Virtualna stomatološka ordinacija
Moderator: anex
- Joker88
#876 Re: Virtualna stomatološka ordinacija
jel istina da se bijele plombe moraju svake 2-3 godine da zamjene ?
- kamen spoticanja
#877 Re: Virtualna stomatološka ordinacija
ako hoces postaviti aparatic onda bi bilo najbolje da imas snimak...da samo znas kakve se sve zvjercice znaju kriti ispod oralne sluznice...i koliko tu moze biti zubaPOCA wrote:sutra idem na pregled sa snimkom zubala u vezi nosenja fiksnog aparatica i pitam se i sumnjam u strucnost ortodonta koja mi na prvom pregledu ne vjeruje kad joj kazem koji mi zubi fale u glavi k'o da ja ne znam sta sam vadila...ubjedjuje me da mi gore lijevo nedostaju dva zuba ccc,a fali samo 6-ca i iza nje naravno imam 7-cu,8-a nije ni narasla...e ljudi moji pa zar za to treba snimak i pitam se mogu li je ubijediti u to sa snimkom jer razmisljam odmah da kod nje i ne radim iako imamo samo 2 ortodonta u gradu(wtf
ako ovo ne umije skontati pa kako da zube poravna i zagriz pravilan na kraju svega bude)
dakel snimak i polahko...
btw nisu to jedina dva ortodonta u gradu...imamo i neke koji dolaze iz sarajeva
- POCA
#878 Re: Virtualna stomatološka ordinacija
Naravno da necu bez snimka ici,samo sam otisla onako na pregled i da dogovorimo termin drugi...samo eto malo mi to suveli bi jer bi se sad ona kao ubjedjivala sa mnom i fakat mi ne vjeruje kad kazem koji mi zubi nedostaju,to mi je bilo malo bez'ze,pa nisam balavica ccc....danas idem na pregled pa se nadam da cemo naci neko rjesenjekamen spoticanja wrote:ako hoces postaviti aparatic onda bi bilo najbolje da imas snimak...da samo znas kakve se sve zvjercice znaju kriti ispod oralne sluznice...i koliko tu moze biti zubaPOCA wrote:sutra idem na pregled sa snimkom zubala u vezi nosenja fiksnog aparatica i pitam se i sumnjam u strucnost ortodonta koja mi na prvom pregledu ne vjeruje kad joj kazem koji mi zubi fale u glavi k'o da ja ne znam sta sam vadila...ubjedjuje me da mi gore lijevo nedostaju dva zuba ccc,a fali samo 6-ca i iza nje naravno imam 7-cu,8-a nije ni narasla...e ljudi moji pa zar za to treba snimak i pitam se mogu li je ubijediti u to sa snimkom jer razmisljam odmah da kod nje i ne radim iako imamo samo 2 ortodonta u gradu(wtf
ako ovo ne umije skontati pa kako da zube poravna i zagriz pravilan na kraju svega bude)
dakel snimak i polahko...
btw nisu to jedina dva ortodonta u gradu...imamo i neke koji dolaze iz sarajeva
-
Nur_
#879 Re: Virtualna stomatološka ordinacija
Ja sam dvije plombe na gornjim šesticama zamijenila prije 10 godina (male su) i evo i dan danas sve OK, baš sam nedavno bila kod zubara na pregledu zuba i sve OK. To zavisi od kvaliteta zuba i načina rada zubara, ne mislim da je generalno pravilo.Joker88 wrote:jel istina da se bijele plombe moraju svake 2-3 godine da zamjene ?
