Virusi,malware itd.
Moderator: Benq
- sve na kvadrat
#1 Virusi,malware itd.
Trebaju mi pouzdani programi da očistim laptop od neželjenih gostiju..trenutno imam instaliran advanced unistaller pro 11 i nisam neki maher da iskoristim njegov puni potencijal vezano za registry..pozdrav
-
SundanceKid
#2 Re: Virusi,malware itd.
Instaliraj neki kvalitetan antivirus (ESET NOD, Kaspersky i slicno), skini uz to Malwarebytes, uradi update definicija oba programa, bootuj windows u "safe mode" (ako ne znas kako, googlaj, to je vrlo jednostavno), uradi full scan sa jednim i drugim, i ti si ok.
Nema potrebe da dalje teoretises puno na tu temu, jer ako ti ova kombinacija ne rijesi probleme, u konacnici ce ti puno isplativije/brze bit podic sistem opet, nego se borit sa brisanjem kojekakvih virusa i slicno, i detektovanjem sta te zarazilo i kako da se potpuno rijesis...
Sto se tice registry cleanera, oni u principu ne rade nikakva cuda. Nisu lozi tu i tamo, ali sve i da ih redovno koristis, registar windowsa se svakako vremenom shebe, tako da nista ne pomaze osim clean instalacije....
Nema potrebe da dalje teoretises puno na tu temu, jer ako ti ova kombinacija ne rijesi probleme, u konacnici ce ti puno isplativije/brze bit podic sistem opet, nego se borit sa brisanjem kojekakvih virusa i slicno, i detektovanjem sta te zarazilo i kako da se potpuno rijesis...
Sto se tice registry cleanera, oni u principu ne rade nikakva cuda. Nisu lozi tu i tamo, ali sve i da ih redovno koristis, registar windowsa se svakako vremenom shebe, tako da nista ne pomaze osim clean instalacije....
-
Yapi Yapo
#3 Re: Virusi,malware itd.
Malwarebytes i SuperAntiSpyware.
- ned424
#4 Re: Virusi,malware itd.
ComboFix besplatan program i odlican samo prati upustvo i pusti da skenira sve sam ocisti i kad restartujes to je to!
ComboFix http://www.bleepingcomputer.co ... /combofix/
ComboFix http://www.bleepingcomputer.co ... /combofix/
-
PIMP-Meister-2000
#5 Re: Virusi,malware itd.
Spybot Search & Destroy!sve na kvadrat wrote:Trebaju mi pouzdani programi da očistim laptop od neželjenih gostiju..trenutno imam instaliran advanced unistaller pro 11 i nisam neki maher da iskoristim njegov puni potencijal vezano za registry..pozdrav
- AmADin_gospo
#6 Re: Virusi,malware itd.
spasi podatke i reimstaliraj windozu.
sav taj softver ti ti preporucuju je ko davnje lijekova smrtno oboljelom bolesniku. produzit ces mu malo zivot, al ce opet umrijeti.
sav taj softver ti ti preporucuju je ko davnje lijekova smrtno oboljelom bolesniku. produzit ces mu malo zivot, al ce opet umrijeti.