Visa srednja klasa: A6 vs E class vs 5 serie vs S80

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
Brdar

#1 Visa srednja klasa: A6 vs E class vs 5 serie vs S80

Post by Brdar »

e hajmo, znam da su svi u 5 deka al koji bi vi izabrali :D
Industrialyzer

#2 Re: Visa srednja klasa: A6 vs E class vs 5 serie vs S80

Post by Industrialyzer »

Hoces da padne mrtva glava zbog ovih tema? :mrgreen:
tatoo

#3 Re: Visa srednja klasa: A6 vs E class vs 5 serie vs S80

Post by tatoo »

Imam osjecaj da ce biti jako puno postova na temu Volvo jest il' nije u 5 deka.
A6 i BMW5 - bez diskriminacije :oops:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#4 Re: Visa srednja klasa: A6 vs E class vs 5 serie vs S80

Post by mali_milojica »

Meni licno,BMW 5 :-D
citroen xm

#5 Re: Visa srednja klasa: A6 vs E class vs 5 serie vs S80

Post by citroen xm »

Da bi kuvanje bilo sa svim začinima, ja moram dodati C6. :lol: Eto to je moj izbor, a ne znam uopšte zašto se otvara ovakva tema i zašto je zadnjih 20 sličnih tema otvorio Brdar?
smudut

#6 Re: Visa srednja klasa: A6 vs E class vs 5 serie vs S80

Post by smudut »

Za mene je ubjedljivo prvo mjesto Audi 3.2 quatro , BMW 550, Volvo 2.9 turbo i negdje daleko dole Mercedes E 350 4matic,govorim o benzincima,a ne o naftaricama. Po meni je Lexus ES 350 bolje pase iza Audija,pa tek onda BMW
lavic

#7 Re: Visa srednja klasa: A6 vs E class vs 5 serie vs S80

Post by lavic »

Moj poredak je BMW 5, Merc. E, a ostali nek se dogovore, svakako moraju jos uciti.

Audi A4 mi je super, ali ostali modeli Audi-a mi izgledaju kao njegova losa kopija.

I da se razumijemo, ostala auta nisu losa uopste, ali i Volvu, Citroenu,.... treba ce jos mnogo godina, para i znanja da naprave i priblizno auto "svetom trojstvu".
Melami

#8 Re: Visa srednja klasa: A6 vs E class vs 5 serie vs S80

Post by Melami »

Brdar wrote:e hajmo, znam da su svi u 5 deka al koji bi vi izabrali :D
Fakat pretjerujes.
ElRe

#9 Re: Visa srednja klasa: A6 vs E class vs 5 serie vs S80

Post by ElRe »

Trenutni S80 je ovdje zalutao, cekamo nasljednika.
condy

#10 Re: Visa srednja klasa: A6 vs E class vs 5 serie vs S80

Post by condy »

Ne može se pogriješiti niti sa jednim...bmw mi je najmarkantniji, a audi a6 najkompaktniji, merc malo ima konzervativan izgled....

Vozio audi a6 3.0 tdi, auto je raketa :D
citroen xm

#11 Re: Visa srednja klasa: A6 vs E class vs 5 serie vs S80

Post by citroen xm »

lavic wrote:Moj poredak je BMW 5, Merc. E, a ostali nek se dogovore, svakako moraju jos uciti.

Audi A4 mi je super, ali ostali modeli Audi-a mi izgledaju kao njegova losa kopija.

I da se razumijemo, ostala auta nisu losa uopste, ali i Volvu, Citroenu,.... treba ce jos mnogo godina, para i znanja da naprave i priblizno auto "svetom trojstvu".

To "sveto trojstvo"(kako mrzim taj naziv za automobile) ima u ponudi jače motore od Volva i Citroena, ali sa motorima iste snage ne bježe nimalo Volvu i Citroenu. Ima i Citroen hidropneumatsko vješanje pa je glupo reći da je samo zbog toga bolji od ostalih. Citroen i Volvo su davno dokazali da znaju napraviti auto(pogotovo Citroen) koje je decenijama ispred konkurencije tako da oni ne treba sada da se dokazuju na tom polju.
lavic

#12 Re: Visa srednja klasa: A6 vs E class vs 5 serie vs S80

Post by lavic »

citroen xm wrote:
lavic wrote:Moj poredak je BMW 5, Merc. E, a ostali nek se dogovore, svakako moraju jos uciti.

To "sveto trojstvo"(kako mrzim taj naziv za automobile) ima u ponudi jače motore od Volva i Citroena, ali sa motorima iste snage ne bježe nimalo Volvu i Citroenu. Ima i Citroen hidropneumatsko vješanje pa je glupo reći da je samo zbog toga bolji od ostalih. Citroen i Volvo su davno dokazali da znaju napraviti auto(pogotovo Citroen) koje je decenijama ispred konkurencije tako da oni ne treba sada da se dokazuju na tom polju.
Razumijem tvoju ljubav prema Citroenu, ali te stvari kao sto su ponuda motora vece snage, head up displej, IC kamera, 4WD u limuzinama,.... su stvari koje cine razliku izmedju auta.
Citroen ima hidropneumatsko vjesanje, BMW aktivni volan i aktivni ovjes, Merc nesto sto je njemu svojstveno, Audi nesto svoje, ali kad sve stavih statisticki "suho' na papir vide se sve te sitni detalji koji prave u konacnici prilicnu razliku.

Meni licno C5 je super, dobar omjer cijene i opreme, ali mu je prednji prevjes toliko predimenzioniran/ruzan da kvari sklad auta koji je odlican od kraja prema naprijed sve dok ne pogledas prevjes koji dizajner nije uspio slozit.

A o C6 necu ni pricati jer je meni licno dizajnerski tolika fula da ga netreba spominjati da je proizveden uopte.
citroen xm

#13 Re: Visa srednja klasa: A6 vs E class vs 5 serie vs S80

Post by citroen xm »

Nećemo od dizajnu jer se nećemo složiti. Svi Citroeni u višim klasama imaju veliki prednji prevjes. Pogledaj CX, XM...
C6 je za mene remek djelo, za tebe ružan i tu je kraj priče. C6 ima head up displej, možda ga je ček i prvi uveo u tu klasu. Na žalost C6 nema, ali kad smo kod volana počevši od SM-a, CX-a, pa do XM-a Citroen je imao hidraulični adaptivni volan pod nazivom DIRAVI. Pogledaj malo po netu o tom sistemu pa ćeš vidjeti koliko su čak i današnji adaptivni sistemi upravljanja smiješni naspram njega.

OK volim Citroen, to si zaključio preko mojih postova. Ne znam šta je tu loše. Pa i iz vaših postova se može zaključiti da gotivite MERCEDES, BMW, AUDI, MAZDU....... Ne volimo svi isto i to je sasvim OK.
romeomoraprezivjeti

#14 Re: Visa srednja klasa: A6 vs E class vs 5 serie vs S80

Post by romeomoraprezivjeti »

Jaguar XF!!!!!!
klixo

#15 Re: Visa srednja klasa: A6 vs E class vs 5 serie vs S80

Post by klixo »

BMW 5 ...Pod uslovom da zivim u inostranstvu , ovdje te odmah proglase kriminalcem ako vozas BMW, jos ako si celav :run:
Locked