Vilsonovo

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
downtoearth

#1 Vilsonovo

Post by downtoearth »

Došlo proljeće pa drotovi opet prozivaju za brnjice i kazne. Šta bi na kraju? Je li moraju psi nosati brnjice i kad su na uzici?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#2 Re: Vilsonovo

Post by mIRCerka »

033 258840 Kancelarija za Veterinarstvo BiH

Pitati koji je zakon na snazi i sta je raditi...

Jer ono sto su naplacivali, to su radili mimo zakona...

A opet, ja sam preksinoc, a Gog mi je svjedok, skocila na dva idiota na biciklima i pitbula zenku bez uzice i brnjice jer je krenula na macke...

:x jos se frajer nasao MENI KURCIT i vozat bajsom oko mene, i kao stao da zapali, ne bi li ker zaganjao macke...i kaze mi JA JE NE BI ZAUSTAVLJO DA SAM NA TVOM MJESTU...

033650000, pu novo sarajevo. Obzirom na njihovu reakciju, mislim da je neka odredba prosla, al moras provjeriti ....
downtoearth

#3 Re: Vilsonovo

Post by downtoearth »

Hvala Mirči. pitam jer me sreo poznanik i rekao, još jesenas, da su usvojeni amandmani a sad drotovi da nisu :?
mIRCerka

#4 Re: Vilsonovo

Post by mIRCerka »

downtoearth wrote:Hvala Mirči. pitam jer me sreo poznanik i rekao, još jesenas, da su usvojeni amandmani a sad drotovi da nisu :?
Usvojiti amandman na zakon, a zakon jos uvijek u Kanc.za veterinarstvo, nije jos stigao do vijeca ::D
to samo kod nas ima :D
Skyfox

#5 Re: Vilsonovo

Post by Skyfox »

U srijedu oko 10h trcim Wilsom, bavim se svojim poslom, kad pred mene skoci rotvajler - telac bez brnjice i kaisa, vidim da je zaigran ali *ebiga nije ti svejedno kad se suocis sa XXL raljama, da ostanes bez noge - size!

Mali psi po meni ne trebaju brnjice, ali ti ogromni svakako...
chuchumbamayumbe

#6 Re: Vilsonovo

Post by chuchumbamayumbe »

Skyfox wrote:U srijedu oko 10h trcim Wilsom, bavim se svojim poslom, kad pred mene skoci rotvajler - telac bez brnjice i kaisa, vidim da je zaigran ali *ebiga nije ti svejedno kad se suocis sa XXL raljama, da ostanes bez noge - size!

Naravno, slazem se sa tvojom konstatacijom!
downtoearth

#7 Re: Vilsonovo

Post by downtoearth »

Ma naravno a posebno trebaju biti na uzici i blizu gazde kad ima ljudi. Ali problem je što drotovi traže kazne od vlasnika malih ili mirnih pasa a opasnim psima ( i gazdama) sve prolazi. Jučer na Otoci argentinska doga hoda skroz puštena i prilazi ljudima. Halo, ba...
mIRCerka

#8 Re: Vilsonovo

Post by mIRCerka »

downtoearth wrote:
Ma naravno a posebno trebaju biti na uzici i blizu gazde kad ima ljudi. Ali problem je što drotovi traže kazne od vlasnika malih ili mirnih pasa a opasnim psima ( i gazdama) sve prolazi. Jučer na Otoci argentinska doga hoda skroz puštena i prilazi ljudima. Halo, ba...
Nadam se da nije onaj bijeli...
downtoearth

#9 Re: Vilsonovo

Post by downtoearth »

jeste, mirci, veliki bijeli mužjak argentinske doge :x bilo mene strah a kamoli djecicu, a gazda ništa, ne kaže čak: Ni neće ništa!
mIRCerka

#10 Re: Vilsonovo

Post by mIRCerka »

downtoearth wrote:jeste, mirci, veliki bijeli mužjak argentinske doge :x bilo mene strah a kamoli djecicu, a gazda ništa, ne kaže čak: Ni neće ništa!
Gazda bude na onom nekom motoricu, ne znam cudno prevozno sredstvo, uvijek mi je na 100 metara udaljenosti jer se izgubim u vidu magle...
:run:
downtoearth

#11 Re: Vilsonovo

Post by downtoearth »

[quote][uvijek mi je na 100 metara udaljenosti jer se izgubim u vidu magle...
/quote]

Upravo tako! A drota nigdje. Naravno!
marchelina

#12 Re: Vilsonovo

Post by marchelina »

downtoearth wrote: Jučer na Otoci argentinska doga hoda skroz puštena i prilazi ljudima. Halo, ba...
Fakat.. i ja sam vidjela :S Umrla sam od straha, jer sam bila sa svojim psom, koji je od doge manji jedno 300 puta.. prosla je pored nas, srecom, nista se nije desilo.. Ali nije ok da toliki pas hoda naokolo bez povodca a i bez vlasnika u blizini... Mislim, mozda je to divan i krasan pas, ali treba postovati druge ljude, koji se mozda boje istih..
d2

#13 Re: Vilsonovo

Post by d2 »

zamalo u punoj brzini naletih na zelenu metalik dvojku koja se kretala onim setalistem od bazena do kozije cuprije... sekunda je falila da mu se nadjem na haubi
A-R-N-I

