Vijesti sa auto tžišta BH, ex YU, Evrope, svijeta

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#26 Re: Vijesti sa auto tžišta BH, ex YU, Evrope, svijeta

Post by mali_milojica »

U HR u januaru 2013 prodato je 48% auta manje u odnosu na isti mjesec prosle godine.

http://liderpress.hr/biznis-i-politika/ ... lkswageni/
Bosnian man

#27 Re: Vijesti sa auto tžišta BH, ex YU, Evrope, svijeta

Post by Bosnian man »

Auto tržište BH - prodaja novih auta
Image

Evropa
Image
B o s k e

#28 Re: Vijesti sa auto tžišta BH, ex YU, Evrope, svijeta

Post by B o s k e »

Toyota najvredniji brend na svijetu

Od 2007. godine, Toyota je u godišnjem "BrandFinance® Global 500“ konstantno bila na prvom mjestu u kategoriji proizvođača automobila.

Komentarišući ove rezultate, izvršni direktor "Brand Finance“ agencije David Haigh je rekao: "Toyota je vrijedno radila kako bi imala povjerenje kupaca i izgradila svoju reputaciju pouzdanosti, dok je u isto vrijeme predstavila novi dizajn vozila i reklamne kampanje koje se sviđaju mlađoj populaciji“.

U izvještaju za 2013. godinu, agencija "Brand Finance“ je zabilježila porast vrijednosti brenda Toyota za 6 posto, na 26 milijardi USD (20 milijardi EUR). Agencija je podigla vrijednost brenda na AA+, što je dokaz jačanja snage brenda.

"Brand Finance plc“ je najveća svjetska konsultantska agencija za procjenu vrijednosti brenda, koja savjetuje organizacije kako da maksimalno povećaju vrijednost svojih brendova kroz efikasan menadžment brenda i neopipljive imovine. Osnovana 1996., "Brand Finance“ je obavila hiljade procjena vrijednosti brendova i neopipljive imovine u vrijednosti od nekoliko triliona dolara.
http://www.klix.ba/auto/toyota-najvredn ... /130410138
Nabucco

#29 Re: Vijesti sa auto tžišta BH, ex YU, Evrope, svijeta

Post by Nabucco »

Da nebi otvarao novu temu, reko da vas ovdje pitam....

Prije par dana, nekim poslom zavrsim u Moskvi. I tako vozim se ja ulicama, kad isped mene Dacia Logan, međutim kod njih je to Renault (sve po p.s, znak,natpis). Renault Logan.... Ma reko' slučajno neka furka, nešto, Kad nakod par stotina metara opet ista situacia Renault Sandero :roll: :roll: :roll: :roll: . Vidio sam bar 10ak ovakvih vozila, uopšte nema Dačije. :?

Da li je to stvar nekih licenci ili ??' :|
goran16v

#30 Re: Vijesti sa auto tžišta BH, ex YU, Evrope, svijeta

Post by goran16v »

ismir123 wrote:Da nebi otvarao novu temu, reko da vas ovdje pitam....

Prije par dana, nekim poslom zavrsim u Moskvi. I tako vozim se ja ulicama, kad isped mene Dacia Logan, međutim kod njih je to Renault (sve po p.s, znak,natpis). Renault Logan.... Ma reko' slučajno neka furka, nešto, Kad nakod par stotina metara opet ista situacia Renault Sandero :roll: :roll: :roll: :roll: . Vidio sam bar 10ak ovakvih vozila, uopšte nema Dačije. :?

Da li je to stvar nekih licenci ili ??' :|
Domaci proizvod, bivsa AZLK/Moskvich fabrika u Moskvi. Nekad joint venture izmedju grada Moskve od 2006 u 90% vlasnistvu, a od prije par mjeseci u 100% vlasnistu Renaulta. Modele Sandero i Logan proizvodi pod imenom Renault.
Dacia Logan se u Iranu proizvodi u dvije fabrike i prodaje pod imenom Renault Tondar 90
citroen xm

#31 Re: Vijesti sa auto tžišta BH, ex YU, Evrope, svijeta

Post by citroen xm »

Nemoj da te začudi ako u nekoj zemlji sretneš Logan sa Nissan značkom i drugim imenom.
goran16v

#32 Re: Vijesti sa auto tžišta BH, ex YU, Evrope, svijeta

Post by goran16v »

Ja vec neko vrijeme vidjam po Sarajevu Nissan Kubistar AKA Renault Kangoo.
Post Reply