Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#126 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa

Post by Chmoljo »

nokia6170 wrote: Tebi sam samo rekao jasno i glasno...uticaj Federacije na ovakve konkretne slucajeve je ravan nuli..od Banja Luke 2001. godine i polaganja kamena temeljca do Visegrada danas.

Ovo je u nadleznosti iskljucivo RS-a...a problem je bosnjacke politike u RS-u sto to ni dan danas nije skontala, vec umjesto da se samoorganizuju u politickom smislu, ti isti samo sute pognute glave...bitniji im je interes sarajevskih mahalasa i kakve ce im instrukcije dati, nego da mucnu malo svojom glavom i brane svoje interese i interese bosnjaka koji zive u RS-u.
jel ti misliš da sam ja glup?

svaka budala zna da Federacija nema nikakve mogućnosti da utiče na pravno-legalni način. ali ti čini mi se namjerno selektivno čitaš moje postove pa ne želiš vidjeti da ja nigdje nisam spomenuo FEDERACIJU, nego politiku BOŠNJAKA i svih onih koji BiH smatraju svojom domovinom. koliko znam, politika nije eksplicitno određena granicama.

postoje lobiji, postoje protesti pred međunarodnim faktorima, postoje pritisci pa i ucjene.

al' jok, ti zapeo, svoje pa svoje.
pustopoljina

#127 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa

Post by pustopoljina »

vidis ovo sad sto si rekao-slazem se 100% (@nokia)
zasto onda prozivanje onih na nasoj strani koji su zaduzeni za borbu za nasa prava ( a ne prepoznaju ih ni na tacni) smatras relativiziranjem zlocina?
kako to?
prirodno,bozije davanje je da se srbi i njihovo ministarstvo za naucnu fantastiku bore i dizu optuznice protiv 436 (?!)(cini mi se) logora u federaciji,dobrovoljacka,koga briga ishod-bitno je da se o tome prica i plasiraju vijesti???kako to da sve sto se tice srba spada u njihovu nadleznost? jednostavno prirodno stanje stvari?!
a kod nas-nasi vlastodrsci nemaju nadleznosti,osim onoliko koliko sjedalom zauzmu?
kod nas mrtvi ne mogu biti sahranjeni,ali o tome se treba cutati,jer-boze moj-pa to je u visegradu,zvorniku,srebrenici...
inace...zaboravljas da je srba u vlasti tadasnje bih bilo daleko vise nego bosnjaka u institucijama rs.samim tim je i efekat drugaciji.
nasi politicari/pravnici/ svi trebaju da se bore za nasa prava na teritoriji nase drzave,a i da brinu o dijaspori.nasi politicari/pravnici/svi trebaju reagirati na svaki "cin vandalizma"...ma da uredno biljeze sve te "pojedinacne slucajeve"
i da se one u rs stalno sa time konfrontira,da se obavijesti mz,da se pokaze prstom na nacelnika policije te i te opcine i da se kaze-u zadnje tri godine toliko i toliko napada na povratnike,toliko i toliko skrnavljenja sakralnih objekata,toliko i toliko napada na fizicka lica te i te nacionalnosti. i uvijek i ponovo. i tim ljudima tamo,makar i bili "van nadleznosti" dati do znanja da rade najvecu stvar,koja se moze uraditi za spas BiH-vracaju se svojoj kuci i ne dozvoljavaju da velikosrbi zaborave da nije njihovo,da je oteto i da je dobijeno zlocinom.
a ne ovako. da sute. jer nisu nadlezni.
nisu nadlezni za rat.
nisu nadlezni za mir.
nisu nadlezni za ratni zlocin.
nisu nadlezni za privredni krimnal.
nisu oni radno-sposobni i moralno-svjesni.
Chmoljo

#128 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa

Post by Chmoljo »

