Hafis wrote:
Lijepo. Podsjećaš me na nespremnog ali elokventnog studenta koji nema pojma o postavljenom pitanju, ala ga onda pokušava vješto skrenuti u ''domaće'' vode, i razvezati se o tome.
Ne pričamo o tome što je tko tada želio i što je kome prvostupanjski presuđeno.
Čovjek lijepo postavi temu s tvrdnjom da je najveći krivac za egzodus Hrvata u BiH politika HB i pri tome navodi brojku od 220 000.
Ja lijepo navedem da je najveći broj tih ljudi protjeran iz RS-a, neovisno o volji nekakve HB ...ali to ne pije vode.
Sada trebamo dipliti o ulozi ''šestorke'' i malo pljucati po pokojnicima, a one nesretne ljude iz RS-a koji i čine najveći broj prognanih ne trebamo ni spominjati, jer se ne uklapaju u priču, to jest namjenu ove teme.
ti mene podsjecas na nekog nalozenog balavca ili nacionalizmom ostrascenog pubertetliju koji je prvi put u zivotu cuo za pad tj predaju posavine pa se sad kao kakav tupadzija cudi tome.
o ovoj temi imas ispisane romane, hiljade i tisuce stranica teksta cak i na ovom forumu, a osobito od strane hrvatskih oficira/casnika koji su zivi svjedoci svih tih dogadjanja.
i prije nego se upustis u neku raspravu, ne bi bilo lose da se malo informises o temi.
dalje, volja i zelja tzv hr hb jeste bila etnicki cista teritorija. i sve ostalo sto se desilo je posljedica te zelje.
pad posavine je rezultat dogovora tudjman-milosevic (kaardjordjevo 1991) odnosno boban-karadzic, a svima je poznata, uloga dvojca tudman-boban u stvaranju tzv hr hb.
prema tome, kako sam vec i rekao, egzodus hrvata iz posavine je
posljedica odredjenih dogovora i zelja, a te dogovore je vodilo upravo najvise rukovodstvo paradrzavne tvorevine hr hb, pa samim tim to rukovodstvo snosi najveci dio odgovornosti.
jedan delegat ovdje je govorio o nekakvoj vojnoj pobjedi tzv vrs. smijesno, jer cinjenica da je u akciji 'koridor', kojom je tzv vrs osvojila cijelokupnu posavinu, poginulo 9 (devet) vojnika dovoljno govori o 'zestini' sukoba svakome ko ima dvije ciste u glavi...