na to sam i mislio
Vinjeta za Austriju i Sloveniju
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
- Mr.Sojic
#252 Re: Vinjeta za Austriju i Sloveniju
Ja imam godisnju AT, ali sam samo 1 kupio kod one tete u Slo vinjetu i dao saobracajnu. Dobio racun i "gremo na pot"JoseMujica wrote: ↑27/05/2025 13:13na to sam i mislio
Od tada Slo samo Online da ih moje oKe sto manje gledaju
- PlusSA
#253 Re: Vinjeta za Austriju i Sloveniju
Ma samo online Vinjete kupovati kad se ima mogucnost.
Ja sam prije možda mjesec dana išao do Austrije, Hrvati gule putarinom baš previše.
Slovenija elektronska online kupovina prošla, isprintao sebi za svaki slucaj vinjetu da imam u slucaju kontrole.
Austrijska vinjeta online mi nije prošla (koristio sam VPN) ali kad treba skinuti novac sa bh kartice tu zapne pa sam na samom ulazu kupio vinjetu.
Sve u svemu lijepa tehnika kad god može da se iskoristi što da ne.
Ja sam prije možda mjesec dana išao do Austrije, Hrvati gule putarinom baš previše.
Slovenija elektronska online kupovina prošla, isprintao sebi za svaki slucaj vinjetu da imam u slucaju kontrole.
Austrijska vinjeta online mi nije prošla (koristio sam VPN) ali kad treba skinuti novac sa bh kartice tu zapne pa sam na samom ulazu kupio vinjetu.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#254 Re: Vinjeta za Austriju i Sloveniju
zbuniste s naljepnicama
platiš je online i dobiješ na e-mail potvrdu i ćao
-
mali_balon
#255 Re: Vinjeta za Austriju i Sloveniju
A jesi li i iednu zaljepio???
Zato sto je SLO samo digitalna za koju si dao tablicu i potpisao a AT se ljepi a ako hoces moze i digitalna.....
Dakle je imam SLO digitalnu za koju moram dati tablice, logicno jel tako, a AT kupujem naljepnice i lijepim na sajbu i ne trebam dati tablice za istu
-
mali_balon
#256 Re: Vinjeta za Austriju i Sloveniju
Znaci i sa vpn koci......meni jedan ciko na afinagu rekao da navodno nisu u sistem unijeli nase tablicePlusSA wrote: ↑27/05/2025 13:23 Ma samo online Vinjete kupovati kad se ima mogucnost.
- PlusSA
#257 Re: Vinjeta za Austriju i Sloveniju
Sa VPN otvori stranicu asfinag unesem podatke, broj tablice i sve ostalo ali kad krene da skine pare sa BH kartice onda stane tj ne skine pare.mali_balon wrote: ↑27/05/2025 14:40Znaci i sa vpn koci......meni jedan ciko na afinagu rekao da navodno nisu u sistem unijeli nase tablicePlusSA wrote: ↑27/05/2025 13:23 Ma samo online Vinjete kupovati kad se ima mogucnost.
Sve u svemu lijepa tehnika kad god može da se iskoristi što da ne.Sad ja kontam kako sistem prepozna kada kupim za tunele, ili je mozda drugaciji sistem za tunele a drugo za vinjete
Možda meni ASA banka pravi problem npr kod drugih BH banki proci ce.
- Mr.Sojic
#258 Re: Vinjeta za Austriju i Sloveniju
Tacno, dobijes u pdf formatu i mozes pp odstampati, naravno ako ti treba.JoseMujica wrote: ↑27/05/2025 13:33 zbuniste s naljepnicama
- escobar__
#259 Re: Vinjeta za Austriju i Sloveniju
Pobogu ne treba VPN, na ADAC kupiš sve vinjete i uredno platiš čijom hoćeš karticom, što se peglate bezveze?mali_balon wrote: ↑27/05/2025 14:40Znaci i sa vpn koci......meni jedan ciko na afinagu rekao da navodno nisu u sistem unijeli nase tablicePlusSA wrote: ↑27/05/2025 13:23 Ma samo online Vinjete kupovati kad se ima mogucnost.
Sve u svemu lijepa tehnika kad god može da se iskoristi što da ne.Sad ja kontam kako sistem prepozna kada kupim za tunele, ili je mozda drugaciji sistem za tunele a drugo za vinjete
- Optimist
#260 Re: Vinjeta za Austriju i Sloveniju
Da mi je malo vasih problema.