pustopoljina wrote:vidis ovo sad sto si rekao-slazem se 100% (@nokia)
zasto onda prozivanje onih na nasoj strani koji su zaduzeni za borbu za nasa prava ( a ne prepoznaju ih ni na tacni) smatras relativiziranjem zlocina?
kako to?
prirodno,bozije davanje je da se srbi i njihovo ministarstvo za naucnu fantastiku bore i dizu optuznice protiv 436 (?!)(cini mi se) logora u federaciji,dobrovoljacka,koga briga ishod-bitno je da se o tome prica i plasiraju vijesti???kako to da sve sto se tice srba spada u njihovu nadleznost? jednostavno prirodno stanje stvari?!
a kod nas-nasi vlastodrsci nemaju nadleznosti,osim onoliko koliko sjedalom zauzmu?
kod nas mrtvi ne mogu biti sahranjeni,ali o tome se treba cutati,jer-boze moj-pa to je u visegradu,zvorniku,srebrenici...
inace...zaboravljas da je srba u vlasti tadasnje bih bilo daleko vise nego bosnjaka u institucijama rs.samim tim je i efekat drugaciji.
nasi politicari/pravnici/ svi trebaju da se bore za nasa prava na teritoriji nase drzave,a i da brinu o dijaspori.nasi politicari/pravnici/svi trebaju reagirati na svaki "cin vandalizma"...ma da uredno biljeze sve te "pojedinacne slucajeve"
i da se one u rs stalno sa time konfrontira,da se obavijesti mz,da se pokaze prstom na nacelnika policije te i te opcine i da se kaze-u zadnje tri godine toliko i toliko napada na povratnike,toliko i toliko skrnavljenja sakralnih objekata,toliko i toliko napada na fizicka lica te i te nacionalnosti. i uvijek i ponovo. i tim ljudima tamo,makar i bili "van nadleznosti" dati do znanja da rade najvecu stvar,koja se moze uraditi za spas BiH-vracaju se svojoj kuci i ne dozvoljavaju da velikosrbi zaborave da nije njihovo,da je oteto i da je dobijeno zlocinom.
nisu nadlezni za rat.
nisu nadlezni za mir.
:thumbup:
nokia6170

#129 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa

Post by nokia6170 »

pustopoljina wrote:vidis ovo sad sto si rekao-slazem se 100% (@nokia)
kako to?
nisu nadlezni za rat.
nisu nadlezni za mir.

Ma stanje na terenu je nama svima jasno...ali je isto svima nama jasno da bosnjaci ne znajusvoja prava i koliko god nekom smijesno se cinilo, bosnjaci imaju instrumente da natjeraju vlasti rs da rade svoj posao principijelno, odnosno da se bave i zastitom bosnjaka i hrvata...ali su bosnjacki i hrvatski predstavnici indolentni i sami prihvataju da je RS tvorevina koja treba da stiti prava samo Srba.

Pa tako recimo advokatska komora rs iskljucivo zastupa interese Srba, pa onda ministarstvo za istrazivanje zlocina mupa rs se samo bavi zlocinima prema srbima, itd itd...bosnjaci i hrvati dopustaju (suteci i ne reagujuci) da se gotovo sve institucije RS bave iskljucivo zastitom Srba.

Ja tvrdim da Bosnjaci u RS-u ne znaju svoja prava. Ja tvrdim da cijela bosnjacka politika ne zna upotrijebiti instrumente da zastiti Bosnjake...ne znaju ljudi..ne zato sto nece, vec ne znaju. a kad saznaju, onda vec bude kasno.
pustopoljina

#130 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa

Post by pustopoljina »

ja se svim silama trudim da te ne napadnem.
imam dva pitanja:
1. posto se nadam da sam te pogresno razumjela,mogu li ti poslati PP sa nekoliko pitanja?(edit:poslala sam,pa ti,ako mozes-odgovori)
2. da li si ti rodjen u bosni i hercegovini?
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#131 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa

Post by Latina »

nisu nadlezni za rat.
nisu nadlezni za mir.
Naravno. Samo sto to izgleda nikoga puno ne zanima.

Je li se neko oglasio u vezi s ovim kriminalnim i divljackim aktom uzgred ?

p.s. Zapade mi za oko "briga o dijaspori". Da to nisi napisala na ovoj temi, pala bih sa stolice od smijeha. Dijaspora je dobra toliko da - u sto kracem vremenskom roku u toku ljetnjeg/zimskog odmora potrosi sto vise ( nimalo lako ) zaradjenog novca, i da se onda cim-cim-prije-tim-tim-bolje vrne odakle je dosla. S tim sto smo se vec adaptirali na to, pa se vise i ne obaziremo.
coolside

#132 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa

Post by coolside »

Vecina ljudi u Visegradu osudjuje ovo,pa nismo svi divljaci i monstrumi.
Ovo je za svaku osudu i ne znam sta reci,osim sramota.
ovo je najvjerovatnije uradio neko od pijane mladje raje,koja nije nikada otisla van Visegrada,pa se zato tako i ponasaju.
evo link na visegrdsku stranicu o ovome
http://visegrad24.info/portal/index.php ... 59#josc236
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#133 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa

Post by Latina »

coolside wrote:Vecina ljudi u Visegradu osudjuje ovo,pa nismo svi divljaci i monstrumi.
ovo je najvjerovatnije uradio neko od pijane mladje raje,koja nije nikada otisla van Visegrada,pa se zato tako i ponasaju.
Super sto ste osudili bacanje kamenja i pivskih flasa na bogomolju. Samo sto to nije bila tema, iako se fino nadovezalo.

