Visa kartica bez obaveza

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

fole13

#1 Visa kartica bez obaveza

Post by fole13 »

Pozz svim clanovima foruma ako moze mala pomoc treba mi neka od Visa kartica za online kupovinu ,kladionicu itd ali da nemoram imati primanja redovna to jest da uslov nebude stavljanje plate na karticu ima li neka kartica bez obaveze stavljanja odredene sume novca svaki mjesec nego da stavljam novac kad ja hocu cuo sam za visu virtuon ali neznam ima li kod nas pa bi zamolio nekoga ko zna koja je banka najbolja za tako nesto gdje najmanja provizija i najbolji uslovi
unaprijed hvala na odgovorima

pozzzz
fole13 :thumbup:
fole13

#2 Re: Visa kartica bez obaveza

Post by fole13 »

fole13 wrote:Pozz svim clanovima foruma ako moze mala pomoc treba mi neka od Visa kartica za online kupovinu ,kladionicu itd ali da nemoram imati primanja redovna to jest da uslov nebude stavljanje plate na karticu ima li neka kartica bez obaveze stavljanja odredene sume novca svaki mjesec nego da stavljam novac kad ja hocu cuo sam za visu virtuon ali neznam ima li kod nas pa bi zamolio nekoga ko zna koja je banka najbolja za tako nesto gdje najmanja provizija i najbolji uslovi

pozzzz

Ljudi pa zar niko nezna heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelllllllllllpp :(
Meshtar

#3 Re: Visa kartica bez obaveza

Post by Meshtar »

fole13 wrote:
fole13 wrote:Pozz svim clanovima foruma ako moze mala pomoc treba mi neka od Visa kartica za online kupovinu ,kladionicu itd ali da nemoram imati primanja redovna to jest da uslov nebude stavljanje plate na karticu ima li neka kartica bez obaveze stavljanja odredene sume novca svaki mjesec nego da stavljam novac kad ja hocu cuo sam za visu virtuon ali neznam ima li kod nas pa bi zamolio nekoga ko zna koja je banka najbolja za tako nesto gdje najmanja provizija i najbolji uslovi

pozzzz

Ljudi pa zar niko nezna heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelllllllllllpp :(
Otvoriš Visa debitnu karticu u Reiffeisenu, i trošiš ono što uplatiš na nju. Nisam siguran koliko ja para, desetak KM ili nešto slično. Radi na bwin.
fole13

#4 Re: Visa kartica bez obaveza

Post by fole13 »

Izvini sto peglam ali da neznas sta mi treba od dokumenata i za koliko vremena bude gotova
Meshtar

#5 Re: Visa kartica bez obaveza

Post by Meshtar »

fole13 wrote:Izvini sto peglam ali da neznas sta mi treba od dokumenata i za koliko vremena bude gotova
Cips prijavnica ovjerena kopija, lična karta ovjerena kopija. A ne mogu se sjetiti koliko vremena treba.
Eborg

#6 Re: Visa kartica bez obaveza

Post by Eborg »

Da li ta kartica mozhe ici u minus ili je samo moguce potroshiti iznos koji je na rachunu?
mariobl

#7 Re: Visa kartica bez obaveza

Post by mariobl »

debitne kartice ne mogu u minus, to mozes sa kreditnim ali onda moras imati redovna primanja da bi ti izdali tu karticu. Neke banke naplacuju proviziju na mjesecnom nivou a neke po dizanju novca.
Nisu lose ni one kreditne kartice unicredit sa kombinacijom raznih dodatnih usluga osiguranja pomoci na putu i sl. takodje imaju razlicite pakete prilagodjene korisniku provizija oko 2km mjesecno mislim nisam siguran
d2

#8 Re: Visa kartica bez obaveza

Post by d2 »

ne moras imati redovna primanja preko te banke, mozes u unicreditu otvoriti kreditnu ali koja ce ici do iznosa koji ti polozis na nju

za razliku od rajfazena ne interesuje ih koliko ti je star paradajz u frizideru a ni krvna grupa komsinicine macke
king kong

#9 Re: Visa kartica bez obaveza

Post by king kong »

Raiffeisen banka ima Visa Electron karticu (crvene boje), koja ima CVC broj na poleđini (koji ti je potreban za transakcije putem interneta)...

