Visak kilograma :/

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

like_him

#1 Visak kilograma :/

Post by like_him »

Nisam znala u koju rubriku da stavim ovu temu, ali ipak najvise ima veze sa zdravljem..
Naime, kao sto naslov teme kaze , moj problem je visak kilograma.. Visoka sam 1,75 cm, a teska oko 85 kg ..
Nije sad to toliko ocajno kao sto izgleda ova brojka 1,75 cm - 85 kg, jer sam zensko , i imam obline, ti kilogrami su rasporedjeni fino na svim mjestima, samo sto ih na stomaku i bokovima ima malo vise ..
Moj problem je sto imam takav organizam, da ako unesem vodu u njega, ona mi se primi .. Znaci sve sto pojedem, a zaista ne jedem mnogo, sve se bukvalno zalijepi za mene. Ne bavim se sportom i znam da mi je to greska, ne trcim, ne radim vjezbe ,iako znam da bih morala.
Voljela bih ako bi mi neko od vas pomogao, kako da pocnem sa mrsanjem, jer sama ne znam odakle da krenem, ili ako je neko imao slican problem, pa ga rijesio, svi savjeti su mi dobro dosli ..

Unaprijed zahvalna svima koji ce pomoci, ali i ako je nekome zanimljivo da spamma, bujrum :)
ice2cube

#2 Re: Visak kilograma :/

Post by ice2cube »

Ima nas koji volimo i bucmaste :evil: :D
like_him

#3 Re: Visak kilograma :/

Post by like_him »

ice2cube wrote:Ima nas koji volimo i bucmaste :evil: :D
HAHHA xd Eh, super, ali ima nas koje ne zelimo vise biti bucmaste :P
talić

#4 Re: Visak kilograma :/

Post by talić »

gledao nedavno neki dobar dokumentarac vezano za tjelesnu težinu.
Zaključak je bio da svi mi imamo neku svoju normalnu težinu i da nema smisla pokušavati ići ispod te težine jer će organizam u svakom slučaju pobjediti i vratiti se na "Svoju težinu".
Naravno radi se o težini koja je godinama približna bez većih oscilacija.
Mislim da je rješenje jesti sporije, ne pretrpavati tanjir, odustati prije nego što osjetiš pun stomak, popiti dobru čašu vode poslije jela i sve će biti OK.
Ciprol

#5 Re: Visak kilograma :/

Post by Ciprol »

Ja sam osjećao potrebu da se javim, jer vidim da se može i spamat :mrgreen:

Najbitnije je smanjiti obroke i imati ne jesti previše. Povećati količine voća i povrća u jelu. Onda, možda i uzeti šta za ubrzavanje metabolizma, kao što su chilli i rooibos čaj.

Uzimati veće količine tečnosti, vode najbolje. Izbjegavati sokove i slično, jer su to ugl šećeri, voda i vještački okusi.
Pokušati ne jesti lošu hranu, masnu hranu (osim janjetine :mrgreen: )

Vodu piti pola sata prije ili poslije jela, nikako odmah poslije jela.

Ako stanuješ u zgradi, koristi stepenice, ne lift. Probaj uvesti sebi dnevnu šetnju, barem 30-40min.

Ako se još čega sjetim, napišem.

A imaš i ovu opciju. Ali kontam, ljeto, odmor, more, plaža, ali nemoj da ti to predstavlja neki veliki problem :wink:
pirmin

#6 Re: Visak kilograma :/

Post by pirmin »

Moras se trositi kroz bilo kakvu aktivnost, nema ti druge.
Znas to i sama ali eto, trazis ovdje alibi da nista ne poduzmes vec da neko kaze...ima neka carobna
pilula i to je to. :wink:

Imas na ovoj temi raznih iskustava pa proberi:

http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php?f=42&t=88612
frngla

#7 Re: Visak kilograma :/

Post by frngla »

like_him wrote:Nisam znala u koju rubriku da stavim ovu temu, ali ipak najvise ima veze sa zdravljem..
Naime, kao sto naslov teme kaze , moj problem je visak kilograma.. Visoka sam 1,75 cm, a teska oko 85 kg ..
Nije sad to toliko ocajno kao sto izgleda ova brojka 1,75 cm - 85 kg, jer sam zensko , i imam obline, ti kilogrami su rasporedjeni fino na svim mjestima, samo sto ih na stomaku i bokovima ima malo vise ..
Moj problem je sto imam takav organizam, da ako unesem vodu u njega, ona mi se primi .. Znaci sve sto pojedem, a zaista ne jedem mnogo, sve se bukvalno zalijepi za mene. Ne bavim se sportom i znam da mi je to greska, ne trcim, ne radim vjezbe ,iako znam da bih morala.
Voljela bih ako bi mi neko od vas pomogao, kako da pocnem sa mrsanjem, jer sama ne znam odakle da krenem, ili ako je neko imao slican problem, pa ga rijesio, svi savjeti su mi dobro dosli ..

Unaprijed zahvalna svima koji ce pomoci, ali i ako je nekome zanimljivo da spamma, bujrum :)
"Voda" se ne prima, ne zavaravaj se! Boldiranim si sama sebi odgovorila, bez vježbe ništa...
medjutim

#8 Re: Visak kilograma :/

Post by medjutim »

Ima raznih nacina a prije svega regulisanje ishrane i fizicka aktivnost. Klasicne dijete sa izgladnjivanjem su lose za organizam,no postoje metode sa reguliranjem ishrane koje zaista pomazu (govorim sve iz licnog iskustva). Tacnije to se zove ketogena dijeta,nema gladovanja i izgladnjivanja,a tom metodom za ubuduce podstices brzi rad metabolizma,sto je u principu jako bitno,jer kod dijeta sa nekakvim izgladnjivanjima postignes to da brzo izgubis par kilograma,ali jos brze ih i vratis.
frameni

#9 Re: Visak kilograma :/

Post by frameni »

like_him wrote: 1,75 cm - 85 kg

Moj problem je sto imam takav organizam, da ako unesem vodu u njega, ona mi se primi ..
Ne znam tvoje godine ali na tu visinu mislim da imas minimum 10 kilograma viska...nije optimisticno ali nije ni nedostizno... :-D

A voda koja se prima..hm...ne mogu ni da pomislim da u to vjerujes... :roll:
RoastedPumpkin

#10 Re: Visak kilograma :/

Post by RoastedPumpkin »

nema tu puno mudrolije. hrani se zdravo (izbaci iz ishrane bijeli hljeb, slatkise i sl. a predji na npr crnu cokoladu). nemoj jesti poslije 18h, pij puno vode, zeleni caj, ubacis malo aktivnosti.. moja prijateljica je regulisala tezinu samo time sto je pila zeleni caj i prestala jesti iza 18h.
ja sam se nekad bukvalno izgladnjivala. jela sam samo krisku na dan. spala sam na 57kg (a visoka sam 178), ali sam se i brzo vratila na staro. sad imam 63 i vise nemam ambicija za manekenskom figurom :D
tag33

#11 Re: Visak kilograma :/

Post by tag33 »

Ah, svake godine ista prica, cura/momak koja/i pred ljeto zeli da smrsa 300 kila jer citavu godinu jede burek ispod saca :D nema tu neke nauke, nemoj jesti lojavo, masno itd. smanji unos UH, sto vise svjeze hrane i obavezno se moras baviti sportom. Daklen, ako hoces da izgubis kila, moras trcati kao sto nisi nikada do sada u zivotu. Ako ti je to mrsko, onda se izvali na kauc, napravi sebi pohovanih bataka i kokica i pusti neki film :thumbup: idealna kilaza za tebe je nekih 65-71 kg tako da znas koliko te posla ceka...
like_him