- POCA
#880 Re: Virtualna stomatološka ordinacija
kad ti zubari kazu da ces radi genetike ostati bez zuba,samo sjest' i plakat'
to sad i cinim,a sto je najgore rasplakah se i pred 3 zubara ko dijete od 3 godine
to sad i cinim,a sto je najgore rasplakah se i pred 3 zubara ko dijete od 3 godine
- POCA
#881 Re: Virtualna stomatološka ordinacija
e moj fiskni aparaticu nista od tebe,sad mi je najbolje da se raspitam za proteze,uskoro ce mi trebati....
da imate 20 zuba netaknutih brusilicom,ostatak popravljen i 3 sestice fale,i da vam kazu da je neminovno ispadanje sta bi vi?ja za sada samo placem
da imate 20 zuba netaknutih brusilicom,ostatak popravljen i 3 sestice fale,i da vam kazu da je neminovno ispadanje sta bi vi?ja za sada samo placem
-
Nur_
#882 Re: Virtualna stomatološka ordinacija
Koji je problem sa zubima (genetikom), paradentoza, ne skontah najbolje...? To su normalne ljudske reakcija...POCA wrote:kad ti zubari kazu da ces radi genetike ostati bez zuba,samo sjest' i plakat'![]()
![]()
- POCA
#883 Re: Virtualna stomatološka ordinacija
ima "rjesenje"...patiti se i lijeciti neizljecivo i na kraju opet nista,neki se vec klateNur_ wrote:Koji je problem sa zubima (genetikom), paradentoza, ne skontah najbolje...? To su normalne ljudske reakcija...POCA wrote:kad ti zubari kazu da ces radi genetike ostati bez zuba,samo sjest' i plakat'![]()
![]()
to sad i cinim,a sto je najgore rasplakah se i pred 3 zubara ko dijete od 3 godine, nekad je bolje i kroz plač tugu izbaciti... Ja se ne bih tek tako predavala na tvome mjestu, uvijek postoji neko riješenje...samo čovjek mora ostati sabran - što je jako teško.
- POCA
#884 Re: Virtualna stomatološka ordinacija
hej pa cak i osmijeh imam lijep,ne bi se nikada reklo da nece biti ovakav za ne znam 5-10 god. i manje vjerov. dok nije htjela reci 
-
Nur_
#885 Re: Virtualna stomatološka ordinacija
Ja na tvome mjestu ne bih uzimala sve tek tako zdravo za govoto (da ćeš ostati bez zuba...neminovno...). Raspitaj se malo kod ljudi koji su uspjeli to sanirati koliko-toliko, da kasnije ne žališ što nisi sve pokušala. Ja sam od poznanika čula da im je pomoglo: zubna pasta paradontax bez fluora (oko 8 KM košta), ispiranje usta žalfijom - jak čaj od žalfije, mućkanje ulja ujutro nakon buđenja (maslinovo ili suncokretovo, ali hladno prešena ulja (djevičanska), mućka se oko 20 minuta nakon buđenja i ispljune), zdrava ishrana, što se tiče zubara - neki tretmani struganja (to sam čula da se žale da boli). Uglavnom, probaj sve, ako ništa ne upali znat ćeš da si dala sve od sebe, pa Bože moj, ima toliko ljudi koji imaju proteze ionako ćemo svi kad-tad ostati bez zuba. Puno srećePOCA wrote:ima "rjesenje"...patiti se i lijeciti neizljecivo i na kraju opet nista,neki se vec klateNur_ wrote:Koji je problem sa zubima (genetikom), paradentoza, ne skontah najbolje...? To su normalne ljudske reakcija...POCA wrote:kad ti zubari kazu da ces radi genetike ostati bez zuba,samo sjest' i plakat'![]()
![]()
to sad i cinim,a sto je najgore rasplakah se i pred 3 zubara ko dijete od 3 godine, nekad je bolje i kroz plač tugu izbaciti... Ja se ne bih tek tako predavala na tvome mjestu, uvijek postoji neko riješenje...samo čovjek mora ostati sabran - što je jako teško.
jeste problem desnih i kaze dr. to u tvojim godinama je samo do genetike...znala sma da je lose ali ovoliko
- POCA
#886 Re: Virtualna stomatološka ordinacija
ulazim ja u kucu uplakana,kaze mati sta ti je boooona,rekoh jebli vas vasi zubi eto sta mi je(da oprostite na izrazu)
....ovo se od muke smijem samo da se zna 
- POCA
#887 Re: Virtualna stomatološka ordinacija
ej Nur hvala ti na savjetima,ali sve je to preblago,imam vec par zuba koji se pomalo klimaju sto znaci da ni drugi nisu daleko...da bar gornji nisu stradali ali sve uhvatilo...ajd necu vise da kukam,nego zna li ko kakvo dobro rjesenje za komplet vilicu,implantati?