Na formularu za izdavanje kartice imaš upit vezan za "odlazak u minus" na kartici...staviš naravno "ne" i onda trošiš koliko para na njoj imaš...i ne možeš u minus...možeš se kladiti, kupovati, plaćati preko neta...

btw, pored ove imam i "žutu" debitnu karticu i u minusu sam 2 plate :-D...
alica.k

#10 Re: Visa kartica bez obaveza

Post by alica.k »

king kong wrote:Raiffeisen banka ima Visa Electron karticu (crvene boje), koja ima CVC broj na poleđini (koji ti je potreban za transakcije putem interneta)...

Na formularu za izdavanje kartice imaš upit vezan za "odlazak u minus" na kartici...staviš naravno "ne" i onda trošiš koliko para na njoj imaš...i ne možeš u minus...možeš se kladiti, kupovati, plaćati preko neta...

moja je zuta maestro i ne more na netu, ne primaju je nigdje. visa electron njihova prolazi DJE GOD HOS.
king kong

#11 Re: Visa kartica bez obaveza

Post by king kong »

alica.k wrote:
king kong wrote:Raiffeisen banka ima Visa Electron karticu (crvene boje), koja ima CVC broj na poleđini (koji ti je potreban za transakcije putem interneta)...

moja je zuta maestro i ne more na netu, ne primaju je nigdje. visa electron njihova prolazi DJE GOD HOS.
kakve to veze ima sa mojom porukom?...ili si me 'nako quotirala... :-D
Meshtar

#12 Re: Visa kartica bez obaveza

Post by Meshtar »

Ma vidjela da si dvije plate u minusu pa joj nekako lakše bude zbog njene četiri :D
king kong

#13 Re: Visa kartica bez obaveza

Post by king kong »

Meshtar wrote:Ma vidjela da si dvije plate u minusu pa joj nekako lakše bude zbog njene četiri :D

onda nije ni čudo što njenu maestro ne primaju nigdje na netu... :)
Brunello

#14 Re: Visa kartica bez obaveza

Post by Brunello »

pozzzz
ima jedna dobra stvar koja se zove: TACKA!!!
daj jarane upotrijebi kadkad, smori me dok procita... :D
T-pain

#15 Re: Visa kartica bez obaveza

Post by T-pain »

pozz da ne otaram novu temu bankomat mi je pojeo karticu, sa subote na nedjelju.

sta da radim ceko sam 20-tak minuta nista. Sto je najgore dans je nedjelja i banka ne radi, a strah me da bankomat ne izbaci karticu i neko je uzme pa zloupotrebi,

Sta da radim ljudi sutra ih ujutru zovem ako bude sta radilo.
Krizzia

#16 Re: Visa kartica bez obaveza

Post by Krizzia »

T-pain wrote:pozz da ne otaram novu temu bankomat mi je pojeo karticu, sa subote na nedjelju.

sta da radim ceko sam 20-tak minuta nista. Sto je najgore dans je nedjelja i banka ne radi, a strah me da bankomat ne izbaci karticu i neko je uzme pa zloupotrebi,

Nece je nitko uzeti. Ujutro odes do banke javis se na salter, zastitar otkljuca izvadi karticu i eto.

Sent from my HTC Desire HD A9191
T-pain

#17 Re: Visa kartica bez obaveza

Post by T-pain »

Krizzia wrote:
T-pain wrote:pozz da ne otaram novu temu bankomat mi je pojeo karticu, sa subote na nedjelju.

Nece je nitko uzeti. Ujutro odes do banke javis se na salter, zastitar otkljuca izvadi karticu i eto.

Znaci ne posotji mogucnost da je on sam izbaci nekim cudom ?
Jer sam dizo novac i izbacio mi sumu sa racunom, al kartica nije izlasla vec na monitoru pise ubacite karticu ?