Hocu li online ili cu zalijepit?
Ima li broj ili nema?
Zasto ne moze online iz Bosne?
Kako se koristi vpn?
Hocu li online ili cu zalijepit?
Ima li broj ili nema?
Zasto ne moze online iz Bosne?
Kako se koristi vpn?
-
mali_balon
#261 Re: Vinjeta za Austriju i Sloveniju
Pobogu sto si ti ljut..... supljiramo nako......ja ih kupujem na subi mrsko mi tipkat.....nek ih kupuje ko gdje hoce bitno je da ih se ima uzetiescobar__ wrote: ↑27/05/2025 19:12Pobogu ne treba VPN, na ADAC kupiš sve vinjete i uredno platiš čijom hoćeš karticom, što se peglate bezveze?mali_balon wrote: ↑27/05/2025 14:40Znaci i sa vpn koci......meni jedan ciko na afinagu rekao da navodno nisu u sistem unijeli nase tablicePlusSA wrote: ↑27/05/2025 13:23 Ma samo online Vinjete kupovati kad se ima mogucnost.
- PlusSA
#262 Re: Vinjeta za Austriju i Sloveniju
đe si bio prije mjesec dana da kupim preko ADAC jbgescobar__ wrote: ↑27/05/2025 19:12Pobogu ne treba VPN, na ADAC kupiš sve vinjete i uredno platiš čijom hoćeš karticom, što se peglate bezveze?mali_balon wrote: ↑27/05/2025 14:40Znaci i sa vpn koci......meni jedan ciko na afinagu rekao da navodno nisu u sistem unijeli nase tablicePlusSA wrote: ↑27/05/2025 13:23 Ma samo online Vinjete kupovati kad se ima mogucnost.
preko zvanicne Austrijske stranice nije moglo.
-
pinkman
#263 Re: Vinjeta za Austriju i Sloveniju
Meni proslo sa VPN iz Nizozemske i ove i prosle godine... inace nece da otvori sajt nikako.mali_balon wrote: ↑27/05/2025 14:40Znaci i sa vpn koci......meni jedan ciko na afinagu rekao da navodno nisu u sistem unijeli nase tablicePlusSA wrote: ↑27/05/2025 13:23 Ma samo online Vinjete kupovati kad se ima mogucnost.
-
mali_balon
#264 Re: Vinjeta za Austriju i Sloveniju
Ma jarane znaci dijaspori.....na Passau zna raja i po 1h cekati da kupi venjete, kad je sezona.....zamisli krenu svi nizbrdo.....mi sa balkana, turci, bugari, rumuni, grci......iz cijele eu....ovako online zavrse kupovinu i samo gas
-
ST11
#265 Re: Vinjeta za Austriju i Sloveniju
Na SLO autoputevima imas nekoliko stacionarnih kamera, koje cekiraju sva vozila koji prolaze ispod njih ali isto tako rade i fizicki.mali_balon wrote: ↑27/05/2025 12:21 Mozda imaju mogucnost ali to ne rade do sad bi bubreg morao prodati i dio jetre.....mislim da u AT koriste kamere da kontrolisu samo imas li vinjetu.....janezi to rade fizicki
"E-vinjete so Darsu precej olajšale nadzor, saj je kršitve mogoče odkrivati s pomočjo nadzornih kamer. Dars to preverja z 20 stacionarnimi nadzornimi enotami, 20 prenosnimi nadzornimi enotami, 33 mobilnimi nadzornimi enotami, ki so nameščene v vozilih, in 40 ročnimi nadzornimi napravami, s katerimi preverjajo predvsem parkirana vozila."
https://n1info.si/novice/slovenija/na-a ... oki-kazni/
-
intro
#266 Re: Vinjeta za Austriju i Sloveniju
Pitanje za ove što su kupovali online vinjetu za Sloveniju: jeste li unosili tablice sa crticama ili bez?
Na stranici piše unijeti kako piše u saobraćajnoj ali da nisu dozvoljene crtice?
Na stranici piše unijeti kako piše u saobraćajnoj ali da nisu dozvoljene crtice?
- Optimist
#267 Re: Vinjeta za Austriju i Sloveniju
Jesi ikad platio parking SMSom?
Jesi u poruci unosio crtice ili samo brojeve/slova?
Nekad ne mogu vjerovati kakva se pitanja ovdje postavljaju.
Jesi u poruci unosio crtice ili samo brojeve/slova?
Nekad ne mogu vjerovati kakva se pitanja ovdje postavljaju.