-
Nur_
#888 Re: Virtualna stomatološka ordinacija
POCA wrote:ulazim ja u kucu uplakana,kaze mati sta ti je boooona,rekoh jebli vas vasi zubi eto sta mi je(da oprostite na izrazu)....ovo se od muke smijem samo da se zna
-
Nur_
#889 Re: Virtualna stomatološka ordinacija
Nema na čemu, razumijem potpuno da je teško prihvatiti određene stvari koji nam dolaze, ali ne smiješ posustati, stvarno uvijek ima neko rješenje i kao što rekoh, milioni ljudi nemaju zube - pa živePOCA wrote:ej Nur hvala ti na savjetima,ali sve je to preblago,imam vec par zuba koji se pomalo klimaju sto znaci da ni drugi nisu daleko...da bar gornji nisu stradali ali sve uhvatilo...ajd necu vise da kukam,nego zna li ko kakvo dobro rjesenje za komplet vilicu,implantati?
- POCA
#890 Re: Virtualna stomatološka ordinacija
kaze mati hajde bona pa nije rak!a interesantno,cesto sam imala lose snove u vezi zuba koji ispadaju i to mi je fobija bila,kao i zubari,a eto to mi se i desilo,ali malo prerano....halalite sto vjerov. smaram,kome se ne cita neka preskoci moje postove ali trenutno izbacujem lose emocije na ovom forumu...
- POCA
#891 Re: Virtualna stomatološka ordinacija
molim sarajlije da mi preporuce neku jaku kliniku,ordinaciju,nebitno,znaci ljude koji su najbolji zubari u Sa...moram jos taj pregled obaviti kod njih da se posavjetujem....(ortodont me zanima)
-
miki27A
#892 Re: Virtualna stomatološka ordinacija
Draga POCA, bas mi je zao, jesi li vec bila na stomatologiji? Ako je ko strucnjak, onda su to ljudi tamo. Probaj otici, vidjeti sta oni kazu, paradentoza je ozbiljna stvar, ali ako se na vrijeme krene s lijecenjem stanje se moze bar stabilizovati, da ne ide na gore. Ako ne, ima onaj doktor u ulici gdje je fizioterapeut kod Vjecne vatre, ona poprecna mala ulica koja izlazi na Zelenih beretki, mislim da se Begeta ordinacija zove... javi sta oni kazu...POCA wrote:molim sarajlije da mi preporuce neku jaku kliniku,ordinaciju,nebitno,znaci ljude koji su najbolji zubari u Sa...moram jos taj pregled obaviti kod njih da se posavjetujem....(ortodont me zanima)
- POCA
#893 Re: Virtualna stomatološka ordinacija
Paradontitis u pitanju,bila sam na pregledu nocas kod paradontologa ovdje u Zenici i bila su tu jos dva zubara i nisu mi ama bas nista lijepo reklimiki27A wrote:Draga POCA, bas mi je zao, jesi li vec bila na stomatologiji? Ako je ko strucnjak, onda su to ljudi tamo. Probaj otici, vidjeti sta oni kazu, paradentoza je ozbiljna stvar, ali ako se na vrijeme krene s lijecenjem stanje se moze bar stabilizovati, da ne ide na gore. Ako ne, ima onaj doktor u ulici gdje je fizioterapeut kod Vjecne vatre, ona poprecna mala ulica koja izlazi na Zelenih beretki, mislim da se Begeta ordinacija zove... javi sta oni kazu...POCA wrote:molim sarajlije da mi preporuce neku jaku kliniku,ordinaciju,nebitno,znaci ljude koji su najbolji zubari u Sa...moram jos taj pregled obaviti kod njih da se posavjetujem....(ortodont me zanima)
A nista,uradicu jos koji pregled pa da vidim sta se moze,sta ne...morat cu doci nekome i u Sa iako mislim da je to sve isto(kiretaze i ostali belaji bolni,a rezultati slabi)
- POCA
#894 Re: Virtualna stomatološka ordinacija
Jedino konkretno sto mi je doktorica rekla na kraju pri izlasku iz ordinacije je-ZAO MI JE....
