virus...

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
irfan2

#1 virus...

Post by irfan2 »

Image

Image

Image

Image

prvu poruku izbacuje avast, sto se vidi, jel :D ..skenirao sam sistem sa njim, nasao je jednog trojanca, izbriso...al nista se ne mijenja
ovi prozorcici sto iskacu sigurno nisu od vindowsa.....a nerviraju me namrtvo...

kad krenem da upalim task menager, jednostavno se pojavi i nestane...krenuo sam da instaliram nod32, prethodno uninstaliravsi avast, ali ista stvar kao sa task menagerom, jednostavno nestane prozor...a interesantno, mogu druge programe instalirat i pokretat bez problema....

what should i do....
i koja je kombinacija firewalla i antivirusa koja ce me stitit kako treba....
...ocigledno avast nije rjesenje...ili sam morao imat i firewall da paralelno radi....

imao sam outpost firewall, al mi pravio probleme pa ga ukino prije dva-tri dana....

nemam para za licencirane programe (dok sam imo pandu bio sam miran :( ) ..
necu valjda ponovo morat format...
bpsang

Post by bpsang »

evo ovako,mada nisam profesionalac.
instaliraj ili nadji nekoga ko ima Kaspersky antivirus,i pravi redovno update, uz to snimi sebi sad odmah ako mozes na internet
Ad-Aware , on je besplatan i protektiraj racunar,
sto se tice Trojanaca mogao bi instalirati, Xoft Spy, njega trazi na ovoj adresi
http://www.softarchive.net/
tu ces naci i crack ili seriski za njega,pored ovih antivirusnih i antitrojanskih programa, mozes za sigurnost skinuti i Zone Alarm,
kod mene rade perfektno i dosad nisam imao problema,
Ako te i dalje budu zezali ta iskacuca prozorcad,pokusaj sa ovim novim programima doci do rijesenja jer vjerovatno tvoj antivirusni nije u stanju da otkrije u potpunosti,Virus u racunaru.
Uprotivnom jedino rijesenje ti je format diska,uz instaliranje ovih antivirusnih zastita.
Sretno
mr2

Post by mr2 »

http://www.newnova.org/list_torrents/apps.html

ja koristim kaspersky u kombinaciji sa spyware doctor..... nikad nista

imas ovdje pa skini :-)
bpsang

Post by bpsang »

jos nesto prije protektiranja racunara sa nekim od ovih antivirusnih programa napravi Disc Cleanup
da budes siguran da ti je ocisceno svo smece nakupljeno od surfanja po internetu,
i tek onda pristupi skeniranju
neko iz mase

Post by neko iz mase »

iskljuci windows messaging service (u servisima)
instaliraj sve updates i service packs (ako ti to verzija dozvoljava)
te poruke sto dobijes su obicne poruke za windows messaging service koji je upaljen "by default", a za koji ti ne treba ni administrativno pravo ni bijeli luk vec samo pristup tvojoj ip adresi.
irfan2

Post by irfan2 »

ok, kako da iskljucim taj messaging ...
u control panel-->services ne vidim ni messaging ni windows messaging
gdje se to iskljucuje...i znas li zasto ne radi task menager i nod32
stidljiv

Post by stidljiv »

irfan2 wrote:ok, kako da iskljucim taj messaging ...
u control panel-->services ne vidim ni messaging ni windows messaging
gdje se to iskljucuje...i znas li zasto ne radi task menager i nod32
Probaj na Start-Run-msconfig

I iskljuci u startupu i u servisima...
irfan2

Post by irfan2 »

eki sad ovo, ne moze ni msconfig :D
nista, kad krene jednom....
neko iz mase

Post by neko iz mase »

100% imas virus. Skini sebi stinger na nai stranici
http://vil.nai.com/vil/stinger/
i scaniraj sa njim pc. da bi ugasio windows messaging service ides u control panel - > admin tools -> services i nadjes Messanger. Kliknes na njega, izaberes stp service i disable.
ja bi ti preporucio da reinstaliras citav OS, jer nisi siguran sta je virus uradio, da li je postavio neki rootkit itd. U tom slucaju reinstall uradi ovako
1. instaliraj OS
2. instaliraj firewall (sygate je do sad bio najbolji ali se vise ne prodaje, za ostale neznam)
3. instaliraj AV (AVG Free je odlican, kaspersky pro jos bolji)
4. Prikljuci se na internet, skini sve sec updates, service packs...
5. skini AV update
A_C_E

Post by A_C_E »

Ne trebas iskljucivat Messenger Service.Tebi samo iskace pop-up obicni.Instaliraj neki anti-spyware(Ad-aware i Spybot su fini i besplatni) i update-uj ih.Zatim uradi update za Avast i otidji u Safe Mode i tamo skeniraj comp.Vamo ne mozes da maknes tu gamad jer se uvukla u procese.

Nemoj formatirat.A taj Stinger od McAfee-a ili Removal tool od MS-a su za malo jace i poznatije napasti.Kod tebe je obicni trojanac ili neki spyware-cic.Koji ti izbacuje te ponude da bi nabacio sebi taj program.
eHost

Post by eHost »

Boze mili i da se covjek osloni na ovakve odgovore.... avast je blokirao napad sto se fino vidi, i to je okay. ostala tri prozora su obicne poruke poslane preko messaging usluge u MS Windowsu. I poruke vam dodju isto kao spam, samo sto su ove ucinkovitije i upadaju odmah u oci i predlazu ti da instaliras kojekakve programe ( koji su sigurno sranje ). Slobodno preskeniraj avastom racunar u safe-modu ( to je dobar savjet ), iskljuci messaging uslugu ( ne treba fakat vise nikome ), i podigni network zastitu u avastu na najveci moguci nivo. Jer po mom misljenju ( a nek me neko ispravi ako ima bolji dokaz ), poruke koje stizu nisu sa tvog racunara nego sa nekog drugog koji je inficiran spyware.om i taj drugi ti predlaze da i ti instaliras isto to.