#12 Re: Visak kilograma :/

Post by like_him »

frameni wrote:
like_him wrote: 1,75 cm - 85 kg

Moj problem je sto imam takav organizam, da ako unesem vodu u njega, ona mi se primi ..
Ne znam tvoje godine ali na tu visinu mislim da imas minimum 10 kilograma viska...nije optimisticno ali nije ni nedostizno... :-D

A voda koja se prima..hm...ne mogu ni da pomislim da u to vjerujes... :roll:
Nisam mislila bukvalno da se voda prima, nego eto kažem takav organizam imam, hljeb ne jedem uopšte ,nekad jesam, ima već mjesecima da jedem dvopek umjesto hljeba ali eto ..

Hvala vama na savjetima, preostaje mi samo sačekati ispiti da prođu i baciti se na posao, tj na trčanje.

I da, vidim neki pišu svako ljeto isto, meni nije zbog ljeta, zbog bazena ,mora i sl. već jednostavno želim to uraditi za sebe, kako bih se bolje osjećala ..
frameni

#13 Re: Visak kilograma :/

Post by frameni »

like_him wrote:jednostavno želim to uraditi za sebe, kako bih se bolje osjećala ..

:thumbup:
tag33

#14 Re: Visak kilograma :/

Post by tag33 »

Ispita ce uvijek biti, sto vise prolongiras, teze ce ti se biti nakaniti...odmah veceras krug oko vilsa za start :thumbup:
like_him

#15 Re: Visak kilograma :/

Post by like_him »

Ciprol wrote:Ja sam osjećao potrebu da se javim, jer vidim da se može i spamat :mrgreen:

Najbitnije je smanjiti obroke i imati ne jesti previše. Povećati količine voća i povrća u jelu. Onda, možda i uzeti šta za ubrzavanje metabolizma, kao što su chilli i rooibos čaj.

Uzimati veće količine tečnosti, vode najbolje. Izbjegavati sokove i slično, jer su to ugl šećeri, voda i vještački okusi.
Pokušati ne jesti lošu hranu, masnu hranu (osim janjetine :mrgreen: )

Vodu piti pola sata prije ili poslije jela, nikako odmah poslije jela.

Ako stanuješ u zgradi, koristi stepenice, ne lift. Probaj uvesti sebi dnevnu šetnju, barem 30-40min.

Ako se još čega sjetim, napišem.

A imaš i ovu opciju. Ali kontam, ljeto, odmor, more, plaža, ali nemoj da ti to predstavlja neki veliki problem :wink:

Eeh hvala ti na savjetima, spammuj sad slobodno hahaha :PP
ova opcija - bucmaste - nju sam vec isprobala, i ne svidja mi se haha xd
Forsaken

#16 Re: Visak kilograma :/

Post by Forsaken »

Ukratko: Ubrzaj metabolizam. Jedi 5 manjih obroka dnevno, i pij puno vode. Trci intenzivno 20 min(5 zagrijavanje+20min intenzivnog trcanja+5min cooldown) 3 puta sedmicno. Izbjegavaj slatko i junk food te gazirano. Jedi proteina vise nego uobicajeno. Ako ces u teretanu probaj vjezbe sa tegovima raditi, to najvise utjece na ubrzava metabolizam. Ako imas vremena odradi vjezbe/trcanje u jutarnjim satima kako bi ti metabolizam bio ubrzan tokom cijelog dana(ako uradis navece, usporice ti se kad odes spavat).
girl

