Vijesti iz borilačkih sportova
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
The Realist
#1 Vijesti iz borilačkih sportova
Međunarodna revija boksa u Zenici
Bokserski klub Čelik je jučer bio organizator Međunarodne revije boksa koja je održana u dvorani Bilmišće, pred oko 400 gledalaca.
Na reviji su snage odmjerili bokseri zeničkog kluba sa borcima Ihštada iz Njemačke, kluba čiji je promotor poznati svjetski bokser i legenda njemačkog boksa Aksel Šulc. Na turniru je održano 10 borbi, dvije uvodne između boraca iz bokserskog kluba Čelika, i osam glavnih borbi u kojima su se međusobno susreli borci iz Čelika i Ihštada. U ukupnom rezultatu pobijedili su borci iz Ihštada sa četiri pobjede, jedna je borba zavrsena nerijeseno, dok su u tri meča dobili borci iz Čelika. Rezultat za Čelik i nije tako loš, s obzirom da je njemački klub došao u našu zemlju sa svojim najboljim bokserima, koje su predvodila dva reprezentativca sa velikim takmičarskim iskustvom.
Izvor: http://www.martialarts.ba/index.php?opt ... 8&Itemid=2
Bokserski klub Čelik je jučer bio organizator Međunarodne revije boksa koja je održana u dvorani Bilmišće, pred oko 400 gledalaca.
Na reviji su snage odmjerili bokseri zeničkog kluba sa borcima Ihštada iz Njemačke, kluba čiji je promotor poznati svjetski bokser i legenda njemačkog boksa Aksel Šulc. Na turniru je održano 10 borbi, dvije uvodne između boraca iz bokserskog kluba Čelika, i osam glavnih borbi u kojima su se međusobno susreli borci iz Čelika i Ihštada. U ukupnom rezultatu pobijedili su borci iz Ihštada sa četiri pobjede, jedna je borba zavrsena nerijeseno, dok su u tri meča dobili borci iz Čelika. Rezultat za Čelik i nije tako loš, s obzirom da je njemački klub došao u našu zemlju sa svojim najboljim bokserima, koje su predvodila dva reprezentativca sa velikim takmičarskim iskustvom.
Izvor: http://www.martialarts.ba/index.php?opt ... 8&Itemid=2
-
The Realist
#2 Re: Vijesti iz borilačkih sportova
U junu Overeem vs Werdum?
Strikeforce priredba zakazana za 6. juni bi mogla imati veliku borbu večeri. Naime, moglo bi doći do borbe između bivšeg Pride-, UFC- borca i bivšeg sparing partnera i trenera Mirka Filipovića, Fabricia Werduma i Alistair Overeem-a.
Iako Werdum nije na oficijelnoj listi, Scott Coker je nakon sinoćnje priredbe "Shamrock vs. Diaz" izjavio da postoji mogućnost ovoj borbi.
Na istoj konferenciji za novinare je Overeem izjavio:
„Veoma sam uzbuđen što sam se vratio u Strikeforce. Imao sam tu dvije odlične borbe i veoma se radujem da nastavim svoj pobjednički niz. Radujem se ponovnom „razbijanju protivnika“ u kavezu.“
Werdum je također bio prisutan, te nije krio sa kim bi se želio boriti:
„Veoma sam sretan što sam dobio priliku u Strikeforce-u. Bit će to veliko zadovoljstvo, ako dobijem priliku da se borim protiv gospodina Alistair Overeem-a. Borili smo se prije dvije godine i ako se opet pruži prilika, vrlo rado ću ju prihvatiti.“
„Sljedeći puta ću uzeti drugu ruku sa sobom, a u trećoj borbi će biti teško se boriti bez ruku (Werdum je aludirao na prvu borbu, kada je pobijedio kimurom).“
Izvor: http://www.martialarts.ba/index.php?opt ... 2&Itemid=1
Strikeforce priredba zakazana za 6. juni bi mogla imati veliku borbu večeri. Naime, moglo bi doći do borbe između bivšeg Pride-, UFC- borca i bivšeg sparing partnera i trenera Mirka Filipovića, Fabricia Werduma i Alistair Overeem-a.