Moram sutra do banke hitno, ako bude radila jer je nedjelja, inace radi se o BBI banci
Krizzia

#18 Re: Visa kartica bez obaveza

Post by Krizzia »

T-pain wrote:
Krizzia wrote:

Znaci ne posotji mogucnost da je on sam izbaci nekim cudom ?
Jer sam dizo novac i izbacio mi sumu sa racunom, al kartica nije izlasla vec na monitoru pise ubacite karticu ?

Moram sutra do banke hitno, ako bude radila jer je nedjelja, inace radi se o BBI banci

Pa ne bi je trebao izbaciti. Al cuda se dogadjaju. :lol:

Meni se to dva puta dogodilo. Jednom bankomat samo progtao karticu i dr put pogrijesila pin 397 puta :/ :grin:
Pooll

#19 Re: Visa kartica bez obaveza

Post by Pooll »

Nista ne brini, nece je vratiti napolje bankomat... tesko da nedjeljom rade, ali u ponedjeljak otidji... vjerovatno ces morati platiti i naknadu, svojevremeno je bila 5 maraka... i moguce da ces cekati koji dan jer ne otvaraju se bankomati tek tako, vec ce tvoju karticu izvaditi prilikom punjenja bankomata... e sad ne znam koja je dinamika punjenja kod BBI... sretno i ne brini :)
newlevel

#20 Re: AW: Visa kartica bez obaveza

Post by newlevel »

Teoretski on je ne bi trebao u toku noci izbacivati iz bankomata. Ne znam kako je u BBI banci, meni se slicno desilo sa rajfaJjze bankomatom, dodje da provjerim stanje racuna, i ne izlazi kartica iz njega. Stojim onako ko debil, on meni premotava one bhtelecom reklame, a kartice nema. I poslije nekih mozda deset minuta pritiskanja dugmadi, psovki, on meni izbaci karticu.

Sent from my Nokia 3310
Krizzia

#21 Re: Visa kartica bez obaveza

Post by Krizzia »

Pooll wrote:Nista ne brini, nece je vratiti napolje bankomat... tesko da nedjeljom rade, ali u ponedjeljak otidji... vjerovatno ces morati platiti i naknadu, svojevremeno je bila 5 maraka... i moguce da ces cekati koji dan jer ne otvaraju se bankomati tek tako, vec ce tvoju karticu izvaditi prilikom punjenja bankomata... e sad ne znam koja je dinamika punjenja kod BBI... sretno i ne brini :)
Moje iskustvo je s Raiffeisen bankom i nisam nista placala. Zastitar otkljucao ladicu i izvadio karticu s mojim imenom i dao je sluzbenici.
T-pain

#22 Re: Visa kartica bez obaveza

Post by T-pain »

Aha, a mogu li ostali korisnici sad na tom istom bankomatu dizati novac? ili je blokiran ?
mO k3

#23 Re: Visa kartica bez obaveza

Post by mO k3 »

Eborg wrote:Da li ta kartica mozhe ici u minus ili je samo moguce potroshiti iznos koji je na rachunu?
Mislim da ne to kao prepaid , koliko imas na njoj toliko i muzike ...
newlevel

#24 Re: AW: Visa kartica bez obaveza

Post by newlevel »

T-pain wrote:Aha, a mogu li ostali korisnici sad na tom istom bankomatu dizati novac? ili je blokiran ?
Hahaha taj ti je dobar :mrgreen: .
Mogu i drugi koristiti bankomat. Bilo bi glupo da je drugacije. Pretpostavljam da ima neka korpa gdje same upadaju te kartice koje proguta, naravno sve u sklopu bankomata.

Sent from my Nokia 3310
T-pain

#25 Re: Visa kartica bez obaveza

Post by T-pain »

mO k3 wrote:
Eborg wrote:Da li ta kartica mozhe ici u minus ili je samo moguce potroshiti iznos koji je na rachunu?
Mislim da ne to kao prepaid , koliko imas na njoj toliko i muzike ...

nazalost nema nista sinoc sve pokupio sto je bilo :D
Post Reply