Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pozz svim clanovima foruma ako moze mala pomoc treba mi neka od Visa kartica za online kupovinu ,kladionicu itd ali da nemoram imati primanja redovna to jest da uslov nebude stavljanje plate na karticu ima li neka kartica bez obaveze stavljanja odredene sume novca svaki mjesec nego da stavljam novac kad ja hocu cuo sam za visu virtuon ali neznam ima li kod nas pa bi zamolio nekoga ko zna koja je banka najbolja za tako nesto gdje najmanja provizija i najbolji uslovi
unaprijed hvala na odgovorima
fole13 wrote:Pozz svim clanovima foruma ako moze mala pomoc treba mi neka od Visa kartica za online kupovinu ,kladionicu itd ali da nemoram imati primanja redovna to jest da uslov nebude stavljanje plate na karticu ima li neka kartica bez obaveze stavljanja odredene sume novca svaki mjesec nego da stavljam novac kad ja hocu cuo sam za visu virtuon ali neznam ima li kod nas pa bi zamolio nekoga ko zna koja je banka najbolja za tako nesto gdje najmanja provizija i najbolji uslovi
pozzzz
fole13
Ljudi pa zar niko nezna heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelllllllllllpp
fole13 wrote:Pozz svim clanovima foruma ako moze mala pomoc treba mi neka od Visa kartica za online kupovinu ,kladionicu itd ali da nemoram imati primanja redovna to jest da uslov nebude stavljanje plate na karticu ima li neka kartica bez obaveze stavljanja odredene sume novca svaki mjesec nego da stavljam novac kad ja hocu cuo sam za visu virtuon ali neznam ima li kod nas pa bi zamolio nekoga ko zna koja je banka najbolja za tako nesto gdje najmanja provizija i najbolji uslovi
pozzzz
fole13
Ljudi pa zar niko nezna heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelllllllllllpp
Otvoriš Visa debitnu karticu u Reiffeisenu, i trošiš ono što uplatiš na nju. Nisam siguran koliko ja para, desetak KM ili nešto slično. Radi na bwin.
debitne kartice ne mogu u minus, to mozes sa kreditnim ali onda moras imati redovna primanja da bi ti izdali tu karticu. Neke banke naplacuju proviziju na mjesecnom nivou a neke po dizanju novca.
Nisu lose ni one kreditne kartice unicredit sa kombinacijom raznih dodatnih usluga osiguranja pomoci na putu i sl. takodje imaju razlicite pakete prilagodjene korisniku provizija oko 2km mjesecno mislim nisam siguran
Raiffeisen banka ima Visa Electron karticu (crvene boje), koja ima CVC broj na poleđini (koji ti je potreban za transakcije putem interneta)...
Na formularu za izdavanje kartice imaš upit vezan za "odlazak u minus" na kartici...staviš naravno "ne" i onda trošiš koliko para na njoj imaš...i ne možeš u minus...možeš se kladiti, kupovati, plaćati preko neta...
btw, pored ove imam i "žutu" debitnu karticu i u minusu sam 2 plate ...
king kong wrote:Raiffeisen banka ima Visa Electron karticu (crvene boje), koja ima CVC broj na poleđini (koji ti je potreban za transakcije putem interneta)...
Na formularu za izdavanje kartice imaš upit vezan za "odlazak u minus" na kartici...staviš naravno "ne" i onda trošiš koliko para na njoj imaš...i ne možeš u minus...možeš se kladiti, kupovati, plaćati preko neta...
moja je zuta maestro i ne more na netu, ne primaju je nigdje. visa electron njihova prolazi DJE GOD HOS.
king kong wrote:Raiffeisen banka ima Visa Electron karticu (crvene boje), koja ima CVC broj na poleđini (koji ti je potreban za transakcije putem interneta)...
moja je zuta maestro i ne more na netu, ne primaju je nigdje. visa electron njihova prolazi DJE GOD HOS.
kakve to veze ima sa mojom porukom?...ili si me 'nako quotirala...
pozzzz
fole13
ima jedna dobra stvar koja se zove: TACKA!!!
daj jarane upotrijebi kadkad, smori me dok procita...
pozz da ne otaram novu temu bankomat mi je pojeo karticu, sa subote na nedjelju.
sta da radim ceko sam 20-tak minuta nista. Sto je najgore dans je nedjelja i banka ne radi, a strah me da bankomat ne izbaci karticu i neko je uzme pa zloupotrebi,
Sta da radim ljudi sutra ih ujutru zovem ako bude sta radilo.