Iako Werdum nije na oficijelnoj listi, Scott Coker je nakon sinoćnje priredbe "Shamrock vs. Diaz" izjavio da postoji mogućnost ovoj borbi.
Na istoj konferenciji za novinare je Overeem izjavio:
„Veoma sam uzbuđen što sam se vratio u Strikeforce. Imao sam tu dvije odlične borbe i veoma se radujem da nastavim svoj pobjednički niz. Radujem se ponovnom „razbijanju protivnika“ u kavezu.“
Werdum je također bio prisutan, te nije krio sa kim bi se želio boriti:
„Veoma sam sretan što sam dobio priliku u Strikeforce-u. Bit će to veliko zadovoljstvo, ako dobijem priliku da se borim protiv gospodina Alistair Overeem-a. Borili smo se prije dvije godine i ako se opet pruži prilika, vrlo rado ću ju prihvatiti.“
„Sljedeći puta ću uzeti drugu ruku sa sobom, a u trećoj borbi će biti teško se boriti bez ruku (Werdum je aludirao na prvu borbu, kada je pobijedio kimurom).“
- bato99
#3 Re: Vijesti iz borilačkih sportova
alistair overeem je velika nada..nema šta , momak je jedan od najspremnijih boraca u ovom trenutku samo mu fali mečeva protiv najboljih jer da budeš najbolji moraš pobjediti najbolje
-
The Realist
#4 Re: Vijesti iz borilačkih sportova
Pa nije baš NADA, jer ima godina, ali nije ni star, definitivno. Mana mu je što bar do sada nije znao primiti udarac, jer kada primi, od od dobijenog meča, pravi izgubljeni. Odjednom se sve preokrene. Dobro, možda se promijenio sada, prešao je u tešku kategoriju, ima izgleda i više kondicije, kako ne spušta kilograme, tako da bi mogao nešto i napraviti u svijetu MMA (ne da nije ništa do sada napravio).
- bato99
#5 Re: Vijesti iz borilačkih sportova
ispravi me ako griješim ja mislim da ima 28 godina a to za ovaj sport nisu neke godine...odličan je u stand up borbi a na parteru pokazuje zavidan nivo..sve u svemu kompletan borac...kako namlati badr harija po k-1 pravilima na dynamite turniru za novu godinu

-
The Realist
#6 Re: Vijesti iz borilačkih sportova
Da, 28 i zato sam rekao da nije star, ali samo kažem da nije baš NADA, jer je on dugo u tim vodama. Dobro, Hari je bio preopušten, imao je 3 leta na relaciji Japan-Holandija u 3 sedmice, nije trenirao, te je i izgubio. Ali istina, dosta dobar je bio Alistair i protiv Remy-a, ali kažem, iako ima odlične predispozicije, dosta dobar stand up i dosta dobar parter, ipak tek treba dobiti one najbolje.
-
The Realist
#7 Re: Vijesti iz borilačkih sportova
Strikeforce očigledno misli ozbiljno.
Evo, objavljeno je da su potpisali ugovor s Kevinom Randleman-om i Fabriciom Werdumom. Randleman je imao uspona i padova u svojoj karijeri, ali je sigurno jedna od legnedi MMA sporta, tako da će ovo sigurno dovesti do popularizacije same organizacije.
Izvor: http://www.martialarts.ba/index.php?opt ... 4&Itemid=1
Evo, objavljeno je da su potpisali ugovor s Kevinom Randleman-om i Fabriciom Werdumom. Randleman je imao uspona i padova u svojoj karijeri, ali je sigurno jedna od legnedi MMA sporta, tako da će ovo sigurno dovesti do popularizacije same organizacije.
Izvor: http://www.martialarts.ba/index.php?opt ... 4&Itemid=1
-
The Realist
#8 Re: Vijesti iz borilačkih sportova
Evo vidim da je dogovoren meč između Chagaeva i Valueva, tj. revanš. Opet očekujem jednu jako dosadnu borbu u kojoj ćemo vidjeti tipično tromog Valueva i Chagaeva, koji će pokušavati sakupiti što više bodova. Na nokaut ni ne pomišljam.