#17 Re: Visak kilograma :/

Post by girl »

ne bih da budem "prepametna", nemam ni ja svoju idealnu tezinu, iako se to nesto posebno ne primjeti, ja se najbolje osjecam kad imam 5 kila manje nego sad pa cu i ja poceti da malo radim na tome da se "stesem" :lol:
ono sto sam primjetila kod sebe(mozda nije kod sviju) je da sam dok sam bila malo mladja puno lakse mogla smrsati nego sad. neko je rekao da tijelo ima neku svoju tezinu, i moja je u proslih 5 godina narasla i tesko ide ispod. ali nisam se nesto ozbiiljno tome ni posvetila, a i imala sam dosta perioda da moram mirovati. eh, to sto jedes dvopek nece ti puno pomoci, i to su ugljikohirati i imaju slicnu kolicinu kalorija kao i hljeb. bolje ti je da se ne patis s dvopekom nego da potrazis dobar integralni hljeb (kojie je i puno zdraviji od dvopeka) i ogranicis sebi unos na najvise 2 kriske dnevno. dobro je piti dosta vode, vecu casu s cijedjenim limunom pola sata prije obroka, uzimati dosta voca i povrca i ono najbitnije, uvvesti fizicku aktivnost. to znaci i setnja. ako ti je posao do nekih 40 min pjeske udaljen od kuce, odlicno, ustani malo ranije i idi pjeske, stepenice umjesto lifta, skrati kafu na koju si izasla navecer i prosetaj ekstra krug po kvartu ili gradu, gdje vec pijes kafu. i nemoj uvesti neke sad enormne promjene tipa u potpunosti prestati jesti slatkise i sl. nego sve sto si jela do sada smanji na 3/4. pa onda na 2/3 ranijeg obroka. i tako. nece ici brzo, ali ce biti puno djelotvornije od "brzih rjesenja". eh a ako sve to primjenis i vidis da slabo ide, provjeri hormone stitne zlijezde.
pirmin

#18 Re: Visak kilograma :/

Post by pirmin »

talić wrote:gledao nedavno neki dobar dokumentarac vezano za tjelesnu težinu.
Zaključak je bio da svi mi imamo neku svoju normalnu težinu i da nema smisla pokušavati ići ispod te težine jer će organizam u svakom slučaju pobjediti i vratiti se na "Svoju težinu".
Mislim da je rješenje jesti sporije, ne pretrpavati tanjir, odustati prije nego što osjetiš pun stomak, popiti dobru čašu vode poslije jela i sve će biti OK.
Ovo je jos jedna u nizu predrasuda, da ne kazem gluposti.
Sta sve nece izmisliti da ne pomjere guzicu! :roll: :roll:

Nema te tezine koja se ne moze doseci radom, samo je potrebna pokretacka volja onda
kad je najteze a nakon probijanja leda sve ide kao dnevno pranje zuba-rutina ziva.
duspi

#19 Re: Visak kilograma :/

Post by duspi »

like_him wrote: Nisam mislila bukvalno da se voda prima, nego eto kažem takav organizam imam, hljeb ne jedem uopšte ,nekad jesam, ima već mjesecima da jedem dvopek umjesto hljeba ali eto ..

Hvala vama na savjetima, preostaje mi samo sačekati ispiti da prođu i baciti se na posao, tj na trčanje.

I da, vidim neki pišu svako ljeto isto, meni nije zbog ljeta, zbog bazena ,mora i sl. već jednostavno želim to uraditi za sebe, kako bih se bolje osjećala ..
time što jedeš dvopek ništa ne postižeš, sadrži apsolutno isto ugljikohidrata kao i hljeb, samo nema vode u sebi. tako da se za početak prvo edukuj o hrani, šokirat ćeš se kad shvatiš koliko neke naizgled bezazlene stvari imaju kalorija.

nijedna standardna dijeta ti neće pomoći jer su efekti samo kratkotrajni, tebi treba kompletna izmjena stila života.

