Vikendi

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
River_isle

#1 Vikendi

Post by River_isle »

u sta vam prodju? moji se uglavnom svode na rad; sto onaj "po kuci" sto neke honorarne poslove u cilju boljeg sutra, ali to sutra dodje, s njim i novi vikend koji ponovo prodje po istom.
to bih svakako da mijenjam, ali sam bez ideje gdje sta kako s kim...
ono sto ocekujem od teme jeste da podijelite neka lijepa izvankucna iskustva, mozda uputa na neko planinarsko drustvo ili organizaciju. necu odmah pozivati na formuska druzenja, ali i to nije losa opcija po meni - samo da ne gledam laptop ili magicnu krpu :)
budite pozdravljeni.
*mima*

#2 Re: Vikendi

Post by *mima* »

Mozes planinarit i bez planinarskog drustva.......bitno je da imas dobre gojzerice i dobru kondiciju..... :)
River_isle

#3 Re: Vikendi

Post by River_isle »

meni je planina prva pala na pamet, nemam nista ni protiv ribolova. mozda nisam trebala odabrati vikend da postam ovu temu :D
*mima*

#4 Re: Vikendi

Post by *mima* »

Do tebe je.....sta volis......sad ide zima......super za planine...... :)
Nadinka

#5 Re: Vikendi

Post by Nadinka »

Meni vikend ima par varijanti:
1. Kucno/gradska, malo pospremanja, kafica u gradu, malo svrljanja, po potrebi neki shoping, popodne kuhanje rucka i odmaranje uz neki film, navece izlazak
2. Izleti - bilo da je na neko obliznje brdo, izletiste, planinu, znaci rusak i dekicu, setnja, pravi piknik sa ruckom na livadi. Ipak ima puno lokacija u BiH koje se mogu obici tako za izletice jednodnevne, bilo te planinske, bilo mjesta i gradici. Mi smo ovaj vikend bili na Kravicama i bas sam se odusevila, a nije lose otici do nekih gradica, malo prosetati popiti kafu negdje drugo (Pocitelj, Banja Luka)
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#6 Re: Vikendi

Post by Priorat »

meni je nedjelja "sveti" dan. necu kile da dignem, nedam gostima da dodju, handy iskopcam i po cijeli dan se valjam....
Gospoda Ministarka

#7 Re: Vikendi

Post by Gospoda Ministarka »

River_isle wrote:meni je planina prva pala na pamet, nemam nista ni protiv ribolova. mozda nisam trebala odabrati vikend da postam ovu temu :D
Ja da sam musko, bila bi strastveni ribar :D nego ovako kad mi se pruzi prilika (sto je urijetko), a s radnim kolegom koji zivi za ribolov stalno pricam o tome.
Vikende sam vecinom na ljeto provodila ili na moru ili na planini ali ne planinarenje vec dekica, rostilj, oprema za kafu i pored nekog potocica. Kak nam je stiglo hladno vrijeme dva vikenda sam u Sarajevu :sad: pa eto ako imate nesto za preporuciti.... recimo neko je spominjao Boracko jezero i bungalove... da li je sad hladno za toga ili...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8 Re: Vikendi

Post by Truba »

ljeti odem na vikendicu biciklom poslije kave u gradu gore roštiljamo i uživamo u prirodi

ovako kad je zima obično ne idem na vikendicu
budem u gradu na kavi pa se vratimo pješke iz grada... malo obiđemo radnjice po gradu
odem na pijacu kod merkatora kupim materijala...
pogledam koju seriju ili film kući... pročitam šta pametno
uglavnom odmorim se u horizontali kad sam u kući

ovo sve činim kad nemam posla ili kad ne moram ici na teren
River_isle

#9 Re: Vikendi

Post by River_isle »

vise je varijanti svakako ljeti, ali sta cemo ... eto zime.
koji planinarski dom preporucujete? ili ta varijanta sa bungalovima. davno su bili podno planine Zvijezde u Nisicima ako se ne varam ali nikako da nadjem na netu ima li tamo jos nesto.
*mima*

#10 Re: Vikendi

Post by *mima* »

Ima li dje pjesacenja........a ne dekice i klopa?
Nadinka

#11 Re: Vikendi

Post by Nadinka »

*mima* wrote:Ima li dje pjesacenja........a ne dekice i klopa?
Mima ako detaljnije procitas, prije spomena piknika pise setnja-to je vid pjesacenja ? Mi ne smatramo da smo bili na izletu ako nismo bar sat vremena čistog pješaćenja imali, znači, ovdje ne spadaju oni izleti tipa dovezes auto,otvoris gepek,iz njega izvadis rostilj i kile mesa i litre pica, pojedes,popijes,u auto i nazad (naravno ko i tako voli ima pravo izletovat kako zeli :) )
Gospoda Ministarka

#12 Re: Vikendi

Nadinka wrote:
*mima* wrote:Ima li dje pjesacenja........a ne dekice i klopa?
Mima ako detaljnije procitas, prije spomena piknika pise setnja-to je vid pjesacenja ? Mi ne smatramo da smo bili na izletu ako nismo bar sat vremena čistog pješaćenja imali, znači, ovdje ne spadaju oni izleti tipa dovezes auto,otvoris gepek,iz njega izvadis rostilj i kile mesa i litre pica, pojedes,popijes,u auto i nazad (naravno ko i tako voli ima pravo izletovat kako zeli :) )
Pa svasta se tu radi na izletima. :D
Samo da kazem da nema sexa do sexa u prirodi.
*mima*

#13 Re: Vikendi

Post by *mima* »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: uozbiljite se djevojke........nema zimi dekica.......a ja inace volim da pjesacim......
Gospoda Ministarka

#14 Re: Vikendi

*mima* wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: uozbiljite se djevojke........nema zimi dekica.......a ja inace volim da pjesacim......
Znam :roll: :cry: valja cekat dogodine :D
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#15 Re: Vikendi

Post by Admir_1984 »

Ima Pl Dom Hrasnicki stan. Dodji do Hrasnice i lagano uz Igman. Ima da proklinjes dan kad si krenula i rado se sjecas honorarnih vikenda, al ces opet za 10 dana pitat kad cu opet :D :D
Post Reply