Jos kad bi pocinioce uhvatili...I jos kad bi ih kaznili nekom zeznutom novcanom kaznom, da im vise takvo nesto ne padne na pamet. Ili kad bi bogomolje imale 24-satno obezbjedjenje ( to nigdje nije potrebno nego u dolini rijeke Zambezi, a mozda ni tamo, ali sta je tu je ). Ili kad bi se desilo cudo pa se ovo vise ne bi desavalo - npr kad bi se u osnovne i srednje skole i na TV - uveo predmet - "Kako postovati tudje svetinje", nesto u tom fazonu ? Jer ovo je postalo kao neka mass-navika u RS-u, pa mislim, bilo bi fino da se narod pocne odvikavati od ovakvih i slicnih manifestacija narodnog veselja.
:sick19:

#134 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa

Post by :sick19: »

Ovo se razvija u pravi "circle jerk" . :zoka: :zjev:
Sargan

#135 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa

Post by Sargan »

Ovo saopstenje Ministarstva Unutrasnjih poslova RS mi lici na podsmijavanje. Nije njihovo da izdavaju saopstenja. Njihovo je da odrze red i mir, da u najkracem roku nadju pocinioce ili da podnesu ostavke i sto je u svemu ovome najvaznije: Njihovo je da prestanu stititi one koji su ubili tu djecu!!

Koliko je ljudi ubijeno u Visegradu?
Koliko je zlokovaca za to kaznjeno?

Volio bi da mi neko odgovori kratko i sa tacnim podatcima na ovo?

Ali naravno. Da bi policija nekoga uhapsila, neko treba prvo dapodigne tuzbu i onda se opet vracamo na isto da je mnogo toga do nas samih :roll:
Chmoljo

#136 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa

Post by Chmoljo »

Sargan wrote:Ovo saopstenje Ministarstva Unutrasnjih poslova RS mi lici na podsmijavanje. Nije njihovo da izdavaju saopstenja. Njihovo je da odrze red i mir, da u najkracem roku nadju pocinioce ili da podnesu ostavke i sto je u svemu ovome najvaznije: Njihovo je da prestanu stititi one koji su ubili tu djecu!!

Ali naravno. Da bi policija nekoga uhapsila, neko treba prvo dapodigne tuzbu i onda se opet vracamo na isto da je mnogo toga do nas samih :roll:
ne treba niko da digne tužbu. ovo su stvari koje se rade po službenoj dužnosti.
Sargan

#137 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa

Post by Sargan »

Chmoljo wrote:
Sargan wrote:Ovo saopstenje Ministarstva Unutrasnjih poslova RS mi lici na podsmijavanje. Nije njihovo da izdavaju saopstenja. Njihovo je da odrze red i mir, da u najkracem roku nadju pocinioce ili da podnesu ostavke i sto je u svemu ovome najvaznije: Njihovo je da prestanu stititi one koji su ubili tu djecu!!

ne treba niko da digne tužbu. ovo su stvari koje se rade po službenoj dužnosti.
Care mislio sam na zlocine u Visegradu tokom rata i hapsenje zlocinaca. Ne onih 3 sto je Haag optuzio nego onih min. 333 sto su ucestovali u klanju ljudi na mostu.
Chmoljo

#138 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa

Post by Chmoljo »

Sargan wrote:
Care mislio sam na zlocine u Visegradu tokom rata i hapsenje zlocinaca. Ne onih 3 sto je Haag optuzio nego onih min. 333 sto su ucestovali u klanju ljudi na mostu.
niko ne voli pričati o svom smeću. ali dok naši "ukidaju" RS iz Sarajeva, ti skotovi se šetkaju boljim dijelom... ko je tu kriv? :-?
Sargan

#139 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa

Post by Sargan »

Chmoljo wrote:
Sargan wrote:
niko ne voli pričati o svom smeću. ali dok naši "ukidaju" RS iz Sarajeva, ti skotovi se šetkaju boljim dijelom... ko je tu kriv? :-?
Kao sto sam napisao ja mislim da mi sami snosimo krivicu za to. Moj babo i njegovi najbolji prijatelji su prosli tri logora, vidjeli na stotine ubistava svaki dan a sjetili su se da podignu...............0 optuznica protiv onih koji su ih zlostavljali. :skoljka:
Chmoljo