vodi računa o ishrani, koliko čega dnevno jedeš, bez čega stvarno ne možeš (ja sam recimo ovisan o čokoladi), a šta jedeš onako usput. gazirani i slični slatki sokovi, pa čak i kupovni 'voćni' apsolutno moraju otpasti...razni čipsovi, grisiniji itd također. fast food, majonezu, masno meso, većinu pohovanih i prženih stvari je također poželjno izbaciti

naravno da je promjena drastična i teška dok se organizam ne navikne na drugačiju ishranu (ja recimo ne mogu biti sit ako ne jedem hljeb, ali zato pojedem samo jednu krišku samo uz jedan obrok dnevno) tako da je prvi korak smanjivanje količine, a zatim postepeno potpuno izbacivanje iz ishrane. a zatim se prešaltaš na svježe voće i povrće, nemasnu hranu itd..ubrzo će ti se i sam ukus promijeniti, meni više jednostavno ne godi hamburger, nema mi ukus ko nekad

takvim koracima možeš drastično smanjiti unos kalorija, čak i u pola dnevno, ali mora i dalje ostati uravnotežen, ne možeš potpuno izbaciti jednu skupinu..i tako je pola posla odrađeno

druga polovica je naravno vježba, hodanje, pa zatim lagano trčanje, bicikl, bazen..u početku laganim intenzitetom, a onda 3 puta sedmično i kilogrami će početi nestajati sami od sebe

ono što je ključno je da ne očekuješ čuda, promjena će doći jako postepeno (recimo maksimalno 3 kg na kraju prvog mjeseca), ali ako održiš kontinuitet biće dugotrajna što nijedna 'udarnička' dijeta ne može postići

druga ključna stvar je da si ne popuštaš, stav 'hodala sam 2 kilometra, sad se mogu počastiti čokoladicom' apsolutno ne dolazi u obzir, uvijek imaj na umu koliko je teško sagoriti jednu jedinu kaloriju. možda ti pomogne staviti stvari u perspektivu: 6 kilometara trčanja brzinom 3 metra u sekundi (umjeren / malo brži jogging) sagori jednu običnu čokoladu. ili 3 kole od pola litre. užas :) a u početku nećeš moći pretrčati ni 200 metara, tako da ti je jasno koliko si štete činiš lošim prehrambenim navikama

ali kada se rezultati počnu vidjeti i osjetiš promjenu u svom raspoloženju i kako se osjećaš, nećeš si više nikada dozvoliti da se ponovo zapustiš :) neko nekad reče 'nothing tastes as good as fit feels' i vjeruj da je istina

i na kraju naravno, sretno :)
talić

#20 Re: Visak kilograma :/

Post by talić »

pirmin wrote:
talić wrote:gledao nedavno neki dobar dokumentarac vezano za tjelesnu težinu.
Ovo je jos jedna u nizu predrasuda, da ne kazem gluposti.
Sta sve nece izmisliti da ne pomjere guzicu! :roll: :roll:

Nema te tezine koja se ne moze doseci radom, samo je potrebna pokretacka volja onda
kad je najteze a nakon probijanja leda sve ide kao dnevno pranje zuba-rutina ziva.
nije to nikakva glupost. Ako sam ja sa 18 godina imao 81 kg a sa 46 godina imam 83 bez da uopšte vodim računa o tome šta jedem znači da metabolizam funkcioniše dobro i da je to moja normalna težina. Nema tog računara koji bi izračunao koji broj kalorija dnevno treba unijeti da bi se u 28 godina dobilo samo 2 kg na težini.
Momci i djevojke koji su učestvovali u experimentu su se morali prežderavati 4 nedelje i organizam je različito reagovao od toga da su neki povratili hranu do jednog Japanca koji se nije udebljao ni grama ali je zabilježeno da je nesvjesno radio mnogo više pokreta rukama i da mu je tjelesna temperatura bila povišena. Poslije prestanka prežderavanja za dvije sedmice su se svi vratili na svoju normalnu težinu.
like_him

#21 Re: Visak kilograma :/

Post by like_him »

duspi wrote:
like_him wrote: Nisam mislila bukvalno da se voda prima, nego eto kažem takav organizam imam, hljeb ne jedem uopšte ,nekad jesam, ima već mjesecima da jedem dvopek umjesto hljeba ali eto ..