- escobar__
-
intro
#269 Re: Vinjeta za Austriju i Sloveniju
Da, i piše da se unese tačno onako kako je u saobraćajnoj i na tablicama, gdje je sa crticama naravno, ne može oboje, zato i pitam.
Edit: našao sam u FAQ dijelu da samo za neke države treba unositi bukvalno kako piše, za BiH ne treba, tj. bez crtica.
-
Karikaturist
#270 Re: Vinjeta za Austriju i Sloveniju
Ma kako god uneses biti ce to uredno, samo da ne profulas slovo ili broj. 
Ne opterecuj se..
Ne opterecuj se..
- banjaluka078
#271 Re: Vinjeta za Austriju i Sloveniju
Prolaziću uskoro kroz Sloveniju, vrijeme mi je raditi pripreme za put. Jesu li ceste za koje je potrebna vinjeta posebno označene, postoji li opcija da se ide cestom za koju nije potrebna, tj. kako znam koja je koja?
U stvari, ja ću kupiti sedmičnu za ponedjeljak kad krećem iz BL, s tim da se sedmog dana vraćam kroz Sloveniju i noćim tamo, a osmog dana idem nazad za BL i zanima me mogu li proći bez kupovine još jedne sedmične vinjete samo za jedan dan.
Definitivno nećemo ići auto-putem, jer društvo ima želje za usputno stajanje i vozanje "s pogledom", a nije nam žurba i možemo to. Samo, ako rizikujem da platim neku kaznu, radije ću kupiti još jednu vinjetu.
U stvari, ja ću kupiti sedmičnu za ponedjeljak kad krećem iz BL, s tim da se sedmog dana vraćam kroz Sloveniju i noćim tamo, a osmog dana idem nazad za BL i zanima me mogu li proći bez kupovine još jedne sedmične vinjete samo za jedan dan.
Definitivno nećemo ići auto-putem, jer društvo ima želje za usputno stajanje i vozanje "s pogledom", a nije nam žurba i možemo to. Samo, ako rizikujem da platim neku kaznu, radije ću kupiti još jednu vinjetu.
- Rockefeller
#272 Re: Vinjeta za Austriju i Sloveniju
Moras kupit.
-
kuli1961
#273 Re: Vinjeta za Austriju i Sloveniju
Ne možeš se "provući" osmog dana, jer je slovenačka na 7 dana, mjesec itd....banjaluka078 wrote: ↑16/07/2025 18:57 Prolaziću uskoro kroz Sloveniju, vrijeme mi je raditi pripreme za put. Jesu li ceste za koje je potrebna vinjeta posebno označene, postoji li opcija da se ide cestom za koju nije potrebna, tj. kako znam koja je koja?
Ustvari, ja ću kupiti sedmičnu za ponedjeljak kad krećem iz BL, s tim da se sedmog dana vraćam kroz Sloveniju i noćim tamo, a osmog dana idem nazad za BL i zanima me mogu li proći bez kupovine još jedne sedmične vinjete samo za jedan dan.
Ako nećeš da plaćaš SLO vinjetu, koja se plaća za korištenje autoputeva, a svakako ti je ruta sa "pogledom", tada treba isplanirati rutu.
Sugerisao bih ti da rutu isplaniras na www.viamichelin,com.
- banjaluka078
#274 Re: Vinjeta za Austriju i Sloveniju
Hvala na odgovorima.
Nisam mislila "provlačiti" se nekom cestom na kojoj mi treba vinjeta, radije ću platiti nego rizikovati. Nego ne znam ni na koji način tamo mogu znati je li to cesta na kojoj se plaća ili ne, ima li neke signalizacije.
Navigacija će svakako raditi svoje.
Nisam mislila "provlačiti" se nekom cestom na kojoj mi treba vinjeta, radije ću platiti nego rizikovati. Nego ne znam ni na koji način tamo mogu znati je li to cesta na kojoj se plaća ili ne, ima li neke signalizacije.
- ZoomZoomKiwi
#275 Re: Vinjeta za Austriju i Sloveniju
Za vse avtoceste in hitre ceste v Sloveniji treba vinjeta.banjaluka078 wrote: ↑16/07/2025 22:54 Hvala na odgovorima.

Obilazak istih nije nemoguć, ali je na pojedinim dijelovima zelo time-consuming i ne isplati se jednostavno.
Znači za sve ceste sa oznakom Ax (x je broj) treba vinjeta, i HC (plave oznake).