Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ma svi su zivnuli...i mama i nana i seka. Svi su mi nekako prelijepi i sijaju.
Meni je suho meso najbolja....Sunce malo....koliko god sam sretna zbog njega samog, toliko mi daje nadu za mog necaka, koji se tek podvrgava istoj proceduri kao Viktor.
Ima li vijesti za malog Stefana?
nismo ni svjesni koliko svojim malim, ali iskrenim, doprinosom od par markica, ili par telefonskih poziva (umjesto da popijemo tri kafe, posaljemo par sms-ova ili odreknemo se dvije tri kutije cigara) mozemo donijeti nekome toliku veliku srecu i radost, i spasiti jedno djetinjstvo i zivot.
prelijepo je vidjeti osmijeh na licu tog djeteta. nadam se da ce i u narednom periodu tretman napredovati i da ce viktor moci osjetiti sve lijepe strane odrastanja.
zelim mu sve naj naj...i mircerko nastavi nas obavjestavati:)
dusa mi je puna kad su dobre vjesti o Viktoru a i ostaloj djeci,kao da je i mom Veddahu bolje.Zamolio bi one koji su sa Viktorom da pitaju doktore o veddahovoj dijagnozi APLAZIJA CRVENE KRVNE LOZE- mogu li naci i pruziti lijek VEDDAHU.DA li su voljni da ga prime na lijecenje.AKO MOZETE SAZNAJTE NAM E MEL BOLNICE A MI CEMO POSLATI NALAZE AKO ODGOVORE DA MOGU POMOCI U LECENJU DALJEM.DA VAS POSJETIM TO JE DJECAK KOJI JE LEZAO SA LUKOM A NEKAD SA VEDADOM U SOBI NA 8 STANICI .I JEDINO JE ON LEZAO SA BABOB NA KLINICI.JAVITE NAM ODGOVR ,TAKO MOZEMO BRZE IZVESTI VEDDAHA AKO IMA LIJEKA .KOSEVO TVRDI DA DALJE NEMA LIJEKA OSIM POVREMENIH TRANFUZIJA ZA OVAJ RAK KRVI:HVALA
Viktor: Zaokupljen igrom, uz dječački smijeh i željom za Sarajevom i ćevapima kod 'Želje'
Otkako je krajem kolovoza izmješten u Njemačku na liječenje, šestogodišnji Viktor Tomašević prošao je kroz teške terapije. Posebno težak bio je deseti visokodozni ciklus kemoterapije te "uobičajene" reakcije ...
...kao što su bolovi zbog kojih je primao i morfij nakon autologne transplantacije koštane srži koja je urađena polovinom siječnja.
Međutim, mali Viktor nikada nije izgubio ništa od svoje dječačke razdraganosti. Nakon prvih teških reakcija, Viktoru su nalazi sada mnogo bolji, ponovo je zaokupljen igrom, a u kući pri Klinici u kojoj boravi s majkom ponovo se čuje dječački smijeh.
"On je stvarno fino dijete. Nikada ne plače, nijednom otkako smo ovdje. Doktori ovdje u Münsteru o njemu govore kao o primjeru... I on zna i svjestan je da ovo moramo izgurati", kaže Viktorova mama Mimi Đurović.
Ono što je vrlo bitno u Viktorovom oporavku jeste da sasvim uredno jede, a "opsesija" su mu ćevapi.
"Sve češće u posljednje vrijeme spominje Sarajevo i povratak kući, a onda kada pričamo o tome, pita možemo li odmah s aerodroma kod Želje", govori kroz smijeh Mimi.
Njegovoj želji, pak, udovoljava bračni par iz Sarajeva, Dženana i Jasko Hasanović, koji žive u Münsteru. Viktora su potražili kada su čuli da je izmješten u njihov grad i dječaka zavoljeli na prvi pogled. Zbog njega su kupili roštilj, koji, opet, moraju izbaciti na kuhinjski prozor (u šali nazvan satelitski roštilj), meso se nabavlja kod nekog čovjeka iz Turske, prave se somuni... Jednostavno ispunjavaju sve Viktorove želje.
"Stvarno nam mnogo pomažu i dosta je lakše što ovdje ima naših ljudi. Družimo se i s Edinom i Vahidom, on je iz Sanskog Mosta, a tu je još jedan "mješoviti" bračni par, odnosno žena je Njemica", ističe Mimi u razgovoru za Avaz.
Ono što je najvažnije jeste da su doktori zadovoljni Viktorovim nalazima i da se on osjeća dobro. Nakon što budu završene detaljne pretrage, najvjerovatnije idućeg tjedna bit će odlučeno o daljnjem nastavku Viktorovog liječenja.
Ovih dana u Münsteru se odvija veliki karneval, a središnja svečanost bit će održana danas. Mimi će s Viktorom prisustvovati ovom slavlju, što će se veselom dječaku sigurno dopasti te možda malo i ublažiti emocije zbog odlaska sestre i bake.
Viktorova sestra Milica i baka Amila Đurović danas će se nakon dvomjesečne posjete vratiti u Sarajevo. Njihova posjeta mnogo je značila i Viktoru i Mimi, ali, iako mu ježao, tu činjenicu podnosi dosta dobro. Svjestan je, objašnjava Mimi, i "kada govorimo o tome, kažem oni idu, a ubrzo ćemo i mi za njima".
rmesa wrote:SAMO DA VAS PITAM JESTE LI RAZGOVARALI SA DOKTORIMA O VEDDAHU I NJEGOVOJ BOLESTI APLAZIJA CRVENE LOZE I DALI SU VOLJNI DA GA PRIME NA KLINIKU
Mesha, viktorova familija se ne javlja na ovaj forum, a ja cu u toku dana sklopiti pismo pa cu ti poslati na pregled da odobris, pa kad ga prevedem, slacemo ga na sve adrese koje znamo da provjerimo.