T-pain wrote:pozz da ne otaram novu temu bankomat mi je pojeo karticu, sa subote na nedjelju.
sta da radim ceko sam 20-tak minuta nista. Sto je najgore dans je nedjelja i banka ne radi, a strah me da bankomat ne izbaci karticu i neko je uzme pa zloupotrebi,
Nece je nitko uzeti. Ujutro odes do banke javis se na salter, zastitar otkljuca izvadi karticu i eto.
T-pain wrote:pozz da ne otaram novu temu bankomat mi je pojeo karticu, sa subote na nedjelju.
Nece je nitko uzeti. Ujutro odes do banke javis se na salter, zastitar otkljuca izvadi karticu i eto.
Sent from my HTC Desire HD A9191
Znaci ne posotji mogucnost da je on sam izbaci nekim cudom ?
Jer sam dizo novac i izbacio mi sumu sa racunom, al kartica nije izlasla vec na monitoru pise ubacite karticu ?
Moram sutra do banke hitno, ako bude radila jer je nedjelja, inace radi se o BBI banci
Sent from my HTC Desire HD A9191
Znaci ne posotji mogucnost da je on sam izbaci nekim cudom ?
Jer sam dizo novac i izbacio mi sumu sa racunom, al kartica nije izlasla vec na monitoru pise ubacite karticu ?
Moram sutra do banke hitno, ako bude radila jer je nedjelja, inace radi se o BBI banci
Pa ne bi je trebao izbaciti. Al cuda se dogadjaju.
Meni se to dva puta dogodilo. Jednom bankomat samo progtao karticu i dr put pogrijesila pin 397 puta :/
Nista ne brini, nece je vratiti napolje bankomat... tesko da nedjeljom rade, ali u ponedjeljak otidji... vjerovatno ces morati platiti i naknadu, svojevremeno je bila 5 maraka... i moguce da ces cekati koji dan jer ne otvaraju se bankomati tek tako, vec ce tvoju karticu izvaditi prilikom punjenja bankomata... e sad ne znam koja je dinamika punjenja kod BBI... sretno i ne brini
Teoretski on je ne bi trebao u toku noci izbacivati iz bankomata. Ne znam kako je u BBI banci, meni se slicno desilo sa rajfaJjze bankomatom, dodje da provjerim stanje racuna, i ne izlazi kartica iz njega. Stojim onako ko debil, on meni premotava one bhtelecom reklame, a kartice nema. I poslije nekih mozda deset minuta pritiskanja dugmadi, psovki, on meni izbaci karticu.
Pooll wrote:Nista ne brini, nece je vratiti napolje bankomat... tesko da nedjeljom rade, ali u ponedjeljak otidji... vjerovatno ces morati platiti i naknadu, svojevremeno je bila 5 maraka... i moguce da ces cekati koji dan jer ne otvaraju se bankomati tek tako, vec ce tvoju karticu izvaditi prilikom punjenja bankomata... e sad ne znam koja je dinamika punjenja kod BBI... sretno i ne brini
Moje iskustvo je s Raiffeisen bankom i nisam nista placala. Zastitar otkljucao ladicu i izvadio karticu s mojim imenom i dao je sluzbenici.
T-pain wrote:Aha, a mogu li ostali korisnici sad na tom istom bankomatu dizati novac? ili je blokiran ?
Hahaha taj ti je dobar .
Mogu i drugi koristiti bankomat. Bilo bi glupo da je drugacije. Pretpostavljam da ima neka korpa gdje same upadaju te kartice koje proguta, naravno sve u sklopu bankomata.