.![]()
A tebe bih zamolila da ne prejudiciras stvari, i ako moze ne pripisuj drugima svoja razmisljanja.
Last edited by Latina on 14/06/2009 23:39, edited 1 time in total.
-
Sargan
#59 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa
No frx. Moje izvinjenje ako sam zloupotrebijo tvoj tekst. Nije bila namjera.Latina wrote:Mislim da si me pogresno razumio. Ne propagiram silu prema bilo kome, ali propagiram jaku odbranu BiH. Smatram da BiH mora ulagati u jaku odbranu, ili nam se ne pise dobro. Tvoju recenicu bih preinacila u - sila samo silu postuje. Tacka.Sargan wrote: Latina je sasvim u pravu! CETNICI samo razumiju silu!
BTW, moje misljenje je da je u BiH najveci problem sto srpski fasizam nije silom pobijedjen. Onako kako se to desilo u Hrvatskoj i Kosovu. Ja ne vidim nikakvu razliku izmedju Mladica, Karadzica i Dodika. Ne zato sto su srbi nego zato sto su cetnici.
- Chmoljo
#60 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa
a gdje sam to uradio?Latina wrote:R.M. zelim Hag, ni manje ni vise. Bosni zelim trajni mir koji ce postici jakom odbranom. Zlocincima i okruzenju u kome se nalaze zelim da se pozabave sami sobom.Chmoljo wrote:
opet fulate poentu.![]()
A tebe bih zamolila da ne prejudiciras stvari, i ako moze ne pripisuj drugima svoja razmisljanja.
i malo stani na loptu. pališ se bez razloga. a vala voliš i pametovati.
- 8. sekretar SKOJ-a
#61 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa
Bio sam tamo, gdje Hutu pleme predje granicu Ruande i kao kongoanski pobunjenici ratuju za teritoriju, pa su uhvatili ona tri UN vojna posmatrača (Bijele uniforme, bez oružja) iz Urugvaja, masakrirali ih, a zatim im pojeli po srce, jetru i penis, sve prijesno...
Na Kosovu su Srbi u borbi uhvatili nekog Jašarija, kapetana, šta li je, i na liniji fronta prema sljedećem selu skandirali, tako da ovi drugi čuju, ubili smo vam Jašara, ubili smo vam Jašara,...
Ne znam reći ko je upucao pseto u Višegradu i ostavio ga na mezaru bebe, šehida,(Svakojake tajne službe rade okolo), ali to je to,...Zastrašuju sve one koje pomisle na borbu, otpor, pravdu,...
Na Kosovu su Srbi u borbi uhvatili nekog Jašarija, kapetana, šta li je, i na liniji fronta prema sljedećem selu skandirali, tako da ovi drugi čuju, ubili smo vam Jašara, ubili smo vam Jašara,...
Ne znam reći ko je upucao pseto u Višegradu i ostavio ga na mezaru bebe, šehida,(Svakojake tajne službe rade okolo), ali to je to,...Zastrašuju sve one koje pomisle na borbu, otpor, pravdu,...
-
bosna123
#62 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa
Pa znamo da nemaju djavolji rep, zivjeli smo s njima prije rata... Sta se to desi u covjeku da od normalnog komsije postane zlocinac ili u najboljem slucaju simpatizer zlocinaca? Evo pitam se vec godinama? Ako su to planirali godinama, onda zasto su gubili dragocjeno vrijeme s nama, pa se cak zenili, udavali, i djecu radjali s nesrbima...Chmoljo wrote: opet fulate poentu.![]()
čovjek hoće da kaže da se ne smijemo utapati u mitovima kako zločinac poput Mladića zasigurno negdje krije đavolji rep, ima kopita i rogove.
to je ona zastrašujuća stvar da (ne daj Bože) ako bude nekih sukoba u budućnosti, neka normalna porodica odgaja budućeg ratnog zločinca... što znači da će takvih uvijek biti. i izlazit će na vidjelo sve dok ne stvorimo društvo koje će to suzbijati.
