Viša ili visoka, ili pripravnički....?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
azina

#1 Viša ili visoka, ili pripravnički....?

Post by azina »

Treba mi stručna pravna pomoć :) , naime završila sam pripravnički rad za prvi ciklus bolonjskog studiranja, u međuvremenu sam završila i drugi ciklus, pa me zanima dali moram tražiti i pripravnički i za drugi ciklus, i ovaj sam jedva našla :-) , neko kaže da moram a neko da ne, jer se negdje računa kao viša a negdje kao visoka, i ako položim stručni za prvi ciklus neće mi se računat za drugi ciklus, šta da radim, molim pomoć :roll:
mali_balon

#2 Re: Viša ili visoka, ili pripravnički....?

Post by mali_balon »

azina wrote:Treba mi stručna pravna pomoć :) , naime završila sam pripravnički rad za prvi ciklus bolonjskog studiranja, u međuvremenu sam završila i drugi ciklus, pa me zanima dali moram tražiti i pripravnički i za drugi ciklus, i ovaj sam jedva našla :-) , neko kaže da moram a neko da ne, jer se negdje računa kao viša a negdje kao visoka, i ako položim stručni za prvi ciklus neće mi se računat za drugi ciklus, šta da radim, molim pomoć :roll:
Nisam pravnik ali mogu da ti odgovorim. Ne moras raditi ponovo propravnicki jer si VSS bez obzira bila bsc, ma ili phd. Ti radis pripravnicki az struku a ne za titulu.
I ako si zavrsila drugi ciklus onda bi to trebaal znati isto sto bi trebala znati razliku izmedju SSS, VŠS, VSS. To sto ti neko govori da je bolonja isto VŠS je neki pacijent frustriran cinjenicom da je on gulio fax 4 godina a ti 3 i sad ste isto po sistematizaciji i zakonu, to je njegov problem.
azina

#3 Re: Viša ili visoka, ili pripravnički....?

Post by azina »

OK, hvala puno :-D, al sam iskreno bila zbunjena, jer kad pitam u opštini ili nekoj instituciji dobije drugačije odgovore :roll:
Post Reply