Viktor u Njemackoj :D

Forum za humanitarne akcije.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

06.03.2007

Univerzitetska klinika u Minsteru

Viktor Tomašević uspješno operisan
Doktori uopće nisu ni sigurni da li su izvadili ostatke tumora ili samo ožiljke

Šestogodišnji Viktor Tomašević jučer je uspješno operisan na Univerzitetskoj klinici u Minsteru, gdje se već pola godine liječi od tumora nadbubrežne žlijezde koji je zahvatio i koštanu srž, tzv. neuroblastoma. Operacija je trajala šest sati, a Viktor, koji se osjeća dobro, smješten je na Odjel za dječiju hirurgiju.
- Ponekad ga zaboli rez, ali on je dobro, priča, a upravo gleda crtane filmove - rekla nam je jučer poslijepodne dječakova majka Mimi koja je s njim u sobi.
Naime, nakon 10 ciklusa kemoterapije i autologne transplantacije koštane srži, posljednji nalazi su pokazali da u Viktorovom organizmu nema maligne aktivnosti, dok je na mjestu gdje se nalazio tumor uočeno određeno zadebljanje, što je upravo jučer i operisano.
- Ljekari su veoma zadovoljni uspjehom kemoterapije, jer nisu ni sigurni da li su to što su izvadili ostaci tumora ili samo ožiljci. Uglavnom, dosta su optimistični, a jedini problem je što je tumor skoro pojeo nadbubrežnu žlijezdu te su i nju izvadili. Ipak, to nije veliki problem, jer druga sasvim uredno funkcioniše - kazala nam je Mimi.
Pearl

Post by Pearl »

:D :D :D :D :D :D

:kiss: najhrabrijem djecaku... da bar mozemo i za ostale ovo da citamo :(
gladna sam

Post by gladna sam »

mali stefan je imao 22 februara onu glavnu kontrolu
nazalost nalazi nisu ok, ostaje i dalje u becu...:(
mIRCerka

Post by mIRCerka »

gladna sam wrote:mali stefan je imao 22 februara onu glavnu kontrolu
nazalost nalazi nisu ok, ostaje i dalje u becu...:(
:( koliko nisu ok? Mislim, sta im je receno?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Liječenje Viktora Tomaševića u Minsteru ide najboljim tokom

Povratak kući krajem maja

Dječak 17. aprila kreće na zračenje, nakon čega bi se trebao vratiti u Sarajevo

Iako je postojala mogućnost da se šestogodišnji Viktor Tomašević ubrzo vrati kući, ljekarski konzilij Univerzitetske klinike u Minsteru odlučio je da dječak bude podvrgnut i zračenju prije nego što bude otpušten na kućno liječenje.
Viktor, koji je obolio od tumora nadbubrežne žlijezde koji je zahvatio i koštanu srž, tzv. neuroblastoma, u Njemačkoj se liječi od septembra prošle godine. Prošao je kroz deset ciklusa hemoterapije, urađena mu je autologna transplantacija koštane srži, a zatim je i operiran. Sve to odlično je podnio, a posljednji nalazi pokazali su da više nema maligne aktivnosti.
- Ljekari su prezadovoljni Viktorovim zdravstvenim stanjem i dugo su raspravljali da li je zračenje uopće potrebno s obzirom na njegovo odlično stanje. Na kraju je, ipak, prevagnulo mišljenje šefa klinike i njegovo insistiranje da se liječenje do kraja provede po protokolu za neuroblastom. Rekao mi je da je sve odlično, ali i da je najbolje držati se protokola do kraja - kazala nam je Viktorova majka Mimi Đurović.
Tako će Viktor 17. aprila krenuti na zračenje, koje će trajati 20 radnih dana po pet minuta.
- Ako sve to prođe kako treba, nakon toga će nekoliko mjeseca uzimati tablete, ali zbog toga nećemo morati biti u Njemačkoj, samo ćemo dolaziti na kontrolu svaka tri mjeseca. Ako sve bude uredu, u Sarajevo se vraćamo krajem maja - kaže Mimi.
Viktor se osjeća odlično, a počela mu je rasti i kosa, obrve, trepavice.

