U istoj toj zemlji predsjednik našeg Saveza Iljo Dominkovic nosi Hrvatski dres i navija za susjednu zemlju ...
Ne znam kako opisati taj mazohizam, tu vjećitu želju da budeš samo "glupi Bosanac" i ništa više. Možda treba gospodi koju u Zagrebu i Beogradu smatraju seljačinama iz središnjeg dijela bivše zajednicke zemlje, koji su na funkcijama samo zato što je Bosna država, dok bi u svakoj drugoj konstalaciji stvari bili samo traktoristi iz Laktaša ili prodavaci duhana iz Širokog Brijega (u najboljem slucaju) treba objasniti znacenje rijeci MAZOHIZAM....
Evo i to, mazohizam je: Spolna abnormalnost kada covjek uživa samo ako trpi bolove i zlostavljanja od svog partnera. (Naziv po austrijskom književniku Leopoldu Mazohu).
Ali bez obzira na sve gore pobrojano, u ovoj zemlji kakva god da je i kako god je drugi posmatrali ima jednu skupina (citaj armija) ljudi koja voli ovu zemlju i sve njene reprezentacije. Oni su okupljeni pod jednim zajednickim nacionalno neopterecenim imenom "BHFANATICOS", oni su navijacka snaga ove zemlje kojoj ne može ništa ni traktorista iz Laktaša ni smiješni autor narodnih pjesama sa gljivicastim prezimenom ni Kežman iz reprezentacije koja ce umjesto prefiksa "Velika" uskoro imati prefiks "Mjesna Zajednica" Srbija, a još manje prodavac svjecica iz Modrice.
Sad ce neki citalac ovog teksta reci da sam ja nacionalista i seljačina!? Naprotiv, ja kao Bosanac iz Tuzle više volim onu reklamu od 30 sekundi za HVB Banku na nacionalnoj BHTV 1 u kojoj polu (Hrvat) i polu(Ukrajinac) po imenu Sergej Barbarez kaže "Ma nisam ni ja Pele", nego sve reprezentacije svijeta zajedno. Taj Barbarez za one koji ne znaju ili nece da znaju, slucajno je kapiten moje najdraže reprezentacije i moje jedine zemlje koja se zvala, zove se i zvat če se uvijek i samo Bosna i Hercegovina!

text u potpunosti preuzet/copied sa odlicnog bloga http://kahvaugrandu.blogger.ba/ zasluzuje paznju!
Ima nas mashallah sasvim dovoljno a sve nas je vise