VIRUS NA MOBITELU!! ANDROID

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Brigoni

#1 VIRUS NA MOBITELU!! ANDROID

Post by Brigoni »

Pozdrav svima.
Na mobitelu mi se pojavio neki virus,TimeService. FirewallService to piše svaki put kad otkljucam mobitel,i dok je mobitel zaključan uvijek nešto radi.....naprimjer ja otključam mobitel prvo nestane taj FirewallService pa onda vidim da su mi na mobitelu instalirane neke aplikacije kojih prije nije bilo i slično....pretraživao sam na internetu,al nisam pronasao rješenje kako da ga se rijesim,pokusao sam restart mobitel na fabričke postavke,al ni to nije upalilo i dalje je tu. Znači niodkud se pojavio,nisam ništa ni skidao ni ništa, odjednom se jutros pojavi, ja gledam mobitel sam od sebe pusti neku indijsku muziku,kontam poblesavio mi mobitel.... Da li je neko ima / imao takav problem,ako je rijesio kako ? Hvala unaprijed.
probook

#2 Re: VIRUS NA MOBITELU!! ANDROID

Post by probook »

Jesi li probao sa antivirusima skenirati?
Brigoni

#3 Re: VIRUS NA MOBITELU!! ANDROID

Post by Brigoni »

probook wrote:Jesi li probao sa antivirusima skenirati?

nisam,koji antivirus da skinem?
muha_sa

#5 Re: VIRUS NA MOBITELU!! ANDROID

Post by muha_sa »

još malo pa ceš bit bolji haker od mene
hhaarree

#6 Re: VIRUS NA MOBITELU!! ANDROID

Post by hhaarree »

Mozes li kad udjes u postavke pronaci te divlje aplikacije i taj virus? Probaj tu obrisat jer trebalo bi da moze
Brigoni

#7 Re: VIRUS NA MOBITELU!! ANDROID

Post by Brigoni »

hhaarree wrote:Mozes li kad udjes u postavke pronaci te divlje aplikacije i taj virus? Probaj tu obrisat jer trebalo bi da moze
ima ih vise,,mogao sam prisilno zaustavit rad ,i onemogućit tu app ,al ona nestane sama i pojavi se u pod drugim imenom.....uglavnom zeznuto,al rijesio sam,CM antivirus......hvala probook,prvo sam upisao antivirus na google play i skino ih 6 dok ne naleti na CM,samo on je rijesio problem....

Eto ako se kome još pojavi nešto slično CM antivirus je rijesenje.
probook

#8 Re: VIRUS NA MOBITELU!! ANDROID

Post by probook »

Brigoni wrote:
hhaarree wrote:Mozes li kad udjes u postavke pronaci te divlje aplikacije i taj virus? Probaj tu obrisat jer trebalo bi da moze
ima ih vise,,mogao sam prisilno zaustavit rad ,i onemogućit tu app ,al ona nestane sama i pojavi se u pod drugim imenom.....uglavnom zeznuto,al rijesio sam,CM antivirus......hvala probook,prvo sam upisao antivirus na google play i skino ih 6 dok ne naleti na CM,samo on je rijesio problem....

Eto ako se kome još pojavi nešto slično CM antivirus je rijesenje.
Mozes i sa onim 360 internet security :)
Dinostula

#9 Re: VIRUS NA MOBITELU!! ANDROID

Post by Dinostula »

Ljudi pojavio mi se na telefonu Triada Trojan virus sve sam zivo probao i ne mogu ga obirisati.
Izbrisem ga i nakon sat se opet pojavi. Da li je neko imao slican problem ?
diablobih

#10 Re: VIRUS NA MOBITELU!! ANDROID

Post by diablobih »

Dinostula wrote:Ljudi pojavio mi se na telefonu Triada Trojan virus sve sam zivo probao i ne mogu ga obirisati.
Ja nisam, ali uvijek mozes probati sa malwarebytseom, 360 security i tako tim. Vjerovatno ces moci pomocu njih izbrisati.
Dinostula