#140 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa

Post by Chmoljo »

Sargan wrote:
Kao sto sam napisao ja mislim da mi sami snosimo krivicu za to. Moj babo i njegovi najbolji prijatelji su prosli tri logora, vidjeli na stotine ubistava svaki dan a sjedili su se da podignu...............0 optuznica protiv onih koji su ih zlostavljali. :skoljka:
i to. ali ja najviše zamjeram političarima, jer je to najefektniji način, dakle, preko institucija, a i siromašnijim bi se tako obezbjedili advokati.

meni npr. jako svidjelo to što je uradila IZ kad je tužila zbog srušenih džamija. nisu samo pare u pitanju. u pitanju je i moralna satisfakcija i onima koji sumnjaju ko je to uradio i zašto odmah možeš podastrijeti nepobitan dokaz :)
IBM

#141 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa

Post by IBM »

coolside wrote:Vecina ljudi u Visegradu osudjuje ovo,pa nismo svi divljaci i monstrumi.
1.Niko iz Visegrada nije osudio osim MUP RS.
2.Niko iz Opstine ili bilo kakve druge organizacije nije dosao na dzenazu za 4 ubijena civila.
3.Ubica ovih 4 civila danas slobodno hoda Visegradom kao i mnogi drugi.
Callahan44

#142 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa

Post by Callahan44 »

ljude koje ti imenom navodiš ni u kakvom kontekstu ne dovodim u vezu s ratnim zločinima, Bože sačuvaj
isto tako, nije mi baš jasno na koji moj stav tačno odgovaraš?

moja je reakcija bila na razvodnjavanje priče o zvjerstvima, svođenjem zločina na neodgovorne pojedince
baš kao da projekt velike srbije ne postoji već desetljećima, zvanično
i baš kao da taj projekt nisu osmišljavali i vodili srbijanski i srpski intelektualci i najviši politički zvaničnici iz susjedne nam države

da potcrtam, radi jasnoće
govorim o jednoj politici, koja je imala i dan-danas ima svoje ciljeve koji uključuju otimanje dijelova moje države
i o politici koja se koristi fašističkim metodama da ostvari svoje ciljeve
te o svim onima koji podržavaju tu politiku, makar i prešutno

8. sekretar SKOJ-a wrote:
@Callahan44,
''Oni'', ovi što su, kako ti reče, pobili 8 000 ljudi u srebrenici ili tolike hiljade u prijedoru, vukovaru, brčkom,...., ja nikako ne mogu tu uključiti Svetozara Pudarića, Čedu Jovanovića, Miru Lazovića, zeta mog Milana iz...''od tamo'',...ostale pozitivce,...Nemam aspiracije da ovim odgovorom promijenim tvoje stavove, samo diskutujem,...Vidio sam kako to na Politici @zavrzlama iskazuje,...On govori o VELIKOSRBIMA koji su to planirali, organizovali, izveli,..Tako i ja gledam dok pišem o ''njima'' koji, kako ti reče, pobiše 8 000 ljudi u srebrenici,...Prije toga rasturiše SFRJ,....itd....VELIKOSRBI.
nokia6170

#143 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa

Post by nokia6170 »

Cestitke policiji RS-a na hvatanju pocinioca ovog fasistickog cina.

http://www.sarajevo-x.com/clanak/090619067

Medjutim ostre osude toj istoj policiji za daljnje procesuiranje tih pocinalaca:

Kako saznajemo iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, policijska stranica u Višegradu jučer je nadležnom tužilaštvu podnijela poseban Izvještaj protiv 20-godišnjeg D.Ž. i 19-godišnjeg B.B., koji se terete za krivičnom djelo "Oštećenja tuđe stvari".

naime, za ovaj cin oni ih terete za ostecenje tudje stvari....kako samo perfidno ne osvrnuti se na motiv ovog djela i reci da je ucinjeno iz MRZNJE....ali to reci u izvjestaju bi znacilo znatno teze krivicno djelo i znatno tezu krivicnu sankciju.

sjeli oni i skontali...moramo ih uhvatiti..ne bi ali eto moramo...ali hajde vec kad moramo, onda daj da vidimo kako da ih sto njeznije kaznimo..ipak su to nasa DECA SRBI...ali zato Fatu Orlovic olako optuzise da siri vjersku mrznju zato sto neda na svoju umovinu.
Troll_Happens

#144 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa

Post by Troll_Happens »

Otkriveni vandali koji su razbili prozore na džamiji
Ova lica, koja su nastanjena u Višegradu, identifikovana su uz pomoć svjedoka očevidaca...
19.06.2009. 15:52

Policija iz Višegrad identifikovala je lica, čiji su inicijali D. Ž. i B.B., koja su u nedelju, 14. juna, razbila prozorska stakla na Carevoj džamiji u Višegradu, saopštio je Centar javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo.