Majko mila, ko je sve šampion trenutno....
-
The Realist
#9 Re: Vijesti iz borilačkih sportova
Sutra UFC 97
Sutra će se u Montrealu u Kanadi održati UFC 97. U glavnoj borbi večeri Anderson Silva će braniti titulu u srednjoj kategoriji protiv sunarodnjaka, majstora brazilskog jiu jitsua Thalesa Leitesa. Anderson Silva je izjavio za ovaj meč izjavio da je odlično pripremljen i da je želja da bude najbolji borac svih vremena ono što ga motivira.
Fightcard je stvarno odličan, nastupaju Anderson Silva, Leites, "Shogun" Rua, Chuck Liddell, Kongo (čovjek koji je dobio Mirka). Isplati se pogledati, samo treba naći stream (mada vjerovatno bude na uobičajenim mjestima) i pogledati, a.B.d.!!
Sutra će se u Montrealu u Kanadi održati UFC 97. U glavnoj borbi večeri Anderson Silva će braniti titulu u srednjoj kategoriji protiv sunarodnjaka, majstora brazilskog jiu jitsua Thalesa Leitesa. Anderson Silva je izjavio za ovaj meč izjavio da je odlično pripremljen i da je želja da bude najbolji borac svih vremena ono što ga motivira.
Fightcard je stvarno odličan, nastupaju Anderson Silva, Leites, "Shogun" Rua, Chuck Liddell, Kongo (čovjek koji je dobio Mirka). Isplati se pogledati, samo treba naći stream (mada vjerovatno bude na uobičajenim mjestima) i pogledati, a.B.d.!!
-
The Realist
#10 Re: Vijesti iz borilačkih sportova
UFC 2009: Undisputed demo izlazi 23. aprila
Iako nije direktno vijest iz borilačkih sportova, mislim da ovdje treba staviti. Naime, konačno izlazi video igrica na temu MMA. Nije prva, ali do sada nijedna nije bila nešto posebno. Na ovoj se dugo radilo i smatra se da će biti veliki hit među ljubiteljima borilačkih sportova. Eto, demo izlazi 23., pa ćemo vidjeti na šta liči
.
http://www.martialarts.ba/index.php?opt ... 0&Itemid=1
Iako nije direktno vijest iz borilačkih sportova, mislim da ovdje treba staviti. Naime, konačno izlazi video igrica na temu MMA. Nije prva, ali do sada nijedna nije bila nešto posebno. Na ovoj se dugo radilo i smatra se da će biti veliki hit među ljubiteljima borilačkih sportova. Eto, demo izlazi 23., pa ćemo vidjeti na šta liči
http://www.martialarts.ba/index.php?opt ... 0&Itemid=1
-
alijadzigibau
#11 Re: Vijesti iz borilačkih sportova
Sampioni su ljudi koji predstavljaju Evropsku skolu boxaThe Realist wrote:Evo vidim da je dogovoren meč između Chagaeva i Valueva, tj. revanš. Opet očekujem jednu jako dosadnu borbu u kojoj ćemo vidjeti tipično tromog Valueva i Chagaeva, koji će pokušavati sakupiti što više bodova. Na nokaut ni ne pomišljam.
Wladimir i Vitali Klitschko i trenutno Nikolai Valuev
Wladimir ce imati vrlo tezak mec protiv Davida Haye-a koji je strahovito opasan
Predlazem svakome kome se nesvidzaju Veliki Evropski sampioni Bijelci da ga ne gleda
Ili da proba trenirati tj sparingovati pa da onda komentarise ! ! !
-
The Realist
#12 Re: Vijesti iz borilačkih sportova
alijadzigibau wrote:Sampioni su ljudi koji predstavljaju Evropsku skolu boxaThe Realist wrote:Evo vidim da je dogovoren meč između Chagaeva i Valueva, tj. revanš. Opet očekujem jednu jako dosadnu borbu u kojoj ćemo vidjeti tipično tromog Valueva i Chagaeva, koji će pokušavati sakupiti što više bodova. Na nokaut ni ne pomišljam.
