otidji do vlasnika licno tj. dolina Neretve i Dubravska visoravan

stubrijez wrote: ↑25/12/2025 14:14To je problem svih vina... zato uvijek sto mladje i blize.sumirprimus wrote: ↑24/12/2025 21:48 E ja sam recimo probo njihovo crno s.kaberne, ali to dok dodje iz australije jos metalni cep, ova.jeftinija 15ak.maraka, prodje vjerovatno prevoz brodom u kontejneru bar mjesec.dva,, pa malo carine, pa odmori na skladostu pa na.policama I ja ga ubacim u frizider ili restoran, pa to je sracka brzopotezna zagarantovana![]()
bar ja tako gledam na problematiku i lični dozivljaj
to trebas gledati samo kao radno mjesto, koje moze biti nekad i manje cisto ako hoces
Naprotiv, vino je fina nauka, nema tu mjesta necistoci. Kako hoces... ti ga pijes. Uzivaj u tradicijicorolla02 wrote: ↑25/12/2025 21:59to trebas gledati samo kao radno mjesto, koje moze biti nekad i manje cisto ako hoces
ali poenta jeste domaci produkt sa tradicijom![]()
Kreni sa "Petrvs" vinarijom
stubrijez wrote: ↑25/12/2025 22:28Naprotiv, vino je fina nauka, nema tu mjesta necistoci. Kako hoces... ti ga pijes. Uzivaj u tradiciji![]()
meni su portugalci top sa bijelim vinuma, lagana citrusna.ne moze se ofulat.
Ma da... 100% si u pravu, jos jedan googlator. Nego cuvaj se salmonele. Zivio!corolla02 wrote: ↑26/12/2025 01:42
sta ces onda reci za ovo![]()
https://ovinu.info/gnjecenje-grozdja-no ... k-to-rade/
nego ti vjerujes u celofan, ali nikad ne znas sta je ispod![]()
Kako?sumirprimus wrote: ↑26/12/2025 19:46 Nema ba salmonele sa alkoholom.
I ja sam godinama pravio vino i slicno tako. Jedini problem je jacina![]()
Kako jačina? Pa udara u glavu iznenada, i neočekivano.stubrijez wrote: ↑26/12/2025 19:50Kako?sumirprimus wrote: ↑26/12/2025 19:46 Nema ba salmonele sa alkoholom.
Prijatelju... ne znam kako da prokomentarisem ova tvoja dva zadnja posta u korelaciji sa dosadasnjim.sumirprimus wrote: ↑26/12/2025 20:39Kako jačina? Pa udara u glavu iznenada, i neočekivano.stubrijez wrote: ↑26/12/2025 19:50Kako?sumirprimus wrote: ↑26/12/2025 19:46 Nema ba salmonele sa alkoholom.
![]()
Dok piješ dobrila,. Ustanes psihodelija![]()
Ne kupuju se svake godine bačve.moimoi wrote: ↑26/12/2025 21:38 Nema salmonele, ali se moze plijesan stvoriti.. koji moze biti otrovan.
Recimo u “bio” vinima. Inace se grozdje enormno tretira jer je jako osjetljivo.. pogotovo na gljivice. Moji su sa modrom galicom koja isto tako otrovna, redovno prskali.Postoje i pozeljne gljivice za jako kvalitetna vina (noble rot).. gledala nekad dokumentarac.. iskreno nemam pojma.
Uglavnom, kada sam postala svjesna koliko se vinova loza tretira , pogotovo danas, vino je moja proslostOsim uz ribu.. mora ici casa vina.
Sto se drvene bacvi tice.. uvijeti moraju biti ekstremno kontrolisani, ne znam da iko to vise radi?! Talog koji se mora cistiti… kako? Pitanje je. Zivio inox za sve one koji nemaju love da svake godine kupuju nove drvene bacve. Ko ih uopste vise pravi?