Prijavis se na facebook, eto ih... Kao da se nista nije dogodilo... Zaboravila se '92, i haracenje po komsijskim kucama, okretanja glave od komsija, logori, radne obaveze... jer eto mi smo htjeli iz Jugoslavije... Kako smijesno i nestvarno ime u '92. godini...
Kazes naglas da si Bosnjak... Odmah si nacionalista... Spomenes rat... Naravno nacionalista... Malo cesce ides u dzamiju nego '92 (kad nisi u nju ni nogom krocio), nazoves tu i tamo koji selam... Pogadjate, opet si nacionalista...
Zato ja ne zelim obnavljati ta prijateljstva, i neka sam nacionalista... Ako ne mogu k'o ljudi reci jeste za.rali smo, nismo svi isti... Onda me se ne tice k'o se s kim ozenio, udo, koliko djece ima ili nema, jesu li im roditelji zivi ili boluju od neizljecivih bolesti... Imaju li problema u braku, mogu li ili ne mogu naci posao, a narocito me se ne tice je li im tata, ujko, cica ili statijaznamko poginuo u ratu...
Za mene ne postoje...
- Latina
#63 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa
Zali Boze vremena koje sam potrosila da procitam ovaj clanak do kraja. Mozda vas Borise plasi mogucnost da Zlo kod kuce ima koker-spanijela i sobnu garnituru koja bi bila slicna sobnim garniturama njegovih zrtava ( da su im dopustili da pozive naravno ).I onda nas zateče pisana riječ u novinama, vidimo da to mitsko, đavolsko Zlo izgovara nimalo historijske i nimalo bilijske rečenice, već rečenice posve obične i posve naše, „Sine, jel’ se sećaš ti naše babe Jele?“, ili „Marija ima dva kučeta, onu Zeldu njenu, što je našla na ulici, što je neko čudo od kučeta, fantazija, i onaj Željko joj poklonio za Osmi mart jednog koker španijela sa crno-braon paležom“. Nije nam, jebiga, padalo na pamet, plaši nas ta mogućnost, ta da Zlo ima kod kuće koker španijela sa crno-braon paležom, da ima sina i snahu i od snahe unuku, pa ga gledamo kako je nježno njiše u krilu, gledamo kako ljubi unuku i kako ljubi staklo nad mrtvim licem kćerke, i sve se u nama buni protiv te banalne običnosti i mogućnosti da je u svojoj pojavnosti i u svojoj suštini ljudska, jer je to čovjek koji je Sarajlijama „razvlačio mozak“ i hladnokrvno isplanirao smrt osam hiljada takvih, običnih ljudi. Pa kažemo: „Izgleda gotovo kao čovjek.“
Mene to uopste ne plasi, niti me je zacudilo. Ono sto mene plasi u cijeloj toj prici su - Oni koji su bez obzira na optuznice Haskog tribunala dozvolili da Zlo caska o koker-spanijelu. Jer to znaci da se Zlo primilo i kod onih koji mozda nisu drzali ruke na obaracu kad je Husina ( metafora svih bosanskih zrtava ) porodica bila ubijena.
A covjek nikada nikome nece uraditi ono sto Zlo u ljudskom obliku moze uciniti. Tako se otprilike vidi razlika izmedju covjeka i necovjeka, ljudi i ne-ljudi. Nadam se da cete je i vi jednom spoznati.
- Latina
#64 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa
El-Fatiha.zoom66 wrote:el+fatiha!bosna123 wrote: Inna lillahi ve inna ilejhi radžiun (Svi smo Allahovi i Allahu se vraćamo)
El - Fatiha!
-----------------------------
latina, molim vas da prekinete!
Nema problema.
- Callahan44
#65 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa
ako je tebi "četnik" generalizacija, onda ti imaš ozbiljan problem s kategorijam
četnik je pojam kojim se označava krvolok kojem ništa sveto nije
a ovo je baš takav primjer
i mojne ba te šuplje o "mentalnim bolesnicima na svim stranama"
dosta smo se toga naslušali od miloševića, europske unije i butrosa butrosa ghalija
četnik je pojam kojim se označava krvolok kojem ništa sveto nije
a ovo je baš takav primjer
i mojne ba te šuplje o "mentalnim bolesnicima na svim stranama"
dosta smo se toga naslušali od miloševića, europske unije i butrosa butrosa ghalija
Lud i ponosan wrote:@Latina...