Wladimir i Vitali Klitschko i trenutno Nikolai Valuev
Wladimir ce imati vrlo tezak mec protiv Davida Haye-a koji je strahovito opasan
Predlazem svakome kome se nesvidzaju Veliki Evropski sampioni Bijelci da ga ne gleda
Ili da proba trenirati tj sparingovati pa da onda komentarise ! ! !
Kličkove poštujem i navijam za njih čak. Ali Valuev? Pa njemu je poklonjena borba protiv Holyfielda, koji ima 46. godina i od kojeg je viši za glavu. Svaka borba mu je dosadna, a bar od tolikog čovjeka bih nešto više očekivao. Što se Chagaev-a tiče, nemam ništa ni protiv njega, ali kakvu borbu može čovjek očekivati, kada je Valuev ogroman, ali spor. Nokautirati ga je teško, prići mu je teško, šta onda uraditi? Može samo ulaziti u njega, kontrirati, ali jako pažljivo, da ga ovaj ne zakači (vjerovatno će opet vježbati pred TV-om od 2 metra, kao što je to radio pred prošli meč). Kličkovi bi tu imali više šanse. Valuev striktno dobija svojom visinom i prednosti fizičkim koje ima, jako malo tehnikom boksa. Kličkovi su nešto drugo, znaju puno više, samo ih malo "staklena" brada zeza, pa se ne smiju uvijek otvoriti.
Za ovaj komentar Veliki Evropski šampioni Bijelci ne znam šta bih rekao. Mislim na ovo boldano. Kakve ima to veze što su bijelci i ko je to spomenuo? Ili više aludiraš na "svjetske" priče, koje tako nazivaju trenutne prvake.
-
alijadzigibau
#13 Re: Vijesti iz borilačkih sportova
pa sto se price o Bijelcima predlazem ti da pogledas intervju Zeljka Mavrovica na indexu ili dnevnik.hr
Ukratko crnci su dominirali iz prostog razloga zato sto mnogi vrhunski boxeri iz Evrope jednostavno nisu imali priliku da profesionalno boxuju...tako da je garama bjelac bio predmet sale dugi niz desetljeca i uglavnom su bili masakrirani
Medzutim otvaranjem bivsih komunistickih zemalja upoznali su i drugu stranu !!!sto se tice smjesnih bjelih usa boxera imao sam priliku da radim s njima ukratko slabasni su i previse su na raznim hemikalijama
Slazem se da mec izmedzu Valueva i Chagaeva moze bit peglativan ali i nemora
Ukratko crnci su dominirali iz prostog razloga zato sto mnogi vrhunski boxeri iz Evrope jednostavno nisu imali priliku da profesionalno boxuju...tako da je garama bjelac bio predmet sale dugi niz desetljeca i uglavnom su bili masakrirani
Medzutim otvaranjem bivsih komunistickih zemalja upoznali su i drugu stranu !!!sto se tice smjesnih bjelih usa boxera imao sam priliku da radim s njima ukratko slabasni su i previse su na raznim hemikalijama
-
alijadzigibau
#14 Re: Vijesti iz borilačkih sportova
u svakom slucaju obrati paznju na 2 dobra meca uskoro
Ricky Hatton vs Manny Paqio - 2 maj
Wladimir Klitschko vs David Haye 20 juni ili juli shalke arena men se cini
-
The Realist
#15 Re: Vijesti iz borilačkih sportova
alijadzigibau wrote:pa sto se price o Bijelcima predlazem ti da pogledas intervju Zeljka Mavrovica na indexu ili dnevnik.hr
OK, mislio sam da aludiraš na mene, da se "meni bijelci ne sviđaju", pa mi nije jasno bilo. A ovo ostalo znam, iako index.hr ne treba previše ozbiljno uzimati, mada se nekada i od njih vijesti preuzmu.
Ja se nadam dobrom meču, ali jednostavno nemam neke vjere u to.