- kamen spoticanja
#895 Re: Virtualna stomatološka ordinacija
amaaaan...reko sam da vise necu ordinirat u ovoj ordinaciji ali prekrsit cu pravilo samo sad
amaaaaan...ja sam stomatolog i znam da cu nekad izgubit zube...samo ne znam tacno kad
e tako i ti...paradontoza je takva tegoba koja prije ili kasnije odnese zube...finta je samo da uradis sve da bude sto kasnije
a to je moguce...i takve terapije postoje...
za ostalo znas sta ces
amaaaaan...ja sam stomatolog i znam da cu nekad izgubit zube...samo ne znam tacno kad
e tako i ti...paradontoza je takva tegoba koja prije ili kasnije odnese zube...finta je samo da uradis sve da bude sto kasnije
za ostalo znas sta ces
- PriNc_ba
#896 Re: Virtualna stomatološka ordinacija
Slobodno dodji na stomatologiju s obzirom da vecina najboljih iz svih oblasti radi i gorePOCA wrote:Jedino konkretno sto mi je doktorica rekla na kraju pri izlasku iz ordinacije je-ZAO MI JE....
- POCA
#897 Re: Virtualna stomatološka ordinacija
amaaaaaan vec si prekrsio pravilo na prethodnoj stranicikamen spoticanja wrote:amaaaan...reko sam da vise necu ordinirat u ovoj ordinaciji ali prekrsit cu pravilo samo sad
amaaaaan...ja sam stomatolog i znam da cu nekad izgubit zube...samo ne znam tacno kad![]()
e tako i ti...paradontoza je takva tegoba koja prije ili kasnije odnese zube...finta je samo da uradis sve da bude sto kasnije![]()
za ostalo znas sta ces
znam da cemo ih svi izgubiti,ali nije ugodno cuti da ne oboljevaju ljudi mojih godina i da dr. suti o tome koliko ce da izdrze(vjerov.joj i crnjak reci)....cika zubo ovdje ne pomaze cokoladica,hmmm,mozda milka ali velikacka
- POCA
#898 Re: Virtualna stomatološka ordinacija
imam nijet doci iduce hefte aBd,svi mi govore da se tu tuspasim prvoPriNc_ba wrote:Slobodno dodji na stomatologiju s obzirom da vecina najboljih iz svih oblasti radi i gorePOCA wrote:Jedino konkretno sto mi je doktorica rekla na kraju pri izlasku iz ordinacije je-ZAO MI JE....i sretno
![]()
-
Lounge Act
#899 Re: Virtualna stomatološka ordinacija
.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 12:32, edited 1 time in total.
-
Nur_
#900 Re: Virtualna stomatološka ordinacija
@Lounge Act
hvala za prethodni tekst, onako na prvu ima mi smisla (nisam ovo ranije citala). Baš evo pregledah dosta svoje kozmetike, i nije mi jasno kako jedan gel za tuširanje od Alve (marka iz njemačke koja je prirodna kozmetika - certificirani) ima ovu crnu liniju - ispade sve hemijske supstance, a treba da bude 100% prirodna. Kupljena je u Makroviti, znači nema šanse da mi je neko podvalio
. Takođe, pasta za zube koju koristim (prirodna) nema nikakvu ovu oznaku. 
hvala za prethodni tekst, onako na prvu ima mi smisla (nisam ovo ranije citala). Baš evo pregledah dosta svoje kozmetike, i nije mi jasno kako jedan gel za tuširanje od Alve (marka iz njemačke koja je prirodna kozmetika - certificirani) ima ovu crnu liniju - ispade sve hemijske supstance, a treba da bude 100% prirodna. Kupljena je u Makroviti, znači nema šanse da mi je neko podvalio