Tercius wrote:Nije problem u tome sto ne znas, vec sto ne zelis da znas a svakom si loncu poklopac.Treba fino sa ljudima, ako su npr. komsije malo glasnije nego sto bi trebalo, ne moras odmah zvati 122 i odma otvoriti temu na forumu "postivanje kucnog reda" ili nesto sl, gdje ces opet napisati masu "nidje veze" tekstova i opet svakom naci primjedbu, zabporavljajuci znacenje pojmova tolerancije,suzivota,kulture dijaloga i ophpdzenja,itd.Poneses nekad taj svoj aparat kojim slikas nepropisno parkirana policijska vozila, pa snimis neki klip kriminalca na djelu kad imas priliku za to, pa tako das svoj doprinos na rasvjetljavanju nekog KD-a,jer ce mozda i tebi sutra isto tako neku lijepu gestu uciniti i prije svega se ne sikiras puno radi postupaka neodgovornih pojedinca i radi kojih bdijes i dan i noc na ovom forumu, jer sve se dijeli na dobro i lose pa kako građani tako i policija.

Kontas.

Ti mora da si mene sa nekim zamijenio: kao i svaki onaj o kojem pisemo, imas svoju viziju osobe/gradjanina i zelio bi da sudis/pravis prijavu na osnovu laznih podataka. Pa idemo redom:
1. Nisam uopste u svakom loncu poklopac, ovo je lazna izjava, sto potvrdjuje moj broj postova od 272 u 6 (sest) godina.
2. Vezano za malo glasnije komsije, pojma nemam o cemu govoris, posto nemam takvih komsija, a posebno mi nije jasno o kakvom broju 122 govoris koji ja nazivam, jer na NE NAZIVAM. Jedina prilika kada sam nazvao policiju je kada su prije nekoliko godina "dzukele" pod prozorima nase zgrade oko 03,00h otvorili vrata "dzipa" (neko terensko vozilo), iznjeli piche, pocela glaaaasna muzika, razbijanje flasa o kontejnere, a posto su se komsije bunile, a dzukele odozdo prijetile, i ja sam, ali i druge komsije putem broja 122 zvao policiju, policija dosla, prvo su nastupili agresivno, a kada su skontali da se znaju sa dzukelama, lijepo su se pozdravili, rukovali, izgrlili i rekli "de ba nemojte vise" i otisli. Tek tada je nastao pir, kada su dzukele iz auta pocele da vicu "e, sada cemo vam je*ati majku, ko je zvao policiju". Kako rekoh, policija bi trebala da bude ZADOVOLJNA da ih gradjani nazivaju na broj 122 i prijavljuju potencijalne i aktuelne kriminalne radnje, uostalom, kroz promotivne akcije policije i putem plakata koje postavljaju na raznim mjestima, pozivaju se gradjani na kontakt putem telefona 122. Kako rekoh, tebi smeta ako neko koristi telefon 122 za obracanje policiji, onima u policiji koji zele da rade, drago je da neko hoce i zeli da komunicira (putem telefona 122 i na druge nacine). Ja sam zelio, ali sam odustao. Zbog takvih kao ti. Koji ne podrzava gradjane, nego samo izmislja razloge da odere gradjane.
Iako ne koristim telefon 122, nije mi jasno zasto tebi smeta ako bih koristio taj telefon, pa zar on nije da bi policija bila u sluzbi gradjana? Naravno, ako bi se taj telefon zluopotrebljavao, vidi se broj pozivaoca, postoje i prekrsajne i krivicne sankcije, no problemo. Ali, ti su UBO u srz stvari, pa zasto bih ja zvao i koristio 122, kada ce se tamo javiti neki poput tebe i reci "pa sta hoce koji ku*ac, zasto zove i uznemirava nas".
3. Slikam nepropisno parkirana policijska vozila? Nikakva policijska vozila nepropisno parkirana ne slikam (izuzev kada kontrolisuci mene, prave druge prekrsaje koje su obicnim smrtnicima nedozvoljene), pojma nemam o cemu govoris, opet si nesto pobrkao, pogrijesio, ili pokusavas ponovno da mi zakacis laznu "prijavu" (forumsku), a ne bih se zacudio i stvarnu, realnu.
4. Takodjer pogresna i potpuno tendenciozna izjava da "bdijem i dan i noc na ovom forumu" , sukladno vasem nacinu razmisljanja i pravljenja prijava, jer pazljiv policajac bi prvo uzeo u obzir vidljive cinjenice, prije pocinjanja istraznih radnji, a ono sto bi sa sigurnoscu utvrdio odmah je moj skromni broj postova - 272 za 6 (sest) godina !!! Sa druge strane, iako tebi kao policajcu SMETA sto ja i ostali gradjnai pisemo po forumu, osnivacu foruma je to u interesu, jer forum i postoji da bi se na njemu "bdjelo" (ko to zeli), a naravno i pisalo.
5. Pa citaj bolan sta ti pisu drugi gradjani, forumasi, dovoljno je samo da ovu stranicu proanaliziras, pa ce ti biti sve jasno. Ako kao policajac imas imalo morala, onda bi trebalo da kao taj isti policajac da pozoves gradjane, za koje bi utvrdio u razgovoru sa njihovim komsijama i prodavacicama iz obliznjih prodavnica, da nisu devijantne licnosti, onda bi trebao takve gradjane uvazavati i PITATI sta to nije dobro i sta biste vi kao uvazeni sugradjanin (da li sam uvezeni, pitas kako rekoh - hipoteticki - moje komsije i prodavacice iz okolnih prodavnica, a mozes i taksiste iz kvarta) predlozili NAMA u pokliciji da stavri budu bolje? TO BI SE TREBALO URADITI, ali VAS glas naroda ne interesuje i ovi napadi na mene samo pokazuju da je vas jedini cilj oderati male, slabe i bespomocne, dok pravim mangupima ne smijete pogledati u oci.
I na kraju, ja generalno ne pisem protiv policije, jer meni kao urednom gradjaninu policija treba , samo iznosim svoja opazanja gdje stvari ne funkcionisu, bilo da je rijec o propustu ili o neradu. Ili nepravdi, policijskoj prema gradjanima.
U medjuvremenu, dok smisljas odgovor na moj post, evo, zabavi se malo, pa citaj teme sa portala, a takodjer procitaj i komentare na ovaj link, pa ces shvatiti da sam ti ja najmanji problem u zivotu i da bi, ustavri, trebao da pazljivo i sa uvazavanjem osluskujes sta pisemo mnogi mi nekriminalno i nedevijantno orijentisani gradjani:
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110702024