-
The Realist
#16 Re: Vijesti iz borilačkih sportova
alijadzigibau wrote:u svakom slucaju obrati paznju na 2 dobra meca uskoro
O da. Iako, kažu da Paqio ne izgleda dobro an treninzima, a opet, Hatton-a se često osporavalo, tako da ako Paqio se ipak pripremi kako treba, ovo je prava šansa Hatton-u da pokaže svoju vrijednost. Uglavnom, trebao bi biti odličan meč, mada u lakšim kategorijama ionako bude dosta dobrih mečeva.
A Kličko vs Haye, ako ništa, treba gledati radi show-a koji je napravio Haye do sada
-
The Realist
#17 Re: Vijesti iz borilačkih sportova
Anderson Silva odbranio titulu, Maricio Shogun Rua pobijedio Liddell-a
Silva, kao što je i očekivano je odbranio titulu u srednjoj kategoriji. Iako nije bio previše impresivan, zasluženo je slavio.
Ono što mene raduje, je povratak "Shogun" Rua-e, koji je nokautom u prvoj rudni dobio Liddell-a, te se konačno vraća na staze stare slave, bar se nadam. Smatran je dugo za najboljeg borca u srednjoj kategoriji, ali je od dolaska u UFC pružio dvije slabe borbe, jednom izgubio, jednom pobijedio, pa se počelo sumnjati u njegove kvalitete. Međutim, on je u tom periodu imao 2 operacije koljena, oženio se, te umjesto priprema, išao na medeni mjesec, ali se sada izgleda konačno vratio treniranju.
http://www.martialarts.ba/index.php?opt ... 4&Itemid=1
Silva, kao što je i očekivano je odbranio titulu u srednjoj kategoriji. Iako nije bio previše impresivan, zasluženo je slavio.
Ono što mene raduje, je povratak "Shogun" Rua-e, koji je nokautom u prvoj rudni dobio Liddell-a, te se konačno vraća na staze stare slave, bar se nadam. Smatran je dugo za najboljeg borca u srednjoj kategoriji, ali je od dolaska u UFC pružio dvije slabe borbe, jednom izgubio, jednom pobijedio, pa se počelo sumnjati u njegove kvalitete. Međutim, on je u tom periodu imao 2 operacije koljena, oženio se, te umjesto priprema, išao na medeni mjesec, ali se sada izgleda konačno vratio treniranju.
http://www.martialarts.ba/index.php?opt ... 4&Itemid=1
-
The Realist
#18 Re: Vijesti iz borilačkih sportova
K-1 MAX, zadnjih 16 - REZULTATI
Danas je u Fukuoki u Japanu održan K-1 MAX turnir, sa zadnjih 16 boraca, koji su se u osmini finala sastali za prolaz u zadnjih 8, nakon cega ce biti odrzan jos jedan turnir na kojem ce pobjednici tih meceva obezbjediti ulazak u finalni turnir cetvorice, koji ce odluciti K-1 MAX prvaka za ovu godinu.
REZULTATI:
Yoshihiro Sato vs. Drago - pobjednik Drago, odlukom sudaca nakon dodatne runde
Buakaw Por.Pramuk vs. Andre Dida - pobjednik Paramuk, odlukom sudaca nakon dodatne runde
Albert Kraus vs. Yuichiro Nagashima - pobjednik Kraus, nokautom u prvoj rundi
Andy Souwer vs. Leroy Keastner - pobjednik Souwer, odlukom sudaca
Artur Kyshenko vs. Alviar Lima - pobjednik Kyshenko, nokautom u prvoj rundi
Yuya Yamamoto vs. Chi Bin Lim - pobjednik Yamamoto, odlukom sudaca
Dzhabar “Gengis Khan” Askerov vs. Giorgio Petrosyan - pobjednik Petrosyan nokautom u trecoj rundi
Chahid Oulad El Hadji vs. Nieky “The Natural” Holtzken - pobjednik Holtzken, odlukom sudaca
Izvor: http://www.martialarts.ba/index.php?opt ... 6&Itemid=1
Danas je u Fukuoki u Japanu održan K-1 MAX turnir, sa zadnjih 16 boraca, koji su se u osmini finala sastali za prolaz u zadnjih 8, nakon cega ce biti odrzan jos jedan turnir na kojem ce pobjednici tih meceva obezbjediti ulazak u finalni turnir cetvorice, koji ce odluciti K-1 MAX prvaka za ovu godinu.