#14 Re: Vilsonovo

Post by A-R-N-I »

d2 wrote:zamalo u punoj brzini naletih na zelenu metalik dvojku koja se kretala onim setalistem od bazena do kozije cuprije... sekunda je falila da mu se nadjem na haubi

:?: :?: :?: :?: ???????
AL HAJD NE BITNO, ja sam ponosni vlasnik Dobermana od 65 kila, visine 75 cm u ramenima, nikad al nika ga ne pustam medju ljude bez vrlo kratkog, jakog povodca, iako nikad al nikad se nije naljutio osim na posjetioca koji dolaze u goste, narav mu je za pozeliti, al mi je isto tako merak prosetatii ga gradom na kratkom povodcu, i nikako ne podrzavam pustanje psa bez povodca, tamo gdje se mogu susresti sa ljudima, ( iz iskustva znam da pas negativno reaguje cak i na miris koji mu se ne svidja, bilo koje rase), nikako mi se ne svidja kad meni i mom psu na kratkom povodcu pridje pas koji nije na povdcu, svaki pogresan pogled i krvi do koljena, Moj Doberman zivi u poridicnom okruzenju gdje ima djece i apsolutno je socijalizovan, al nikad i nikad nije bez pune kontrole,

Zato pse na kratak povodac kad ima mogucnosti da se susretnu sa drugim psima ili ljudima, povodac koji se moze kontrolisati tj. vodite psa na povodcu kojeg mozete kontrolisati, a ne djevojka od 50 kila vodi rota od 65 wtf.?? brnjica tad nije potrebna :D :D :D
d2

#15 Re: Vilsonovo

Post by d2 »

A-R-N-I wrote:
d2 wrote:zamalo u punoj brzini naletih na zelenu metalik dvojku koja se kretala onim setalistem od bazena do kozije cuprije... sekunda je falila da mu se nadjem na haubi

:?: :?: :?: :?: ???????
AL HAJD NE BITNO, ja sam ponosni vlasnik Dobermana od 65 kila, visine 75 cm u ramenima, nikad al nika ga ne pustam medju ljude bez vrlo kratkog, jakog povodca, iako nikad al nikad se nije naljutio osim na posjetioca koji dolaze u goste, narav mu je za pozeliti, al mi je isto tako merak prosetatii ga gradom na kratkom povodcu, i nikako ne podrzavam pustanje psa bez povodca, tamo gdje se mogu susresti sa ljudima, ( iz iskustva znam da pas negativno reaguje cak i na miris koji mu se ne svidja, bilo koje rase), nikako mi se ne svidja kad meni i mom psu na kratkom povodcu pridje pas koji nije na povdcu, svaki pogresan pogled i krvi do koljena, Moj Doberman zivi u poridicnom okruzenju gdje ima djece i apsolutno je socijalizovan, al nikad i nikad nije bez pune kontrole,

Zato pse na kratak povodac kad ima mogucnosti da se susretnu sa drugim psima ili ljudima, povodac koji se moze kontrolisati tj. vodite psa na povodcu kojeg mozete kontrolisati, a ne djevojka od 50 kila vodi rota od 65 wtf.?? brnjica tad nije potrebna :D :D :D
biciklo, od tranzita, prema kozijoj cupriji, velika nizbrdica, oko 40-50 na sat i golf dvojka zelena metalik (duboke karambolke i ostalo sto vec takvi golfovi imaju ukljucujuci 2 kockaste glave u osnovnoj opremi na prednjim izvaljenim sjedistima) na mjestu gdje ne treba biti jer je tu zabranjen saobracaj
slavkoimamodilera

#16 Re: Vilsonovo

Post by slavkoimamodilera »

downtoearth wrote:jeste, mirci, veliki bijeli mužjak argentinske doge :x bilo mene strah a kamoli djecicu, a gazda ništa, ne kaže čak: Ni neće ništa!
Gazda? Pa gazda je Edo Omerovic, sta da ti kazem... :D
Nemoj previse ocekivat, on je isuvise stondiran da bi trosio energiju na "nece ti nista"... :lol:
mIRCerka

#17 Re: Vilsonovo

Post by mIRCerka »

slavkoimamodilera wrote:
Gazda? Pa gazda je Edo Omerovic, sta da ti kazem... :D
Nemoj previse ocekivat, on je isuvise stondiran da bi trosio energiju na "nece ti nista"... :lol:
DŽIZS KRAJST! Vidim ja poznat mi :D
downtoearth

#18 Re: Vilsonovo

Post by downtoearth »

ne znam ko je dotični Edo ali valjda zakon važi i za njega! ili ne?
mIRCerka

#19 Re: Vilsonovo

Post by mIRCerka »

downtoearth wrote:ne znam ko je dotični Edo ali valjda zakon važi i za njega! ili ne?
:lol: hau jes nou :D Ocigledno ne citas crnu hroniku :D
downtoearth

#20 Re: Vilsonovo

Post by downtoearth »

elem bježite none od bijele doge i crnog gazde
d2

#21 Re: Vilsonovo

Post by d2 »

e sto ga usrase sa onim pedalinama, djeca ih voze ko muhe bez glave pitanje je dana kad ce pokupiti nekoga jal sa biciklom jal sa rolama...
zamalo se zabih u jednu onu pedalinu veceras jer je mali iznenada krenuo preticati drugu pedalinu...

ono jeste dobra stvar ali djeci treba objasniti da se vozi desnom stranom i po mogucnosti da se ne budalese, pocecu vils zaobilaziti u sirokom luku
Post Reply