time što jedeš dvopek ništa ne postižeš, sadrži apsolutno isto ugljikohidrata kao i hljeb, samo nema vode u sebi. tako da se za početak prvo edukuj o hrani, šokirat ćeš se kad shvatiš koliko neke naizgled bezazlene stvari imaju kalorija.

nijedna standardna dijeta ti neće pomoći jer su efekti samo kratkotrajni, tebi treba kompletna izmjena stila života.

vodi računa o ishrani, koliko čega dnevno jedeš, bez čega stvarno ne možeš (ja sam recimo ovisan o čokoladi), a šta jedeš onako usput. gazirani i slični slatki sokovi, pa čak i kupovni 'voćni' apsolutno moraju otpasti...razni čipsovi, grisiniji itd također. fast food, majonezu, masno meso, većinu pohovanih i prženih stvari je također poželjno izbaciti

naravno da je promjena drastična i teška dok se organizam ne navikne na drugačiju ishranu (ja recimo ne mogu biti sit ako ne jedem hljeb, ali zato pojedem samo jednu krišku samo uz jedan obrok dnevno) tako da je prvi korak smanjivanje količine, a zatim postepeno potpuno izbacivanje iz ishrane. a zatim se prešaltaš na svježe voće i povrće, nemasnu hranu itd..ubrzo će ti se i sam ukus promijeniti, meni više jednostavno ne godi hamburger, nema mi ukus ko nekad

takvim koracima možeš drastično smanjiti unos kalorija, čak i u pola dnevno, ali mora i dalje ostati uravnotežen, ne možeš potpuno izbaciti jednu skupinu..i tako je pola posla odrađeno

druga polovica je naravno vježba, hodanje, pa zatim lagano trčanje, bicikl, bazen..u početku laganim intenzitetom, a onda 3 puta sedmično i kilogrami će početi nestajati sami od sebe

ono što je ključno je da ne očekuješ čuda, promjena će doći jako postepeno (recimo maksimalno 3 kg na kraju prvog mjeseca), ali ako održiš kontinuitet biće dugotrajna što nijedna 'udarnička' dijeta ne može postići

druga ključna stvar je da si ne popuštaš, stav 'hodala sam 2 kilometra, sad se mogu počastiti čokoladicom' apsolutno ne dolazi u obzir, uvijek imaj na umu koliko je teško sagoriti jednu jedinu kaloriju. možda ti pomogne staviti stvari u perspektivu: 6 kilometara trčanja brzinom 3 metra u sekundi (umjeren / malo brži jogging) sagori jednu običnu čokoladu. ili 3 kole od pola litre. užas :) a u početku nećeš moći pretrčati ni 200 metara, tako da ti je jasno koliko si štete činiš lošim prehrambenim navikama

ali kada se rezultati počnu vidjeti i osjetiš promjenu u svom raspoloženju i kako se osjećaš, nećeš si više nikada dozvoliti da se ponovo zapustiš :) neko nekad reče 'nothing tastes as good as fit feels' i vjeruj da je istina

i na kraju naravno, sretno :)

Ahamm, bas ti hvala . Nego ,sto se tice toga kako necu moci pretrcati ni 200 metara, to meni ne predstavlja ni najmanji problem, svaki dan idem pjeske barem tri cetiri stanice do faxa, trcati mogu do prekosutra a da se ne umorim, znaci to sto imam vise kg nego sto bih trebala , ne utice mnogo na moju pokretljivost.
Ali u svakom slucaju, tebi hvala na savjetima, pocela sam polako slusati vase savjete, nadam se nekim finim rezultatima za koji mjesec :)

Eh da , zaboravih pitati, crna kafa, je l' problem ako popijem kafu ,bez secera ,jer secer ionako ne konzumiram -.-
duspi

#22 Re: Visak kilograma :/

Post by duspi »

još bolje ako možeš trčati :) onda samo pokušavaj postepeno pojačavati intenzitet i kombinovati kardio i vježbe snage

također odlična stvar su tzv 'jumping jacks' ili preskakanje štrika, uvijek se može naći 10-15 minuta za 3 serije po 100 komada, a odlična su vježba. obzirom da ih možeš raditi i u kući i bez neke posebne pripreme, puno se lakše natjerati nego npr spremiti za bazen i sat dva plivanja.

