virtual pc - problem

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
User avatar
shiljak
Posts: 6106
Joined: 13/01/2005 11:58
Location: internet

virtual pc - problem

Post by shiljak » 22/04/2007 01:11

Na jednoj particiji imam instaliran winxp a na drugoj vistu. Instalirao sam virtualpc 2007. Koliko sam ja shvatio treba se preko virtualpc programa instalirati novi os (npr imao xp i sad hocu vistu)!!! Da li sam u pravu i ako nisam zna li ko kako se postavlja to!!!


Dedda
Posts: 196
Joined: 06/06/2006 17:26
Location: Sarajevo

Post by Dedda » 25/04/2007 11:41

Mani se corava posla i viste.
Ja sam ju instalirao i treba mi do 75 minuta kada upalim racunar da mogu da radim :(

ztluhcs
Posts: 3377
Joined: 28/04/2006 09:17
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
Contact:

Re: virtual pc - problem

Post by ztluhcs » 25/04/2007 11:45

shiljak wrote:Na jednoj particiji imam instaliran winxp a na drugoj vistu. Instalirao sam virtualpc 2007. Koliko sam ja shvatio treba se preko virtualpc programa instalirati novi os (npr imao xp i sad hocu vistu)!!! Da li sam u pravu i ako nisam zna li ko kako se postavlja to!!!


instaliraj linux, pa na njega vmware pa onda xp i vistu kao virtuelne ma¹ine :D:D:D:D

User avatar
shiljak
Posts: 6106
Joined: 13/01/2005 11:58
Location: internet

Post by shiljak » 25/04/2007 11:57

Dedda wrote:Mani se corava posla i viste.
Ja sam ju instalirao i treba mi do 75 minuta kada upalim racunar da mogu da radim :(

Meni treba do minute da se skroz podigne vista, i jos mi je ultimate :-D . Kako 75 minuta da nije sekundi? :D

Jel iko probao taj virtual PC????

ztluhcs
Posts: 3377
Joined: 28/04/2006 09:17
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
Contact:

Post by ztluhcs » 25/04/2007 12:21

shiljak wrote:
Dedda wrote:Mani se corava posla i viste.
Ja sam ju instalirao i treba mi do 75 minuta kada upalim racunar da mogu da radim :(

Meni treba do minute da se skroz podigne vista, i jos mi je ultimate :-D . Kako 75 minuta da nije sekundi? :D

Jel iko probao taj virtual PC????


Nijesmo, samo po èuvenju znamo za njega :D VirtualPC ti je najsporija varijanta virtualizacije... Koji k æe ti to? :)

malizeleni
Posts: 1198
Joined: 23/04/2007 11:55
Location: U nas u Sveckoj

Post by malizeleni » 25/04/2007 12:52

Obicno furam najnovije i najbolje, win vista ultimate sam imao na kompjuteru cijelu sedmicu dana. Vratio sam se na xp pro, imam osjecaj da cu cekati service pack 1 za vistu prije nego sto je instaliram opet.

Ako vec hoces virtuelnu masinu, VMware je najbolje rijesenje.

User avatar
shiljak
Posts: 6106
Joined: 13/01/2005 11:58
Location: internet

Post by shiljak » 26/04/2007 00:08

A sta imas cekati SP1 za vistu, autopacker ima sve zakrpe, mozda jos za vistu nema ali bit ce...

a jeli vmware besplatan. Haj skinucu ga pa cu javiti.

malizeleni
Posts: 1198
Joined: 23/04/2007 11:55
Location: U nas u Sveckoj

Post by malizeleni » 26/04/2007 12:58

Vmware nije besplatan ali ko te pita :P

tek_stigo
Posts: 25
Joined: 31/03/2006 12:26

Post by tek_stigo » 26/04/2007 14:18

jedina mana VPC je sto ne moze koristit virtualne windowse napravljene pod Wmware..dok ovaj drugi to radi bez muke al kod njega je malo zavfkanija konfiguracija mreze al se i to zna sriktat...

ko god ima dosta memorija: dodatni virutalni windows je extra stvar..i nije spor kosto neki govore..samo se treba podesiti..

Npr; ko ima free zonu na recimo europronetu..moguce je imati dvije konekcije odjednom preko VPC-a...host racunar ima npr: konekciju preko freezone a virtualni windows preko interneta (i vamo surfas dok ti se tamo skida movie il nest ljevo)..

Preporuka u bilo koju ruku :)

User avatar
shiljak
Posts: 6106
Joined: 13/01/2005 11:58
Location: internet

Post by shiljak » 26/04/2007 20:21

evo pokusao sam i sa ovim progamom i bas ista poruka
Image
Ja vec imam xp i vistu, samo sad hocu da imam vistu u xp-u!

hitman05
Posts: 206
Joined: 12/12/2004 23:58
Location: Sarajevo
Contact:

Post by hitman05 » 27/04/2007 20:07

shiljak wrote:evo pokusao sam i sa ovim progamom i bas ista poruka
Ja vec imam xp i vistu, samo sad hocu da imam vistu u xp-u!


'vako: napavi novu virtualnu masinu (odaberi Longhorn ili vista, sta vec pise).
Ubaci butabilni dvd vista i prati instalaciju, ne moze biti lakse. Ovo sto ti radis izgleda kao boot/install sa mreze.

User avatar
uozo
Posts: 1441
Joined: 20/05/2006 01:34

Post by uozo » 27/04/2007 20:13

Ja sam na tablet PC sa Acronisom instalirao tri vrste windowsa i sve funkcionira bez trabl! Pokusavao sam i sa ostalim programima ali je Acronis nekako najjednostavniji! Inace Vistu zamotaj u sest maraka i hiti je gdje ne bil' je ko podig'o sa zemlje! Nemoj se cudit' ako uzme sest maraka a vistu ostavi! :shock: :-)

User avatar
shiljak
Posts: 6106
Joined: 13/01/2005 11:58
Location: internet

Post by shiljak » 28/04/2007 22:50

jel mi moze dati neko crack za vistu ultimate, ova mi vista istice za 30 dana

User avatar
aNTropocentrio
Posts: 1055
Joined: 01/07/2006 12:05
Location: zapadni krak Mliječnog puta

Post by aNTropocentrio » 28/04/2007 23:28

shiljak wrote:jel mi moze dati neko crack za vistu ultimate, ova mi vista istice za 30 dana


http://www.megashare.com/128944
http://rapidshare.com/files/20949859/a.rar.html

Na oba linka je ista datoteka, u slučaju da jedan ne bude radio.

User avatar
aNTropocentrio
Posts: 1055
Joined: 01/07/2006 12:05
Location: zapadni krak Mliječnog puta

Post by aNTropocentrio » 28/04/2007 23:29

shiljak wrote:jel mi moze dati neko crack za vistu ultimate, ova mi vista istice za 30 dana


http://www.megashare.com/128944
http://rapidshare.com/files/20949859/a.rar.html


Na oba linka je ista datoteka, u slučaju da jedan ne bude radio.

Post Reply