Kakvo ti je to pitanje gdje su normalni Srbi?
Mislim da je u najmanju ruku drsko i degutantno davati takve komentare, da ne spominjem sada mentalni sklop koji tako nesto moze da izgovori!
Ovo sto su pojedini vandali uradili je strasno i njih ce Bog da kazni, takvih mentalnih bolesnika ima na svim stranama i opet ne mogu da shvatim zasto neko ima potrebu da generalizuje i ubacuje te fraze poput "cetnici", itd.
Ovo jednostavno nema veze sa cetnistvom i srpstvom, vec su jednostavno u pitanju bolesni umovi za koje postoji adekvatna ustanova i takve bih ja na lomacu spalio! I snajperisti koji su gadjali nevine po Sarajevu su samo dno ljudskosti i opet kazem, njima ce Bog da sudi, ali ovakvi komentari su zaista primitivni i u najmanju ruku generaliziraju naciju na osnovu svojih licnih frustracija!
-
MmeDeLafayette
#66 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa
Da se u isto vrijeme zeludac u stomaku okrene naopacke
i krv u zilama da se sledi...
covjek koji je na ovakvo nesto spreman, spreman je i na mnogo gore stvari...
dobro se ne pise kako god da okrenes'
i krv u zilama da se sledi...
covjek koji je na ovakvo nesto spreman, spreman je i na mnogo gore stvari...
dobro se ne pise kako god da okrenes'
-
MmeDeLafayette
#67 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa
Da se nadovezem na post od Latine, sto se tice odnosa Srba da on nije nazalost, samo od 92' uocljiv
vec je ta ideja stvarana mnogo, mnogo ranije, i mnogo ranije se stosta pokusavalo ali je Bosna pretrpila
nazalost, u zadnjem ratu kada je pocinjen najveci genocid nakon Holokausta to je najvishe doslo do izrazaja
i nastavilo se i od 11.07.95 pa sve do dan danas
vec je ta ideja stvarana mnogo, mnogo ranije, i mnogo ranije se stosta pokusavalo ali je Bosna pretrpila
nazalost, u zadnjem ratu kada je pocinjen najveci genocid nakon Holokausta to je najvishe doslo do izrazaja
i nastavilo se i od 11.07.95 pa sve do dan danas
-
Sargan
#68 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa
Potpisujem!bosna123 wrote:Pa znamo da nemaju djavolji rep, zivjeli smo s njima prije rata... Sta se to desi u covjeku da od normalnog komsije postane zlocinac ili u najboljem slucaju simpatizer zlocinaca? Evo pitam se vec godinama? Ako su to planirali godinama, onda zasto su gubili dragocjeno vrijeme s nama, pa se cak zenili, udavali, i djecu radjali s nesrbima...Chmoljo wrote: opet fulate poentu.![]()
Prijavis se na facebook, eto ih... Kao da se nista nije dogodilo... Zaboravila se '92, i haracenje po komsijskim kucama, okretanja glave od komsija, logori, radne obaveze... jer eto mi smo htjeli iz Jugoslavije... Kako smijesno i nestvarno ime u '92. godini...
Kazes naglas da si Bosnjak... Odmah si nacionalista... Spomenes rat... Naravno nacionalista... Malo cesce ides u dzamiju nego '92 (kad nisi u nju ni nogom krocio), nazoves tu i tamo koji selam... Pogadjate, opet si nacionalista...
Zato ja ne zelim obnavljati ta prijateljstva, i neka sam nacionalista... Ako ne mogu k'o ljudi reci jeste za.rali smo, nismo svi isti... Onda me se ne tice k'o se s kim ozenio, udo, koliko djece ima ili nema, jesu li im roditelji zivi ili boluju od neizljecivih bolesti... Imaju li problema u braku, mogu li ili ne mogu naci posao, a narocito me se ne tice je li im tata, ujko, cica ili statijaznamko poginuo u ratu...
Za mene ne postoje...