što se tiče hrane / pića, moj lični stav je da se ničega što mi predstavlja zadovoljstvo neću u potpunosti odreći, tako da ja nisam izbacio ni čokoladu i alkohol (alkohol ima nevjerovatnu gomilu kalorija) niti planiram, a kamoli tako banalne stvari kao što je kafa. nije poenta da ti prisjedne život, već da se što ugodnije i bezbolnije dovedeš u red :)
like_him

#23 Re: Visak kilograma :/

Post by like_him »

duspi wrote:još bolje ako možeš trčati :) onda samo pokušavaj postepeno pojačavati intenzitet i kombinovati kardio i vježbe snage

također odlična stvar su tzv 'jumping jacks' ili preskakanje štrika, uvijek se može naći 10-15 minuta za 3 serije po 100 komada, a odlična su vježba. obzirom da ih možeš raditi i u kući i bez neke posebne pripreme, puno se lakše natjerati nego npr spremiti za bazen i sat dva plivanja.

što se tiče hrane / pića, moj lični stav je da se ničega što mi predstavlja zadovoljstvo neću u potpunosti odreći, tako da ja nisam izbacio ni čokoladu i alkohol (alkohol ima nevjerovatnu gomilu kalorija) niti planiram, a kamoli tako banalne stvari kao što je kafa. nije poenta da ti prisjedne život, već da se što ugodnije i bezbolnije dovedeš u red :)
Aha, aha. Onda bi to trebalo biti dobro, samo da te izmjene sto se tice hrane prihvatim, sto se tice fizickih aktivnosti to ne predstavlja problem.

Hvala jos jednom :thumbup: :)
krtica_

#24 Re: Visak kilograma :/

Post by krtica_ »

situacija je jednostavna, trosi vise nego sto unosis

ne bavis se nicim (sportom)sto znaci da ti se tijelo naviklo na pasivnost, unosi manje kalorija, trosi vise, jedi manje kaloricnu hranu, trci, plivaj, seksaj se (cesce) sve ce ti to pomoci u skidanju viska kila.
Kreci se, al stvarno se kreci, ne ono da odes do prodavnice pa onda ne ustajes 5 dana jer ti je to bio mega uspjeh.
Vecina misli da je aktivna i da se krece al to im se kretanje svodi na 20m do tramvajske i nazad, trebas se stvarno kretati, govorim o kilometrima.
Dakle trosi vise nego unosis.
ice2cube

#25 Re: Visak kilograma :/

Post by ice2cube »

krtica_ wrote:situacija je jednostavna, trosi vise nego sto unosis

ne bavis se nicim (sportom)sto znaci da ti se tijelo naviklo na pasivnost, unosi manje kalorija, trosi vise, jedi manje kaloricnu hranu, trci, plivaj, seksaj se (cesce) sve ce ti to pomoci u skidanju viska kila.
Kreci se, al stvarno se kreci, ne ono da odes do prodavnice pa onda ne ustajes 5 dana jer ti je to bio mega uspjeh.
Vecina misli da je aktivna i da se krece al to im se kretanje svodi na 20m do tramvajske i nazad, trebas se stvarno kretati, govorim o kilometrima.
Dakle trosi vise nego unosis.
Neka idu pjeske mjesto prijevozom i odu na voznju biciklom svaki drugi dan po nekoliko sati..
Post Reply