#11 Re: VIRUS NA MOBITELU!! ANDROID

Post by Dinostula »

diablobih wrote:
Dinostula wrote:Ljudi pojavio mi se na telefonu Triada Trojan virus sve sam zivo probao i ne mogu ga obirisati.
Ja nisam, ali uvijek mozes probati sa malwarebytseom, 360 security i tako tim. Vjerovatno ces moci pomocu njih izbrisati.
360 security ga ne prepoznaje nikako to sam smece odmah obrisao.Malwarebytseom sam probao i nece.
Radio i hard reset i nista na kraju.Zarazen je sam sistem tako da ne znam sta vise da probam. :(
Rugafet

#12 Re: VIRUS NA MOBITELU!! ANDROID

Post by Rugafet »

Ne kontam, ako si uradio hard reset ima da ge nema 100%...Nije se u plastiku uvukao
semirsar

#13 Re: VIRUS NA MOBITELU!! ANDROID

Post by semirsar »

backup ga jopet vrati :mrgreen:
diablobih

#14 Re: VIRUS NA MOBITELU!! ANDROID

Post by diablobih »

Evo kaspersky se hvali da bas taj moze ukinuti, pa instaliraj:

https://play.google.com/store/apps/deta ... c%3Dkd-com
zunazu

#16 Re: VIRUS NA MOBITELU!! ANDROID

Post by zunazu »

Ovo se jedino na Androidu može desiti. :roll:
diablobih

#17 Re: VIRUS NA MOBITELU!! ANDROID

Post by diablobih »

zunazu wrote:Ovo se jedino na Androidu može desiti. :roll:
http://www.macworld.co.uk/feature/iphon ... s-3655942/

procitaj i komentar ispod...
Dinostula

#18 Re: VIRUS NA MOBITELU!! ANDROID

Post by Dinostula »

diablobih wrote:Evo kaspersky se hvali da bas taj moze ukinuti, pa instaliraj:

https://play.google.com/store/apps/deta ... c%3Dkd-com
Probao ne registruje nista na telefonu.
Trojan je maskiran kao "settings" imaju dva jedan ispod drugog.
diablobih

#19 Re: VIRUS NA MOBITELU!! ANDROID

Post by diablobih »

Ne znam, factory reset, pa onda instaliraj, vjerovatno ce tada jedan upaliti. Nemoguce da nijedan ne odradi svoje.
TAFKAP

#20 Re: VIRUS NA MOBITELU!! ANDROID

Post by TAFKAP »

nove verzije android malwarea mogo temporarno da rootaju telefon i da se ubace u recovery particiju, tako da hard reset ne pomaže.

https://securelist.com/78648/dvmap-the- ... injection/
DaShip

#21 Re: VIRUS NA MOBITELU!! ANDROID

Post by DaShip »

Koliko znam Google vam skenira uređaj preko Google service-a (Google opcije>sigurnost).
Dinostula

#22 Re: VIRUS NA MOBITELU!! ANDROID

Post by Dinostula »

Izgleda sam skontao sta je problem. Cackam neki dan po telelfonu i onako u zezi iskljucim SIM karticu u opcijama.
S obzirom da ne koristim mob toliko (ne zovem ni primam pozive) obradujem se evo reko nema trojanca vec 2 dana nikako. CIm sam upalio SIM kard nije proslo 10 minuta opet se instalirao dodatni "settings" i antimalware mi izbaci poruku o trojancu. Zakljucak je da sam pokupio neki poganac koji je sad na sim kartici. :run:
Tesla Edison

#23 Re: VIRUS NA MOBITELU!! ANDROID

Post by Tesla Edison »

Dinostula wrote:Izgleda sam skontao sta je problem. Cackam neki dan po telelfonu i onako u zezi iskljucim SIM karticu u opcijama.
S obzirom da ne koristim mob toliko (ne zovem ni primam pozive) obradujem se evo reko nema trojanca vec 2 dana nikako. CIm sam upalio SIM kard nije proslo 10 minuta opet se instalirao dodatni "settings" i antimalware mi izbaci poruku o trojancu. Zakljucak je da sam pokupio neki poganac koji je sad na sim kartici. :run:
Ne možeš na SIM kartici pokupiti ništa. To je samo splet okolnosti da se instaliralo baš tada pa si stekao dojam da je virus na SIM kartici. Ako je kod tebe Mediatek procesor, skini SP Tool i formatiraj telefon te instaliraj ponovo OS (ROM). To je najlakše i možda jedino rješenje za tvoj problem.
Post Reply