Jeli imao neko iskustva sa ovim virusom? Kupio sam laptop tek prije nekoliko mjeseci i postavio na njega uz XP home edition i engleski professional edition i od prije nekog dana mi ovo kida zivce.
Dijagnoza: Na pocetku nemozes otvorit explorer. Klikas ali ga on uopste ne registrira. Poneke stvari se daju otvorit a poneke uopste ne. Tako je bilo jedan dan a drugi dan je krenulo ali onda ukljucim se na internet i nakon nekog vremena mi BIT DEFENDER (koji je najnovije verzije) javlja poruku da je kompjuter napadnut virusom ali da ga je mogao odstraniti.
Ali meni se cini da to nije sve jer imam osjecaj da je taj virus samo ili trojanski konj ili nesto sto ce zavarati protekciju da bi se na drugoj strani uvukao wurm ili worm na englskom, jer mi je javljao i da je neki worm u toku. Ali nisam upamtio ime.
Uglavnom polje bitke na kompjuteru je C:/WINXP/SYSTEM32...kad god upalim bit defender da skenira to polje uvjek nade na pojedinim filovima virus. I to nekih 5-10 folova. Vec sam pokusao ih odstranit ali kompjuter ne dozvoljava jer su to izgleda neki bitni za windows. Ali i kad bit defender tako rec izljeci filove od kontaminacije virusa opet se sljedeci put pojavi.
Uglavnom mi kompjuter stalno stane, tj. maus i dosta toga radi ali internet stane i prolupa. Lampice na semaforu stalno vrte crveno zeleno, i
aplikacija explorera u jednom momentu gubi boju i mjenja pozadinu pa sve stane i vrati se u normalu ali onda nista ne pomaze nego gasi i pali PC. Ima li tu kakav ljek ili sta je tu radit? Aspirin uglavnom ne pomaze jer sam zadnjih dana ga ja morao uzimati radi glavobolje koje mi zadaje kompjuter! Please help!
Virus!!!!! Ko zna za: BACKDOOR.BOTGEI.FTPB.GEN????
Moderator: Benq
-
EKIAKI
-
digger
Bojim se da moras re-install XP.EKIAKI wrote:vidim da je firma koja se bavi virusima. Al sta sad? Moram li nesto naruciti ili downlodirati za lovu? Il sta se tu sad moze?
Idi na http://www.limewire.com. Download FREE peer-to-peer browser. Kada ga instaliras, download application Norton AntiVirus ili Virex za tvoj OS.
Medjutim, virus software vjerovatno nece moci popraviti nista. Naravno, pokusaj, a kasnije re-install XP.
-
EKIAKI
eto nakon peripetija sa tim govnetom od virusa koji napada ram i usporava kompjuter ljecenje jedino moguce u biosu ali nakon par pokusaja slom zivaca i reinstaliranje XP jedina najkonvencionalnija metoda. I zamjena bit defendera sa NOD32 koji je daleko bolji!

a i ova oba sistema su tu tako da sad nema zime a ni backdorova!jesi probo ad-aware i spybot da instaliras, oni su naravno dzaba!