Pozdrav
E:S
irfan2

Post by irfan2 »

slenirao sam u safe modu...i nasao je par trojanaca..digao sistem, sve isto, ne radi msconfig, task menager, ne mogu instalirat nod32..onda sam ponovo otisao u safe mod, instalirao tamo nod, izasao, napravio update i ponovo otisao u safe mod...i ovaj NOD je nasao par stvari koje avast nije....al kad sam ponovo startao normalno, nista se nije promijenilo....
elem format je pao danas...instaliracu sada zone alarm i ovaj AV koji neko iz mase :D preporucuje..al imal ebeno nacin da se sprijeci upad virusa in the firs place....jednom kad trojanac udje, on iskljuci firewall i otvori vrata za milion drugih gadosti kojih se poslije nemozes rijesiti....tako da mi bilo koji antivirus tesko da moze pomoci sljedeci put..
Sarafcina

Post by Sarafcina »

odsada ;)
pazi kuda surfas ;)
najsigurnija kontracepcija :) je NE :D
zoka

Post by zoka »

odes na http://www.ubuntu.org tamo imas distribucije, skines za tvoj procesor distro linux-a i daprzis ga na DC onda reboot i ostavi CD u butabilan drive i kad krene instalacija prilicno je prosto... instalises linux dolazi sa svim sto ti je potrebno
neko iz mase

Post by neko iz mase »

irfan2 wrote: elem format je pao danas...instaliracu sada zone alarm i ovaj AV koji neko iz mase :D preporucuje..al imal ebeno nacin da se sprijeci upad virusa in the firs place....jednom kad trojanac udje, on iskljuci firewall i otvori vrata za milion drugih gadosti kojih se poslije nemozes rijesiti....tako da mi bilo koji antivirus tesko da moze pomoci sljedeci put..
najbolji nacin ti je da imas sve security updates, fin AV i firewall. Security updates sprijecavaju eksploataciju greske u programima, firewall ce ti javit ako se virus instalira (moze se na vrijeme blokirati) a anti-virus ce ga odstraniti. Sretno sa ZA, ja ga inace mrzim. Mislim da jos negdje imam kopiju od sygate ako ti bude trebalo.
nidll

Post by nidll »

Samo ne otvaraj sex,warez & cracks i to je to !
Imam NOD32 + SpyBotSearch&Destroy,redovan Windows Update i nikad virusa ^^

ZA ti je bezze...samo zauzima ress.

gl n' hf (:
irfan2

Post by irfan2 »

ljudi, u redu, i ja sam cuo da je ZA bezze...
koji onda preporucujete..
ako negdje i nadjem sygate, hocel mi htjeti radit updateove
btw upravo sam trazeci cracs & serials i zijanio ove viruse :D
necu vise :D
Saian

Post by Saian »

Ja imam AVG, dzabne, a fakat je dobar, dosad nikakvih hajvanchica, i kad krene AV prikelji
bpsang

Post by bpsang »

evo nesto zanimljivo za tebe

Možda toga do sad niste bili svjesni, no Windowsi uključuju prilično efikasan mehanizam
zaštite od neželjenih web uljeza. Riječ je o datoteci HOSTS koja se u Windowsima XP nalazi u direktoriju \WINDOWS\ SYSTEM32\ DRIVERS\ETC. u Windowsima 2000 u \WINNT\
SYSTEM32\ DRIVERS\ETC, a u Windowsima 9x i ME u \WINDOWS\. Naime, upišete li u ovu datoteku adresu 127.0.0.1, koja uvijek označava vaše vlastito računalo, zatim jedno mjesto razmaka, pa adresu servera koji je poznat po "sumnjivim" aktivnostima, kad god browser pokuša otvoriti kakvu datoteku ili stranicu s njega, bit će preusmjeren na vaše računalo na kojem je, naravno, nema, te će jednostavno ignorirati kompletan zahtjev. Pošto sve ovo traje izuzetno kratko, datoteka HOSTS može odlično poslužiti kao lista zabranjenih siteova. Naravno, nije potrebno ručno dobavljati adrese "sumnjivaca" i upisivati ih u ovu datoleku, već će biti dovoljno na pravo mjesto kopirati gotovu (redovito osvježavanu, datoteku koju možete
downloadati s
http://www.mvps.org/winhelp2002/hosts.zip

za ostala podesavanja iuopste o radu zastiti i svim ostalim
zanimljivostima posjeti stranicu

http://free-bj.htnet.hr/colicweb/besplatno podesavanje.html
bpsang

Post by bpsang »

ova adresa je kompletna

http://free-bj.htnet.hr/colicweb/besplatno podesavanje.html

podesavanje.html

dodaj jer nesto nece da prihvati sve zajedno
shin

Post by shin »

Svako ciscenje radi iz safe moda jer 90% slucajeva da ne pali viruse tako da ih makne kako treba.

Skini Spy Sweeper vjeruj mi skida gdje MS AntiSpyware i sl posustaju.
Post Reply