130.528KB
ili sto meho rece
128
moze biti da je vrisnula ona od 512 kao sto zoom rece
ili je nasla novog vlasnika
zato trebam muskarca sa sarafcigerom
Moderator: Benq
meho_puzic wrote:Ma ja, nek napravi backup virutalne memorije pa nek onda proba da je poveca
zoom66 wrote:zenskice, poslushaj toozlu...;)
Toozla wrote:...vjerovatno joj treba generalno ciscenje kompjutera...oko toga ne mogu pomoc' ovako...komi wrote:fakat ste beze umjesto da pomognete dami :roll:
probaj desni klik na "My Computer" ikonu....klikni na "properties"...(otvara se novi prozor)...odaberi "Advanced" tab....pod "Performance" klikni na "settings".....(otvara se novi prozor)...odaberi "Advanced" tab...pod "Virtual Memory" klikni na "Change"....
...prije nego pocnes mjenjati napravi backup i probaj saznati preporucenu vrijednost za svoj kompjuter.....
...ovo vazi za windows XP...
...ne priuceni naucnice sa diplomom, narodnog jezickog izrazaja...kad se kaze backup u vezi sa kompjuterima na sta drugo moze da se odnosi sem HD-a....jel' to treba naglasavati....mozda backap CD-a ili power supply ili virtualne memorije k'o sto tebi pade na pamet....meho_puzic wrote:Obrati paznu na citiranje. Nemoj da vidis iz konketsta. To nije moj savjet. To je Toozlin savjet.
meho_puzic wrote:Ma ja, nek napravi backup virutalne memorije pa nek onda proba da je poveca
zoom66 wrote:zenskice, poslushaj toozlu...
da si citao iz pocetka, onda bi znao da su me ovi momci uputili na format c:code wrote:problem sa grskom zvanom low virtual memory moze se rijesit na prilicno lagan način, ukratko poenta je u tome da se "paging file" preusmjeri na neki disk koji nije sistemski
nisam citao iz pocetka temu, al ak se radi o tome sto govori naziv teme onda je to to.
code wrote:format c: ti je ono bas zadnja solucija, a to je vjeruj zadnji zadnji korak, u ovom sluèaju nije bio potreban...
zensko wrote:meho_puzic wrote:To znaci da imas 128MB memorije.![]()
![]()
![]()
![]()
znala sam, uzeli 512 a ostavili 128
e pa stvarno cu ih tuziti
![]()
![]()
Anell wrote:E ljudi imam ja jedno pitanje. Dali je pametno preko BIOS-A povecavati MHz procesoru. Npr. kod mene je AMD AthlonXP 2500+ (1.83GHz),
a u BIOS-U se moze staviti da radi kao AMD AthlonXP 3200+ (2.21GHz).
Koliko je to pametno. Molim Vas daj te svoja misljenja!
startzensko wrote:nesto mi slicno vrlo cesto 'izbaci' a i bez toga postala sam svjesna da nesto nije u redu...
jer comp uzasno sporo radi!!! po 2min obavlja neku najobicniju funkciju za koju je prije trebalo minimalno par sekundi..
sta se desava?
virus?
ukrali mi ram memoriju kad sam zamjenila napojnu jedinicu?
losija napojna?
ili?
pomoc needed
Anell wrote:E ljudi imam ja jedno pitanje. Dali je pametno preko BIOS-A povecavati MHz procesoru. Npr. kod mene je AMD AthlonXP 2500+ (1.83GHz),
a u BIOS-U se moze staviti da radi kao AMD AthlonXP 3200+ (2.21GHz).
Koliko je to pametno. Molim Vas daj te svoja misljenja!
kolicinu memory mozes vidjeti u XP tako da ides na start/settings/system/generalzensko wrote:da si citao iz pocetka, onda bi znao da su me ovi momci uputili na format c:code wrote:problem sa grskom zvanom low virtual memory moze se rijesit na prilicno lagan način, ukratko poenta je u tome da se "paging file" preusmjeri na neki disk koji nije sistemski
nisam citao iz pocetka temu, al ak se radi o tome sto govori naziv teme onda je to to.
jer je ta opcija proizasla iz raja