Posebno ovo za Facebook. Pozebno kada pocnu sa onim:"Pa gdje si ti. Sto te nema? Sto se ne javis?". UH! UH!!
Mada na srecu ja imam i 1-2 izuzetka. I te osobe i njihove roditelje (koji su se pokazali kao ljudi i 1992-1995) volim i postujem kao svoju familiju. A profesore iz Gimazije od kojih je 9 od 10 bilo u Lokalnom cetnickom bataljonu i ostale "prijatelje" iz djetinjstva mogu samo pozdraviti sa "Da Bog da vam sve u kuci gorjelo osim sijalice!!!"
Veoma je zanimljivo, tacnije bolno i zalosno kako vremenom neko ko podsjeca na zlocine i na brojnost ljudi koji su ucestvovali u tim zlocinima postaje u ocima mnogih veci nacionalista neko ti isti ljudi koji su pocinili zlocine. Ali tako je to i sve je do naroda......
- Callahan44
#69 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa
o kakvoj ba ti mržnji i pakosti govoriš nakon desetine hiljada mrtvih i silovanih?
nakon "osvete turcima za bunu protiv dahija", što reče đeneral mladić
mora da su neki su napušeni narkomani i besposličari pobili preko 8,000 ljudi u srebrenici?
ili tolike hiljade po prijedoru, vukovaru, kninu, brčkom... na kosovu?
ili su hrvati, bošnjaci i albanci sami sebe poklali?
i sad sami sebi podmeću mrtve pse u grobove i istovremeno su puni mržnje i pakosti?
kako te ba nije stid?!
mora da su neki su napušeni narkomani i besposličari pobili preko 8,000 ljudi u srebrenici?
i sad sami sebi podmeću mrtve pse u grobove i istovremeno su puni mržnje i pakosti?
kako te ba nije stid?!
Jedan001 wrote:
Priznaj latina da si puna mrznje i pakosti prema drugom narodu. Ajd na stranu da stavimo ovo sto je ucinjeno, mogo je svako ovo uraditi napusenih narkomana besposlicara more ima na obje strane tako da ne mozes nesto tvrditi i govoriti sa sigurnoscu i optuzivat neku naciju da su svi takvi..
Sto ne bi htjela da se tebi desi nemoj zeliti ni drugom. A ovo je mogao samo monstrum i bolesna osoba uraditi nebitno sad na naciju, mada se kod nas sve odmah veze po tom ili po parolama natpisima automatski se okrivljuje a mozda je cista provokacija, mozda je neko iz federalnog dijela uradio.. ko ce ti ga znati ... bolesna smo mi zemlja a i drustvo...
-
brinetta
#70 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa
U RS-u je sve moguce, stanovnici genocidne tvorevine su bolesni i ograniceni ljudi koji i dan danas vjeruju da su nebeski narod. Stvari koje rade su nepojmljive svakom normalnom covjeku.
- cyprus
#71 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa
Bitno da nisi izgeneraliziralabrinetta wrote:U RS-u je sve moguce, stanovnici genocidne tvorevine su bolesni i ograniceni ljudi koji i dan danas vjeruju da su nebeski narod. Stvari koje rade su nepojmljive svakom normalnom covjeku.
- 8. sekretar SKOJ-a
#72 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa
@Callahan44,Callahan44 wrote:o kakvoj ba ti mržnji i pakosti govoriš nakon desetine hiljada mrtvih i silovanih?
kako te ba nije stid?!
Jedan001 wrote:
Priznaj latina da si puna mrznje i pakosti prema drugom narodu. Ajd na stranu da stavimo ovo sto je ucinjeno, mogo je svako ovo uraditi napusenih narkomana besposlicara more ima na obje strane tako da ne mozes nesto tvrditi i govoriti sa sigurnoscu i optuzivat neku naciju da su svi takvi..
Sto ne bi htjela da se tebi desi nemoj zeliti ni drugom. A ovo je mogao samo monstrum i bolesna osoba uraditi nebitno sad na naciju, mada se kod nas sve odmah veze po tom ili po parolama natpisima automatski se okrivljuje a mozda je cista provokacija, mozda je neko iz federalnog dijela uradio.. ko ce ti ga znati ... bolesna smo mi zemlja a i drustvo...