REZULTATI:
Yoshihiro Sato vs. Drago - pobjednik Drago, odlukom sudaca nakon dodatne runde
Buakaw Por.Pramuk vs. Andre Dida - pobjednik Paramuk, odlukom sudaca nakon dodatne runde
Albert Kraus vs. Yuichiro Nagashima - pobjednik Kraus, nokautom u prvoj rundi
Andy Souwer vs. Leroy Keastner - pobjednik Souwer, odlukom sudaca
Artur Kyshenko vs. Alviar Lima - pobjednik Kyshenko, nokautom u prvoj rundi
Yuya Yamamoto vs. Chi Bin Lim - pobjednik Yamamoto, odlukom sudaca
Dzhabar “Gengis Khan” Askerov vs. Giorgio Petrosyan - pobjednik Petrosyan nokautom u trecoj rundi
Chahid Oulad El Hadji vs. Nieky “The Natural” Holtzken - pobjednik Holtzken, odlukom sudaca
Izvor: http://www.martialarts.ba/index.php?opt ... 6&Itemid=1
-
The Realist
#19 Re: Vijesti iz borilačkih sportova
Fedor protiv Shiya Aokia
http://www.martialarts.ba/index.php?opt ... 8&Itemid=1
Ovo bi mogao biti zanimljiv meč, ali samo ako bude po grappling pravilima. Aoki spada među najbolje grapplere svijeta, tako da bi to moglo biti interesantno za pogledati, kako će se snaći protiv puno jačeg Fedora. U koliko bi bilo uključeno i udaranje, onda ne znam kako bi Aoki mogao pobijediti, osim MOŽDA neki napad na nogu, heel hook, ili slično.
Ovo bi mogao biti zanimljiv meč, ali samo ako bude po grappling pravilima. Aoki spada među najbolje grapplere svijeta, tako da bi to moglo biti interesantno za pogledati, kako će se snaći protiv puno jačeg Fedora. U koliko bi bilo uključeno i udaranje, onda ne znam kako bi Aoki mogao pobijediti, osim MOŽDA neki napad na nogu, heel hook, ili slično.
-
The Realist
-
marec
#21 Re: Vijesti iz borilačkih sportova
Prvenstvo Hrvatske u savate boksu u Donjoj Stubici kod "Fontane Prijateljstva", održano 26. travnja 2009. Organizator savate klub "Savate boks" iz Donje Stubice, evo djelića atmosfere:
Prvi dio:
http://www.youtube.com/watch?v=VUe3wOfnnVM
Drugi dio:
http://www.youtube.com/watch?v=4Db0DgokrdM
Prvi dio:
http://www.youtube.com/watch?v=VUe3wOfnnVM
Drugi dio:
http://www.youtube.com/watch?v=4Db0DgokrdM
-
The Realist
#22 Re: Vijesti iz borilačkih sportova
Fedor pobijedio Aokia
Ne baš pretjerano iznenađujuće, ipak je prevelika razlika u pitanju bila, a Fedor je ipak majstor partera.
Ne baš pretjerano iznenađujuće, ipak je prevelika razlika u pitanju bila, a Fedor je ipak majstor partera.
-
The Realist
#23 Re: Vijesti iz borilačkih sportova
http://www.boxing-core.com/videos/_Mann ... 10&tid=107alijadzigibau wrote:u svakom slucaju obrati paznju na 2 dobra meca uskoro
Evo jednog.
-
The Realist
#24 Re: Vijesti iz borilačkih sportova
Evo i borbe: http://www.mixfight.ru/multimedia/video ... inya_aoki/The Realist wrote:Fedor pobijedio Aokia
-
The Realist