vino-hrvatsko
Moderator: anex
- rizla001
#1 vino-hrvatsko
koje je najbolje vino iz HR, crno i bijelo, treba za poklon pa pitam
- anais_nin
gdje ga i kako namjeravas nabaviti to vino? u HR? Ili hoces negdje u inostranstvo da kupis neko hrvatsko vino nekom na poklon? Takodje sam naziv vina ti nije garancija kvalitete zato sto boce iste "marke" vina iz godine u godinu nisu iste "vrijednosti" jer vrijednost vina je usko vezana za godinu berbe....
Ja bih ti recimo preporucila vino koje se zove Bogdanusha i pravi se na Hvaru, ili vino Poship - chara sa Korcule. Invizigot ti vec rece Dingach je jedno od najpoznatijih hrvatskih vina. Takodje od desertnih vina meni je super Prosecco Diocletian.
Ja bih ti recimo preporucila vino koje se zove Bogdanusha i pravi se na Hvaru, ili vino Poship - chara sa Korcule. Invizigot ti vec rece Dingach je jedno od najpoznatijih hrvatskih vina. Takodje od desertnih vina meni je super Prosecco Diocletian.
- rizla001
ja sam iz hr, a treba mi kao poklon za strance.... tak da nije problem nabavit određeno vino, mada baš za ova s hvara šta si nabrojala, nisam siguran da ću ih nać
od crnih gledam uglavnom između dingaća, dolca... a od bijelih sam mislio možda neš iz kutjeva??
od crnih gledam uglavnom između dingaća, dolca... a od bijelih sam mislio možda neš iz kutjeva??
- anais_nin
probaj neki dingach s peljesca onda....ako mozes naci ja mislim da je 2003 bila dosta dobra berba, nek ti to bude neka smjernicarizla001 wrote:ja sam iz hr, a treba mi kao poklon za strance.... tak da nije problem nabavit određeno vino, mada baš za ova s hvara šta si nabrojala, nisam siguran da ću ih nać
- poplava
bijelo vino - Zlatan otok Zavala, sa Hvara, Vinarija Plenkovic, kazu najbolja u HR
http://www.podroom.net/sadrzaj/pregled/ ... arije/502/
http://www.podroom.net/sadrzaj/pregled/ ... arije/502/
- van Basten
pa sam si sebi odgovorio... dingač s Pelješca je ipak cjenjeniji nego taj hvarski