''Oni'', ovi što su, kako ti reče, pobili 8 000 ljudi u srebrenici ili tolike hiljade u prijedoru, vukovaru, brčkom,...., ja nikako ne mogu tu uključiti Svetozara Pudarića, Čedu Jovanovića, Miru Lazovića, zeta mog Milana iz...''od tamo'',...ostale pozitivce,...Nemam aspiracije da ovim odgovorom promijenim tvoje stavove, samo diskutujem,...Vidio sam kako to na Politici @zavrzlama iskazuje,...On govori o VELIKOSRBIMA koji su to planirali, organizovali, izveli,..Tako i ja gledam dok pišem o ''njima'' koji, kako ti reče, pobiše 8 000 ljudi u srebrenici,...Prije toga rasturiše SFRJ,....itd....VELIKOSRBI.
- seljak_cojek
#73 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa
Dabogda svaku suzu majčinu otpatili,.....Kumim te Bogom, veliki Boze,
skloni sa svijeta Zivotinje!
Neka preostane sve od macijeg roda,
moje sirotinjstvo neka preostane,
ali - skloni Zivotinje.
U pseci rod ne diraj,
ne dotici tice,
samo te molim,
milosni Boze skloni Zivotinje.
Skloni Zivotinje, sa obronaka, skloni.
Skloni Zivotinje, preklinjem te Boze -
ali mi ne diraj svinji ni vepra, ne diraj
slavuja, ni kucnog sarenog pjevaca.
Ne diraj mi nista u sta je lijepo pogledati!
Ne diraj nista.
Ali Zivotinje svakako skloni.
Mrava ne diraj, i marvu zanemari,
ali Zivotinje - skloni.
Gdje si ih metno, otuda ih skloni.
Sa svijeta, gdje si ih metno, skloni.
Skloni ih, Boze,
i pomozi im, Boze.
Niko im, bez Tebe, pomoci ne moze.
Nema im nigdje stana ni stanista,
na oba svijeta - kuce ni kucista.
Skloni ih, Boze,
sa oba svijeta.
Skloni,
i pomozi.
-
visocicaguy
#74 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa
skoro sam pa siguran da ce se ovo morati rjesavati oruzano. ovo je samo jedan od niza primjera u nekoliko zadnjih godina koji dokazuje da:
1. oni ne namjeravaju prestati sa izivljavanjem nad nesrpskim zivljem na teritoriji Bosne i Hercegovine
2. strukture vlasti manjeg entiteta ne istrazuju, procesuiraju, gone krivicna djela koja vrse selektivno nad nesrpskim zivljem sa istim ciljem kao 92-95
3. otvoreni nasrtaji iz politickih redova na ustavnost drzave, teritorijalni integritet itd.
u svemu je meni najveca enigma bosanac. 200 kilometara zracne linije od tih desavanja, bosanac se opija, veseli i oduzima uz taktove lijepe brene. dok ga noz pod grlom opet ne stigne. balije
1. oni ne namjeravaju prestati sa izivljavanjem nad nesrpskim zivljem na teritoriji Bosne i Hercegovine
2. strukture vlasti manjeg entiteta ne istrazuju, procesuiraju, gone krivicna djela koja vrse selektivno nad nesrpskim zivljem sa istim ciljem kao 92-95
3. otvoreni nasrtaji iz politickih redova na ustavnost drzave, teritorijalni integritet itd.
u svemu je meni najveca enigma bosanac. 200 kilometara zracne linije od tih desavanja, bosanac se opija, veseli i oduzima uz taktove lijepe brene. dok ga noz pod grlom opet ne stigne. balije
Last edited by visocicaguy on 15/06/2009 08:21, edited 1 time in total.
-
elSaik
#75 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa
I treba generalizovati. Treba. Kolektivno su krivi i nisu normalni, a individualno, e o tome možemo pričati. Individualaca poznajem i daleko boljih ljudi od mene lično, ali su kolektivno su dno dna.Lud i ponosan wrote:ali ovakvi komentari su zaista primitivni i u najmanju ruku generaliziraju naciju na osnovu svojih licnih frustracija!