Z. PERŠIĆ

Naučio voziti bicikl

Viktor je nedavno naučio i voziti bicikl na dva točka. Iako se njegovim pokušajima da vozi bicikl bez pomoćnih točkova majka poprilično protivila, veseli dječak bio je uporan te je, kaže Mimi, provozao bicikl za 15 minuta.
- I sada, naravno, hoće bicikl - kaže Mimi.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Ja bih samo da porucim Viktoru da cu mu tetku istuci jer nam nista ne javlja mjesec dana vec...

Mali, drzimo ti fige!!!!

:kiss:
putujucidzindas

Post by putujucidzindas »

Dragi moji,

evo javljam se sa aktuelnim vijestima o Viktoru: danas je zadnje zracenje i sredinom slijedece sedmice Viktor i Mimi lete kuci!

Cijelu terapiju zracenja Viktor je vrlo dobro podnio, sada slijedi vitaminska terapija u obliku tableta, koju ce primati u Sarajevu.

Samo da ga cujete kako prica njemacki, nevjerovatno! J

Njih dvoje se naravno raduju povratku i spakovali su vec dosta stvari (koliko se toga nakupi za 10 mjeseci J).

Krajem jula ce nam opet doci u Minster na kontrolu.

Jos jednom se i u ime Mimi zahvaljujem svima na pomoci.

I kao uvijek molimo Vas da Email saljete sto dalje moguce.

Puno pozdrava,

Ada
mIRCerka

Post by mIRCerka »

putujucidzindas wrote:Dragi moji,

evo javljam se sa aktuelnim vijestima o Viktoru: danas je zadnje zracenje i sredinom slijedece sedmice Viktor i Mimi lete kuci!

Cijelu terapiju zracenja Viktor je vrlo dobro podnio, sada slijedi vitaminska terapija u obliku tableta, koju ce primati u Sarajevu.

Samo da ga cujete kako prica njemacki, nevjerovatno! J

Njih dvoje se naravno raduju povratku i spakovali su vec dosta stvari (koliko se toga nakupi za 10 mjeseci J).

Krajem jula ce nam opet doci u Minster na kontrolu.

Jos jednom se i u ime Mimi zahvaljujem svima na pomoci.

I kao uvijek molimo Vas da Email saljete sto dalje moguce.

Puno pozdrava,

Ada
E nek si ti konacno objavila :D:D:D:D:D:D:D

ja nisam smjela radi uroka... :D:D:D

Hajd do kraja ove sedmice cemo skontat sta za docek :D:D:D:D:D:D
Pearl

Post by Pearl »

jeeeeeeeeeeeeee.......

:kiss: Vikiju...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Vingo

Post by Vingo »

Pa ne moze boljeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!! Znala saaaaaaaaaaaaaam!!!!! :D :D :D

Hvala Ada - na svemu sto si do sad ucinila za Viktora

PS Mirci - Ubicu se ako fulim docek!
:D
Pearl

Post by Pearl »

ada, hvala :):)

i tebi jedna :kiss:.. ma sta jedna, sto :)

samo nam javni cim budes znala kad slijece, ako je u radno vrijeme, da najavimo bijeg sa posla :)
Bumbar

Post by Bumbar »

miwci me zaduzila da javim :) ...viktor i mama njegova su u njemackoj...uradili su nalaze i super su :D :D :D
Vingo

Post by Vingo »

:thumbup: Majstor!
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Vingo wrote::thumbup: Majstor!
nisam ni znala da idu na kontrolu, samo mi stize sms sa +49, a ja vec bila na putu za KBC Kosevo... :D:D:D:D:D:D:D:D:D
Post Reply