jasminasab wrote:Moze li meni neko dati uputstva kako se dodje do:
Crepoljskog
Cavljaka
Majmuna

i tog Glavaticeva
aFtom?
Ja nazalost ne znam puno izletista blizu Sarajeva, pa mi pomozite da ih upoznam, pliiiiiiiiz.

Za Crepoljsko:
Ides prema Palama (od Vijecnice), prodjes prvi tunel kod bazena, i iza njega prvo skretanje desno (prolazis ispod puta za Pale). Tim putem pravo oko 2.5 km, i poslije serpentina dolazis do raskrsca u obliku slova X, ides desno. Ides tim putem (nemas gdje skrenuti) opet dosta serpentina, i poslije nekoliko kilometara uspona dolazis do raskrsca, cini mi se da tu ima putokaz za Crepoljsko ili kamenolom Hresa (ima nekoliko kuca tu, kao neko selo, ne mogu da se sjetim kako se zove). Skrenes lijevo (malo prema dole) i ides nekoliko kilometara do raskrsca na kojem je pravo (desno) Vucja luka, a lijevo Crepoljsko (nesto od toga je oznaceno), sa tvoje lijeve strane je autobuska stanica. Tu ostavis auto ako ima snijega, ili ides lijevo jos oko 2 km (uzak put) do nekadasnjeg Energoinvestovog doma, gore ima veliki parking. Vrh Crepoljsko je odmah iznad.
Ovo moze i preko Vratnika, ali meni je ovaj nekako jednostavniji za otici. Kad se vracas ides preko Vratnika, samo na X raskrscu skrenes desno umjesto lijevo)
Za Cavljak:
Ides od Bolnice prema Bjelavama, prodjes pored studentskog doma za Podhrastove i Sedrenik, prodjes Sedrenik, malo nizbrdo, par serpentina uzbrdo i izlazis na raskrsce na kojem ides lijevo za Barice. Zatim uspon - serpentine (uzi put) i na kraju kad dodjes do velikog parkinga to su Barice. Tu ili ostavis auto pa ides pjesice, ili produzis dalje kroz sumu, opet uspon, (jedna traka asfalta) i dodjes do doma na Cavljaku.
Do Majmuna ne znam, nisam nikad bio.
Za Glavaticevo ides iz Konjica prema Borackom jezeru i produzis dalje. Ne znam kakav je put dalje od Borackog, takodje nisam nikad bio.