Ova lica, koja su nastanjena u Višegradu, identifikovana su uz pomoć svjedoka očevidaca.

Protiv izvršilaca višegradska policija podnijela je poseban Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Dva staklena prozora na džamiji u Višegradu razbijena su u nedjelju, 14. juna, kamenom i pivskim flašama.

CJB obavještava da je utvrđeno da je pas, koji je pronađen u iskopanom mezarju na Stražištu, uginuo od posljedica trovanja i da se sa sigurnošću ne može tvrditi da je namjerno ostavljen na tom mjestu.

bas je znao gdje treba da legne... gluposti :?
Sargan

#145 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa

Post by Sargan »

Ja mislim da je pas taj koji je razbio prozore na dzamiji pa se umorio i legao bas u taj mezar da odspava. Dok jespavao pogodile su ga zrake jednoga svemirskoga broda pa se takootrovao!!!

E mj narode glupi i naivni: DO KADA CEMO DOZVOLJAVATI DA NAM PLJUJU U MEZARE NASE DJECE I ISMIJAVAJU NASE MRTVE!!!

Eh da je od 1992 do 1995 bita obratna situacija ako bi oni nas do sada vec fino naprasili da mi ne bi smjeli hodati ulizom gdje ima 2% srba. Ali ne ne bosnjak samo zna da bude naiian i zaboravlja i oprasta.

Da Bog da mu u kuci sve gorilo osim sijalice ko im ikada ista oprostio, ko ikad kupi jedan proizvod iz srbije i ostavi jednu marku cetnickom entitetu u srcu BiH.

Naivni bosnjak broj #2341, gradjanin drugoga reda su svojoj zemlji u svome gradu gdje je bio 80% vecina prije rata!!!!
Sargan

#146 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa

Post by Sargan »

I sta bi na kraju ovoga slucaja zna li ko?

Pas se napio i slucajno legao bas u mezarje i bas i te mezare gdje su cetnici koji se i danas pitaju zaklali bebe a oni sto su porazbijali prozore na dzamiji su dvojica uglednih sportista za Marsa gdje je razbijanje dzamija nacionalni sport ili..............?
lopta

#147 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa

Post by lopta »

Pa cujes sta ti kazu:
pjana mladja raja, pa gdje bi neko drugi, i u ratu one 3000 Visegradjana pobi pjana mladja raja, a ne komsije srbi. :-) :run:
Fiore

#148 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa

Post by Fiore »

lopta wrote:Pa cujes sta ti kazu:
pjana mladja raja, pa gdje bi neko drugi, i u ratu one 3000 Visegradjana pobi pjana mladja raja, a ne komsije srbi. :-) :run:
Bas me interesuje hoce li iko od medija iz rs objaviti.. ovu vijest.
Fiore

#149 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa

Post by Fiore »

Sargan wrote:Ja mislim da je pas taj koji je razbio prozore na dzamiji pa se umorio i legao bas u taj mezar da odspava. Dok jespavao pogodile su ga zrake jednoga svemirskoga broda pa se takootrovao!!!

E mj narode glupi i naivni: DO KADA CEMO DOZVOLJAVATI DA NAM PLJUJU U MEZARE NASE DJECE I ISMIJAVAJU NASE MRTVE!!!

Eh da je od 1992 do 1995 bita obratna situacija ako bi oni nas do sada vec fino naprasili da mi ne bi smjeli hodati ulizom gdje ima 2% srba. Ali ne ne bosnjak samo zna da bude naiian i zaboravlja i oprasta.

Da Bog da mu u kuci sve gorilo osim sijalice ko im ikada ista oprostio, ko ikad kupi jedan proizvod iz srbije i ostavi jednu marku cetnickom entitetu u srcu BiH.

Naivni bosnjak broj #2341, gradjanin drugoga reda su svojoj zemlji u svome gradu gdje je bio 80% vecina prije rata!!!!

jesi pripremio ruksak za Srebrenicu?
Sargan

#150 Re: Višegrad: U mezarje za bebu ubacili mrtvog psa

Post by Sargan »

Vidim da su i pocinioci ovoga skandala tesko kaznjeni. Pas Coko je kaznjen time sto ce jesti samo slaninu a pa Ciko time sto je samo piti rakiju sa vodom.

Trpi Bosnjo trpi!!!

UH!
Post Reply